Όταν βγάλεις από μέσα σου άνθρωπε

 



Όταν βγάλεις από μέσα σου άνθρωπε τον φόβο θα πάρεις την παντοδυναμία του Θεού και θα ενεργείς, ελεύθερος πλέον από τα στερεότυπα του κόσμου, για την δόξα του Θεού και την σωτηρία των ανθρώπων με θαύματα μεγάλα.



·       Όταν βγάλεις από μέσα σου άνθρωπε τον θυμό θα αποκτήσεις σοφία Θεού μέσα από την ειρήνη του Χριστού, κατόπιν θα παρατηρείς τις εξελίξεις του κόσμου, πνευματικού και μη, με διαφορετικό πνευματικό μάτι, το μάτι του Θεού. Η ειρήνη θα φέρει την σιωπή, η σιωπή θα μας διδάξει την σοφία του Θεού την οποία θα μπορούμε κατόπιν να μεταλαμπαδεύσουμε με αγάπη, με ταπείνωση στους συνανθρώπους μας, παίζοντας θετικό ρόλο πνευματικό μέσα στις κοινωνίες των ανθρώπων. Έτσι θα πάρει αξία και η ζωή μας. Γένοιτο, αμήν.



·       Όταν ένας άνθρωπος βγάλει από μέσα του την στενοχώρια θα βγάλει τον εωσφορικό εγωισμό άρα θα γίνει Θεός διότι τα πάντα συνεργούν στο αγαθό τοις αγαπώσι τον Θεόν καθώς, ο Θεός είναι απείραστος κακών ουδένα πειράζει, έκαστος πειράζεται υπό της ιδίας αυτού επιθυμίας (Ρωμαίους 8:28, Ιακώβου 1:13-14). Όταν φύγει η στενοχώρια θα αποκτήσουμε το ιαματικό διότι θα εξασφαλίσουμε υγεία Θεού στην βιολογική μας και πνευματική μας ζωή. Η στενοχώρια είναι από μόνη της το μεγαλύτερο πρόβλημα στη ζωή ενός ή πολλών ανθρώπων. Η στενοχώρια είναι εωσφορικό στοιχείο και προέρχεται από τον εγωισμό, δηλαδή δεν γίνονται τα πράγματα όπως τα θέλουμε και στενοχωριόμαστε. Μεγάλος εγωισμός διότι βγάζουμε τον Θεό από την εξέλιξη της ζωής μας, μη γένοιτο!



·       Όταν βγάλουμε την διαφωνία, την αντιλογία θα πάρουμε ένα χάρισμα που λέγεται διάκριση πνευμάτων. Αυτό, θα μας εξασφαλίσει την σοφία του Θεού η οποία είναι παντού διάχυτη και μέρος αυτής έχουμε όλοι. Αν παρατηρούμε θετικά τον Θεό και τον κόσμο θα αποκτήσουμε σοφία στο καλό και στο κακό γενικότερη, έτσι θα γίνουμε καθ’ εικόνα και ομοίωση. Αμήν.



·       Όταν βγάλουμε την πονηρία θα ενθρονιστεί μέσα μας ο Θεός. Ο ίδιος τόνισε, εάν δεν γείνητε ως τα παιδία δεν θέλετε εισέλθει εις την βασιλεία του Θεού (Ματθαίος 18:3). Άμα αποβάλουμε το πονηρό, την πονηρία θα αγαθοποιηθούμε. Τότε μόνο θα έρθει ο Θεός στη ζωή μας και θα μας διακατέχει σοφία Θεού αλλά και πλήθος άλλων ουρανόδρομων στοιχείων.



