Έλθετε προς με, πάντες οι κοπιώντες και πεφορτισμένοι



Ενθουσιασμός σημαίνει τρέχω μέσα στον Θεό. Ο ενθουσιασμός και η δραστηριότητα είναι το σωσίβιο που θα μας βγάλουν στην ξηρά.


ʼμα βλέπεις τους ανθρώπους, βλέπεις λάθη και έρχεται η πτώση. ʼμα βλέπεις τον Θεό, βλέπεις την τελειότητα και δεν παθαίνεις πτώση, άρα να βλέπουμε τον Θεό.


Έξυπνος είναι αυτός που γνωρίζει τους άλλους και τον τρόπο που σκέφτονται. Όμως φωτισμένος και άγιος είναι αυτός που γνωρίζει τον εαυτόν του τον οποίον και διορθώνει. Αμήν


 

Βλέπουμε γύρω μας ανθρώπους καλλιεργημένους πνευματικά οι οποίοι έφτασαν σε σημείο να θαυμάζονται από τους πάντες είτε στον υλικό τομέα είτε στον πνευματικό. ʼρα η σοφία του πνεύματος όταν εισέλθει μέσα μας θα μας προσφέρει γνώση και πίστη, η οποία θα μας εξασφαλίσει ουράνια και επίγεια αγαθά. Πρέπει να ξέρουμε ότι το πνεύμα ζωοποιεί. Χωρίς Πνεύμα Θεού που εκδηλώνεται δια της σοφίας του Θεού, δια της έρευνας με ανοιχτό μυαλό και δια της εξέλιξης, ο άνθρωπος παραμένει ένα τσουβάλι με άχυρα. Θα πρέπει να το σκεφτούμε καλά ώστε τα έργα μας και τα λόγια μας να βρουν την ευαρέστηση του Θεού εις ημάς. Ο λόγος διότι δια του Πνεύματός του θα γίνουμε το μέλλον του ανθρώπινου γένους πάνω στον αγιασμό, στην αφθαρσία και στην αθανασία. Με λίγα λόγια στην κατάργηση του φυσικού θανάτου. Χωρίς τα ανωτέρω πρόοδος ουσιαστική δεν υπάρχει. Εύχομαι να τείνουμε στην εφαρμογή των λόγων του Θεού. Γένοιτο, γένοιτο. Αμήν.



 

Μια αγάπη γενναία φτάνει ως την συγχώρεση. Μια αγάπη πιο γενναία φτάνει ως την θυσία. Μια αγάπη πιο πολύ γενναία φτάνει ως την αγάπη προς τους εχθρούς.


Για ποιο λόγο ο Χριστός είναι ανώτερος από τους αρχηγούς άλλων θρησκειών; Για πολλούς λόγους. Εγώ θα αναφέρω μόνο δύο οι οποίοι είναι ασύγκριτοι και αιώνιοι. Πρώτον, ο Χριστός κατήργησε τον φυσικό θάνατο από τον εαυτό του και ζει σήμερα ενώ κανένας άλλος αρχηγός οποιασδήποτε θρησκείας δεν ζει, δεν αναστήθηκε και δεν τον είδαν μετά τον θάνατό του 500 και πλέον μαθητές του. Δεύτερον, ο Χριστός είπε, αγαπάτε τους εχθρούς, ευλογείτε τους καταρωμένους υμάς, καλώς ποιείτε τοις μισούσιν υμάς. Κανείς άλλος αρχηγός δεν κήρυξε αγάπη στους εχθρούς του.


Έλθετε προς με, πάντες οι κοπιώντες και πεφορτισμένοι, καγώ αναπαύσω υμάς, ο γαρ ζυγός μου χρηστός και το φορτίον μου ελαφρόν έστιν. Διότι πράος είμι και ταπεινός τη καρδία, και ευρήσετε ανάπαυση εις τας ψυχάς υμών. Να λοιπόν που αυτός που αγαπά τη ζωή, τον Χριστό είναι πράος, είναι ταπεινός, είναι ήρεμος, είναι γλυκός και εις τα λόγια του και εις τα έργα του και εις την συμπεριφορά του και οι άνθρωποι εκεί βρίσκουν ανάπαυση, ας είναι και αυτός άνθρωπος. Όπου υπάρχει η αγάπη λοιπόν προς τη ζωή, προς τον Χριστό, όπου υπάρχει η θυσία και όπου υπάρχει η καλή συμπεριφορά και η πραότης, εκεί τρέχει ο κόσμος.


Όπου υπάρχει πίστη υπάρχει αγάπη, όπου υπάρχει αγάπη υπάρχει γαληνή, όπου υπάρχει γαληνή υπάρχει Θεός, όπου υπάρχει Θεός δεν υπάρχει ουδεμία ανάγκη.


