Ο Θεός ευαρεστείται στον ταπεινό



Ο Θεός ευαρεστείται στον ταπεινό,


Αρεστός στο Θεού: Το μεγαλύτερο δώρο του Θεού, το μεγαλύτερο χάρισμα, ο μεγαλύτερος καρπός, η μεγαλύτερη ιδιότητα είναι να νιώθουμε συνειδητά ελάχιστοι. Ο Θεός σε αυτούς τους ανθρώπους αναπαύεται, αφού κάνει αυτούς κατοικητήριο δικό του, σπίτι δικό του. Αυτοί που γνώρισαν τον Θεό εργάζονται συνειδητά το θέλημά του χωρίς μικρότητες, χωρίς εγωισμούς, με απλότητα.

Όποιοι γνώρισαν τον Θεό ζουν στη σιωπή, γνωρίζοντας ότι αυτός ο Θεός θα ενεργήσει στη ζωή τη δική τους και των συνανθρώπων τους.

Ο Θεός ευαρεστείται στον ταπεινό, στον υπάκουο, στον ανθρωπο που διέπεται από θείο έρωτα γι’ αυτόν, θυσιάζοντας τα πάντα για την δόξα του Θεού χωρίς κόμματα. Ο ανθρωπος του Θεού δεν είναι Ανανίας να δίνει μέρος αγάπης. Ο ανθρωπος του Θεού δίνει τη ζωή του, δίνει τα πάντα, είναι ολοκληρωμένος και αφιερωμένος πάνω στο θέλημα του Θεού. Ο ανθρωπος του Θεού δεν νιώθει υπάλληλος ώστε να κοιτά την ώρα πότε θα σχολάσει. Ο ανθρωπος του Θεού νιώθει επιχειρηματίας, νιώθει εργοδότης.

Δηλαδή η σχέση μας με τον Θεό θα είναι σαν να έχουμε εμείς έναν φίλο που νιώθουμε ωραία μαζί του και μοιραζόμαστε τα πάντα μαζί του σε σημείο ο ένας να στηρίζει, να συμμετέχει και να ενδιαφέρεται για τον αλλον μεριμνώντας συνειδητά για την πρόοδό του.

Αν νιώθουμε έτσι και εμείς μεταξύ μας και με τον Θεό, να ξέρουμε ότι θα γίνουμε αιτία ο Θεός να μας συστήνει παντού με πολλές εκπλήξεις στη ζωή μας και εμείς να τον συστήνουμε παντού. Γένοιτο, γένοιτο αμήν.

Αρεστός στο Θεό: Τον Θεό ευαρεστεί αυτός ο οποίος τον υπακούει κατά πάντα, τον εμπιστεύεται κατά πάντα, ειρηνεύει κατά πάντα με οτιδήποτε συμβαίνει στην ζωή του, πιστεύοντας ότι ο Θεός του παραχωρεί το οτιδήποτε θετικό ή αρνητικό με σκοπό να τον ολοκληρώσει πνευματικά και να τον οδηγήσει στην θέωση. Μάλιστα αυτός ο οποίος ευαρεστεί τον Θεό, εργάζεται χωρίς προσωπικά συμφέροντα αλλά και χωρίς να αποφεύγει τις εντολές του, οι οποίες βαριές δεν είναι γι’ αυτόν που αγαπά τον Θεό αλλά οι εντολές του Θεού τον συνεπαίρνουν και του χαρίζουν εφαρμόζοντάς τες, εφορεία, χαρά, αγαλλίαση. Συνεχόμενη και αυξανόμενη έκπληξη νιώθει ο ανθρωπος του Θεού με το θέλημα του Θεού και την σοφία αυτού κάθε μέρα, αφού ξεδιπλώνεται ενώπιόν του και ο Θεός ευαρεστείται σε αυτόν.

Εύχομαι να γνωρίσουμε και να ευαρεστήσουμε τον Θεό, ώστε να θελήσει να μας εμφανιστεί κάποια στιγμή, πρόσωπο με πρόσωπο. Όταν ο Θεός ευαρεστηθεί σε εμάς, τότε θα μας συστήσει και μέσα στις κοινωνίες των ανθρώπων, ώστε ως ανθρωποι του Θεού να ευδοκιμούμε μεταξύ των αγαθών ανθρώπων.

Το να σε συστήνει ο ίδιος ο Θεός είναι τιμή και αιώνια δόξα. Ο Θεός συστήνει την ανυπόκριτη αγάπη. Μέχρι αυτή να λάβει χώρα στη ζωή μας αγώνα, προσευχή, μελέτη, ομολογία, αφιέρωση. Ο Θεός αργεί αλλά δεν λησμονεί. Αμήν.

Αρεστός στο Θεό: Είναι μεγάλο πράγμα να αποκτήσουμε την εμπιστοσύνη του Θεού ώστε πάντα να μας έχει μαζί του.

Είναι πολλοί που όλη την ώρα γκρινιάζουν και το γιατί δεν λείπει ποτέ από τη ζωή τους, αυτοί δεν μπορούν να ευαρεστήσουν το Θεό ώστε αυτός να τους έχει πάντα κοντά του.

Όταν το πνευματικό μας επίπεδο πλησιάζει το Θεό με αγάπη και σεβασμό, υπακούοντας τις εντολές του εις το απόλυτο, αδιαφορώντας για την προσωπική μας ευημερία αλλά δείχνοντας ενδιαφέρον για την δόξα του Θεού και τη σωτηρία του κόσμου, τότε ο Θεός ευαρεστείται εις εμάς και ευλογεί τη ζωή μας καθώς και ότι είναι γύρω μας εις τους αιώνες των αιώνων. Γένοιτο, γένοιτο αμήν.

Νεότερη Παλαιότερη