Ερμηνεία Το κατά Λουκάν Ευαγγέλιον κεφ Α έως Δ





ΤΟ ΚΑΤΑ ΛΟΥΚΑΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΝ ΚΕΦ Α ΕΩΣ Δ

ΚΕΦΑΛΑΙΟ  α΄



Κεφ. α΄ στίχος  1

«Επειδή πολλοί επεχείρησαν να συντάξωσι διήγησιν περί των μετά πληροφορίας βεβαιωμένων εις ημάς πραγμάτων».

Απάντηση

Πολλοί οι κλητοί ολίγοι δε οι εκλεκτοί δια τους οποίους ο Θεός θα πραγματοποιήσει τις επαγγελίες του και θα ενεργήσει μέσω αυτών ως σαν σκεύη εκλογής για την δόξα του Θεού και την αναγέννηση του ανθρωπίνου γένους. Αμήν.



Κεφ. α΄ στίχος  6

«Ήσαν δε αμφότεροι δίκαιοι ενώπιον του Θεού και τοις δικαιώμασι του Κυρίου άμεμπτοι».

Απάντηση

Ο δίκαιος μόλις σώζεται, που θέλει φανεί ο ασεβής και αμαρτωλός. Δίκαιος ανήρ ο ελεών όλη την ημέρα, καθώς η δικαιοσύνη των ανθρώπων απαιτεί ενώ η δικαιοσύνη του Θεού προσφέρει. Αυτά είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του δίκαιου.
’μεμπτος είναι ο άνθρωπος ο οποίος από την ώρα που συνέλαβε την δικαιοσύνη του Θεού και τους νόμους αυτού προβαίνει σε πνευματικές θετικές ενέργειες, ώστε να μην παρεκκλίνει της δικαιοσύνης και του νόμου του Θεού. Δεν έχει καμιά σχέση ο άμωμος με την αμαρτία. Πάνω σε αυτούς που αποφασίζουν να είναι ειλικρινείς ενώπιον Θεού και ανθρώπων επενδύει ο Θεός το ανθρωποσωτήριο σχέδιό του. Εύχομαι όλοι να βρούμε χάρη από το Θεό, έτσι ώστε να χρησιμοποιηθούμε άνωθεν για τη δόξα του Θεού και τη σωτηρία του κόσμου. Γένοιτο, Γένοιτο Αμήν. 


Κεφ. α΄ στίχος  11

«Εφάνη δε εις αυτόν άγγελος Κυρίου, ιστάμενος εκ δεξιών του θυσιαστηρίου του θυμιάματος». 

Απάντηση

Οι άγγελοι είναι λειτουργικά πνεύματα αποστελλόμενα εις τους μέλλοντας κληρονομήν σωτηρία. Οι άγγελοι στέλνονται από το Θεό, ώστε να ενισχύσουν δια της πίστεως και της παρουσίας τους μέσα από τα αναγεννημένα ρήματά τους τους εκλεκτούς. Μετέπειτα αυτοί οι εκλεκτοί να προβούν σε ενέργειες εκπλήρωσης των εντολών και επαγγελιών του Θεού.
Η ταραχή και ο φόβος που φέρνει η παρουσία των αγγέλων στον άνθρωπο του Θεού έχουν σκοπό να αφυπνίσει ο Θεός τον άνθρωπο αυτό και να τον ενισχύσει πνευματικά, ώστε να εκπληρωθούν οι επαγγελίες του Θεού διαμέσου του. Μετέπειτα ο άνθρωπος αυτός θα τείνει ώστε να λάβουν χώρα τα γεγραμμένα που εξαγγέλθηκαν εις αυτόν προς δόξα Θεού και σωτηρία του ανθρωπίνου γένους. Ο φόβος και η ταραχή μετατρέπονται σε ανεκλάλητη χαρά διότι ο Θεός ευλογεί, ενισχύει και κατευθύνει τον άνθρωπο αυτό και το λαό του.
Εύχομαι, όλοι να έχουμε αποστολή και να γνωρίσουμε τον ουράνιο πνευματικό κόσμο ίνα ενισχυθούμε δια αυτού. Γένοιτο, Γένοιτο Αμήν.


Κεφ. α΄ στίχος 13       

«Είπε δε προς αυτόν ο άγγελος, Μη φοβού, Ζαχαρία διότι εισηκούσθη η δέησίς σου και η γυνή σου Ελισάβετ θέλει γεννήσει υιόν εις σε και θέλεις καλέσει το όνομα αυτού Ιωάννην».

Απάντηση

Όποιος πληρεί τις προϋποθέσεις, ώστε να είναι δίκαιος οι δεήσεις και οι προσευχές του εισακούονται. Ας έχει περάσει και στην τρίτη ηλικία και ας υπάρχει και πρόβλημα υγείας, όπως η Ελισάβετ που ήτο (στείρα). ’ρα, όταν γίνουμε δίκαιοι και άμωμοι τα θαύματα θα συντροφεύουν τη ζωή μας και θα χαροποιούν αυτή ανεξαρτήτου ηλικίας. Μην φοβόμαστε λοιπόν το γήρας ή την λογική των ανθρώπων, να φοβόμαστε μόνο στο πώς θα κάνουμε το θέλημα του Θεού ώστε τίποτα να μην μας παρεκκλίνει από την οδό αυτού και να είμεθα σίγουροι ότι όλα θα διορθωθούν στη ζωή μας. Γένοιτο, Γένοιτο Αμήν.


Κεφ. α΄ στίχοι 15  17

«15 Διότι θέλει είσθαι μέγας ενώπιον του Κυρίου και οίνον και σίκερα δεν θέλει πίει και θέλει πληρωθή Πνεύματος Αγίου έτι εκ κοιλίας της μητρός αυτού.
16 Και πολλούς των υιών Ισραήλ θέλει επιστρέψει εις Κύριον τον Θεόν αυτών.
17 Και αυτός θέλει ελθεί προ προσώπου αυτού εν πνεύματι και δυνάμει Ηλίου, δια να επιστρέψη τας καρδίας των πατέρων εις τα τέκνα και τους απειθείς εις την φρόνησιν των δικαίων δια να ετοιμάση εις τον Κύριον λαόν προδιατεθειμένον».


Απάντηση

Είναι μεγάλο θαύμα τα λόγια που εξαγγέλθηκαν στον Ζαχαρία για τον υιόν του τον Ιωάννη, να λαμβάνουν χώρα όλα μετά 30 χρόνων. Ώστε να βλέπουν όλοι σήμερα ότι όταν ο Θεός μιλάει όλα λαμβάνουν χώρα, όμως τον καθορισμένο χρόνο και καιρό που αυτός θέλει. Και στην φωνή Θεού ο Θεός έδωσε εξαγγελίες οι οποίες είναι επαγγελίες και θα λάβουν χώρα τον καθορισμένο χρόνο και καιρό. Αυτές είναι:
1) πνευματική περιουσία, 2) οικογένεια πνευματική, η οποία θα πληρεί τις προϋποθέσεις εισδοχής της στην βασιλεία των ουρανών ζώντες, 3) υλική περιουσία, η οποία θα ενισχύει τον άνθρωπο που μεταφέρει την πνευματική περιουσία της φωνής Θεού στα πέρατα του κόσμου ώστε να ακουστεί το ευαγγέλιο της βασιλείας παντού,
4) ενίσχυση πνευματική και υλική στους ανθρώπους που έχουν καλή προαίρεση, ώστε να θέλουν να γίνουν δίκαιοι και άμωμοι,
5) αφιέρωση και χαρά ανεκλάλητη, 6) εισδοχή στα άφθαρτα στοιχεία, 7) νίκη του λαού του Θεού, 8) επικράτηση του λαού του Θεού, 9) δευτέρα έλευση του Χριστού, 10) οι άγιοι θέλουσι έχουσι το βασίλειο εις τους αιώνες των αιώνων.
Γένοιτο, Γένοιτο Αμήν.




Κεφ. α΄ στίχος 18        

«Και είπεν ο Ζαχαρίας προς τον άγγελον, Πως θέλω γνωρίσει τούτο; διότι εγώ είμαι γέρων και η γυνή μου προβεβηκυία εις την ηλικίαν αυτής».

Απάντηση

Όλοι οι άνθρωποι βάζουν κόμματα εκεί που ο Θεός βάζει τελεία, λόγω της λογικής που τους διακατέχει και της απιστίας που από παιδικής ηλικίας τους διέπει. Θέλω όλοι όσοι ανήκουν ουσιαστικά στην Φωνή Θεού να γνωρίζουνε ότι τα αδύνατα παρά ανθρώποις είναι δυνατά παρά τω Θεώ. Καθώς να μην αφαιρούμε την παντοδυναμία του Θεού, ο οποίος Θεός δύναται σε κλάσματα δευτερολέπτου να ανατρέψει τον κόσμο αυτό και να δημιουργήσει έναν νέο κόσμο με νέους ουρανούς και νέα γη όπου η δικαιοσύνη, η ζωή, η αγάπη και η σοφία αυτού του Αγίου Θεού να πλημμυρίσει όλον τον πλανήτη. Γένοιτο, Γένοιτο Αμήν.



Κεφ. α΄ στίχος 20  

«Και ιδού, θέλεις είσθαι σιωπών και μη δυνάμενος να λαλήσης, έως της ημέρας καθ' ήν θέλουσι γείνει ταύτα διότι δεν επίστευσας εις τους λόγους μου, οίτινες θέλουσιν εκπληρωθή εις τον καιρόν αυτών».

Απάντηση

Η απιστία μας ρίχνει σε ανήλεες πτώσεις, ώστε να μάθουμε μέσω αυτής να μην ολιγοπιστούμε στις εξαγγελίες του Θεού. Προσοχή λοιπόν, διότι γνωρίζω πολλά παιδιά τα οποία νουθετήθηκαν υπό του Θεού δια Πνεύματος Αγίου και αυτά γύρισαν στα ίδια (ψέμα, αμαρτία, ολιγοπιστία) με φυσική συνέπεια η ζωή τους να βρίσκεται σε αδιέξοδο και συνεχόμενο προβληματισμό. Όταν όμως ανακύψουν και πιστέψουν ώστε να τείνουν στις δωρεές του Θεού θα δουν πρόσωπο Θεού. Αν παρ’ όλες τις ενέργειες του Θεού απιστούμε και συμπεριφερόμαστε με μικρότητες έναντι Θεού και ανθρώπου ουδεμία ελπίδα υπάρχει εις ημάς. Μη γένοιτο.      



Κεφ. α΄ στίχοι 26  28

«26 Εν δε τω μηνί τω έκτω, απεστάλη ο άγγελος Γαβριήλ υπό του Θεού εις πόλιν της Γαλιλαίας, ονομαζομένην Ναζαρέτ,
27 προς παρθένον ηρραβωνισμένην με άνδρα ονομαζόμενον Ιωσήφ, εξ οίκου Δαβίδ και το όνομα της παρθένου, Μαριάμ.
28Και εισελθών ο άγγελος προς αυτήν είπε, Χαίρε, κεχαριτωμένη ο Κύριος μετά σού ευλογημένη συ εν γυναιξί».       


Απάντηση

Αυτός ο Γαβριήλ κάνει θαύματα όπου περνάει και ο Θεός διαμέσου του χαράζει νέα ιστορία στο ανθρώπινο γένος.



Κεφ. α΄ στίχος 29

«Εκείνη δε ιδούσα, διεταράχθη δια τον λόγον αυτού και διελογίζετο οποίος τάχα ήτο ο ασπασμός ούτος».


Απάντηση

Όλοι μιλάνε για Θεό και για αγγέλους, όμως όταν κάνουν αισθητή την παρουσία τους και οι εκλεκτοί των εκλεκτών τα χάνουν. Είναι πολλοί που λένε μου μίλησε ο Θεός, είδα έναν άγγελο, όμως η ζωή τους δεν αλλάζει, άρα κατά φαντασία είδαν. Όποιος έρθει σε ουσιαστική επαφή με το Θεό ή τους αγγέλους του αλλάζει η ζωή του. Έρχεται κλάμα μετανοίας, έρχεται ουσιαστική αναγέννηση, έρχεται ομολογία, έρχεται το πορευθέντες, έρχεται θυσία κ.λ.π. Όταν δούμε αυτά τότε καταλαβαίνουμε ότι πράγματι ο Θεός ενισχύει τον άνθρωπο αυτό. Όπου δούμε λόγια χωρίς έργα τότε η προβολή, ο εγωισμός, το ψέμα ενισχύουν τον άνθρωπο αυτό και η φαντασία του καλπάζει, ώστε μόνο λόγια να υπάρχουν εις αυτόν με μηδέν έργα θυσίας. Μάλιστα όλοι τον αποστρέφονται διότι βλέπουν το ψέμα εις αυτόν και το υπέρμετρο στοιχείο του εγωισμού. Χρειάζεται προσοχή! Αμήν.




