Πνευματικά Μηνυματα

 



ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ

 

1. Η αφιέρωση στο να μελετάμε την Αγία Γραφή μας οδηγεί στην επίγνωση ώστε να εννοήσουμε την μέγιστη αποστολή μας συν Θεό ως σαν δημιουργήματα του Αγίου Θεού που είμεθα, με πνεύμα λογικής και ζωής να εξελιχθούμε, να αναγεννηθούμε και να γίνουμε κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωση. Γένοιτο, γένοιτο. Αμήν.

2. Το ότι εννοούμε τον Λόγο του Θεού που διαβάζουμε και την φωνή αυτού του Θεού που υπάρχει στο Άγιο Ευαγγέλιό του, αυτό αποδεικνύεται από το άψογο πνευματικό παράδειγμα και την ελκυστική θετική δύναμη που φανερώνει η ζωή μας και η παρουσία μας μέσα στον κόσμο, ώστε αυτή να προβληματίζει θετικά και ουσιαστικά τους συνανθρώπους μας με κατεύθυνση την σωτηρία τους και την εν Χριστώ αναγέννησή τους.

3. Πολλοί άνθρωποι έχουν σαν θεωρία το ου με πείσεις καν με πείσης. Κάτω από αυτές τις συνθήκες δεν δύναται ο άνθρωπος να αναγεννηθεί.

4. Αυτός που μελετά και προσεύχεται αποκτά θεϊκές δυνάμεις, ώστε με την σοφία του Θεού και την ζώσα πίστη να ενεργεί εύκολα εις όλες τις περιπτώσεις της καθημερινότητάς του, ώστε αυτή η καθημερινότητά του να μην δύναται να τον καταβάλλει.   

5. Πνευματικός είναι αυτός ο οποίος φεύγει το πρωί από το σπίτι και γυρίζει το βράδυ πίσω χωρίς να αισθάνεται την ελάχιστη κούραση, σωματική ή πνευματική. Αυτό αποδεικνύει τον άνθρωπο αυτόν ισχυρό κατά Θεό και κατά κόσμο διότι δεν μπορεί ο διάβολος και ο κόσμος να τον δαιμονίσει ή να τον πειράξει εις ουδέν, διότι ο Θεός ίδρυσε μέσα του την βασιλεία και τώρα βασιλεύει εις τους αιώνας των αιώνων ώστε να τον φρουρεί.

6. Αγάπη για τον Θεό έχουμε όταν εφαρμόζουμε τις εντολές του.

7. Αγάπη για τον συνάνθρωπο έχουμε όταν αγωνιζόμαστε να του καταργήσουμε όλα τα αρνητικά στοιχεία που τον διέπουν, καθώς όταν αγωνιζόμαστε να του καταργήσουμε την φθορά και τον θάνατο. Με λίγα λόγια, όποιος αγωνιστεί να μην πεθάνει ο άλλος δεν θα πεθάνει ο ίδιος. Το πιστεύεις αυτό; Αυτό είναι αγάπη.

8. Αγάπη προς τους εχθρούς έχουμε όταν ομιλούμε για αυτούς με αγάπη και αν μας το επιτρέπουν, να ενεργούμε στη ζωή τους με αγάπη. Άνθρακας πυρός θέλεις σωρεύσει εις την κεφαλήν αυτού. Ο άνθρακας είναι η αγάπη η οποία έχει την εξουσία να αναγεννήσει τον άνθρωπο αυτόν ο οποίος εχθρεύεται τα έργα μας.

9. Σοφία Θεού θα έχουμε όταν μπορέσουμε να ελκύσουμε ανθρώπους και να τους φέρουμε, από το κράτος του θανάτου που ζούνε, στο κράτος της ζωής.

10. Η Φωνή Θεού έχει αποστολή να ανατρέψει μέσα από τα παιδιά της το κράτος του θανάτου και να τα βάλει στο κράτος της ζωής. Μετέπειτα δια μέσου αυτών των παιδιών να βάλει η Φωνή Θεού την ζώσα φωνή του ζώντος Θεού (την φωνή Θεού), που είναι γραμμένη και κρυμμένη μέσα στο Ευαγγέλιο του Χριστού 2.000 χρόνια, σε όλους τους δήμους της Ελλάδας και σε όλες τις πόλεις του κόσμου σιγά–σιγά. Γένοιτο. Αμήν.

