Οι άνθρωποι που λένε σε αγαπώ

 

~ Η αγάπη δεν φθονεί, η αγάπη
δεν αυθαδιάζει, δεν επαίρεται, δεν ασχημονεί, δεν ζητεί τα εαυτής, δεν παροξύνεται, δεν διαλογίζεται το κακόν, δεν χαίρει εις την αδικίαν, συγχαίρει δε εις την αλήθειαν. Πάντα ανέχεται, πάντα πιστεύει, πάντα ελπίζει, πάντα υπομένει, η αγάπη δεν θέτει νόμους, σε δέχεται όπως είσαι. Οι άνθρωποι που λένε σε αγαπώ χωρίς αυτούς τους καρπούς, κρύβουν άλλες επιδιώξεις όπως ζήλια, κτητικότητα, εξουσία με αθέμιτους τρόπους, έχθρα, συμφέροντα ή ανάγκη να θέλουν να κυριαρχήσουν.


~Αυτοί που αγαπούν αληθινά δεν το λένε συνέχεια το σ’ αγαπώ, αλλά το λένε σοβαρά και υπεύθυνα την ώρα που χρειάζεται. Δείχνουν με την ζωή τους την αγάπη τους όταν την έχουν.


~ Οι άνθρωποι που είναι ιδεώδεις δεν κουνούν την ουρά τους σε κανέναν, είναι οι ίδιοι και σήμερα και αύριο και πάντα όπου και αν βρεθούν. Οι φωτισμένοι άνθρωποι δείχνουν πάντα ένα πρόσωπο, είναι ζωντανοί και ο λόγος διότι βαδίζουν στην ζωή με το δικό τους πρόσωπο, έχουν προσωπικότητα, είναι αληθινοί.


~Όταν δεχτούμε την αποστολή μας, η οποία καθορίστηκε υπό του Θεού και είναι στο βάθος της καρδιάς μας, τότε διεπόμαστε από ειρήνη, από σοφία Θεού, είμαστε ο εαυτός μας, τον οποίον γνωρίζουν όλοι και χαίρονται διότι ξέρουν ποιοι είμαστε, τι κάνουμε και που θα μας βρουν. Όταν όμως επιδιώκουμε πράγματα που δεν είναι δικά μας, που δεν έγιναν ακόμη δικά μας με αθέμιτους τρόπους, τότε δεν έχουμε Θεό, δεν έχουμε αγάπη, δεν θα βρούμε ποτέ ειρήνη, ποτέ χαρά, ποτέ τον Θεό.


~Όταν είμαστε ολοκληρωμένοι είμαστε ελεύθεροι, όταν είμαστε ολοκληρωμένοι αρχίζουμε να κάνουμε δικά μας πράγματα. Όταν είμαστε ολοκληρωμένοι ακούμε την καρδιά μας και όχι την λογική μας, η οποία καρδιά μας οδηγεί μέσα από την αγάπη και την υπομονή στο να μας δώσει τα πάντα η ζωή, διότι αξίζουμε τα πάντα.


~Ο Θεός μας δείχνει ποια είναι η πορεία μας σύντομα με τους κατάλληλους ανθρώπους, οι οποίοι έρχονται δίπλα μας και με τα στοιχεία που θέτει μέσα μας, διότι μας δίνει το δικαίωμα να χαρούμε, να έχουμε φίλους, να έχουμε σύντροφο, να έχουμε αδελφούς, να έχουμε στόχους γεμάτους σοφία Θεού.


~ Όταν έχουμε προσωπικότητα και είμαστε ολοκληρωμένοι ακούμε την καρδιά μας όπου και αν μας οδηγεί. Κάθε πράξη που γίνεται ολοκληρωτικά μας απελευθερώνει. Όποτε γίνεται με μισή απόφαση, με μισή καρδιά πάντα καταλήγει σε διαμάχη και ο λόγος διότι σκορπίζουμε άσκοπα την ενέργειά μας χωρίς να έχουμε στόχο. Είναι σαν να είμαστε στον πόλεμο και επειδή εκείνη την ώρα έγινε ανακωχή εμείς παίζουμε με τις σφαίρες τις οποίες ρίχνουμε στον αέρα. Όταν όμως λήξει η ανακωχή και επανέλθει ο πόλεμος, βλέπουμε τι κάναμε αλλά είναι αργά. Μόνο ένας άνθρωπος είχε και έδωσε όλη του την ενέργεια στο να φέρει εις πέρας την αποστολή του. Αυτός είναι ο Κύριός μας.