Κεφ. α΄ στίχος 30

«Και είπεν ο άγγελος προς αυτήν, Μη φοβού, Μαριάμ διότι εύρες χάριν παρά το Θεώ».

Απάντηση

Όταν βρίσκεις χάρη από το Θεό βρίσκεις και την αποστολή σου. Βρίσκεις τον Θεό καθώς και τη σοφία του, η οποία ενεργοποιείται μέσα σου προς σωτηρία ψυχής και σώματος.
Όλοι έχουμε χάρη, αρκεί να την εννοήσουμε ώστε να προβούμε στις σχετικές ενέργειες ίνα δια αυτής της χάρης να εισέλθουμε στα σκηνώματα του Αγίου Θεού. Εύχομαι όμως να την εννοήσουμε γρήγορα διότι ο χρόνος μας φεύγει ανεπιστρεπτί. Γένοιτο, γένοιτο αμήν.


Κεφ. α΄ στίχοι 31  33

«31 Και ιδού, θέλεις συλλάβει εν γαστρί και θέλεις γεννήσει υιόν και θέλεις καλέσει το όνομα αυτού ΙΗΣΟΥΝ.
32 Ούτος θέλει είσθαι μέγας και Υιός Υψίστου θέλει ονομασθή και θέλει δώσει εις αυτόν Κύριος ο Θεός τον θρόνον Δαβίδ του πατρός αυτού
33 και θέλει βασιλεύσει επί τον οίκον του Ιακώβ εις τους αιώνας και της βασιλείας αυτού δεν θέλει είσθαι τέλος».

Απάντηση

Ο λόγος και τα ρήματα όταν προέρχονται υπό του Θεού γεννούν ζωή και αποδεικνύεται ότι ο λόγος είναι ο Θεός και αυτός όταν γίνει πιστευτός ενεργεί, αρκεί να βρεθεί πιστός όπως εδώ η Μαρία στην οποία ο λόγος και η εντολή του Θεού εγέννησε Υιό σαρκωθέντα.
Ο Χριστός τόνισε, ότι αν ζητήσετε εν τω ονόματί μου λήψετε.
Ο Ιωάννης ο θεολόγος αναφέρει, εν αρχή είναι ο λόγος και ο λόγος είναι παρά τω Θεώ και Θεός είναι ο λόγος.
’νθρωπε χριστιανέ και εσύ έχεις λόγο και δύνασαι δια αυτού να δημιουργήσεις σε συνεργασία με τον Πατέρα Θεό πολλές πηγές του σωτηρίου, οι οποίες θα σε ενεργοποιήσουν στο εκατονταπλάσιο ώστε να προβείς δια αυτών των πηγών στους υπερβατικούς στόχους του Αγίου Ευαγγελίου και να γίνεις Υιός Θεού και κληρονόμος αυτού. Ο λόγος των αγγέλων αφού και αυτοί οι άγγελοι έχουν λόγο Θεού, δημιουργεί ζωή αφού προέρχεται εκ του Θεού και δια του λόγου τους επίσης δημιουργούνται κοσμοϊστορικά γεγονότα τα οποία αλλάζουν την παγκόσμια ιστορία, όπως η γέννηση του σωτήρα. Πολλά θαύματα φανερώνονται στην Παλαιά και Καινή Διαθήκη που έλαβαν χώρα δια της πίστεως μέσα από τα σκεύη εκλογής προφήτες, εκλεκτούς, μαθητές κ.λ.π. Αμήν.


Κεφ. α΄ στίχος 34

«Είπε δε η Μαριάμ προς τον άγγελον, Πως θέλει είσθαι τούτο, επειδή άνδρα δεν γνωρίζω;».

Απάντηση

Ο άνθρωπος δεν μπορεί να εννοήσει τις άπειρες δυνατότητες του Θεού και προβαίνει σε ερωτήσεις της δικής του λογικής, όπως εδώ η Μαρία. Αυτός που θα εννοήσει τις δυνατότητες του Θεού οι οποίες ενεργοποιούνται δια Πνεύματος Αγίου, θα προβεί δια της πίστεως σε υπερβατικούς στόχους τους οποίους θα επιτύχει δια της νουθεσίας του Θεού. Όπως κατάργηση της αμαρτίας, ίδρυση της βασιλείας του Θεού, κατάργηση της φθοράς και του θανάτου και τελευταία επανεμφάνιση της άφθαρτης και αθάνατης ζωής. Στόχοι που μέχρι χτες ήτο αδιανόητοι όχι μόνο να σκεφτεί ο άνθρωπος αλλά και να φανταστεί. Όμως, ας ξέρουμε ότι όλα δύνανται να λάβουν χώρα αρκεί ο Θεός να πορεύεται. Γένοιτο, Γένοιτο Αμήν.


Κεφ. α΄ στίχος 37

«Διότι ουδέν πράγμα θέλει είσθαι αδύνατον παρά τω Θεώ».

Απάντηση

Είναι όπως το λέει. Εκείνο που χρειάζεται να κάνουμε όλοι εμείς είναι να τείνουμε στο να εννοήσουμε το θέλημα του Θεού, ώστε να υπάρχει ευαρέστηση του Θεού ως προς εμάς. Όταν συμβεί αυτό τότε δεν υπάρχει τίποτε αδύνατο για το Θεό και για εμάς. Μέσα στο λόγο του Θεού αναφέρεται, ζητείτε πρώτον τα της βασιλείας και ταύτα πάντα θέλουσι προστεθή. Αμήν.




Κεφ. α΄ στίχος 38

«Είπε δε η Μαριάμ, Ιδού η δούλη του Κυρίου γένοιτο εις εμέ κατά τον λόγον σου. Και ανεχώρησεν απ' αυτής ο άγγελος».

Απάντηση

Πριν πει η Μαρία στον άγγελο γένοιτο κατά το ρήμα σου (τον λόγο σου κατά τον Βάμβα), να ξέρετε ότι πρώτα είπε γένοιτο στις εντολές που υπήρχαν στην Παλαιά Διαθήκη, την οποία μελετούσε και εφάρμοζε. Αν και εμείς θέλουμε να γνωρίσουμε τους αγγέλους και τον τριαδικό Θεό από κοντά, να μελετάμε την Αγία Γραφή και να εφαρμόζουμε αυτή. Γένοιτο, Γένοιτο Αμήν.


Κεφ. α΄ στίχος 48

«Διότι επέβλεψεν επί την ταπείνωσιν της δούλης αυτού επειδή ιδού, από του νυν θέλουσι με μακαρίζει πάσαι αι γενεαί».  

Απάντηση  

Η ταπείνωση είναι ο θρόνος του Θεού, όπου ο Θεός δει ταπείνωση και αγάπη εκεί κατεβαίνει και συναντά τον άνθρωπο ώστε να τον χρησιμοποιήσει στα δρώμενα του ευαγγελίου προς εκπλήρωση των επαγγελιών. Ταπεινός είναι αυτός ο οποίος κάνει το θέλημα του Θεού με μηδέν προβολή. Μάλιστα ο ταπεινός δεν έχει γνώμη αν δεν ερωτηθεί. Ταπεινός ακόμη είναι αυτός που δεν έχει μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του. Όταν ο Θεός βλέπει αυτό το πνεύμα σε έναν άνθρωπο ευαρεστείται και κάνει τον ταπεινό άνθρωπο σκεύος εκλογής, ώστε να είναι στον λαό του Θεού πρώτον προσιτός, δεύτερον αγαπητός, τρίτον εξελίξιμος, τέταρτον σοφός και έτσι να τρέχουν κοντά του δεκάδες, εκατοντάδες, χιλιάδες άνθρωποι και δια μέσω του να ευλογούνται πολλαπλώς. Ταπεινός ακόμη είναι αυτός που πιστεύει ότι δεν είναι τίποτα, δεν ξέρει τίποτα, δεν έκανε τίποτα, μάλιστα πιστεύει ότι όλα όσα γίνονται διαμέσου του τα κάνει ο Θεός και αποδίδει δόξα εις αυτόν και τίποτα δεν κρατά για τον εαυτό του. Ταπεινός μπορεί να είναι και κάποιος ο οποίος έχει πολλές κοσμικές γνώσεις, όπως επιστήμες κ.λ.π. καθώς να έχει και πολλές πνευματικές γνώσεις, όμως να νιώθει ότι τίποτα δεν ξέρει μπροστά στην πολυποίκιλη σοφία του Θεού. Για να γίνει κάποιος πρώτος κατά Θεό πρέπει να γίνει τελευταίος υπηρέτης όλων. Χωρίς να υπάρχει ταπείνωση δεν αναγνωρίζεται ουδεμία αρετή. Ο Θεός επενδύει στον ταπεινό διότι είναι απαλλαγμένος από πολλά εωσφορικά δαιμόνια καθώς επίσης είναι απαλλαγμένος από το μεγαλύτερο δαιμόνιο που είναι ο εγωισμός. Εύχομαι, όλοι να εννοήσουμε την ταπείνωση και να θελήσουμε να την φέρουμε στην ζωή μας. Γένοιτο, Γένοιτο Αμήν.


Κεφ. α΄ στίχος 74

«Να ελευθερωθώμεν εκ της χειρός των εχθρών ημών και να λατρεύωμεν αυτόν αφόβως».

Απάντηση

Και να λατρεύωμεν αυτόν αφόβως. Πολλοί σήμερα λατρεύουν το Θεό με φόβο και ο λόγος είναι διότι δεν τον γνωρίζουν. Όταν όμως αναγεννηθεί κάποιος λατρεύει τον Θεό με χαρά, με σοφία, με σεβασμό και με αγάπη ολοκληρωμένη χωρίς φόβο. Εξάλλου, ο ίδιος μας απεκάλεσε φίλους, φίλοι μου εστε εάν κάμνητε όσα εγώ εντέλλομαι υμίν. ’ρα, αυτοί που τον φοβούνται είναι οι εχθροί του διότι τον τιμούν με τα λόγια ενώ η καρδιά τους πόρρω απέχει από αυτόν και ας λένε ότι τον αγαπούν. Όσοι δεν τον φοβούνται πάει να πει ότι εφαρμόζουν τις εντολές του, οι οποίες εντολές του τους έχουν ελευθερώσει και έτσι χαίρονται με τον φίλο τους Θεό που ενήργησε ουσιαστικά στην αναγέννησή τους με σκοπό να ελευθερωθούν από τα δεσμά της αμαρτίας. Όπου λοιπόν το πνεύμα του Θεού εκεί ελευθερία και χαρά ανεκλάλητη. Εξάλλου και ο διάβολος πιστεύει όμως δεν εφαρμόζει και φρίττει στην παρουσία του Θεού και στο ανθρωποσωτήριο έργο που αιώνες τώρα ο Θεός προβαίνει μέσω των προφητών, των αγγέλων και του Υιού του. Πρέπει να ελέγξουμε τον εαυτό μας ώστε να δούμε γιατί έχουμε φόβο και από πού προέρχεται. ’λλο το να φοβάσαι να βρεθείς με το Θεό και άλλο να φοβάσαι μήπως κάνεις κάτι που δεν του αρέσει. Ο πρώτος φόβος δείχνει άγνοια και ο δεύτερος σεβασμό και αγάπη, ο πρώτος λοιπόν να φύγει και να μείνει μόνο ο δεύτερος.      



Κεφ. α΄ στίχος 79

«Διά να φωτίση τους καθημένους εν σκότει και σκιά θανάτου, ώστε να κατευθύνη τούς πόδας ημών είς οδόν ειρήνης».

Απάντηση

Οι καθήμενοι εν σκιά θανάτου είναι όλοι εκείνοι οι οποίοι δεν έχουν γνωρίσει το Χριστό, την αποστολή του και την άγια διδασκαλία του. Όταν κάποιος γνωρίσει τον Χριστό και τη Φωνή Θεού φεύγει από την σκιώδη πίστη της φθοράς και του θανάτου και εισέρχεται στη ζώσα πίστη της άφθαρτης και αθάνατης ζωής. Εύχομαι, όλοι να καταφέρουμε με τον αγώνα μας να εννοήσουμε την φθορά της αμαρτίας σε λεπτομέρεια, η οποία αμαρτία εκτελεσθείσα γεννά τον θάνατο εις ημάς και να εισέλθουμε στην αναμαρτησία, η οποία ενεργοποιεί τους χυμούς της αφθαρσίας και του δέντρου της ζωής, ώστε δια αυτής της αναμαρτησίας και της ζώσης πίστεως να ιδρύσουμε μέσα μας τη βασιλεία του Θεού. Η οποία βασιλεία παρέχει αφθαρσία, αθανασία και ζωή αιώνιο. Ο Χριστός τόνισε ότι: και πας ο ζων και πιστεύων εις εμε ου μη αποθάνη εις τον αιώνα. Πιστεύεις τούτο; ΠΙΣΤΗ, ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ, ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ. Αυτά είναι τα τέσσερα πνευματικά μέσα που πρέπει να αποκτήσουμε ώστε να δούμε ζώντες τον Θεό. Γένοιτο, Γένοιτο Αμήν.



