Μηνύματα Ζωής



ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΖΩΗΣ


1)  Όταν ένας άνθρωπος δεν τηρεί κατά γράμμα τους τύπους ενός δόγματος τότε το δόγμα του τον κατηγορεί και τον αποκαλεί αιρετικό. Αν αυτόν που δεν τηρεί τους τύπους τον ονομάζουμε αιρετικό, τότε αυτόν που νομίζει ότι τηρεί τους τύπους και ότι είναι ευάρεστος στον Θεό ενώ διακατέχεται από άγνοια του θελήματος του Θεού, αναπτύσσοντας στην καθημερινότητά του μεταξύ των ανθρώπων εωσφορικούς εγωισμούς όπως πονηρίες, συμφέροντα, φιλοδοξίες με αθέμιτους τρόπους κ.λ.π. Μάλιστα απέχει ουσιωδώς και συνειδητά από την ουσία που λέγεται αγάπη ανυπόκριτη, δικαιοσύνη Θεού η οποία πάντα προσφέρει και ουδέποτε απαιτεί, από ταπεινοφροσύνη με τις αρχές της δεν είμαι τίποτα, δεν ξέρω τίποτα, δεν έκανα τίποτα και δεν διακατέχεται επίσης από την ειρήνη του Χριστού η οποία διαφυλάττει την ζωή κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες (σκάνδαλα) βρεθεί, εξασφαλίζοντας στον άνθρωπο του Θεού ιδιότητες Θεού όπως καρπούς του Άγιου Πνεύματος, χαρίσματα και σημεία, πώς θα τον ονομάσουμε;


2)  Το θέλημα του Θεού στην ζωή μας δεν είναι να γίνονται θαύματα σε αυτή ώστε να τρέχουμε και να λέμε ο Θεός μου έκανε αυτό ή το άλλο και να καυχόμαστε. Τα στοιχεία αυτά φανερώνουν την πνευματική μας ανωριμότητα και την ανάγκη μας να γίνονται θαύματα ώστε να έρθουμε κοντά στον Θεό. Το αληθινό θαύμα είναι να γίνουμε άνθρωποι του Θεού ώστε μετέπειτα να συντελούνται τα θαύματα στην ζωή των συνανθρώπων μας διά της μετάνοιας της δικής μας και της αναγέννησής μας. Το θαύμα λοιπόν είναι να γίνουμε εμείς άνθρωποι του Θεού μέσα στις κοινωνίες ώστε να παρουσιάσουμε το θέλημα του Θεού με την ζωή μας. Γένοιτο, γένοιτο αμήν.


3)  Θέλημα Θεού και σοφία Θεού διακατέχει τον άνθρωπο που αγωνίζεται εις όλη του την ζωή να βρει διά του Ευαγγελίου τα μέσα που χρειάζεται ώστε να καταργήσει από το πνεύμα του και το σώμα του την φθορά και τον θάνατο. Αμήν.

Νεότερη Παλαιότερη