11. Ο Κύριος έλεγε, όστις θέλει οπίσω μου ελθείν, απαρνησάσθω εαυτόν και αράτω τον σταυρόν αυτού και ας με ακολουθή.   

12. Η Φωνή Θεού δεν παρακαλά, δεν προσηλυτίζει, δεν τάζει τίποτα σε κανέναν διότι ξέρει ότι αυτοί που θα έρθουν να την συναντήσουν, θα είναι από καταβολής κόσμου Υιοί Θεού και Θυγατέρες Θεού έτοιμοι να παλέψουν και να πολεμήσουν με τον εχθρό και να τον νικήσουν, που είναι ο έτερος κακός εαυτός τους.

Η Φωνή Θεού δεν θέλει ούτε να παρακαλά ούτε να τάζει αλλά όποιος θέλει να την ακολουθήσει, να την ακολουθήσει με πλήρη υποταγή στις εντολές του Θεού. Άλλωστε όλοι λέμε ενώπιον Θεού, γενηθήτω το θέλημά σου Κύριε, άρα η δική μας γνώμη περισσεύει. Τα ογδόντα με ενενήντα χρόνια που ζούμε είναι ένας κόκκος άμμου έμπροσθεν της παχυλότητας της υλικής άμμου που υπάρχει εις όλο το άπειρο. Δεν είναι δύσκολο να πεθάνουμε κατά κόσμο και να αναγεννηθούμε συν Θεό ώστε να έχουμε την εξουσία να ζήσουμε εις τον αιώνα τον άπαντα. Ας μη δίνουμε τόση μεγάλη αξία στη ζωή αυτή του κόσμου. Ας ενταχθούμε και ας επικοινωνήσουμε με τον ζώντα Θεό ώστε να βρούμε ανάπαυση εις τους κόλπους αυτού. Δεν είναι τίποτα η αφιέρωση. Το σύστημα του κόσμου μας ξεγελά και μας οδηγεί σιγά–σιγά στην απώλεια. Το σύστημα του Θεού μας ζωοποιεί, μας αναγεννά, μας καλλιεργεί και μας δίνει δυνάμεις, καρπούς και χαρίσματα ώστε να συμμετέχουμε συν Θεό εις την παρουσία του εις άπαντες τους αιώνες.

13. Όταν δεν έχουμε Χριστό στη ζωή μας καταλήγουμε να ανήκουμε σε πράγματα τα οποία μας ανήκουν. Χρειάζεται προσοχή!     

14. Τα παιδιά που ανήκουν στην Φωνή Θεού να προσεύχονται για τρία πράγματα:

α) Να στείλει ο Θεός καλούς εργάτες στον αμπελώνα του ώστε να μεταδώσουν σωστά το Άγιο Ευαγγέλιο του Χριστού και να εργαστούν με ταπείνωση και αγάπη προς πάσα κατεύθυνση.

β) Να προσεύχονται ώστε να πετύχουν την αφιέρωση και τον αγιασμό.

γ) Να προστεθεί εις αυτά ζώσα πίστη ώστε δια αυτής να εισέλθουν στην οδό της αφθάρτου ζωής, η οποία οδός έχει αρχή και όχι τέλος. Διότι η ζωή όταν αποκτηθεί και τα χαρίσματα και οι δυνάμεις που την διέπουν, δίνουν την εξουσία στον άνθρωπο ώστε να βαδίζει πάντα την οδό της ζωής συν Θεό με πληρότητα, με ευφορία και χαρά

15. Τα παιδιά που ανήκουν στην Φωνή Θεού δεν χρειάζεται να στηρίξουν τη ζωή τους στα χρήματα. Ο Κύριος είπε, η ζωή δεν συνίσταται εκ των υπαρχόντων. Αλλά να εργάζονται ώστε τα χρήματά τους να τα χρησιμοποιούν για τις ανάγκες τους και για την εξάπλωση της δόξης του Θεού εις όλον τον κόσμο.