Κεφ. α΄ στίχος 80

«Το δε παιδίον ηύξανε και εδυναμούτο κατά το πνεύμα και ήτο εν ταίς ερήμοις, έως της ημέρας καθ' ήν έμελλε να αναδειχθή προς τον Ισραήλ».

Απάντηση

Η αύξηση του πνεύματος γίνεται όταν θα πέσουμε με τα μούτρα,
1) στον αγώνα της μελέτης του λόγου του Θεού, ώστε να εννοήσουμε τα αποκεκρυμμένα μυστήρια που υπάρχουν εις αυτόν καθώς και στην πνευματική περιουσία της Φωνής Θεού, 2) να τείνουμε στην προσευχή ώστε δια αυτής να επικοινωνήσουμε με τον ζώντα Θεό ο οποίος βρίσκεται στην σιωπή, να μάθουμε να ακούμε την σιωπή (Θεό), 3) να τείνουμε στην ομολογία των άφθαρτων ρημάτων που εννοούμε δια της μελέτης και της προσευχής, ώστε να δημιουργηθούν δια της ομολογίας συνθήκες πνευματικές γύρω μας, οι οποίες θα μας εξασφαλίσουν δια των ανθρώπων που θα δεχτούν το κάλεσμα την αιώνια πνευματική μας οικογένεια, την οικογένεια του Θεού. Είναι γεγραμμένο, αγιάζω υπέρ των μαθητών μου.
Πολλοί με ρωτάνε πως θα γίνει αυτό, πως θα γίνει το άλλο, που είναι ο Θεός κ.λ.π. Συμβουλεύω, πιστέψτε στην μελέτη, στην προσευχή και στην εξάπλωση και θα δούμε όλοι την δόξα του Θεού μέσα μας και γύρω μας, τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, πιστέψτε το! Αμήν, Αμήν, Αμήν!
Η Φωνή Θεού με όλα τα παιδιά της πιστεύει και βαδίζει με την δύναμη του Θεού στην απόκτηση όλων των άφθαρτων στοιχείων του Αγίου Ευαγγελίου, τα οποία θα της εξασφαλίσουν την βασιλεία του Θεού μέσα της και μετέπειτα και γύρω της. Μόνο έτσι θα αναδειχτούμε και θα προβληματίσουμε τον κόσμο και τους ισχυρούς να ακολουθήσουν την ουσία του Χριστού. Αμήν.
Όπως και ο Ιωάννης πρώτα αγωνίσθη και μετά ανεδείχθη στο Ισραήλ.



ΚΕΦΑΛΑΙΟ  β΄                      



Κεφ. β΄ στίχοι 1  5

«1 ΕΝ εκείναις δε ταις ημέραις εξήλθε διάταγμα παρά του Καίσαρος Αυγούστου να απογραφθή πάσα η οικουμένη.
2 Αύτη η απογραφή έγεινε πρώτη ότε ηγεμόνευε της Συρίας ο Κυρήνιος. 
3 Και ήρχοντο πάντες να απογράφωνται έκαστος εις την εαυτού πόλιν. 
4 Ανέβη δε και Ιωσήφ από της Γαλιλαίας, εκ της πόλεως Ναζαρέτ, εις την Ιουδαίαν, εις την πόλιν του Δαβίδ, ήτις καλείται Βηθλεέμ, (επειδή αυτός ήτο εκ του οίκου και της πατριάς του Δαβίδ,)
5 δια να απογραφθή μετά της Μαριάμ της ηρραβωνισμένης με αυτόν εις γυναίκα, ήτις ήτο έγκυος».

Απάντηση

Από τότε ξεκίνησε ο Αντίχριστος να σφραγίζει και να ελέγχει τους ανθρώπους. Από τότε μέχρι σήμερα γίνονται τακτικά τέτοιες απογραφές του ανθρωπίνου γένους. Στην εποχή της παρουσίας του Αντιχρίστου θα γίνει η πολιτογράφηση όλου του ανθρωπίνου γένους με μικροτσίπ, το οποίο θα ελέγχεται μέσω δορυφόρου και κεντρικού ηλεκτρονικού υπολογιστή. Τότε θα γίνει και ο χωρισμός του λαού του Θεού και του λαού του Αντιχρίστου, διότι ο λαός του Θεού θα εννοήσει ότι καταργείται η ελευθερία του ανθρώπου με φυσική συνέπεια να αποστραφεί το σύστημα του αντιχρίστου και στη συνέχεια να λάβει χώρα ο χωρισμός των δικαίων από των αδίκων.


Κεφ. β΄ στίχος 7

«Και εγέννησε τον υιόν αυτής τον πρωτότοκον και εσπαργάνωσεν αυτόν και κατέκλινεν αυτόν εν τη φάτνη διότι δεν ήτο τόπος δι' αυτούς εν τω καταλύματι».

Απάντηση

Πράγματι όταν γεννιέται ο Χριστός μέσα μας σήμερα δια της
ομολογίας ειδικά στις καταναλωτικές κοινωνίες που ζούμε, δεν υπάρχει τόπος και είναι δύσκολο να αναπτυχθεί φυσιολογικά διότι πολλά πάθη τον απενεργοποιούν, ώστε να εξελιχτεί η γέννησή του και η ανάπτυξή του. Όταν γεννιέται ο Χριστός μέσα μας τότε το γεγονός αυτό ομοιάζει με ζητιάνο που μέσα από τα απορρίμματα προσπαθεί να μεγαλώσει και να γίνει άνδρας. Ο λόγος είναι διότι ο άνθρωπος που τον γεννά τον περιφρονεί, δεν τον εννοεί λόγω της παχυλότητας του κοσμικού συστήματος που έχει υιοθετήσει από παιδικής ηλικίας μέσα του. Όταν όμως κάποιος καταλάβει τι γεννήθηκε μέσα του τότε τρέχει να βρει τα μέσα και τις κατάλληλες πνευματικές τροφές, ώστε να ωριμάσει ο Χριστός και να γίνει άνδρας ισχυρός, το οποίο εύχομαι εις όλα τα τέκνα που ανήκουν στην Φωνή Θεού.


Κεφ. β΄ στίχος 8

«Και ποιμένες ήσαν κατά το αυτό μέρος διανυκτερεύοντες εν τοίς αγροίς και φυλάττοντες φυλακάς της νυκτός επί το ποίμνιον αυτών».

Απάντηση

Τι στοιχείο είχαν οι ποιμένες προβάτων ώστε να λάβουν τέτοια χάρη υπό του Θεού και να εξαγγελθεί εις αυτούς ότι εγεννήθη σωτήρας; Πρώτον ήτο απλοί, ταπεινοί άνθρωποι στοιχείο το οποίο πρέπει να αποκτήσουμε και εμείς. Δεύτερον ήξεραν να συντηρούν ποίμνια.


Κεφ. β΄ στίχοι 9  19

«9 Και ιδού, άγγελος Κυρίου εξαίφνης εφάνη εις αυτούς και δόξα Κυρίου έλαμψε περί αυτούς και εφοβήθησαν φόβον μέγαν.
10 Και είπε προς αυτούς ο άγγελος, Μη φοβείσθε διότι ιδού, ευαγγελίζομαι εις εσάς χαράν μεγάλην, ήτις θέλει είσθαι εις πάντα τον λαόν
11 διότι σήμερον εγεννήθη εις εσάς εν πόλει Δαβίδ σωτήρ, όστις είναι Χριστός Κύριος.
12 Και τούτο θέλει είσθαι το σημείον εις εσάς, Θέλετε ευρεί βρέφος εσπαργανωμένον κείμενον εν τη φάτνη.
13 Και εξαίφνης μετά του αγγέλου εφάνη πλήθος στρατιάς ουρανίου, υμνούντων τον Θεόν και λεγόντων,
14 Δόξα εν υψίστοις Θεώ και επί γής ειρήνη, εν ανθρώποις ευδοκία. 
15 Και καθώς οι άγγελοι ανεχώρησαν απ' αυτών εις τον ουρανόν, οι άνθρωποι οι ποιμένες είπον προς αλλήλους, Ας υπάγωμεν λοιπόν έως Βηθλεέμ και ας ίδωμεν το πράγμα τούτο το γεγονός, το οποίον ο Κύριος εφανέρωσεν εις ημάς.
16 Και ήλθον μετά σπουδής και εύρον την τε Μαριάμ και τον Ιωσήφ και το βρέφος κείμενον εν τη φάτνη.
17 Και ιδόντες, διεκήρυξαν τον λόγον τον λαληθέντα προς αυτούς περί του παιδίου τούτου.
18 Και πάντες οι ακούσαντες εθαύμασαν περί των λαληθέντων υπό των ποιμένων προς αυτούς».

Απάντηση

Όταν γεννιέται ένας κοσμικός βασιλιάς τότε έρχονται γύρω του όλοι οι υπήκοοί του, ώστε να εξαγγελθεί εις αυτούς η γέννησή του. Ο Θεός θέλησε να τιμήσει τον Υιόν του και τη μητέρα αυτού εξαγγέλλοντας δια μέσω των αγγέλων στους ανθρώπους που ήτο γύρω του την παρουσία του Υιού του, φανερώνοντας ότι ο Θεός θέλει κοντά του όλους εκείνους που τους διέπει απλότητα. Αυτοί βρέθηκαν άξιοι εκείνη την ώρα να δουν και να γνωρίσουν τον σωτήρα Χριστό. Δεν αποκλείει ο Θεός καμιά κοινωνική τάξη όποιο τίτλο και αν έχει κάποιος, αρκεί να έχει το στοιχείο της απλότητας και της ταπείνωσης.
Το πρόσταγμα και επί γης ειρήνη εδόθη υπό του Θεού ώστε να υιοθετηθεί υπό του ανθρωπίνου γένους. Η Φωνή Θεού αγωνίζεται να το φέρει πρώτα στις καρδιές των Ελλήνων και κατόπιν εις όλους τους λαούς της γης. Γένοιτο, Γένοιτο Αμήν.


Κεφ. β΄ στίχος 19

«Η δε Μαριάμ εφύλαττε πάντας τους λόγους τούτους, διαλογιζομένη περί αυτών εν τη καρδία αυτής».          

Απάντηση

Και εμείς να φυλάμε και να διαλογιζόμαστε ότι ο Θεός εξαγγέλλει εις ημάς δια Πνεύματος Αγίου και δια των αγγέλων του. Μάλιστα να τείνουμε στις εξαγγελίες αυτές που αναγγέλθηκαν εις ημάς με όλες τις δυνάμεις μας, ώστε τα εξαγγελθέντα εις ημάς να λάβουν χώρα τον καθορισμένο καιρό. Γένοιτο, Γένοιτο Αμήν.
Κεφ. β΄ στίχος 21

«Και ότε επληρώθησαν αι οκτώ ημέραι δια να περιτέμωσι το παιδίον, εκλήθη το όνομα αυτού Ιησούς, το ονομασθέν υπό του αγγέλου πριν συλληφθή εν τη κοιλία».

Απάντηση

Τότε ήτο η περιτομή, η οποία εσφράγιζε ότι το τέκνο το οποίο γεννήθηκε είναι του Θεού. Σήμερα η περιτομή, σφράγισμα είναι η βάπτιση που γίνεται κατά τον νηπιοβαπτισμό από το ορθόδοξο δόγμα. ’λλο σφράγισμα είναι του Πνεύματος του Αγίου το οποίο γίνεται από την Φωνή Θεού. Χρειάζεται όμως ο άνθρωπος να ενηλικιωθεί πνευματικά και να μετανοήσει ειλικρινά, ώστε αφού μετανοήσει να λάβει καρπούς και χαρίσματα τα οποία θα ενισχύσουν και θα βοηθήσουν τον άνθρωπο αυτόν για να ολοκληρώσει την αναγέννησή του, το οποίο εύχομαι εις όλους. Γένοιτο, Γένοιτο Αμήν.


Κεφ. β΄ στίχοι 25 – 28

«25 Και ιδού, ήτο άνθρωπός τις εν Ιερουσαλήμ, ονομαζόμενος Συμεών και ο άνθρωπος ούτος ήτο δίκαιος και ευλαβής, προσμένων την παρηγορίαν του Ισραήλ και Πνεύμα ’γιον ήτο επ' αυτόν.
26 Και ήτο εις αυτόν αποκεκαλυμένον υπό του Πνεύματος του Αγίου, ότι δεν θέλει ιδεί θάνατον πριν ίδη τον Χριστόν του Κυρίου.
27 Και ήλθε δια του Πνεύματος εις το ιερόν και ότε οι γονείς εισέφεραν το παιδίον Ιησούν, δια να κάμεσι περί αυτού κατά την συνήθειαν του νόμου,
28 αυτός εδέχθη αυτό εις τας αγκάλας αυτού και ευλόγησε τον Θεόν και είπε».

