Αφιέρωση





ΑΦΙΕΡΩΣΗ

Αφιέρωση: Είναι σύντομος ο χρόνος διότι η ζωή είναι απρόβλεπτη, αφού ο ανθρωπος αποστάτησε από τον ζώντα Θεό. Αν παρατηρήσουμε τις κοινωνίες και ακούσουμε τους ανθρώπους να μας διηγούνται τι έχουν περάσει, θα καταλάβουμε. Όσοι νομίζουν ότι έχουν κάτι στη ζωή τους ή εξουσία σε οτιδήποτε, έξαφνα μπορεί να μην έχουν τίποτα, με αποτέλεσμα η πνευματική τους δυνατότητα να μην μπορεί να εννοήσει την νέα κατάσταση και να επέρχεται θλίψη, στενοχώρια, θυμός, αδιέξοδος, θάνατος. Μη γένοιτο!

Αν δεν βάλουμε τον Θεό στη ζωή μας θα νομίζουμε ότι έχουμε αλλά σύντομα θα καταλάβουμε ότι δεν έχουμε τίποτα. Όμως δυνάμεθα να έχουμε τα πάντα αν αναγεννηθούμε και εξασφαλίσουμε τον Θεό στη ζωή μας, διότι ότι χτίσουμε θα πρέπει να το χτίσουμε πάνω στην αλήθεια, πάνω στην ανυπόκριτη αγάπη, πάνω στους καρπούς του Αγίου Πνεύματος και στην υπέρτατη αρετή των αρετών την ταπεινοφροσύνη ώστε να έχουμε και αυτά που δεν έχουμε φανταστεί. Ο Πατέρας Θεός υπόσχεται ουράνια και επίγεια αγαθά σε όσους αφιερώνονται σπουδάζοντας τη λογική του. Γένοιτο, γένοιτο αμήν.

Αφιέρωση: Ο Χριστός αδέλφια μου εις όλον τον επί γης βίο του ήτο αφιερωμένος και αυτό αποδεικνύεται στον Λόγο του Θεού. Κάποιος μία ημέρα τον πλησίασε και του είπε, Κύριε θέλω να σε ακολουθήσω και ο Χριστός του απάντησε, αι αλώπεκες φωλεούς έχουσιν και τα πετεινά του ουρανού κατασκηνώσεις ο δε υιός του ανθρώπου ουκ έχει που την κεφαλήν κλίνη. Δηλαδή αν θέλεις να με ακολουθήσεις ίσως στερηθείς πολλά αλλά θα κερδίσεις περισσότερα, αφού είναι υπόσχεση το πλούσιοι επτώχευσαν και επείνασαν οι δε εκζητούντες τον Θεό ουκ ελαττωθήσονται παντός αγαθού. Ας πετάξουμε μεγάλο μέρος μέριμνας που σήμερα απασχολεί τη ζωή μας και ας εισέλθουμε στο αγιαστήριο. Ας γίνουμε φτωχοί για να πλουτίσουμε με δόξα Θεού. Ο Χριστός θέλει την αφιέρωση όχι για να μας εγκλωβίσει αλλά για να μας αναγεννήσει. Θέλει να σπουδάσουμε.

Μία μέρα λέει σε κάποιον ακολούθει μοι και εκείνος του απάντησε, Κύριε, πέθανε ο πατέρας μου θέλω να πάω στην κηδεία. Ο Χριστός απάντησε, αφες τους νεκρούς να θάψωσι τους εαυτών νεκρούς. Τι ήθελε να πει ο Χριστός σε αυτόν; Παιδί μου ο θάνατος υπάρχει και όπως ο πατέρα σου πέθανε έτσι θα πεθάνεις και εσύ. Σήμερα που έχεις καιρό ακολούθησέ με αν θέλεις να σταματήσει αυτό.

Ένας αλλος του λέει, Κύριε, θέλω να σε ακολουθήσω αλλά επίτρεψόν μοι να τακτοποιήσω τα της οικογενείας μου. Ο Χριστός του απάντησε, Ουδείς βαλών την χείρα αυτού επί αροτρον και βλέπων εις τα οπίσω είναι αρμόδιος διά την βασιλείαν του Θεού. Λέω εγώ. Κύριε, εντάξει είχε οικογένεια, τι να κάνει; Μου απαντάει. Θωμά, φυσιολογικά σε εξήντα χρόνια από σήμερα τα οποία περνάνε σαν αστραπή, ποιος θα ζει από την οικογένειά σου; Λέω κανένας. Τότε τι τακτοποίηση να κάνεις αφού έχεις εχθρούς πολλούς εσύ και η οικογένεια όπως είναι ο θάνατος και η φθορά; Μην κοιτάμε τη στιγμή αλλά την αιωνιότητα.

Επομένως, ας ξεκινήσουμε αγώνα για να νικήσουμε το θάνατο, τον εχθρό του Θεού και του κάθε ανθρώπου ώστε να μην ισχύσει στη ζωή μας και όλα τα αλλα μετά θα έρθουν. Δηλαδή, ζητάτε είναι η εντολή την βασιλεία του Θεού και την δικαιοσύνη αυτού και ταύτα πάντα θέλουσι σας προστεθεί. Αμήν. Έτσι θα πετύχουμε τους στόχους μας ώστε οι πάντες να ζωοποιηθούμε.

Ο Χριστός φανέρωσε, εάν τις τον λόγον τον εμόν τηρήση θάνατον ου μη θεωρήση εις τον αιώνα. Αμήν. Τώρα σίγουρα δεν μπορούν όλοι να αφιερωθούν, όμως ας ξεκινήσουν να κάνουν συνειδητά αυτό που μπορούν και ας βοηθούν αυτούς που μπορούν να αφιερωθούν, διότι ένας αμα πετύχει κάτι, εύκολα το μεταδίδει και ο λόγος διότι δημιουργούνται αλλες προϋποθέσεις ζωής, ώστε να μπορέσουν και αυτοί που έχουν καλή προαίρεση αλλά το σύστημα του κόσμου δεν τους το επιτρέπει ακόμα. Γένοιτο, γένοιτο αμήν.

Νεότερη Παλαιότερη