16. Η Φωνή Θεού έχει άνωθεν την άδεια, την εντολή και το πρόσταγμα να εξαπλώσει με κύκλους το Ευαγγέλιο του Χριστού εις όλον τον κόσμο και πριν προλάβει να το εξαπλώσει παντού ήξει το τέλος. Χρειάζεται όμως για να εξαπλωθεί το Ευαγγέλιο του Χριστού να ζητούμε τα της βασιλείας. Γι’ αυτό σήμερα αποκωδικοποιούμε με τις μελέτες και τους αγώνες που κάνουμε το Ευαγγέλιο του Χριστού, ώστε οι ερμηνείες που θα μας δοθούν να ελευθερώσουν τον άνθρωπο από τα δεσμά του θανάτου. Κατόπιν ο Θεός θα φέρει εις την Φωνή του Θεού και υλικές ευλογίες ώστε να βοηθά η Φωνή Θεού τα μέλη της να ζωοποιηθούν εις το εκατονταπλάσιο

17. Το Ευαγγέλιο της βασιλείας είναι αυτό το οποίο αναγεννά τον άνθρωπο, τον ζωοποιεί, του καταργεί τον θάνατο, τον φυσικό και την φθορά. Ακόμη ενώνει τους ανθρώπους ώστε να είναι οι κοινωνίες των ανθρώπων κοινωνίες Θεού όπου θα διέπονται από το πνεύμα της ενότητας και θα είναι οι πάντες μια ψυχή, μια καρδιά, ένα φρόνημα.

18. Τρεις επαγγελίες οι οποίες μένουν ανεκπλήρωτες ακόμη:

α) Η Φωνή Θεού θα δημιουργήσει λαό ο οποίος με τον σχετικό αγώνα θα γίνει κληρονόμος, συγκληρονόμος και συμμέτοχος της δόξης του Θεού. Η βασιλεία του Θεού εντός υμών εστιν και οι βιαστές την αρπάζουν.

β) Ο αντίχριστος θα της ανοίξει το δρόμο άθελά του και όταν το καταλάβει θα είναι αργά. Εκατομμύρια όμως φανατικοί, θρησκόληπτοι, ανεγκέφαλοι άνθρωποι, οι οποίοι αιώνες τώρα δεν ακούν την φωνή του Θεού ώστε να ενωθούν και να έχουν αγάπη οι λαοί και τα έθνη, θα  χαθούν.

γ) Οι άγιοι θέλουσι έλθει και παραλάβει το βασίλειο και έχουσιν αυτό εις τον αιώνα των αιώνων. Γένοιτο, γένοιτο, αμήν.

19. Η σοφία του Θεού και η πνευματικοποιημένη επιστήμη θα είναι η στερέωση των καιρών.

20. Πνεύμα ο Θεός και όσοι τον έχουν μέσα τους τον αισθάνονται. Μάλιστα αυτός ο Θεός βγαίνει και έξω τους διότι γεμίζει τους ανθρώπους αυτούς αγάπη ανυπόκριτη προς πάντα συνάνθρωπο, φίλο και εχθρό καθώς τους γεμίζει με ζωή, με χαρά, με ευφορία, με ευεξία, με πληρότητα, με καρπούς, με χαρίσματα και με σημεία του Αγίου Πνεύματος. Σίγουρα ένας τέτοιος άνθρωπος μέσα στις κοινωνίες των ανθρώπων δεν μένει απαρατήρητος. Χρειάζεται να αναγεννηθούμε με ουσιαστική μελέτη του Λόγου του Θεού ώστε να συλλάβουμε το αποκεκρυμμένο μυστήριο το οποίο λέγεται Θεός.

21. Ο χρόνος ο δικός μας είναι πάντοτε έτοιμος, έτσι φανέρωσε ο Κύριος.

22. Τα παιδιά της Φωνής Θεού να εκμεταλλεύονται το χρόνο τους και να φροντίσουν ώστε να αποκτήσουν επίγνωση του Λόγου του Θεού, καθώς να εφαρμόζουν αυτόν εις την καθημερινότητά τους ώστε δια του Λόγου του Θεού να γίνουμε κληρονόμοι των πάντων. Θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι ο χρόνος φεύγει ανεπιστρεπτί και πολλούς τους ξεγελάει με την αναβολή και με τους επίγειους υλικούς στόχους ή με τους πνευματικούς κοσμικούς στόχους, σπουδές κ.λ.π.. Όχι ότι δεν χρειάζονται, χρειάζονται, όμως είναι απαραίτητο να στηριχθούν όλα εις το Ευαγγέλιο του Χριστού, συν Θεό να αναγεννηθούμε και να αναπτυχθούμε υλικά και πνευματικά. Ίσως τα παιδιά που ανήκουν στην Φωνή Θεού να μην καταλάβουν στην αρχή την μεγάλη αποστολή που τους επωμίζει ο Θεός όμως θα το καταλάβουν πολύ γρήγορα διότι τα γεγονότα και το κήρυγμα της Φωνής Θεού θα τα αφυπνίσει. Ο εχθρός δεν παίζει με τον άνθρωπο αλλά ως λέων ωρυόμενος περιπατεί ζητών τίνα καταπίη. Χρειάζεται να επενδυθούμε Χριστό και να φορέσουμε την πανοπλία αυτού ώστε να δυνάμεθα να αντιπαραθέτουμε τα όπλα στις επιθέσεις του πονηρού και να σταθούμε νικητές εις την ζωή και εις την αγάπη