Απάντηση

Ο Συμεών συμβολίζει όλο το ανθρώπινο γένος και συγκεκριμένα την ημέρα που ο άνθρωπος θα σηκώσει τον σωτήρα Χριστό ουσιαστικά ψηλά στην συνείδησή του.
Οι άνθρωποι της εποχής του Χριστού ζούσαν περί τα 70 χρόνια. Ο Συμεών, αναφέρεται υπό της ιεράς παραδόσεως ότι έζησε περί τα 160 χρόνια. Ο λόγος διότι πίστεψε στην προφητεία και μπόρεσε δια αυτής να καταργήσει όλα τα φθοροποιά στοιχεία, ώστε να εκπληρωθεί εις αυτόν η προφητεία αυτή διότι φανερώθηκε εις αυτόν δια Πνεύματος Αγίου, ότι δηλαδή δεν θα ιδεί θάνατο εωσού δει το σωτήριο του Θεού. Βλέπουμε λοιπόν ότι η ζώσα φωνή του ζώντος Θεού δύναται όταν πιστευτεί από έναν ή πολλούς ανθρώπους να ζωοποιήσει τον άνθρωπο ή τους ανθρώπους και να καταργήσει δια της πίστεως από αυτούς όλα τα φθοροποιά στοιχεία που τους περιτριγυρίζουν και περιορίζουν τη ζωή τους.
Ο Κύριος σήμερα εξήγγειλε εις ημάς την ζωή δια της ζωής, δια του αγιασμού. Πρέπει ο καθένας να σηκώσει το ανάστημά του και να πει, γιατί να πεθάνω; Θα κάνω τον αγώνα, μελέτη, προσευχή και θα νικήσω. Ο Χριστός στην αποκάλυψη αναφέρει: Ο νικών θέλει κληρονομήσει τα πάντα και ο θάνατος ουκ ισχύσει κατ’ αυτού.
Ο Χριστός αδερφάκια μου πέθανε για να μην πεθάνουμε εμείς. Το μήνυμα της ζωής το λάβαμε, ας προβούμε εις όλες τις σχετικές πνευματικές ενέργειες που θα μας εξασφαλίσουν ζωή και μακροημέρευση, το οποίο εύχομαι εκ βάθους καρδιάς εις όλους μας. Γένοιτο, Γένοιτο Αμήν.


Κεφ. β΄ στίχοι 29 – 32

«29 Νυν απολύεις τον δούλον σου, Δέσποτα, κατά το ρήμά σου, εν ειρήνη 
30 διότι είδον οι οφθαλμοί μου το σωτήριόν σου,
31 το οποίον ητοίμασας ενώπιον πάντων των λαών
32 Φως εις φωτισμόν των εθνών και δόξαν του λαού σου Ισραήλ».

Απάντηση   

Ο Συμεών είδε το σωτήριον του Θεού και δόξασε τον Θεό, όμως πρέπει να το δει το σωτήριο και όλος ο πλανήτης.
Η Φωνή Θεού ανέλαβε να διεξάγει σήμερα στην Ελλάδα και μετέπειτα σε παγκόσμιο επίπεδο πνευματικό αγώνα, ώστε όλα τα έθνη να δουν και να γνωρίσουν το σωτήριο του Θεού το οποίο έφερε την ειρήνη και την απολύτρωση της ψυχής και του σώματος. Σήμερα, η Φωνή Θεού ανέλαβε ώστε όλοι οι άνθρωποι δια Πνεύματος Αγίου να σηκώσουν σε προσωπικό και μετέπειτα σε γενικό επίπεδο τον Υιό και λόγο του Θεού του ζώντος στα χέρια τους, ώστε μέσω αυτού να δοξάσουν τον Πατέρα Θεό για τον ’γιο Υιό του ο οποίος έφερε την ουσιαστική σωτηρία στον άνθρωπο. Το φως του Χριστού, το οποίο θα υιοθετήσουν όλοι οι λαοί είναι η ταπείνωση, η αγάπη η ανυπόκριτη και η κατάργηση του φυσικού θανάτου, στοιχεία τα οποία όλοι τα χρειάζονται και που φανερώνονται στο ’γιο Ευαγγέλιό του. Ένα πράγμα χρειάζεται από εμάς, αφιέρωση, αφιέρωση, αφιέρωση και πίστη πάνω στις αρχές του Αγίου Ευαγγελίου. Γένοιτο, Γένοιτο, Αμήν.




Κεφ. β΄ στίχοι 34 – 35

«34 Και ευλόγησε αυτούς ο Συμεών και είπε προς Μαριάμ την μητέρα αυτού, Ιδού, ούτος κείται εις πτώσιν και ανάστασιν πολλών εν τω Ισραήλ και εις σημείον αντιλεγόμενον
35 (και σου δε αυτής την ψυχήν ρομφαία θέλει διαπεράσει) δια να ανακαλυφθώσιν οι διαλογισμοί πολλών καρδιών».

Απάντηση     

Ο Χριστός ήρθε να σώσει τον άνθρωπο και να τον βοηθήσει, ώστε να βρει τον τρόπο να βγει δια της μετανοίας από τον βούρκο της αμαρτίας. Όμως πολλοί δεν θέλουν να μετανοήσουν με φυσική συνέπεια ο λόγος του Θεού να πέσει πάνω τους και να τους φέρει κρίση, η οποία να εξελιχτεί σε πτώση. Υπάρχουν όμως άνθρωποι οι οποίοι βλέπουν ότι βαδίζουν λάθος και η άγνοια καθώς και η αμαρτία τους έχει δημιουργήσει αναστάτωση στη ζωή τους, όταν λοιπόν αυτοί οι άνθρωποι ακούν τη φωνή του Θεού (Χριστού) ανανεώνονται και τρέχουν κοντά του. Ο λόγος είναι διότι αυτή η φωνή του Θεού που υπάρχει στο ’γιο Ευαγγέλιό του τους ζωοποιεί, τους αφυπνίζει, τους εξελίσσει και τους δημιουργεί μια νέα τάξη πραγμάτων στη ζωή τους, χαρίζοντάς τους μια ευλογημένη ζωή. Αυτό σημαίνει πτώση και ανάσταση.
Η ρομφαία που διαπέρασε τον Χριστό είναι η σταυρική θυσία, ώστε δια αυτής να αποδειχτούν οι Εβραίοι ανάξιοι με φυσική συνέπεια να αποκαλυφθεί και η καρδιά τους, η οποία δεν ήταν του Θεού αλλά των προσωπικών τους συμφερόντων. Χρειάζεται προσοχή και προσευχή ώστε να μην πέσουμε στην παγίδα αυτή και απορρίψουμε το κάλεσμά του. Μη γένοιτο!





Κεφ. β΄ στίχος 40

«Το δε παιδίον ηύξανε και εδυναμούτο κατά το πνεύμα, πληρούμενον σοφίας και χάρις Θεού ήτο επ' αυτό».

Απάντηση

Ο άνθρωπος που έχει τον Θεό στη ζωή του έχει το ’γιο Πνεύμα. Αυτό ενεργεί αυτούσια, ώστε να αναγεννήσει και να εξελίξει τον άνθρωπο αυτό με σκοπό να χρησιμοποιηθεί για την δόξα του Θεού και την σωτηρία του κόσμου.
Το πνεύμα του Θεού όπου θέλει πνέει, πόθεν έρχεται και που υπάγει ουδείς γνωρίζει. Πάντως, τα έργα μας είναι αυτά που το φέρνουν και το μεγαλώνουν στη ζωή μας. Τα αποτελέσματα είναι ότι ο άνθρωπος αυτός αυξάνει και δυναμώνει ενώπιον Θεού και ανθρώπων με σοφία Θεού συναρπάζουσα, το οποίο εύχομαι εις όλους μας. Γένοιτο, Γένοιτο Αμήν.



Κεφ. β΄ στίχος 47

«Εξίσταντο δε πάντες οι ακούοντες αυτόν, διά την σύνεσιν και τας αποκρίσεις αυτού».

Απάντηση

Την σοφία και την σύνεση δεν την έλαβε μέσα από ανθρώπινη γνώση (σπουδές, γράμματα) αλλά από τον ίδιο τον Πατέρα του ο οποίος ενεργούσε εις αυτόν παιδιόθεν. Αποδεικνύοντας εις πάντας ότι ο Θεός εντός ημών ζει και ενεργεί. Πρώτον ενήργησε ο Θεός Πατέρας στον Υιόν του και δεύτερον δια του Παρακλήτου σε όλους όσους χρησιμοποιηθούν άνωθεν ως σαν σκεύη εκλογής για την ίδρυση της βασιλείας του Θεού μέσα τους και γύρω τους.
Αποδεικνύεται ότι ζει και ενεργεί μέσα μας ο Θεός: 1) από την σοφία, η οποία θα εξέρχεται εκ του στόματός μας και 2) από την ειλικρινή και ανυπόκριτη αγάπη που θα εκδηλώνουμε στο Θεό και στους συνανθρώπους μας. Γένοιτο, Γένοιτο Αμήν.





Κεφ. β΄ στίχος 49

«Και είπε προς αυτούς, Διά τι με εζητείτε; δεν ηξεύρετε ότι πρέπει να ήμαι εις τα του Πατρός μου;».


Απάντηση  

Ο οίκος του Θεού είναι ο κτιστός και άκτιστος κόσμος. Παντού είναι ο οίκος του Θεού, όμως το δωμάτιο που αναπαύεται ο Θεός είναι ο άνθρωπος και ενεργεί εις ημάς δια του εγκεφάλου μας. Αυτό είναι το προσωπικό δωμάτιο του Θεού όπου αναπαύεται και από εκεί ενεργεί την απολύτρωση του σώματός μας. Ο τρόπος που ενεργεί ο Θεός είναι δια των ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων (άγγελοι), ώστε Θεός και άνθρωπος να είναι ένα εις τον αιώνα τον άπαντα. Γένοιτο, Γένοιτο Αμήν.



Κεφ. β΄ στίχος 51

«Και κατέβη μετ' αυτών καί ήλθεν εις Ναζαρέτ και ήτο υποτασσόμενος εις αυτούς. Η δε μήτηρ αυτού εφύλαττε πάντας τους λόγους τούτους εν τη καρδία αυτή».


Απάντηση

Η υποταγή έρχεται μέσα από σοφία Θεού και ταπείνωση ουσιαστική. Ο ταπεινός δεν έχει γνώμη διότι πιστεύει ότι ο Θεός ενεργεί πολυποίκιλα μέσα από διάφορες καταστάσεις πνευματικές ή κοσμικές για την ουσιαστική αναγέννησή του. Και σε λάθος άνθρωπο να υποταγούμε για την πνευματική μας εξέλιξη νομίζοντας ότι είναι του Θεού να γνωρίζουμε ότι ο Θεός θα το μετατρέψει σε ευλογία. Αμήν.




Κεφ. β΄ στίχος 52

«Και ο Ιησούς προέκοπτεν εις σοφίαν και ηλικίαν και χάριν παρά Θεώ καί ανθρώποις».


Απάντηση

Η υποταγή, η ταπείνωση και το ’γιο Πνεύμα είναι αυτά που δημιουργούν την προκοπή μας και την χάρη, τα οποία θα μας εξασφαλίσουν την σωτηρία μας. Μάλιστα όταν αγαπάς ανέχεσαι τα πάντα. Μόνο με αυτά τα στοιχεία θα αυξάνουμε στον Θεό και στους ανθρώπους. Γένοιτο, Γένοιτο Αμήν.


ΚΕΦΑΛΑΙΟ  γ΄ 



Κεφ. γ΄ στίχος 4

«Ως είναι γεγραμμένον εν τω βιβλίω των λόγων Ησαϊου του προφήτου, λέγοντος, Φωνή βοώντος εν τη ερήμω, Ετοιμάσατε την οδόν του Κυρίου, ευθείας κάμετε τας τρίβους αυτού».

