Πνευματικό Μήνυμα

 

 



 

Πνευματικό Μήνυμα

 

Για να μην εφαρμόσει ο άνθρωπος την αγάπη ως προς τον Θεό, αλλά και ως προς τον αδελφό, ως εαυτόν, επινόησε τις θρησκείες, τα δόγματα, τα εντάλματα, τις πονηρίες, τα συμφέροντα κλπ. Μάλιστα σήμερα όλοι μιλάνε για τους ανθρώπους του Θεού, και όχι για τον Υιό του Θεού. Όλα τα αλλάξαμε, τα κάναμε στα μέτρα μας, ώστε να ζούμε και πνευματικά αλλά και κοσμικά, συμφεροντολογικά.  

 

 

Η αποστολή μας, είναι να βρούμε τον Θεό, να βρούμε την ζωή

 

Ο Χριστός είπε στην Μάρθα «Μάρθα Μάρθα, μεριμνᾷς καὶ τυρβάζῃ περὶ πολλά· ἑνὸς δέ ἐστι χρεία·» (Λουκ. 10:41-42).

Αυτό το ένα είναι, ο ανθρωπος να βρει τον Θεό, να βρει την αποστολή του, να βρει την ζωή, να βρει την αφθαρσία, την αγάπη, τους καρπούς του Αγίου Πνεύματος, τα χαρίσματα και τα σημεία του, ώστε να γίνει θεός. Αυτή είναι η αποστολή όλων μας.

Ποιος είναι ο ναός του Θεού; Ο ναός του Θεού δεν είναι χειροποίητος, αλλά είναι θεόπνευστος, δημιουργημένος από τον Λόγο, αφού έχει μέσα του πνοή Θεού και Λόγο Θεού. Και δεν είναι άλλος από το σώμα ημών, είναι γραφικό, «ἢ οὐκ οἴδατε ὅτι τὸ σῶμα ὑμῶν ναὸς τοῦ ἐν ὑμῖν Ἁγίου Πνεύματός ἐστιν» (Α Κορ. 6:19). Να ΄τος ο ναός. Σε αυτόν θα λειτουργεί ο ίδιος ο Θεός, είναι γραφικό, «ἀλλ᾿ ἔρχεται ὥρα, καὶ νῦν ἐστιν, ὅτε οἱ ἀληθινοὶ προσκυνηταὶ προσκυνήσουσι τῷ πατρὶ ἐν πνεύματι καὶ ἀληθείᾳ·» (Ιω. 4:23), καθώς «ὁ πιστεύων εἰς ἐμέ, κἂν ἀποθάνῃ, ζήσεται· καὶ πᾶς ὁ ζῶν καὶ πιστεύων εἰς ἐμὲ οὐ μὴ ἀποθάνῃ εἰς τὸν αἰῶνα. πιστεύεις τοῦτο;» (Ιω. 11:26).

 

Υπάρχουν πνευματικοί άνθρωποι;

 

'Σπανίζουν οι πνευματικοί άνθρωποι...Πραγματικά, τίποτε δέν εἶναι τόσο σπάνιο σήμερα, ὅσο ἡ συνάντηση ἑνός πνευματικοῦ ἀδελφοῦ καί ὁ εἰρηνικός λόγος καί ἡ πνευματική ἐπικοινωνία.’' Μα θα μου πεις, δεν υπάρχουν Θωμά πνευματικοί άνθρωποι; Φυσικά και υπάρχουν, αλλά η πλειονότητα αυτών κρίνει, βλέπουν λάθη, χωρίζουν τους ανθρώπους και τους οδηγούν μακριά από την αγάπη, δογματίζουν τα λόγια τους και όποιος δεν τα δέχεται, τον αποκαλούν αιρετικό. Μάλιστα οι περισσότεροι, ελέγχουν με τον τρόπο τους τους ανθρώπους, τους χειραγωγούν και τους οδηγούν σε μεγάλη παραμυθία η οποία τους οδηγεί μακριά από την αγάπη, από την την ταπεινοφροσύνη και από την δικαιοσύνη.

Νεότερη Παλαιότερη