23. Η Φωνή Θεού δεν δίνει το άγιο τοις κυσίν. Η Φωνή Θεού δεν υπηρετεί δόγματα αλλά Πατέρα, Υιό και Πνεύμα Άγιο.

24. Όλοι αυτοί που ανήκουν στην συναγωγή του σατανά θα την κατηγορήσουν όμως μετά θα την υιοθετήσουν την Φωνή Θεού, η οποία θα ιδρύσει την εκκλησία της Φιλαδέλφειας. Αυτό αγωνιζόμεθα σήμερα να χτίσουμε όλοι μαζί και γι’ αυτό διεξάγουμε τους συγκεκριμένους αγώνες οι οποίοι έχουν την εξουσία να την ιδρύσουν συν Θεό, η οποία εκκλησία της Φιλαδέλφειας είναι προφητική εκκλησία και θα φανερωθεί τα έσχατα χρόνια, σήμερα. Θα αποτελείται από αναγεννημένους χριστιανούς πολλών δογμάτων και μη οι οποίοι έφτασαν στο σημείο να σέβονται την άποψη, τη θρησκευτική συνείδηση και την ελευθερία του άλλου

25. Τα παιδιά της Φωνής του Θεού να ανακύψουν, να σηκώσουν το ανάστημά τους συν Θεό και να γνωρίσουν ότι όποιος παλεύει συν Θεό ουδέποτε νικάται.

Η Φωνή Θεού, ο λαός του Θεού δεν διώκει και δεν κατηγορεί κανέναν για τα έργα που παρουσιάζει. Αυτό θα είναι και το βασικό στοιχείο του λαού του Θεού ότι δεν θα διώκει κανέναν. Όλοι οι άλλοι λαοί θα κατηγορούν και θα διώκουν την Φωνή Θεού όμως ο Θεός θέλει φέρει αυτή εις το όρος όπου οι πάντες θέλουσι αναγνωρίσει την αποστολή της.  

26. Ο Ιώβ συμβολίζει ναι μεν την υπομονή αλλά και την αρνητική πίστη η οποία όταν υπάρχει στη ζωή μας εξαφανίζει τα πάντα γύρω μας. Ας μελετήσουμε και ας δούμε ότι και αυτός κατέληξε να λέγει, αυτό το οποίο εφοβόμουν ήλθε εις εμένα και αυτό το οποίο επίστευα ήλθε πάλι εις εμένα. Θα πρέπει λοιπόν να προσέχουμε τι πιστεύουμε και να εξαλείφουμε τους φόβους της άρνησης που υπάρχουν μέσα μας, ότι δεν δυνάμεθα να τα καταφέρουμε. Ο Ιησούς είπε, θαρσείτε εγώ ενίκησα τον κόσμο.

27. Ο άσωτος υιός συμβολίζει σήμερα όλη την ανθρωπότητα η οποία αποστάτησε από τον Θεό. Σίγουρα θα επιστρέψει πάλι πίσω στον Πατέρα - Θεό αφού όμως πρώτα χορτάσει από ξυλοκέρατα. Τα ξυλοκέρατα είναι το σύστημα του κόσμου το οποίο ναι μεν χαρίζει προσωπική χαρά και ζωή αλλά όχι όμως αιώνια.

28. Η ταπεινοφροσύνη είναι η αρετή των αρετών δια αυτής θα εισέλθουμε στην χώρα των ζώντων. Ταπεινός είναι αυτός που νιώθει ότι είναι εγωιστής, ότι είναι αμαρτωλός, ότι είναι λάθος, ότι κάνει λάθη με συνέπεια να διορθώνει καθ’ ημέραν τον εαυτό του σε λεπτομέρεια.