Απάντηση

Η φωνή αυτή είναι μια φωνή η οποία δεν γίνεται αντιληπτή και ο λόγος είναι διότι δεν έχει επίγνωση, ώστε δια της επίγνωσης να έρθει η αναγέννηση.
Παρακολουθήστε σήμερα τον τρόπο που κηρύττεται το ευαγγέλιο και ο τρόπος που παρουσιάζεται. Δεν εννοείται! Κάτι ακούει ο άνθρωπος (βουητό), όμως δεν μπορεί να καταλάβει τι είναι αυτό που ακούει. Χρειάζεται να έρθει στη ζωή του για να ακούσει ένας καλοπροαίρετος άνθρωπος η φωνή Θεού, η οποία εκδηλώνεται μέσα στο λόγο του Θεού με άπειρες δυνάμεις και άπειρες εξουσίες δια Πνεύματος Αγίου που ενεργούν ουσιαστικά στον άνθρωπο που την ακούει, διότι είναι καθαρή φωνή του ζώντος Θεού προς επίτευξη των υπερβατικών στόχων που είναι η ταπείνωση, η ανυπόκριτη αγάπη και τελευταία η απολύτρωση ψυχής και σώματος.
Την πρώτη φωνή, την φωνή βοώντος την είχε ο Ιωάννης, ο οποίος καλούσε σε μετάνοια χωρίς να γνωρίζει τον τρόπο. Μετέπειτα φωνή βοώντος είναι όσοι κηρύττουν Χριστό χωρίς να έχουν άνωθεν την εξουσία ώστε να εννοήσουν οι ίδιοι ή και να αναγεννήσουν τα ποίμνια τους. Η δεύτερη φωνή που ζωοποιεί, η φωνή Θεού είναι η κρυστάλλινη φωνή του Χριστού η οποία είναι ζώσα φωνή ζώντος Θεού.
Σήμερα αυτή η φωνή ενεργεί στον κόσμο και γίνεται αντιληπτή από τα τέκνα του Θεού, τα οποία αγωνίζονται με θυσία ώστε να εννοηθεί και να καρποφορηθεί από όλον τον χριστιανικό λαό τον οποίον ο Θεός προσθέτει καθ’ ημέραν εις την Φωνή Θεού, ώστε οι πάντες να είναι μια μέρα διδακτοί Θεού. Γένοιτο, Γένοιτο Αμήν.



Κεφ. γ΄ στίχος 5

«Πάσα φάραγξ θέλει γεμισθή και παν όρος και βουνός θέλει
ταπεινωθή και τα σκολιά θέλουσι γείνει ευθέα και αι τραχείαι οδοί ομαλαί».

Απάντηση

Η ταπείνωση που χρειάζεται και απαιτείται να υπάρχει στα τέκνα του Θεού τα καθιστά στον κόσμο αυτό που ζούνε ασήμαντους ανθρώπους. Όμως έρχεται η μέρα όπου η ταπείνωση θέλει φανεί και δοξαστεί διότι οι αρχές της προέρχονται εκ του Θεού.
Όταν συμβεί αυτό τα όρη, τα βουνά (κοσμικοί άνθρωποι), που σηκώθηκαν ψηλά με πονηρίες και απάτες θα κατέβουν έμπροσθεν της σοφίας του Θεού και τους εκλεκτούς του που κυοφορούν την σοφία του Θεού με κορυφή όλων την ταπείνωση, ώστε τα πάντα σε πνευματικό και υλικό επίπεδο να γίνουν πεδιάδα και ο Θεός να βασιλέψει τότε δια της σοφίας του (ταπείνωση) εις όλους τους καλοπροαίρετους ανθρώπους. Όσοι δεν υιοθετήσουν τη σοφία του Θεού (ταπείνωση) θα φύγουν αργά ή γρήγορα προς καύση (πυρ θάνατος), ώστε να αποδειχτεί ότι εκεί Θεός δεν υπάρχει. Αμήν.


Κεφ. γ΄ στίχος 7

«Έλεγε δε προς τους όχλους τους εξερχομένους δια να βαπτισθώσιν υπ' αυτού, Γεννήματα εχιδνών, τις έδειξεν εις εσάς να φύγητε από της μελλούσης οργής;».

Απάντηση

Γεννήματα εχιδνών, τις έδειξεν εις εσάς να φύγητε από της μελλούσης οργής;
Έχιδνα είναι η οχιά. Μεταφορικά εδώ ο Ιωάννης φανερώνει ότι πρόκειται για ανθρώπους πανούργους και κακεντρεχείς που καταφέρνουν δόλια πονηρά χτυπήματα στους αντιπάλους τους, τα οποία σχεδιάζουν με πανούργο τρόπο.
Όταν κάποιος παρακολουθήσει την πορεία των γραμματέων και Φαρισαίων θα καταλάβει ότι ο Ιωάννης σωστά τους απεκάλεσε (οχιές). Εμείς ως λαός του Θεού θα πρέπει να προσέξουμε ώστε να μην πέσουμε στην παγίδα αυτή, την οποία φέρνουν στους ανθρώπους του Θεού μερικές φορές τα προσωπικά συμφέροντα ή οι φιλοδοξίες και οι εγωισμοί. Προσοχή λοιπόν!
Κεφ. γ΄ στίχος 8

«Κάμετε λοιπόν καρπούς αξίους της μετανοίας και μη αρχίσητε να λέγητε καθ' εαυτούς, Πατέρα έχομεν τον Αβραάμ διότι σας λέγω, ότι δύναται ο Θεός εκ των λίθων τούτων να αναστήση τέκνα εις τον Αβραάμ».

Απάντηση

Οι άξιοι καρποί που ζητάει ο Θεός είναι η ζώσα πίστη των έργων, η οποία προέρχεται μέσα από ολοκληρωμένη μετάνοια. Η οποία μετάνοια φέρνει την ουσιαστική αναγέννηση με καρπούς, χαρίσματα και σημεία τα οποία ενεργούν για τη σωτηρία μας και τη σωτηρία των συνανθρώπων μας.
Οι λίθοι είναι τα έθνη τα οποία δέχτηκαν τον Χριστό και είναι έτοιμα να δοξάσουν ουσιαστικά τον Θεό δια των έργων. Τέτοιοι λίθοι είμεθα και εμείς διότι βρήκαμε χάρη από τον Θεό, ώστε να εισέλθουμε δια της θυσίας του Χριστού (μέγα έλεος) στην πολυποίκιλη σοφία του Πατέρα του. Γένοιτο, Γένοιτο Αμήν.


Κεφ. γ΄ στίχος 9 

«Ήδη δε και η αξίνη κείται προς την ρίζαν των δένδρων παν λοιπόν δένδρον μη κάμνον καρπόν καλόν, εκκόπτεται και εις πυρ βάλλεται».

Απάντηση

Η αξίνη είναι ο διάβολος ο οποίος με τις δοκιμασίες αναπτύσσει το δένδρο (άνθρωπο). Αν το δένδρο (άνθρωπος) παρ’ όλες τις δοκιμασίες και τους πειρασμούς δεν αναπτύσσεται προς καρποφορία, τότε η αξίνη κόβει το δέντρο προς καύση (θάνατος) ώστε να μην πιάνει τον χώρο της βασιλείας.
Σήμερα η αξίνη κείται σε πολλά δένδρα (άνθρωποι) όμως παρ’ όλα αυτά οι άνθρωποι δεν θέλουν να μετανοήσουν ειλικρινά και  ουσιαστικά. Θα πρέπει όσοι έχουν σκοπό σωτηρίας και αντιλαμβάνονται την αξία της ζωής να εννοήσουν τον Θεό και το διαπαιδαγωγικό του σύστημα και να θελήσουν να αναπτυχθούν πνευματικά, ώστε οι ρίζες του δένδρου (μετάνοια) να εισέλθουν βαθιά στο έδαφος να στεριώσουν το δένδρο και να το βοηθήσουν να καρποφορήσει στο εκατονταπλάσιο τους καρπούς του πνεύματος, το οποίο εύχομαι εις όλους.
Πάντως το δένδρο που θα αναπτύξει ρίζες και θα φέρει καρπούς η αξίνη (διάβολος) φεύγει από δίπλα του εις του αιώνες τους άπαντες χαρίζοντας σε αυτό (άνθρωπο) ευφορία, χαρά, σοφία, καρπούς, χαρίσματα, σημεία, ταπείνωση και τελευταία αγάπη ανυπόκριτη. Γένοιτο, Γένοιτο Αμήν.


Κεφ. γ΄ στίχος 11

«Αποκριθείς δε λέγει προς αυτούς, Ο έχων δύο χιτώνας ας μεταδώση εις τον μη έχοντα και ο έχων τροφάς ας κάμη ομοίως».

Απάντηση

Σήμερα τα υλικά και πνευματικά αγαθά τα οποία μπορούν να θρέψουν όλο τον πλανήτη έχουν τοποθετηθεί σε προσωπικούς λογαριασμούς και σε ιδιόκτητα πνευματικά δικαιώματα, ώστε και αυτή ακόμη η πνευματική γνώση του Θεού να εμπορεύεται.
Ο Θεός ζητάει το περίσσευμα του ενός στο υστέρημα του άλλου. Οι ατομικές βασιλείες αυτοκαταστρέφονται, οι γενικές συν Θεό δύνανται να ευλογηθούν και να κατακλείσουν συν Θεό όλο τον πλανήτη χαρίζοντας σε όλους τους ανθρώπους θεϊκή χαρά.
Πρέπει οι πύλες του εγκεφάλου μας που κυοφορούν μέσα μας το εγώ και το δικό μου είναι, να γκρεμιστούν και να ανοίξουν οι πύλες της προσφοράς και της ανυπόκριτης αγάπης, ώστε το θέλημα του Θεού να πραγματοποιηθεί.
Η Φωνή Θεού εννόησε το θέλημα του Θεού και δίνει τη σοφία της (δωρεάν) σε πνευματικό και υλικό επίπεδο για την δόξα του Θεού και την αναγέννηση του ανθρωπίνου γένους. Ακόμη, η Φωνή Θεού κυοφορεί την χαρά την ανεκλάλητη μέσα στα παιδιά της με τις θετικές επιπτώσεις της προσφοράς. Η Φωνή Θεού θέλει τα παιδιά που την πλαισιώνουν να μάθουν να χαίρονται με την προσφορά στον συνάνθρωπο, στα μέτρα φυσικά που μπορεί ο καθένας να ανεβάσει την θυσία ώστε μέσω αυτής να αναγεννήσει τον άνθρωπο.
Μια φορά είδα μια φωτογραφία που με συγκίνησε. Το περιεχόμενό της ήτο ότι ένας άνδρας κουβαλούσε στην πλάτη του έναν άλλο άνδρα που ήταν πληγωμένος και στο κάτω μέρος της έγραφε: δεν είναι βαρύς είναι αδερφός μου! Αυτό το πνεύμα να έχουν τα παιδιά που υπάρχουν σήμερα και αντιπροσωπεύουν τη Φωνή Θεού και αυτά που στην συνέχεια θα προσθέσει ο Θεός στην Φωνή Θεού, ώστε να την αντιπροσωπεύουν επάξια. Λίγα λόγια λοιπόν πολλά έργα. Αμήν.
Κεφ. γ΄ στίχος  16

«Απεκρίθη ο Ιωάννης προς πάντας, λέγων, Εγώ μεν σας βαπτίζω εν ύδατι έρχεται όμως ο ισχυρότερός μου, του οποίου δεν είμαι άξιος να λύσω το λωρίον των υποδημάτων αυτού αυτός θέλει σας βαπτίσει εν Πνεύματι Αγίω και πυρί».

Απάντηση

Το βάπτισμα στο νερό συμβολίζει την καλή προαίρεση του ανθρώπου στο κάλεσμα του Χριστού. Το βάπτισμα εν Πνεύματι και πυρί που έφερε ο Χριστός συμβολίζει την μετάνοια, τον αγιασμό, τον καθαρισμό, την ομολογία, την αναγέννηση, την υπέρβαση, την εξέλιξη. Στοιχεία τα οποία πολλοί άνθρωποι όταν τα εννοούν καίγονται και τα αποφεύγουν λόγω των προσωπικών συμφερόντων τους. Όμως ας γνωρίζουμε ότι ο τολμών νικά, αυτό που θα νικήσει είναι το βόλεμα που παρέχει στον καθένα σήμερα η συνήθεια του κόσμου και στο τέλος θα νικήσει τον έτερο κακό εαυτό του, ώστε ο Θεός να τον ευλογεί εις τους αιώνες τους άπαντες. Γένοιτο, Γένοιτο Αμήν.


Κεφ. γ΄ στίχος 17

«Του οποίου το πτυάριον είναι εν τη χειρί αυτού και θέλει διακαθαρίσει το αλώνιον αυτού και θέλει συνάξει τον σίτον εις την αποθήκην αυτού, το δε άχυρον θέλει κατακαύσει εν πυρί ασβέστω».

