Πνευματικά μηνύματα,

 


Ο Ιώβ συμβολίζει ναι μεν την υπομονή αλλά και την αρνητική πίστη η οποία όταν υπάρχει στη ζωή μας εξαφανίζει τα πάντα γύρω μας. Ας μελετήσουμε και ας δούμε ότι και αυτός κατέληξε να λέγει: αυτό το οποίο εφοβόμουν ήλθε εις εμένα και αυτό το οποίο επίστευα ήλθε πάλι εις εμένα. Θα πρέπει λοιπόν να προσέχουμε τι πιστεύουμε και να εξαλείφουμε τους φόβους της άρνησης που υπάρχουν μέσα μας, ότι δεν δυνάμεθα να τα καταφέρουμε. Ο Ιησούς είπε: θαρσείτε εγώ ενίκησα τον κόσμο.


Ο άσωτος υιός συμβολίζει σήμερα όλη την ανθρωπότητα η οποία αποστάτησε από τον Θεό. Σίγουρα θα επιστρέψει πάλι πίσω στον Πατέρα Θεό αφού όμως πρώτα χορτάσει από ξυλοκέρατα. Τα ξυλοκέρατα είναι το σύστημα του κόσμου το οποίο ναι μεν χαρίζει προσωρινή χαρά και ζωή αλλά όχι όμως αιώνια


Η ταπεινοφροσύνη είναι η αρετή των αρετών δια αυτής θα εισέλθουμε στην χώρα των ζώντων. Ταπεινός είναι αυτός που νιώθει ότι είναι εγωιστής, ότι είναι αμαρτωλός, ότι είναι λάθος, ότι κάνει λάθη με συνέπεια να διορθώνει καθ ‘ημέραν τον εαυτό του σε λεπτομέρεια.

 

Εγωιστής είναι αυτός που νιώθει ταπεινός, καλός, εξυπηρετικός, δίκαιος, ενάρετος κ.λ.π. Προσοχή ο εγωισμός είναι το στοιχείο που κάνει τον Θεό να αντιτάσσεται, μη γένοιτο. Μα θα μου πει κάποιος, δεν θα πρέπει να νιώθουμε ευχάριστα όταν κάνουμε έργα; Σίγουρα. Αλλά η χαρά μας αυτή θα είναι μέσα μας, θα είναι για μας μια ενέργεια η οποία θα μας ζωοποιεί διότι τα έργα αυτά θα μας φέρουν και θα μας δώσουν την δύναμη να φτάσουμε στο θρόνο του Θεού. Όμως το αποτέλεσμα των έργων θα το κρίνει ο Θεός με την παρουσία του εις εμάς και τους λόγους του, οι οποίοι θα μας εξασφαλίσουν και θα μας διασφαλίσουν την ενότητά μας με τον Θεό εις τον αιώνα τον άπαντα.



Η ζωή του Χριστού θα πρέπει να γίνει και δική μας ζωή, θα πρέπει να εισέλθουμε στην κρυφή προσευχή ώστε δια αυτής να αναπτυχθούν νέοι νευρώνες μέσα μας οι οποίοι θα μας εξασφαλίσουν επίγνωση, σοφία, σωστό τρόπο ζωής, πίστη, αγάπη, ταπείνωση και στοιχεία τα οποία θα υπάρχουν μέσα μας και θα φανερώνονται γύρω μας χωρίς να προσπαθούμε να τα φανερώσουμε, θα πρέπει να γίνει συνήθεια η ζωή του Χριστού στην ζωή μας. Η συνεχής προσπάθεια στην μελέτη, στην προσευχή, στην εξάπλωση αναπτύσσει άπειρους νευρώνες στον εγκέφαλο μας οι οποίοι εμπλουτίζουν και διευκολύνουν τις ενέργειες του εγκεφάλου ώστε να εξυπηρετούν τις ανάγκες του σώματος και να το οδηγούν στη ζωή και στην διατήρηση αυτής εις τους αιώνας των αιώνων με πλήρη ειρήνη και σοφία Θεού συναρπάζουσα.


 Ο ταπεινός δεν εφησυχάζει ποτέ πάντα αγωνίζεται, μελέτα, προσεύχεται, ομολογεί μέχρι να ακούσει από τα χείλη του Θεού και όχι τα δικά του, το ευ δούλε αγαθέ και πιστέ εις τα ολίγα εστάθης πιστός, επί πολλών θέλω σε καταστήσει, είσελθε εις την χαρά του Κυρίου.