Εγωιστής είναι αυτός που νιώθει ταπεινός, καλός, εξυπηρετικός, δίκαιος, ενάρετος κ.λ.π.. Προσοχή, ο εγωισμός είναι το στοιχείο που κάνει τον Θεό να αντιτάσσεται, μη γένοιτο. Μα θα μου πει κάποιος, δεν θα πρέπει να νιώθουμε ευχάριστα όταν κάνουμε έργα; Σίγουρα αλλά η χαρά μας αυτή θα είναι μέσα μας, θα είναι για μας μια ενέργεια η οποία θα μας ζωοποιεί διότι τα έργα αυτά θα μας φέρουν και θα μας δώσουν τη δύναμη να φτάσουμε στον θρόνο του Θεού. Όμως το αποτέλεσμα των έργων θα το κρίνει ο Θεός με την παρουσία του εις εμάς και τους λόγους του, οι οποίοι θα μας εξασφαλίσουν και θα μας διασφαλίσουν την ενότητά μας με τον Θεό εις τον αιώνα τον άπαντα.

29. Η ζωή του Χριστού θα πρέπει να γίνει και δική μας ζωή. Θα πρέπει να εισέλθουμε στην κρυφή προσευχή ώστε δια αυτής να αναπτυχθούν νέοι νευρώνες μέσα μας οι οποίοι θα μας εξασφαλίσουν επίγνωση, σοφία, σωστό τρόπο ζωής, πίστη, αγάπη, ταπείνωση και στοιχεία τα οποία θα υπάρχουν μέσα μας και θα φανερώνονται γύρω μας χωρίς να προσπαθούμε να τα φανερώσουμε. Θα πρέπει να γίνει συνήθεια η ζωή του Χριστού στη ζωή μας. Η συνεχής προσπάθεια στην μελέτη, στην προσευχή, στην εξάπλωση αναπτύσσει άπειρους νευρώνες στον εγκέφαλό μας, οι οποίοι εμπλουτίζουν και διευκολύνουν τις ενέργειες του εγκεφάλου ώστε να εξυπηρετούν τις ανάγκες του σώματος και να το οδηγούν στη ζωή και στη διατήρηση αυτής εις τους αιώνας των αιώνων με πλήρη ειρήνη και σοφία Θεού συναρπάζουσα.   

30. Ο ταπεινός δεν εφησυχάζει ποτέ. Πάντα αγωνίζεται, μελετά, προσεύχεται, ομολογεί μέχρι να ακούσει από τα χείλη του Θεού και όχι τα δικά του το, ευ δούλε αγαθέ και πιστέ εις τα ολίγα εστάθης πιστός, επί πολλών θέλω σε καταστήσει, είσελθε εις την χαρά του Κυρίου.

31. Ο αγιασμός δεν έρχεται με το να μελετάς μόνο αλλά και με το να εφαρμόζεις τις εντολές του Θεού οι οποίες υπάρχουν στον Λόγο του Θεού.

32. Η προσπάθειά μας έχει σκοπό να ανατρέψει το κράτος του σκότους, συμφέροντα, φιλοδοξίες, εγωισμούς, πονηρίες κ.λ.π. μέσα από τον άνθρωπο ο οποίος έχει αποδεχτεί αιώνες τώρα το σύστημα του διαβόλου, καθώς μετέπειτα να καταργήσει το κράτος του θανάτου δια του Χριστού πάλι μέσα από τον άνθρωπο και να τον φέρει στο κράτος του Χριστού που είναι η ζωή η πανευδαίμονη. Τα όπλα υπάρχουν μέσα στον Λόγο του Θεού. Μην χάνουμε τον χρόνο μας, θα μετανιώσουμε αργά ή γρήγορα. Ο κόσμος είναι έτσι φτιαγμένος που μας παρασύρει στο να απομακρυνθούμε από τον Θεό. Χρειάζεται να δημιουργήσουμε περιβάλλον αγαθό και αυτό θα μας ενεργοποιήσει στο να εντείνουμε τις πνευματικές έρευνες οι οποίες θα μας οδηγήσουν στη θέωση. 

33. Η ενότητα της κοσμικής οικογένειας οδηγεί τους ανθρώπους μέχρι τον θάνατο, μετέπειτα ο καθένας θα εισέλθει ή εις τους κόλπους του Θεού ή εις τους κόλπους του πονηρού ανάλογα τα έργα του. Η πνευματική οικογένεια όμως μένει εις τον αιώνα τον άπαντα.

34. Θα πρέπει να ετοιμαστούμε πνευματικά διότι ο λαός του Θεού ψάχνει να μας βρει.