Απάντηση

Το πτυάριο είναι η κρίση που φέρνει ο Χριστός ώστε δια αυτής όταν εννοηθεί να λάβουν χώρα τα γεγραμμένα.
Ο προφήτης Ησαΐας αναφέρει: ξύπνα θεέ και φέρε κρίση και θέλεις κληρονομήσει τα έθνη.
Όταν αποδεχτείς την διδασκαλία του Χριστού τότε δια της προσωπικής κρίσης λαμβάνεις άπειρες δυνάμεις, οι οποίες σε βοηθούν στο να καταργήσεις από μέσα σου όλα τα φθοροποιά στοιχεία τα οποία κυοφορεί η άγνοια και το παρόν δαιμονισμένο σύστημα του κόσμου. Αυτοί θα είναι ο σίτος, ο καρπός του Θεού. Όσοι αποφύγουν την κρίση θα είναι άχυρα τα οποία θα τείνουν προς καύση. Μη γένοιτο!

Κεφ. γ΄ στίχος 22

«Και κατέβη το Πνεύμα το ’γιον εν σωματική μορφή, ως περιστερά, επ' αυτόν και έγεινε φωνή εκ του ουρανού, λέγουσα, Συ είσαι ο Υιός μου ο αγαπητός, εις σε ευηρεστήθην».

Απάντηση

Το μεγαλύτερο θαύμα είναι να ανοίγει ο πνευματικός ουρανός και να μαρτυρεί ο Θεός στην συνείδηση των ανθρώπων περί του Υιού του και του απεσταλμένου του. Τα έργα μας θα είναι αυτά που θα κάνουν τον Θεό να μαρτυρεί για εμάς. Μέχρι τότε να ποιούμε το θέλημά του μέσα στα πλαίσια της σιωπής και της ταπείνωσης, στοιχεία τα οποία θα μας ακολουθούν και μετά την μαρτυρία του Θεού. Η οποία μαρτυρία θα ανυψώσει τους εκλεκτούς, τα σκεύη εκλογής, τους υιούς του και τις θυγατέρες του στον πνευματικό ουρανό (στον χώρο του Θεού). Γένοιτο, Γένοιτο Αμήν.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ  δ΄



Κεφ. δ΄ στίχος 2

«Πειραζόμενος υπό του διαβόλου ημέρας τεσσαράκοντα και δεν έφαγεν ουδέν τας ημέρας εκείνας αφού δε αύται ετελείωσαν, ύστερον επείνασε».
Απάντηση

Α) Ο πειρασμός και η δοκιμασία είναι απαραίτητα στη ζωή μας και δια αυτών θα αποδειχτούμε σκεύη εκλογής, αφού όμως πρώτα κάνουμε με αξιοπρέπεια Θεού τον σχετικό αγώνα αντιμετωπίζοντας με θάρρος και σοφία Θεού τον πειρασμό και την δοκιμασία.
Δεν μπορείς να κάνεις τον κήρυκα και τον μεγάλο πνευματικό και μια δοκιμασία ή ένας πειρασμός να σε εκθέτει ενώπιον Θεού και ανθρώπων. Πρέπει να μάθουμε δια της διδασκαλίας που έφερε ο Θεός στην Φωνή Θεού το πνεύμα του Θεού και τον τρόπο που έχει ο Θεός ώστε να είναι Θεός. Εγώ θέλω πρώτον να μάθουν όλα τα πνευματικά μου αδέρφια να θεραπεύουν τον εαυτό τους και ο τρόπος είναι να υιοθετήσουν την διδασκαλία της Φωνής Θεού.
Οι άλλοι πειρασμοί που γεννά ο κόσμος αυτός αντιμετωπίζονται με πίστη και σοφία Θεού, ο τρόπος και εδώ είναι το ευαγγέλιο και τα βιβλία που σας έδωσα και ο λόγος διότι ενισχύουν και ζωοποιούν το πνεύμα μας, ο Χριστός τόνισε το πνεύμα εστί το ζωοποιόν. Είναι πολλοί που έχουν διαβάσει 10 ή 20 ή 30 φορές το ευαγγέλιο και κάνουν τους πνευματικούς, χρειάζεται χρόνος για πνευματικό αγώνα, ομολογία, υπηρεσία, θυσία, πίστη, υπομονή και επιμονή μετά ο Θεός θα μας συστήσει ως υιούς του. Πρέπει να αποκτήσουμε δύναμη δια του ευαγγελίου και δια των πνευματικών βιβλίων που μας χάρισε ο Θεός. Αμήν.                           

Β) Οι πειρασμοί του Κυρίου κράτησαν 40 ημέρες διότι είχε πάρει την απόφαση να νικήσει ότι καταλάβαινε, ότι θα μπορούσε να τον κρατήσει ουσιαστικά μακριά από τον Πατέρα του.
Οι δικοί μας πειρασμοί κρατούν πολλά χρόνια ή και για πάντα, ο λόγος διότι η απόφασή μας και η πίστη μας εις τον Θεό και το θέλημά του είναι σκιώδης, υποκριτική. Πάντως, όποιος πάρει την απόφαση να νικήσει την αμαρτία η οποία ενεργεί μέσα του και γύρω του θα φέρει τον ουρανό (Θεό) μέσα του και γύρω του. Γένοιτο Αμήν.

Κεφ. δ΄ στίχοι 3 – 4

«3 Και είπε προς αυτόν ο διάβολος, Εάν ήσαι Υιός του Θεού, ειπέ προς τον λίθον τούτον να γείνη άρτος.
4Και απεκρίθη ο Ιησούς προς αυτόν, λέγων, Είναι γεγραμμένον, Ότι με άρτον μόνον δεν θέλει ζήσει ο άνθρωπος, αλλά με πάντα λόγον Θεού».

Απάντηση

Οι πρώτοι πειρασμοί γίνονται στο μυαλό με σκηνοθέτη και σεναριογράφο τον διάβολο, ο οποίος θέτει σενάρια γεμάτα ψέματα στο μυαλό μας τα οποία μας φέρνουν σε σύγχυση μη βλέποντας κανονικά, θεϊκά τα πράγματα στο πως έχουν.
Οι δεύτεροι πειρασμοί που ξεκινούν από τον τρίτο στίχο είναι πιο ουσιαστικοί και φαίνονται πιο αληθινοί, όμως και αυτοί με την δύναμη του Θεού νικιούνται.
Το φαγητό δυστυχώς φανερώνει εδώ ότι είναι και αυτό αμαρτία. Πότε όμως; Όταν γίνεται έμμονη ιδέα, εξάρτηση και πάθος. Η αμαρτία έγκειται στην εξάρτηση. Εξάλλου, από όντινα νικάται τις δούλος σε αυτό γίνεται με φυσική συνέπεια να καθιστά αυτό Θεό στη ζωή του και αυτή είναι η αμαρτία που θέλησε και ο Κύριος να πολεμήσει, δηλαδή την εξάρτηση που δημιουργεί το φαγητό στον άνθρωπο και έτσι ο διάβολος θέλησε να θέσει τον άρτο ώστε να τον κλονίσει και να νιώσει αδύναμος. Αυτός που θα ζωοποιήσει το πνεύμα του δύναται να λαμβάνει έναν νέο άρτο από τον λόγο του Θεού, από το ρήμα του Θεού που θα εισέρχεται μέσα του και αυτό τον ζωοποιεί. Μάλιστα στο μέλλον ο άνθρωπος θα τρέφεται από την άμορφη ύλη η οποία υπάρχει γύρω μας και κινείται εις ολόκληρο το άπειρο, άλλωστε και εμείς από την άμορφη ύλη έχουμε ζωοποιηθεί. Ο Κύριος φανέρωσε ότι εκ της κοιλίας θέλουσι ρεύσει ποταμοί ύδατος ζώντος.
Σήμερα οι μηχανισμοί της ζωής κινούνται δια του φαγητού. Αύριο όμως θα κινούνται με το ρήμα του Θεού, το οποίο θα εξέρχεται εκ του Θεού εις εμάς. Ο Απόστολος Παύλος αναφέρει ότι ο Θεός μια μέρα θα καταργήσει την κοιλιά και τα βρώματα. Μέχρι τότε εγκράτεια διότι τα πολλά βρώματα σαπίζουν μέσα μας και μας δημιουργούν αθεράπευτες ασθένειες, μη γένοιτο προσοχή!





Κεφ. δ΄ στίχοι 5 – 8

«5 Και αναβιβάσας αυτόν ο διάβολος εις όρος υψηλόν έδειξεν εις αυτόν πάντα τα βασίλεια της οικουμένης εν μιά στιγμή χρόνου
6 και είπε προς αυτόν ο διάβολος, Εις σε θέλω δώσει άπασαν την εξουσίαν ταύτην και την δόξαν αυτών διότι εις εμέ είναι παραδεδομένη και εις όντινα θέλω, δίδω αυτήν
7 συ λοιπόν εάν προσκυνήσης ενώπιόν μου, σού θέλουσιν είσθαι πάντα.
8 Και αποκριθείς προς αυτόν είπεν ο Ιησούς, Ύπαγε οπίσω μου, Σατανά διότι είναι γεγραμμένον, Θέλεις προσκυνήσει Κύριον τον Θεόν σου και αυτόν μόνον θέλεις λατρεύσει».

Απάντηση

Ο δεύτερος πειρασμός ήρθε την ώρα που ο Κύριος γνώρισε την ανωτερότητα πνεύματος και τις εξουσίες που έλαβε άνωθεν. Ο διάβολος τον κάλεσε να τις χρησιμοποιήσει εις βάρος του Θεού και εις βάρος των ανθρώπων, πρότεινε δηλαδή ο διάβολος στον Χριστό να γίνει αντίχριστος και να θέσει τον εαυτό του με όλες τις δυνάμεις που έχει εξουσιαστή, προκαλώντας φόβο και υποταγή στους λαούς ώστε οι πάντες δια της βίας να τον προσκυνήσουν (αυτό θα κάνει ο αντίχριστος όταν έρθει, θα στερήσει την ελευθερία). Αυτό είναι το μεγάλο δαιμόνιο του εωσφόρου, ο εγωισμός. Ο Κύριος όμως γνωρίζοντας το θέλημα του Πατέρα του κινήθηκε με το πνεύμα της αγάπης, αφήνοντας τα έθνη να εννοήσουν το θέλημα του Θεού με την πάροδο του χρόνου μέσα από την ελευθερία τους και όχι το θέλημα του πονηρού μέσα από την βία και την υποταγή. Ακόμη και μέχρι σήμερα ο Θεός δεν έρχεται ως δικτάτορας αλλά και ο Πατέρας και ο Υιός και το ’γιο Πνεύμα περιμένουν οι άνθρωποι μέσα από την ελευθερία τους να υιοθετήσουν την αγάπη και μέσα από την αγάπη να προσκυνήσουν Κύριο και Θεό τους. Η φωνή Θεού στα πλαίσια του ύμνου της αγάπης η οποία τα πάντα ανέχεται αγωνίζεται να κατασκευάσει λαό ο οποίος μέσα από την ελευθερία του να δοξάσει τον Θεό.


Κεφ. δ΄ στίχοι 9 – 12

«9 Και έφερεν αυτόν εις Ιερουσαλήμ και έστησεν αυτόν επί το
πτερύγιον του ιερού και είπε προς αυτόν, Εάν ήσαι ο Υιός του
Θεού, ρίψον σεαυτόν εντεύθεν κάτω
10 διότι είναι γεγραμμένον, Ότι εις τους αγγέλους αυτού θέλει  προστάξει περί σου, διά να σε διαφυλάξωσι
11 και Ότι θέλουσι σε σηκώνει επί των χειρών αυτών, διά να  μη προσκόψης προς λίθον τον πόδα σου.
12 Και αποκριθείς είπε προς αυτόν ο Ιησούς, Ότι είναι ειρημένον, Δεν θέλεις πειράσει Κύριον τον Θεόν σου».

Απάντηση

Ο πειρασμός αυτός έγκειται στον εγωισμό και στην κρίση η οποία χωρίζει τους ανθρώπους σε καλούς, καλύτερους και τέλειους μάλιστα κάνει αυτόν που κρίνει Θεό. Δεν χρειάζεται να ανεβαίνουμε στο πτερύγιο (κρίση) και να νομίζουμε ότι είμεθα τέλειοι ή Θεοί ή αντί Θεού στη γη, διότι αυτό θα το πληρώσουμε. Ένα πράγμα χρειάζεται, ταπείνωση. Αυτή είναι ο θρόνος του Θεού και σε αυτή πρέπει να επενδύσουμε. Πολλοί πάνε μπροστά από το Θεό με τον εγωισμό και την ανήλεη κρίση ή κατάκριση. Εμείς θέλουμε να πηγαίνει ο Θεός μπροστά από εμάς και αν έχουμε αποστολή να το πει ο Θεός στην συνείδηση των συνανθρώπων μας και όχι εμείς με πονηρίες και απάτες ή με συμφέροντα και προσωπικές φιλοδοξίες, μη γένοιτο! Όταν ενεργούμε με τα ανωτέρω στοιχεία (εγωισμό, κρίση) τότε αυτά τα στοιχεία θα μας θέτουν σε κίνδυνο πάντα, ώστε να πειράζουμε τον Θεό. Ο πειρασμός αυτός φανερώνει και την οικειότητα που αποκτάμε πολλές φορές με τον Θεό, ειδικά όταν ευλογεί την ζωή μας νομίζοντας ότι εμάς μας αγαπάει περισσότερο από τον καθένα και ο διάβολος μας βάζει μέσα μας την ιδέα ότι είμεθα ξεχωριστοί. Αυτή η οικειότητα χωρίς σεβασμό στις αρχές του Θεού και στο συνάνθρωπο μας καθιστά επικίνδυνα στοιχεία και μας βγάζει στο πτερύγιο εγωισμός ώστε να πέσουμε, μη γένοιτο εις εμάς.