 

Ο αγιασμός δεν έρχεται με το να μελετάς μόνο αλλά και με το να εφαρμόζεις τις εντολές του Θεού οι οποίες υπάρχουν στο λόγο του Θεού.

Η προσπάθεια μας έχει σκοπό να ανατρέψει το κράτος του σκότους συμφέροντα, φιλοδοξίες, εγωισμούς, πονηρίες κ.λ.π. μέσα από τον άνθρωπο ο οποίος έχει αποδεχτεί αιώνες τώρα το σύστημα του διαβόλου καθώς μετέπειτα να καταργήσει το κράτος του θανάτου δια του Χριστού πάλι μέσα από τον άνθρωπο και να τον φέρει στο κράτος του Χριστού που είναι η ζωή η πανευδέμονη. Τα όπλα υπάρχουν μέσα στο λόγο του Θεού, μην χάνουμε τον χρόνο μας θα μετανοήσουμε αργά ή γρήγορα. Ο κόσμος είναι έτσι φτιαγμένος που μας παρασύρει στο να απομακρυνθούμε από τον Θεό, χρειάζεται να δημιουργήσουμε περιβάλλον αγαθό και αυτό θα μας ενεργοποιήσει στο να εντείνουμε τις πνευματικές έρευνες οι οποίες θα μας οδηγήσουν στην θέοση.

 

 Η ενότητα της κοσμικής οικογένειας οδηγεί τους ανθρώπους μέχρι τον θάνατο, μετέπειτα ο καθένας θα εισέλθει ή εις τους κόλπους του Θεού ή εις τους κόλπους του πονηρού ανάλογα τα έργα του. Η πνευματική οικογένεια όμως μένει εις τον αιώνα τον άπαντα.

 Θα πρέπει να ετοιμαστούμε πνευματικά διότι ο λαός του Θεού ψάχνει να μας βρει.

 

  Ο διάβολος έφτιαξε το κράτος του με στελέχη τους ανθρώπους. Τώρα ήρθε η σειρά του Θεού να εγκαθιδρύσει το κράτος του (της ζωής, της αγάπης, της χαράς) πάλι μέσα εις τους ανθρώπους. Η σοφία του Θεού το επέτρεψε ώστε ο διάβολος να παραλάβει όλο τον κόσμο και να ιδρύσει την βασιλεία του ώστε να δουν οι άνθρωποι ότι ο διάβολος έχει τους πολέμους, έχει τους θυμούς, τις στεναχώριες, τους χωρισμούς, τις ασθένειες, την φθορά και τον θάνατο και αφού το γευτούν αυτό καλά μετέπειτα όλοι να τρέξουν εις το κράτος του Θεού αφού έχουν την εμπειρία αυτή και να μείνουν εις τους αιώνες των αιώνων εις τους πόδας του Χριστού όπου εκεί θα υπάρχει το κράτος της ζωής το οποίο θα τους εξασφαλίσει ειρήνη, υγεία, χαρά καθώς και ζωή. Στην αποκάλυψη αναφέρεται ότι όταν ο Θεός χτίσει το κράτος του μέσα στους ανθρώπους ούτε θάνατος, ούτε πένθος, ούτε κραυγή, ούτε θύμος, ούτε πόνος, ούτε θλίψη  θέλουσιν υπάρχει πλέον διότι τα πρώτα θα παρέλθουν.

 

Η αγάπη και η ταπείνωση μας δίνουν την δυνατότητα να συνδιαλεγόμεθα με όλους τους ανθρώπους χωρίς να δημιουργούμε ουδέ ένα πρόβλημα εις αυτούς, μάλιστα αυτοί να χαίρονται με την παρουσία μας στην ζωή τους και να καμαρώνουν για τους νέους φίλους που γνώρισαν.

 

Η Παλαιά Διαθήκη γράφτηκε δια των αγγέλων, η Παλαιά Διαθήκη γράφτηκε δια των αγγέλων μέσω των ανθρώπων γι ‘αυτό το λόγο παρουσιάζουν μικρότητες οι άνθρωποι που ανήκουν εις την Παλαιά Διαθήκη και πολλές ατέλειες. Η Καινή Διαθήκη γράφτηκε δια του Θεού γι ‘αυτό έχει τελειότητα και παρουσιάζει την τελειότητα στους ανθρώπους που εγκαθιδρύεται.

 

Οι κύκλοι που δημιουργεί η Φωνή Θεού είναι τα καταφύγια του Αγίου Πνεύματος όπου εκεί σπουδάζουν οι νέοι μαθητές, ας ενθυμηθούμε τα κρυφά σχολειά, έτσι είναι σήμερα οι κύκλοι μας ώσπου σιγά σιγά αυτοί να φέρουν την απελευθέρωση του ανθρωπίνου γένους.