Όλες οι αρετές και οι δυνάμεις βρίσκονται μέσα μας ίσως σε λήθαργο. Το ʼγιο Πνεύμα μας φωτίζει να πάρουν σάρκα και οστά.




Ο Θεός δεν κουράζεται μέρα - νύχτα να μας μιλάει, εμείς όμως είμεθα διατεθειμένοι να τα εφαρμόσουμε; ʼρα, όταν ζητάμε να μας μιλάει, να τείνουμε στην εφαρμογή και στην υπακοή του Λόγου του ώστε να μας μιλάει πάντα. Επομένως να εργαζόμαστε και όχι να περιεργαζόμαστε.


Το καλύτερο κήρυγμα είναι αυτό που κάνει ο αναγεννημένος άνθρωπος δια της σιωπής και της εφαρμογής της αγάπης του Θεού, η οποία διαμοιράζεται σωστά προς πάντα συνάνθρωπο, φίλο ή εχθρό. Όταν φέρνουμε ανθρώπους κοντά στον Χριστό και στις επιδιώξεις της Φωνής του Θεού δια της σιωπής, αυτό σημαίνει ότι ο Θεός πορεύεται και η πνευματική διαύγεια που μας διακατέχει φανερώνεται ως σαν πόλη κτισμένη πάνω όρους στους συνανθρώπους μας. Όταν κηρύττουμε δια του λόγου τότε να ξέρουμε ότι κηρύττουμε τον εαυτό μας ώστε να τα ακούσουμε εμείς και να τα εφαρμόσουμε.


Η αγάπη δεν περιορίζεται, δεν δεσμεύεται ώστε να υπηρετεί τις επιδιώξεις ενός δόγματος ή μιας οργάνωσης με το σύστημα του φανατισμού. Η αγάπη είναι άπειρη και έχει την δύναμη να αγκαλιάζει το άπειρο και ότι υπάρχει σε αυτό. Η αγάπη είναι Θεός. Θεός είναι ζωή. Ζωή είναι αγάπη.



 

Φωσφόρος = Θεός, είναι η αγάπη. Όποιος έχει την αγάπη είναι φωσφόρος διότι φέρνει το φως στους πάντες γύρω του. Χωρίς αγάπη, φως δεν μπορεί να υπάρξει στον κόσμο. Όταν έρθει η αγάπη όλα θα έρθουν και η αφθαρσία και η εκ νεκρών ανάσταση και η ίδρυση της βασιλείας. Ο φωσφόρος είναι το τέλειο. Τώρα έχομε το κατά μέρος όταν όμως έλθη το τέλειο, το κατά μέρος θέλει καταργηθή. Ας γίνομε φωσφόροι και ας φέρουμε την αγάπη να βασιλέψει πρώτα μέσα μας και ύστερα γύρω μας.


Δεν θα πρέπει να στενοχωριόμαστε για τα προβλήματα που λύνονται αλλά δεν πρέπει να στενοχωριόμαστε και για τα προβλήματα που δεν λύνονται διότι η στενοχώρια από μόνη της είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα.


Μέχρι να έρθει η άνοιξη στη ζωή μας που είναι ο Χριστός, θα περάσομε τον πνευματικό χειμώνα. Η ζωή μας δεν είναι όλη με ήλιο, έρχονται και σύννεφα καμιά φορά, ανάλογα με το πόσο νερό χρειάζεται το κάθε δένδρο (άνθρωπος) και ανάλογα με το που μεγαλώνει το κάθε δένδρο. Μην απελπίζεσαι αδερφέ, μπόρα είναι θα περάσει. Ίσως να χρειάζεσαι και πότισμα. Το πότισμα στον πνευματικό κόσμο είναι οι πτώσεις, οι εμπειρίες, παν υιόν όν παραδέχεται, εκπαιδεύει και μαστιγοί αυτόν και αν ήσθε χωρίς παιδεία άρα νόθοι είσθε και ουχί υιοί.



Η πρώτη Καινή Διαθήκη που έδωσε ο Θεός στον άνθρωπο ήταν η συνείδηση. Η τελευταία Καινή Διαθήκη είναι η ανυπόκριτος αγάπη προς πάντα συνάνθρωπο, φίλο και εχθρό. Αν προσέξουμε θα δούμε ότι όταν μας συμβαίνει κάτι κακό ή κάνουμε κάποιο λάθος αμέσως αισθανόμαστε δια της συνείδησης ενοχή, όπως οι πρωτόπλαστοι. Όταν όμως ο άνθρωπος γνωρίσει τον Χριστό, έρχεται το έλεος, η αγάπη μέσα του και γύρω του. Η θρησκεία που έφερε ο Χριστός είναι έλεος, ταπείνωση, ανυπόκριτος αγάπη. 


Νεότερη Παλαιότερη