Κεφ. δ΄ στίχος 13

«Και αφού ετελείωσε πάντα πειρασμόν ο διάβολος, απεμακρύνθη απ' αυτού μέχρι καιρού».

Απάντηση

Έως καιρού σημαίνει ότι ξαναήρθε ο διάβολος όταν ξεκίνησε ο Κύριος το ανθρωποσωτήριο έργο του. Ο τρόπος που εμφανίστηκε αυτή τη φορά είναι ότι έθεσε ενώπιόν του τους γραμματείς και τους Φαρισαίους να τον εμπαίζουν, να τον κατηγορούν και να τον διώκουν ποικιλοτρόπως και στη συνέχεια να τον σταυρώσουν.
Εις όλον τον επί της γης βίο του ο διάβολος κατάφερε να τον διώκει όμως δεν μπόρεσε να τον επηρεάσει ούτε κατ’ ελάχιστον από τις αρχές του Πατέρα του, το οποίο εύχομαι εις όλους μας. Αφού εννοήσαμε την παρουσία της Φωνής Θεού στην ζωή μας θα πρέπει τίποτε να μην μας βγάλει από τις αρχές αυτής, τις οποίες αρχές έθεσε εις αυτήν ο Θεός. Γένοιτο, Γένοιτο Αμήν.


Κεφ. δ΄ στίχος 14

«Και ο Ιησούς υπέστρεψεν εν τη δυνάμει του Πνεύματος εις την Γαλιλαίαν και εξήλθε φήμη περί αυτού καθ' όλην την περίχωρον».

Απάντηση

Την δύναμη του πνεύματος την χορηγεί ο Θεός σε όποιον νικήσει. Όταν νικήσει ο καθένας μας τον διάβολο και τον διώξει από τον έτερο κακό εαυτό του ώστε να πάψει να ενεργεί σε αυτόν, τότε από εκεί και έπειτα αναπτύσσονται εις τον άνθρωπο αυτό άπειρες εξουσίες του Θεού όπως χαρίσματα, καρποί, σημεία, σοφία, ταπείνωση, ενέργειες θαυμάτων και άλλα πολλά. Έτσι, οι εξουσίες αυτές παραλαμβάνουν τον άνθρωπο αυτό του Θεού και αρχίζουν να τον υπηρετούν εις όλη του τη ζωή, ώστε οι δυνάμεις του ηγεμονικού πνεύματος να εκδηλώνονται ποικιλοτρόπως με θαύματα και εξουσίες οι οποίες λαμβάνουν χώρα εις αυτόν και τους γύρω του δια του λόγου του. Ο οποίος λόγος εξέρχεται δια των χειλέων εν δυνάμει με εξουσία νικητή χαρίζοντας στο νικητή πνεύμα ηγεμονικό πάνω στην αμαρτία και στους γύρω του. Δια του πνεύματος παρέχεται ελπίδα σωτηρίας.

Αποκ. Κεφ. γ΄ στίχος 12-13         
Όστις νικά, θέλω κάμει αυτόν στύλον εν τω ναώ του Θεού μου και  δεν θέλει εξέλθει πλέον έξω και θέλω γράψει επ' αυτον το όνομα του Θεού μου και το όνομα της πόλεως του Θεού μου, της νέας Ιερουσαλήμ, ήτις καταβαίνει εκ του ουρανού από του Θεού μου, και το όνομα μου το νέον.
Όστις έχει ωτίον, ας ακούση τι λέγει το Πνεύμα προς τας εκκλησίας.
Ο νικών θέλει κληρονομήσει τα πάντα και θέλω είσθαι εις αυτόν  Θεός και αυτός θέλει είσθαι εις εμέ υιός.
Μεγάλες εξουσίες λοιπόν θα λάβει ο νικών. Τι λέτε θα πάρουμε απόφαση να κάνουμε ουσιαστικά το θέλημα του Θεού στην ζωή μας και να νικήσουμε τον έτερο κακό εαυτό μας; Αμήν.       


Κεφ. δ΄ στίχος 15

«Και αυτός εδίδασκεν εν ταις συναγωγαίς αυτών, δοξαζόμενος υπό πάντων».

Απάντηση

Ο αφιερωμένος άνθρωπος θαυμάζεται και δοξάζεται για πολλούς και διαφόρους λόγους τους οποίους βλέπουμε εις αυτόν.
Μέρος θαυμασμού είναι: 1) η πολυποίκιλη σοφία του Θεού η οποία εξέρχεται εκ του στόματός του, 2) η δοτικότητα που τον διακατέχει, 3) η ζώσα πίστη, 4) η αγάπη η ανυπόκριτη, 5) η ταπείνωση που τον διακατέχει, 6) η εσωτερική χαρά που του χαρίζει ο Θεός και που η οποία εξέρχεται λαμπιρίζοντας όλον τον εσωτερικό του κόσμο και εξωτερικό του κόσμο. Δεν φτάνουν πολλές σελίδες να γράψουμε για τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τον αφιερωμένο εν Χριστώ ’νθρωπο. Αμήν.


Κεφ. δ΄ στίχος 21

«Και ήρχισε να λέγη προς αυτούς, Ότι σήμερον επληρώθη η γραφή αύτη εις τα ώτα υμών». 

Απάντηση

Η γραφή και οι προφητείες λαμβάνουν χώρα ανά περιόδους με σκεύη εκλογής (απεσταλμένο), ο οποίος ενεργεί έτσι ώστε να λάβουν χώρα όλα τα γεγραμμένα και να πραγματοποιηθούν οι επαγγελίες. Εκείνη την ώρα ξεκίνησε να πραγματοποιείται στο πρόσωπο του Κυρίου η προφητεία του Ησαΐα την οποία και διάβασε. Η Φωνή Θεού έχει την άδεια από τον ουράνιο Πατέρα να δημιουργήσει λαό, ο οποίος θα πληρεί τις προϋποθέσεις ώστε να εξασφαλίσουν τα τέκνα που την πλαισιώνουν τα στοιχεία εκείνα που χρειάζονται δια του ευαγγελίου ώστε να μπορέσουν να ιδρύσουν τη βασιλεία του Θεού μέσα τους και γύρω τους, με ότι στοιχεία συνεπάγονται όπως ζώσα πίστη, αγάπη, καθαρισμό, αγιασμό κ.λ.π. Γένοιτο, Γένοιτο Αμήν.
Κεφ. δ΄ στίχος 22

«Και πάντες εμαρτύρουν εις αυτόν και εθαύμαζον διά τους λόγους της χάριτος τους εξερχομένους εκ του στόματος αυτού και έλεγον, Δεν είναι ούτος ο υιός τού Ιωσήφ;».

Απάντηση

Μερικοί, οι οποίοι θέλουν να νομίζουν ότι είναι εκλεκτοί δεν μπορούν να εννοήσουν τον τρόπο που ο Θεός ενεργεί, με φυσική συνέπεια να μην εννοούν ποιο το θέλημά του και ποιοι εκλέγονται άνωθεν ώστε να το φέρουν εις πέρας. Φυσικό είναι να απορούν διότι εμποδίζονται από το κοσμικό σύστημα που διακατέχονται και δεν μπορούν να εννοήσουν τον ταπεινό του Θεού, τον ασήμαντο κατά κόσμο. Εύχομαι εμείς να μπορούμε να εννοούμε ποιοι είναι αυτοί που εκλέγονται άνωθεν, ώστε να μπαίνουμε στην υπακοή του λόγου τους που είναι λόγος Θεού και φωνή Θεού προς σωτηρία ψυχής και σώματος. Γένοιτο, γένοιτο αμήν.


Κεφ. δ΄ στίχος 24

«Είπε δε, Αληθώς σας λέγω, ότι ουδείς προφήτης είναι δεκτός εν τη πατρίδι αυτού».

Απάντηση     

Προφήτης είναι αυτός που πρώτος φυτεύει τη σοφία του Θεού στο λαό του Θεού και μετέπειτα στους εθνικούς, αλλάζοντας ριζικά το σύστημα και τον τρόπο που μέσα από την άγνοια έχουν επιλέξει ο λαός του Θεού και τα έθνη να ζουν, μετατρέποντας αυτά σε πραγματικούς λαούς Θεού με στοιχεία Θεού.
Ο προφήτης είναι θεόπνευστο πρόσωπο που γνωστοποιεί στους ανθρώπους το θέλημα του Θεού. Ο προφήτης κατά Θεό είναι ικανός ενώπιον Θεού και αξιόλογος άνθρωπος. Ο προφήτης αναγνωρίζεται από τους ξένους δυστυχώς και όχι από τους οικείους του ή τους συμπατριώτες του ή τους συγγενείς του. Δεν είναι όμως πάντα απόλυτο αυτό διότι το άψογο παράδειγμά του και ο ζήλος του στο Θεό κάνει τους πάντες να υποταχτούν εις την σοφία που τον διακατέχει και να τον ακολουθήσουν στο ανθρωποσωτήριο έργο του, όπως η μητέρα του Κυρίου, τα αδέρφια του και μερικοί συχωριανοί του που μπόρεσαν να ακολουθήσουν τον Κύριο, ο οποίος λέγονταν Υιός Θεού και μερικοί τον έλεγαν και προφήτη Θεού.
Ο λόγος που δεν γίνεται πιστευτός αμέσως ο προφήτης στους οικείους του είναι: 1) μελετά τον λόγο του Θεού μέρα και νύχτα ενώ οι άλλοι τον θέλουν στις δουλείες, έτσι θυμώνουν μαζί του και δημιουργούν αντιπαλότητα, 2) προαναγγέλλει πράγματα μη αντιληπτά στους γύρω του και αυτοί του λένε ότι δεν γίνονται αυτά και κανείς δεν πρόκειται να τα υιοθετήσει, δημιουργώντας αντιπαλότητα, 3) ομιλεί την γλώσσα της αλήθειας και ελέγχει τους γύρω του με το άψογο παράδειγμά του, μάλιστα όταν τον καλούν οι συγγενείς να προβεί σε ψέματα που αποσκοπούν στο συμφέρον της οικογένειας αρνείται την πρόοδο αυτή της οικογένειάς του η οποία στηρίζεται στο ψέμα και έτσι δημιουργείται αντιπαλότητα,
4) η οικειότητα που αποκτούν με την πάροδο του χρόνου μαζί του οι κοντινοί του άνθρωποι δεν μπορούν να δεχτούν εύκολα την νέα κατεύθυνσή του και έτσι δεν αξιολογούν τα πράγματα σωστά, με φυσική συνέπεια να πέφτουν σε κρίσεις, επικρίσεις και καταλαλιές ώστε μέσω αυτών να έρχεται χωρισμός. Η οικειότητα καταργεί τον σεβασμό. Είναι πολλά τα εμπόδια που καταστούν έναν προφήτη μη αποδεκτό στους οικείους του ή και στους γύρω του όμως είπαμε ότι τα αδύνατα παρά ανθρώποις δυνατά παρά τω Θεώ. Όλα γίνονται με την δύναμη του Θεού διότι σήμερα ο προφήτης έχει αγάπη, σοφία και πληρότητα πνεύματος. Μάλιστα σαν ανώτερο ον δύναται να βρίσκει τρόπους μέσα από την αγάπη και να επινοεί συστήματα σωτηρίας, ώστε οι πάντες να τον ακολουθήσουν και έπειτα να ακολουθήσουν το Θεό τον οποίον θα τους γνωρίσει ο ίδιος και έτσι μετέπειτα να χαίρονται οι πάντες με τον προφήτη του Θεού και τον Σωτήρα ’γιο ’γιο ’γιο Θεό του.
Στην Παλαιά Διαθήκη οι προφήτες ήτο χωρίς Χριστό. Μπορεί να έβλεπαν το μέλλον όμως δεν έβλεπαν τον Θεό και το μέλλον το δικό τους, φυσική συνέπεια να γίνονται απρόσιτοι άνθρωποι και στο τέλος να αφανίζονται από τους συνανθρώπους τους λόγω του αυστηρού ελέγχου που ασκούσαν σε αυτούς. Σήμερα όμως υπάρχει μια μεγάλη διαφορά, ο προφήτης σήμερα έχει Χριστό, έχει αγάπη, έχει έλεος, έχει ταπείνωση, έχει σοφία. Δεν μπορεί λοιπόν ένα τέτοιο πρόσωπο με πληρότητα πνεύματος να μην γίνει αποδεκτό και αγαπητό από τους πάντες.




