Αφιερωμένος εν Χριστώ Άνθρωπος




ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟΣ ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ ΑΝΘΡΩΠΟΣ - ΑΦΙΕΡΩΣΗ - ΑΨΕΥΔΕΣ ΣΤΟΜΑ ΚΥΡΙΟΥ


Αφιερωμένος εν Χριστώ Άνθρωπος: Ο αφιερωμένος άνθρωπος θαυμάζεται και δοξάζεται για πολλούς και διάφορους λόγους τους οποίους βλέπουμε εις αυτόν. Μέρος θαυμασμού είναι: 1) η πολυποίκιλη σοφία του Θεού η οποία εξέρχεται εκ του στόματός του, 2) η δοτικότητα που τον διακατέχει, 3) η ζώσα πίστη, 4) η αγάπη η ανυπόκριτη, 5) η ταπείνωση που τον διακατέχει, 6) η εσωτερική χαρά που του χαρίζει ο Θεός, η οποία εξέρχεται λαμπιρίζοντας όλον τον εσωτερικό και εξωτερικό του κόσμο.

Χρειάζονται πολλές σελίδες για να γράψουμε τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τον αφιερωμένο εν Χριστώ Άνθρωπο. Αμήν.


Αφιέρωση: Είναι σύντομος ο χρόνος διότι η ζωή είναι απρόβλεπτη, αφού ο άνθρωπος αποστάτησε από τον ζώντα Θεό. Αν παρατηρήσουμε τις κοινωνίες και ακούσουμε τους ανθρώπους να μας διηγούνται τι έχουν περάσει, θα καταλάβουμε. Όσοι νομίζουν ότι έχουν κάτι στη ζωή τους ή εξουσία σε οτιδήποτε, έξαφνα μπορεί να μην έχουν τίποτα με αποτέλεσμα η πνευματική τους δυνατότητα να μην μπορεί να εννοήσει την νέα κατάσταση και να επέλθει θλίψη, στενοχώρια, θυμός, αδιέξοδος, θάνατος. Μη γένοιτο!

Αν δεν βάλουμε τον Θεό στη ζωή μας θα νομίζουμε ότι έχουμε αλλά σύντομα θα καταλάβουμε ότι δεν έχουμε τίποτα. Όμως δυνάμεθα να έχουμε τα πάντα αν αναγεννηθούμε και εξασφαλίσουμε τον Θεό στη ζωή μας, διότι ό,τι χτίσουμε θα πρέπει να το χτίσουμε πάνω στην αλήθεια, πάνω στην ανυπόκριτη αγάπη, πάνω στους καρπούς του Αγίου Πνεύματος και στην υπέρτατη αρετή των αρετών την ταπεινοφροσύνη ώστε να έχουμε και αυτά που δεν έχουμε φανταστεί.

Ο Πατέρας - Θεός υπόσχεται ουράνια και επίγεια αγαθά σε όσους αφιερώνονται σπουδάζοντας την λογική του. Γένοιτο, γένοιτο αμήν.


Αφιέρωση: Αφιέρωση σημαίνει να κάνω βεβαία την κλίση. Ουδείς επιβαλών την χείρα έπ αροτρο και βλέπων εις τα οπίσω είναι αρμόδιος για την βασιλεία του Θεού. Τίποτε να μην δύναται να μας παρεκκλίνει από την απόφασή μας να αφιερωθούμε και να ολοκληρωθούμε πνευματικά.

Όποιος αφιερώνεται δημιουργεί νέα ζωή, νέα οικογένεια, νέους φίλους, νέους αδελφούς, νέα πνευματική περιουσία.

Όταν θέλουμε να ακολουθήσουμε τον Θεό να μελετάμε τον Λόγο του μέρα και νύχτα. Δεύτερον, να κενώσουμε τον εαυτό μας στις εντολές του ώστε να τον υποτάξουμε σε αυτές και ας φαίνονται στην αρχή δύσκολες. Μέσα από την ειλικρινή μας προσπάθεια ο Θεός θα μας επισκιάσει και θα μας συμπληρώσει τα ελλείποντα και τότε θα δοξάζουμε τον Θεό μέρα - νύχτα διότι η ζωή μας θα γίνει ένας άπειρος μπαξές από ιδιότητες Θεού με καρπούς, με χαρίσματα και δυνάμεις.

Νεότερη Παλαιότερη