·       Όταν βγάλουμε την υλοφροσύνη θα γίνουμε δίκαιοι διότι ο Θεός είναι δίκαιος. Ο τρόπος, ο Θεός βρέχει για δικαίους και αδίκους (Ματθαίος 5:45) καθώς, η δικαιοσύνη του Θεού είναι η προσφορά ενώ των ανθρώπων είναι η απαίτηση. Το μεγαλύτερο δαιμόνιο είναι η υλοφροσύνη διότι ο άνθρωπος που διακατέχεται από αυτή δένεται με την ύλη την οποίαν αγκαλιάζει, μαζεύει, αποθηκεύει σε σημείο ώστε να μην τρώει ούτε φαγητό. Με την υλοφροσύνη στερείται πολλά, δεν διασκεδάζει, κλείνεται στον εαυτό του κ.λπ.. Μάλιστα όσοι ζουν δίπλα του υποφέρουν και ο λόγος διότι συνέχεια ρωτάει "πόσο κάνει αυτό, πόσο κάνει το άλλο, γιατί αγόρασες αυτό ή το άλλο" και τέλος δεν έχει η δουλειά αυτή. Ο άνθρωπος με την υλοφροσύνη κινδυνεύει όλη την ώρα γιατί, αν χάσει κάποια χρήματα ή κάποια επένδυση υλική πέσει έξω, μπορεί να χάσει και την ίδια του την ζωή διότι την έχει στηρίξει μόνο στην ύλη και όχι πάνω στο θέλημα του Θεού. Κάποτε ένας άνθρωπος φιλάργυρος μου είπε με μεγάλη χαρά, Θωμά θα πάω στο Άγιο Όρος. Όταν γύρισε τον ρώτησα, τι έγινε όλα καλά; Μου απάντησε, Θωμά ήταν όλα τσάμπα φάγαμε, κοιμηθήκαμε, όλα δωρεάν, είδαμε καλόγερους κ.λπ.. Η μεγάλη του χαρά βασίζονταν στο γεγονός ότι όλα ήταν δωρεάν. Τον ξαναρώτησα, θέλοντάς να τον αφυπνίσω, πνευματικά πήρες τίποτα καλό να μου το πεις και εμένα διότι ξέρω ότι είσαι δεμένος με το υλικό στοιχείο. Η φιλαργυρία που είχες έφυγε; Μου απάντησε, άλλο το ένα, άλλο το άλλο, εκεί ένιωσα χαρά, ένιωσα ειρήνη. Του είπα, την χαρά − την ειρήνη μπορείς να την νιώσεις σε πολλά μέρη, τον αγιασμό να επιδιώξεις, τον καθαρισμό, το να κάνεις το θέλημα του Θεού. Αυτό προέχει, αυτό χρειάζεται, θυσία. Ο Χριστός έδωσε την ζωή του, οι Άγιοι εγκατέλειψαν τα πάντα και έζησαν φτωχικά για να φανερώσουν την δόξα του Θεού. Αυτό να κάνουμε και εμείς, θυσία η οποία να αποβλέπει στην δόξα του Θεού και στην σωτηρία του κόσμου. Κάποτε, πήγαν κάποιον πνευματικό, αφιερωμένο άνθρωπο σε ένα μεγάλο πολυκατάστημα. Όταν έφυγαν τον ρώτησαν, σου άρεσε πώς τα είδες τα πράγματα; Και αυτός απάντησε, χάρηκα πολύ διότι όλα αυτά που είδα δεν τα έχω ανάγκη, ο Χριστός μου προσφέρει πολύ περισσότερα. Αυτό σημαίνει να βασιλεύει ο Θεός στην ζωή μας, αμήν!! Η φιλαργυρία εμποδίζει τον Θεό, την δωρεά του Θεού να στοιχειοθετηθεί στη ζωή μας με καρπούς, ιδιότητες, χαρίσματα, σημεία του Αγίου Θεού. Εύχομαι να αποβάλουμε την υλοφροσύνη και να ενεργούμε όπως οι πρώτοι χριστιανοί, το περίσσευμα του ενός στο υστέρημα του άλλου. Αυτή θα είναι η οικογένεια του Θεού όταν κινηθεί στα πλαίσια της δοτικότητας. Ο ίδιος ο Χριστός φανέρωσε ότι, η ζωή δεν συνίσταται εκ των υπαρχόντων, ας το εννοήσουμε άπαξ διά παντός.



·       Όταν φύγει η άγνοια του Λόγου του Θεού θα αποκτήσουμε σοφία Θεού έτσι θα εξασφαλίσουμε το προφητικό χάρισμα. Κατόπιν διά της σπουδής μας στον Λόγο του Θεού θα ελευθερώσουμε τον νου μας από το να σκέφτεται λάθος. Φυσική συνέπεια, το βιολογικό μας σώμα θα πάψει να υπολειτουργεί εξαιτίας των ερεθισμάτων που δέχονταν μέχρι χτες από την αμαρτία, από το μεταπτωτικό εγωιστικό σύστημα του κόσμου που επιφέρουν σε εμάς την ανήλεη φθορά με τελευταίο όλων τον φυσικό θάνατο.


Νεότερη Παλαιότερη