 

 Η Φωνή Θεού δεν έχει εις τους κόλπους της αρχηγούς, ποιμένες, προφήτες, διακόνους, αποστόλους, ανώτερους, κατώτερους έχει μόνο φίλους και αδερφούς. Έτσι θα ονομαστεί και θα παρουσιαστεί στον κόσμο η εκκλησία της Φιλαδέλφειας δια αυτού του πνεύματος.


Η λέξη ποιμένας, διάκονος, επίσκοπος κ.λ.π. κρύβουν επικίνδυνες συμπεριφορές που πολλές φορές οδηγούν τους ανθρώπους στην απώλεια.

 

 Το αύριο οδηγεί στην χώρα του ποτέ, εν όσο λοιπόν έχουμε καιρό ας μαζέψουμε αμάραντο θησαυρό.

 

 Από παιδικής ηλικίας μιμούμεθα τον κόσμο τώρα ήρθε η ώρα να μιμηθούμε τον Χριστό.

 

 Το φρούριο του χριστιανού είναι ο λόγος του Θεού σε αυτόν να εμμένουμε ώστε να αποφύγουμε τον εχθρό διάβολο.        

 

Μεταμόρφωση σημαίνει μετάνοια, πρόοδο, ευγένεια, στοιχεία Θεού.

 

Μετάνοια σημαίνει μετά εννόησα, πρώτα δεν μπορούσα να το καταλάβω μετά εννόησα που έγκειται το λάθος στη ζωή μου και που έγκειται η μικρότητα αυτή που είχα μέχρι χθες.

 

 Προφήτης σημαίνει αυτός που πρώτος φυτεύει στον άλλον το Ευαγγέλιο της βασιλείας του Θεού ώστε ο συνάνθρωπός του δια αυτού του Ευαγγελίου να δύναται να ζωοποιηθεί.

 

 Η πίστη έχει απεριόριστες δυνάμεις δια αυτής γινόμεθα Θεοί, όμως να είναι δια αγάπης ενεργουμένης.

 

 Η υπομονή είναι αγωνιστικό στοιχείο, η αγάπη είναι ο στόχος.

 

Η ελπίδα είναι παράγωγο της πίστης και υπάρχει όπου δεν υπάρχει πίστη 100%. Όταν υπάρχει πίστη η ελπίδα εξαφανίζεται. Γιατί άλλωστε να ελπίζουμε εις κάτι το οποίο ζητούμε; Αφού δια της πίστης το έχουμε ήδη φέρει στη ζωή μας.

 

 Ασεβής είναι αυτός ο οποίος κλίνει τα αυτιά του και αδιαφορεί στην φωνή του Θεού.

 

Το έλεος μας διώκει την ημέρα της κρίσεως. Δίκαιος ανήρ ο ελεών όλη την ημέρα και είναι κρίμα να μην ελεούμε τους συνανθρώπους μας αφού ο Θεός ελέησε εμάς υπέρ κόρον.

 

 Ο άγγελος είναι απεσταλμένος στους μέλλοντας κληρονομήν σωτηρίαν. Αυτοί οι άγγελοι θα μας συστήσουν στον Θεό, να τους ακούμε όταν είναι του Θεού.

 

 Η ζήλια είναι ο θρόνος του πονηρού δια αυτής οδηγούμεθα στην απώλεια διότι εγκαθιδρύει την λογική της μέσα εις τον εγκέφαλο μας και μας παροτρύνει σε θυμούς, σε κρίσεις και επικρίσεις. Χρειάζεται να ζητήσουμε βοήθεια από τον Θεό ώστε να πετάξουμε αυτό το μεγάλο δαιμόνιο από την ζωή μας. Εξάλλου δεν έχουμε να ζηλέψουμε τίποτα, ο Θεός δίνει πλουσιοπάροχα τις ευλογίες του εις όλους τους ανθρώπους και ο καθένας άνθρωπος έχει την δική του ξεχωριστή προσωπικότητα. Χρειάζεται λοιπόν προσοχή!

 

 Η μετάνοια είναι η πρώτη λέξη που θα μας οδηγήσει στα σκηνώματα του Αγίου Θεού.

 

 Μέλλουσα οργή είναι η παρουσία του αντίχριστου, δεν θα μας σώσει να λέμε ότι είμεθα ορθόδοξοι πρέπει να εφαρμόζουμε τις εντολές του Θεού, αυτό θα μας σώσει.

 


Νεότερη Παλαιότερη