Κεφ. δ΄ στίχος 30

«Αυτός όμως περάσας διά μέσου αυτών, επορεύετο». 

Απάντηση

Ο πνευματικός τους πάντες ανακρίνει έπ’ ουδενός ανακρίνεται, ο λόγος είναι διότι γνωρίζει δια Πνεύματος Αγίου όλες τις φύσεις και τις δυνατότητες των συνανθρώπων του με φυσική συνέπεια να προλαμβάνει αρνητικές καταστάσεις. Ο αναγεννημένος άνθρωπος έχει σοφία Θεού και δυνάμεις ασύλληπτες με αποτέλεσμα τα μη αναγεννημένα πρόσωπα που τον πλαισιώνουν να μην μπορούν να εννοήσουν την πορεία του και τον τρόπο που εργάζεται για την δόξα του Θεού και τη σωτηρία του κόσμου. Αυτές οι πνευματικές του δυνατότητες τον κάνουν ασύλληπτο μέσα στις κοινωνίες των ανθρώπων, ώστε να μπορεί να περνά μέσα από την αμαρτία και όσους την κυοφορούν χωρίς να τον αγγίζει ούτε κατ’ ελάχιστον αυτή και τα μέλη που την υπηρετούν, το οποίο εύχομαι εις όλα τα πνευματικά μου αδέρφια. Γένοιτο, Γένοιτο Αμήν.


Κεφ. δ΄ στίχος 32

«Και εξεπλήττοντο διά την διδαχήν αυτού διότι ο λόγος αυτού ήτο μετά εξουσίας».

Απάντηση

Η πνευματική εξουσία προέρχεται εκ του Θεού και παρέχει την δυνατότητα σε όποιον την έχει και συγκεκριμένα εδώ στον Κύριο να μπορεί δια του λόγου του Θεού να επιβάλλει το θέλημα του Πατέρα του σε έναν άνθρωπο που το δέχεται, ώστε να εξελιχτεί δια αυτής της εξουσίας και να μετανοήσει ειλικρινά κάνοντας μετέπειτα το θέλημα του Θεού.
Η εξουσία του λόγου του Θεού ελέγχει θετικά δια του λόγου ένα άτομο, μια ομάδα, ένα κοινωνικό σύνολο ή μια χώρα ολόκληρη με σκοπό την αναγέννησή της κατά τις αρχές του ευαγγελίου. Η εξουσία του Θεού παρέχει άπειρες δυνάμεις με πρώτη την σοφία, η οποία όταν εισέλθει στον άνθρωπο θα τον αναγεννήσει και θα τον εξελίξει ώστε να τον οδηγήσει τον καλοπροαίρετο πάντα στη γη των ζώντων (θέωση). Γένοιτο, Γένοιτο Αμήν. 


Κεφ. δ΄ στίχος 36

«Και εξεπλάγησαν πάντες και συνελάλουν προς αλλήλους, λέγοντες, Τις είναι ο λόγος ούτος, ότι μετά εξουσίας και δυνάμεως προστάζει τα ακάθαρτα πνεύματα και εξέρχονται;»

Απάντηση

Η εξουσία κατά τα ακάθαρτα πνεύματα εξέρχεται από εκείνον που κατάφερε να βρει τρόπο να τα διώξει από τον εαυτό του. Μετέπειτα δύναται να τα βγάζει τα ακάθαρτα πνεύματα δια του λόγου του και δια της νουθεσίας του και από τους συνανθρώπους του, όπου ο διάβολος κατάφερε να σκηνώσει μέσα σε αυτούς με φυσική συνέπεια να τους δαιμονίσει. Ο άνθρωπος αυτός που αναφέρει ο στίχος έφτασε στο σημείο αυτό λόγω της άγνοιας του λόγου του Θεού και της πνευματικής τεμπελιάς που τον διακατείχε από παιδικής ηλικίας. Μη γένοιτο εις εμάς η πνευματική τεμπελιά και ο δαιμονισμός. Χρειάζεται αγώνας αναγέννησης ώστε να αποφύγουμε αιώνια μια τέτοια δυσάρεστη κατάσταση. Αμήν.


Κεφ. δ΄ στίχος 37

«Και διεδίδετο φήμη περί αυτού εις πάντα τόπον της περιχώρου».
                  
Απάντηση

Τότε ο λόγος του Θεού διεδίδετο δια του λόγου και δια των ενεργειών (θαύματα) του ίδιου του Υιού και λόγου του Θεού του ζώντος.
Σήμερα διαδίδεται το ευαγγέλιο του Θεού που είναι της βασιλείας το οποίο θα απολυτρώσει τον άνθρωπο από τα δεσμά του θανάτου, 1) δια των τέκνων που ανήκουν στη Φωνή Θεού και 2) δια της πνευματικής περιουσίας που χορήγησε ο Θεός εις αυτή. Αυτά τα δυο στοιχεία, τέκνα Θεού και πνευματική περιουσία (Φωνή Θεού) θα αναγεννήσουν και θα απολυτρώσουν το ανθρώπινο γένος από όλα τα φθοροποιά στοιχεία που περιτριγυρίζουν καθημερινά τον άνθρωπο και τελευταία θα τον απολυτρώσουν από τον φυσικό θάνατο χαρίζοντας στον λαό του Θεού ζωή δια της ζωής. Γένοιτο, Γένοιτο Αμήν.


Κεφ. δ΄ στίχος 39

«Και σταθείς επάνω αυτής, επετίμησε τον πυρετόν και αφήκεν αυτήν και παρευθείς συκωθείσα υπηρέτει αυτούς».

Απάντηση   

Όταν έχουμε πρόθεση να υπηρετήσουμε τον Θεό και τους μαθητές του τότε αυτόματα έρχεται ο Θεός ο οποίος φέρνει την θεραπεία εις εμάς, η οποία θεραπεία μας σηκώνει στα πόδια μας και μας δίνει την δύναμη να υπηρετούμε Θεό και άνθρωπο στους αιώνες των αιώνων. Είναι πολλοί που αδιαφορούν στο κάλεσμα να υπηρετήσουν Θεό και άνθρωπο και κλείνουν τον εαυτό τους στο να υπηρετούν εις όλη τους τη ζωή τον εαυτό τους και τους οικείους τους. Ο Κύριος είπε ότι όποιος απολέσει την ζωήν του ένεκεν εμού και του ευαγγελίου θα την βρει αιώνια, όποιος όμως υπηρετεί τον εαυτόν του και τους οικείους του ομοιάζει με τους γραμματείς και τους Φαρισαίους με φυσική συνέπεια να χάσει Θεό, αγγέλους, ζωή και ανθρώπους. Όποιος όμως υπηρετεί τον Θεό και τους μαθητές του θα υγιαίνει εις όλη του τη ζωή και με χαρά θα υπηρετεί Θεό και λαό Θεού για πολλά χρόνια. Μετέπειτα θα εισέλθει και αυτός ο υπηρέτης στην οικογένεια του Θεού όπου ο Πατέρας, ο Υιός, το ’γιο Πνεύμα, οι άγγελοι και οι καλοπροαίρετοι άνθρωποι θα τον υπηρετούν στον αιώνα τον άπαντα. Όποιος έχει ως σαν αντικείμενο να εργάζεται με χαρά να υπηρετήσει Θεό και λαό Θεού κάποια στιγμή ο Θεός θα τον βγάλει σε σύνταξη αιώνια με ευλογία αιώνια, ώστε από εκεί και πέρα αιώνια να τον υπηρετούν και να τον στηρίζουν οι πάντες όπως Θεός, άγγελοι, άνθρωποι. Αιώνια υπηρεσία θα έχει με τροφές Θεού αιώνιες. Γένοιτο, Γένοιτο Αμήν.


Κεφ. δ΄ στίχος 40

«Ενώ δε έδυεν ο ήλιος πάντες όσοι είχον ασθενούντας υπό διαφόρων νόσων, έφεραν αυτούς προς αυτόν εκείνος δε επιθέσας τας χείρας εις ένα έκαστον αυτών, εθεράπευσεν αυτούς».

Απάντηση

Ο Ήλιος (Χριστός) όταν δύει στη ζωή μας δυστυχώς μόνο τότε καταλαβαίνουμε ότι έχουμε ανάγκη το Θεό. Δυστυχώς δεν το εννοούμε αυτό νωρίτερα, ώστε να αναγεννηθούμε και να είμαστε πάντα δίπλα του χωρίς ποτέ να δύει εις εμάς. Ο Ήλιος (Χριστός) πάντως και εκείνη την ώρα αν έχουμε ειλικρινή μετάνοια έρχεται και μας βοηθά και μας στηρίζει με την θεραπεία που επιφέρει εις εμάς δια του αγίου ευαγγελίου του. Σίγουρα εδώ στον στίχο αυτό θαυμάζουμε τις δυνάμεις που έχει ο Κύριος. Ο ίδιος τόνισε, σεις πλιότερα τούτων θέλετε ποιήσει, αρκεί εμείς να τείνουμε στο να τον ακολουθήσουμε ουσιαστικά. Γένοιτο, Γένοιτο Αμήν.


Κεφ. δ΄ στίχος 42

«Και ότε έγεινεν ημέρα, εξελθών υπήγεν εις έρημον τόπον και οι όχλοι εζήτουν αυτόν. και ήλθον έως αυτού και εκράτουν αυτόν, διά να μη αναχωρήση απ' αυτών».

Απάντηση

Ο έρημος τόπος χρειάζεται διότι πρέπει να καταφεύγουμε εις αυτόν, εκεί θα συναντήσουμε την σιωπή (Θεό). Μέσω της σιωπής και της προσευχής θα μπορέσουμε να αντλήσουμε νέες δυνάμεις, ώστε να πολεμήσουμε τον έτερο κακό εαυτό μας καθώς να πολεμήσουμε τον εωσφόρο και την στρατιά του. Ο Απ. Παύλος φανερώνει ότι η πάλη ημών δεν είναι προς σάρκα και αίμα αλλά προς τας αρχάς, προς τας εξουσίας, προς τον άρχοντα του σκότους του αιώνος τούτου. Πάλι ο ίδιος Απ. Παύλος φανέρωσε, βλέπω έτερο νόμο εν τοις μέλεσί μου αντιμαχόμενον εις τον νόμο του νοός μου και αιχμαλωτίζοντάς με εις τον νόμο της αμαρτίας. Αφού έκανε τον σχετικό αγώνα μελέτη, προσευχή, κήρυγμα τόνισε: δεν ζω πλέον εγώ αλλά ζη δε εν εμοί Χριστός.
Και ο Κύριος αγωνίσθη και έκανε και αυτός τον σχετικό αγώνα και απεδείχθη Υιός Θεού δια του αγώνος. Ξεκίνησε με μελέτη της Παλαιάς Διαθήκης, βαπτίστηκε στο νερό υπό του Ιωάννου, βαπτίστηκε με το ’γιο Πνεύμα, πήρε απόφαση να κάνει το θέλημα του Πατέρα του, νουθετήθηκε υπό του Πατρός, φανέρωσε τις εντολές και τις προθέσεις του Πατέρα του στον λαό, διώχτηκε από την εξουσία της εποχής γραμματείς και Φαρισαίους, εφέρθη ενώπιον του Ποντίου Πιλάτου, σταυρώθηκε, ετάφη, δικαιώθηκε από τον ουράνιο Πατέρα και τελευταία αναστήθηκε. Μετέπειτα αναλήφθηκε στα δεξιά του Πατρός όπου τώρα κατευθύνει την εκκλησία του δια Πνεύματος Αγίου εδώ στη γη. ’ρα, αφού και ο Χριστός ως Υιός Θεού δικαιώθηκε δια του αγώνα θα πρέπει και εμείς με χαρά να αγωνιζόμεθα. Γένοιτο, Γένοιτο Αμήν.     

Κεφ. δ΄ στίχος 43

«Ο δε είπε προς αυτούς, Ότι και εις τας άλλας πόλεις πρέπει να ευαγγελίσω την βασιλείαν του Θεού επειδή εις τούτο είμαι απεσταλμένος». 

Απάντηση


Αφού ο Κύριός μας έτρεχε από πόλη σε πόλη ώστε να βρει τους ιδρυτές της βασιλείας θα πρέπει και εμείς να τρέχουμε από σπίτι σε σπίτι, από χωριό σε χωριό, από πόλη σε πόλη, από χώρα σε χώρα ώστε να συγκεντρώσουμε τον άγιο λαό του Θεού. Γένοιτο, γένοιτο αμήν.      
Νεότερη Παλαιότερη