35. Ο διάβολος έφτιαξε το κράτος του με στελέχη τους ανθρώπους. Τώρα ήρθε η σειρά του Θεού να εγκαθιδρύσει το κράτος του (της ζωής, της αγάπης, της χαράς) πάλι μέσα εις τους ανθρώπους. Η σοφία του Θεού το επέτρεψε ώστε ο διάβολος να παραλάβει όλο τον κόσμο και να ιδρύσει την βασιλεία του ώστε να δουν οι άνθρωποι ότι ο διάβολος έχει τους πολέμους, έχει τους θυμούς, τις στεναχώριες, τους χωρισμούς, τις ασθένειες, την φθορά και τον θάνατο και αφού το γευτούν αυτό καλά μετέπειτα όλοι να τρέξουν εις το κράτος του Θεού (αφού έχουν την εμπειρία αυτή) και να μείνουν εις τους αιώνες των αιώνων εις τους πόδας του Χριστού, όπου εκεί θα υπάρχει το κράτος της ζωής το οποίο θα τους εξασφαλίσει ειρήνη, υγεία, χαρά καθώς και ζωή. Στην Αποκάλυψη αναφέρεται ότι όταν ο Θεός χτίσει το κράτος του μέσα στους ανθρώπους ούτε θάνατος, ούτε πένθος, ούτε κραυγή, ούτε θυμός, ούτε πόνος, ούτε θλίψη θέλουσιν υπάρχει πλέον διότι τα πρώτα θα παρέλθουν. 

36. Προφήτης σημαίνει αυτός που πρώτος φυτεύει στον άλλον το Ευαγγέλιο της βασιλείας του Θεού ώστε ο συνάνθρωπός του δια αυτού του Ευαγγελίου να δύναται να ζωοποιηθεί.

37. Η πίστη έχει απεριόριστες δυνάμεις δια αυτής γινώμεθα Θεοί όμως να είναι δια αγάπης ενεργουμένης.

38. Η υπομονή είναι αγωνιστικό στοιχείο, η αγάπη είναι ο στόχος

39. Η ελπίδα είναι παράγωγο της πίστης και υπάρχει όπου δεν υπάρχει πίστη 100%. Όταν υπάρχει πίστη η ελπίδα εξαφανίζεται. Γιατί άλλωστε να ελπίζουμε εις κάτι το οποίο ζητούμε αφού δια της πίστης το έχουμε ήδη φέρει στη ζωή μας.

40. Ασεβής είναι αυτός ο οποίος κλείνει τα αυτιά του και αδιαφορεί στην Φωνή του Θεού.

41. Το έλεος μας διώκει την ημέρα της κρίσεως. Δίκαιος ανήρ ο ελεών όλη την ημέρα και είναι κρίμα να μην ελεούμε τους συνανθρώπους μας αφού ο Θεός ελέησε εμάς υπέρ κόρον.

42. Οι άγγελοι είναι αποστελλόμενοι στους μέλλοντας κληρονομείν σωτηρίαν. Αυτοί οι άγγελοι θα μας συστήσουν στον Θεό, να τους ακούμε όταν είναι του Θεού.

43. Η ζήλια είναι ο θρόνος του πονηρού, δια αυτής οδηγούμεθα στην απώλεια διότι εγκαθιδρύει τη λογική της μέσα εις τον εγκέφαλό μας και μας παροτρύνει σε θυμούς, σε κρίσεις και επικρίσεις. Χρειάζεται να ζητήσουμε βοήθεια από τον Θεό ώστε να πετάξουμε αυτό το μεγάλο δαιμόνιο από τη ζωή μας. Εξάλλου δεν έχουμε να ζηλέψουμε τίποτα, ο Θεός δίνει πλουσιοπάροχα τις ευλογίες του εις όλους τους ανθρώπους και ο καθένας άνθρωπος έχει την δική του ξεχωριστή προσωπικότητα. Χρειάζεται λοιπόν προσοχή!  

44. Η μετάνοια είναι η πρώτη λέξη που θα μας οδηγήσει στα σκηνώματα του Αγίου Θεού.

45. Μέλλουσα οργή είναι η παρουσία του αντίχριστου. Δεν θα μας σώσει να λέμε ότι είμεθα ορθόδοξοι. Πρέπει να εφαρμόζουμε τις εντολές του Θεού, αυτό θα μας σώσει.

46. Η αγάπη και η ταπείνωση μας δίνουν την δυνατότητα να συνδιαλεγόμεθα με όλους τους ανθρώπους χωρίς να δημιουργούμε ουδένα πρόβλημα εις αυτούς. Μάλιστα αυτοί θα χαίρονται με την παρουσία μας στην ζωή τους και θα καμαρώνουν για τους νέους φίλους που γνώρισαν.

47. Η Παλαιά Διαθήκη γράφτηκε δια των αγγέλων μέσω των ανθρώπων γι’ αυτό το λόγο παρουσιάζουν μικρότητες οι άνθρωποι που ανήκουν εις την Παλαιά Διαθήκη και πολλές ατέλειες. Η Καινή Διαθήκη γράφτηκε δια του Θεού γι’ αυτό έχει τελειότητα και παρουσιάζει την τελειότητα στους ανθρώπους που εγκαθιδρύεται.

48. Οι κύκλοι που δημιουργεί η Φωνή Θεού είναι τα καταφύγια του Αγίου Πνεύματος όπου εκεί σπουδάζουν οι νέοι μαθητές, (ας ενθυμηθούμε τα κρυφά σχολειά, έτσι είναι σήμερα οι κύκλοι μας), ώσπου σιγά - σιγά αυτοί να φέρουν την απελευθέρωση του ανθρώπινου γένους.

49. Η Φωνή Θεού δεν έχει εις τους κόλπους της αρχηγούς, ποιμένες, προφήτες, διακόνους, απόστολους, ανώτερους, κατώτερους έχει μόνο φίλους και αδερφούς. Έτσι θα ονομαστεί και θα παρουσιαστεί στον κόσμο η εκκλησία της Φιλαδέλφειας δια αυτού του πνεύματος.

50. Η λέξη ποιμένας, διάκονος, επίσκοπος κ.λ.π., κρύβουν επικίνδυνες συμπεριφορές που πολλές φορές οδηγούν τους ανθρώπους στην απώλεια.

51. Το αύριο οδηγεί στην χώρα του ποτέ, εν όσω λοιπόν έχουμε καιρό ας μαζέψουμε αμάραντο θησαυρό.

52. Από παιδικής ηλικίας μιμούμεθα τον κόσμο τώρα ήρθε η ώρα να μιμηθούμε τον Χριστό.

53. Το φρούριο του χριστιανού είναι ο Λόγος του Θεού, σε αυτόν να εμμένουμε ώστε να αποφύγουμε τον εχθρό διάβολο.        

54. Μεταμόρφωση σημαίνει μετάνοια, πρόοδος, ευγένεια, στοιχεία Θεού.

55. Μετάνοια σημαίνει μετά εννόησα, πρώτα δεν μπορούσα να το καταλάβω, μετά εννόησα που έγκειται το λάθος στη ζωή μου και που έγκειται η μικρότητα αυτή που είχα μέχρι χθες.

56. Ο Θεός αντιτάσσεται στον εγωισμό και δεν είναι απαραίτητο να συνεργάζεται με τον εγωιστή για να δείξει ότι έχει αγάπη. Όποιος έχει εγωισμό είναι βέβαιον 100% ότι θα μείνει έξω.

57. Εκείνοι που θα ενδυθούν το φως του Ευαγγελίου, αυτοί θα είναι οι εκλεκτοί.

58. Ο Θεός ελέγχει τη ζωή μας με διάφορες δοκιμασίες ώστε μέσω αυτών να προβληματιστούμε και να διορθώσουμε τα λάθη που κάνουμε.

59. Όπου το πνεύμα του Θεού εκεί και ελευθερία. Όταν όμως κάποιος νικιέται ή από κάποιο πάθος ή από κάποια αδυναμία τότε χάνεται ο Θεός και η ελευθερία του.

60. Η ελπίδα της μέλλουσας αποκατάστασης γίνεται δια της ζώσης πίστεως. Χωρίς ελπίδα δεν υπάρχει ζωή, υπάρχει θάνατος, υπάρχει Άδης. Με την πίστη στον Χριστό και την ελπίδα εις αυτόν γίνεται η αποκατάσταση των μελλόντων αγαθών και επαγγελιών.

61. Η εμφάνιση της χριστιανικής γυναίκας πρέπει να είναι σεμνή ώστε ο εξωτερικός κόσμος αυτής να μαρτυρεί τα ενδόμυχα αυτής αισθήματα.

62. Όταν λέμε ότι το Πνεύμα το Άγιο είναι ζωοποιόν εννοούμε ότι εκ του μηδενός δημιουργεί ζωή. Μέγα παράδειγμα η σάρκωση του Χριστού η οποία έγινε δια Πνεύματος Αγίου.

63. Απαγορεύεται να κρίνουμε ή να θέλουμε να διορθώσουμε με εγωισμό την συνείδηση του άλλου. Μόνο ο Κύριος όταν έρθει στη ζωή του, δια του Ευαγγελίου, θα την διαλευκάνει ώστε να γίνει με την πάροδο του χρόνου συνείδηση Χριστού. 

64. Η αφθαρσία υπάρχει και είναι γύρω μας. Η παχυλότητα όμως της φθαρτής πίστης που μας διακατέχει, καλύπτει την αφθαρσία και ας είναι και δίπλα μας ο άφθαρτος κόσμος.

65. Ο Κύριος αγαπά και επαινεί εκείνον που κάνει εξάπλωση, όμως τον διαπαιδαγωγεί ώστε να μην τον πιάσει εγωισμός και απολεστεί.

66. Όταν δεν δραστηριοποιούμεθα, δια της εξάπλωσης του Λόγου του Θεού, κινδυνεύουμε να χάσουμε τα πάντα.

67. Η εξάπλωση απαιτεί θυσίες σωματικές και υλικές (οικονομικές), ετούτο είναι το μέγα εμπόδιο ώστε να έλθει η ευλογία.

68. Να επαινούμε εκείνους που κάνουν εξάπλωση και αγωνίζονται να καθαριστούν. Είναι πολλοί που επαινούν πλούσιους ανθρώπους για να τους πάρουν χρήματα.

69. Ο θείος έρωτας είναι καθαρά ενέργεια του Υψίστου Αγίου Θεού, ουδέ του θέλοντος ουδέ του τρέχοντος αλλά του ελεούντος Θεού. Σκοπός είναι ο άνθρωπος να φέρει εις πέρας μια μεγάλη αποστολή προς δόξα Θεού και σωτηρία του κόσμου.

70. Αυτός που κηρύττει το Ευαγγέλιο της βασιλείας πρέπει να το εφαρμόζει ώστε το κήρυγμά του να έχει παρρησία, σοφία και υγεία πνεύματος.

71. Ο Θεός έβαλε ένα σημάδι στον Κάιν, αυτό το σημάδι είναι η ασχήμια του προσώπου. Κοιτάξτε τον άνθρωπο που μισεί, που ζηλεύει, που κρίνει, πως είναι. Χάνει την γλυκύτητα του προσώπου του. Αν θέλουμε να λάμπει το πρόσωπό μας, να αγαθοποιηθούμε και να βάλουμε μέσα μας το πνεύμα του Θεού ώστε να γίνουμε γλυκείς και όμορφοι άνθρωποι. Διότι αυτό το πνεύμα παρέχει ομορφιά σώματος και πνεύματος. Ο Χριστός ήτο όμορφος στο σώμα, στην ψυχή και στο πνεύμα.

72. Όταν στενοχωρείς αυτόν που σε τρέφει πνευματικά θα το πληρώσεις μια μέρα αυτό. Όταν όμως υπακούς με χαρά σε ότι σου λέει, ο πνευματικός σου πατέρας έχει χαρά για σένα. Μάλιστα όταν αντιμετωπίζεις οποιονδήποτε πειρασμό αυτός προσεύχεται και θεραπεύεσαι αμέσως.

73. Αληθινή αφιέρωση σημαίνει να αγαπάς και να σκέφτεσαι μόνο τον Θεό και να μην σε ενδιαφέρει τίποτε άλλο παρά το πώς να κάνεις το θέλημά του.

74. Ο Χριστός είναι υγεία, χαρά και σοφία όταν τηρούνται οι εντολές του.

75. Ο αμαρτωλός άνθρωπος δεν έχει κανένα δικαίωμα και καμία δύναμη να παρατείνει τη ζωή του, επομένως ο καιρός είναι πάντοτε έτοιμος γι’ αυτόν.

76. Τα αναμμένα κάρβουνα είναι ο βαρύς έλεγχος και αποσκοπεί εις την ειλικρινή μετάνοια.

77. Χριστιανός χωρίς δράση δεν νοείται, χωρίς παράδειγμα δεν γίνεται, χωρίς έργα είναι νεκρός. Είναι ένα κλούβιο αυγό με εξωτερική εμφάνιση, εσωτερικά δε όζει, βρωμάει. Μη γένοιτο να είμεθα τοιούτοι χριστιανοί. 

 

 

Νεότερη Παλαιότερη