~Σήμερα όμως ήρθε η ώρα και ο προδιαγεγραμμένος χρόνος ώστε οι έχοντες προορισμό σωτηρίας να αντιληφθούν όλα εκείνα τα γεγραμμένα που εξελίσσονται στο παγκόσμιο γίγνεσθαι και έτσι να ελευθερώσουν τον εαυτό τους από τις παγίδες της διαβολής που υπάρχουν γύρω από την πολιτεία του Θεού, η οποία πολιτεία του Θεού βρίσκεται μέσα μας. Ο ίδιος ο Χριστός φανέρωσε, η βασιλεία του Θεού εντός υμών εστιν και οι βιαστές αρπάζουν αυτή.

~Το έργο που ενέπνευσε ο Θεός στη ζωή μας έχει σκοπό να αλλάξει την λογική μας συντονίζοντας αυτή στην λογική του Θεού, η οποία απεδείχθη ότι είναι η μόνη που μπορεί να αλλάξει τον κόσμο και να τον μεταβάλει σε κόσμημα Θεού με τον άνθρωπο ως εικόνα Θεού.

~ Αξιοποιώντας το κάλεσμα που λάβαμε άνωθεν, πρώτα στον εαυτό μας και κατόπιν γύρω μας, συντελούμε με τη ζωή μας στην καλυτέρευση του κόσμου. Μάλιστα, διαφυλάττουμε εαυτόν και από τον εωσφορικό εγωισμό ο οποίος δογματίζει τη ζωή των ανθρώπων σε συγκεκριμένους στόχους και επιδιώξεις.

~ Μπορούμε, διά του Λόγου του Θεού και με κραταιά πίστη στον ζώντα Χριστό, να φύγουμε από τις τυπικές, θεατρικές, χριστιανικές παραστάσεις και να γίνουμε η ζώσα φωνή του ζώντος Θεού σε όλον τον κόσμο ποιώντας έργα αγάπης, έργα ζωής, έργα αναγέννησης. Με το Ευαγγέλιο του Χριστού μπορούμε να αλλάξουμε τον κόσμο. Αυτή είναι η αποστολή μας, γι’ αυτόν τον λόγο υπάρχουμε, γι’ αυτόν τον λόγο θα πρέπει να γίνουμε αλήθεια, να γίνουμε έλεος, να γίνουμε αγάπη, να γίνουμε ζωή άφθαρτη, αιώνια.

Oλοι μαζί, γινόμεθα αιτία να αυξάνει το αγαθό στον κόσμο με φυσική συνέπεια η αμαρτία να μην μπορεί να βρει πρόσφορο έδαφος ώστε να φτάσει στο πλήρες, αποδιοργανώνοντας στη συνέχεια τις κοινωνίες των ανθρώπων. Με το πνεύμα της έρευνας ένας ή πολλοί άνθρωποι δημιουργούν προϋποθέσεις στο να προσεγγίσουν τα του Θεού με ένα πνεύμα ευρύ το οποίο συντελεί στην αναγέννηση του ανθρωπίνου γένους και κατόπιν στη θέωση.


~Έχοντας σήμερα πλήρη εμπιστοσύνη, όλα τα παιδιά που ανήκουμε στην Φωνή Θεού, ότι η σοφία του Θεού υπερέχει κάθε ανθρώπινης νοήσεως φροντίζουμε ώστε η γνώμη μας να μην διέπεται από εωσφορικά στοιχεία ή επιπολαιότητες πνευματικές, παιδικές οι οποίες δημιουργούνται και συντελούνται στον μεταπτωτικό κόσμο που ζούμε με φυσική συνέπεια να υπολειτουργούμε πνευματικά ή βιολογικά μέσω της αδιάλειπτης κρίσης.

~Αφού όλοι είμεθα άνθρωποι με κοινές ανάγκες είναι εύκολο να καταλάβουμε ότι μας ενώνουν πολλά και αυτά που μας χωρίζουν είναι απλώς εντάλματα ανθρώπων, ανθρώπων που εκμεταλλεύονται την άγνοια του καθενός πάνω στα θέματα θρησκεία, Θεός, πολιτική, προσωπικά συμφέροντα, εωσφορικοί εγωισμοί, ιδιαιτερότητες κ.λπ.. Θα αποδειχθεί, όταν αναγεννηθεί ο άνθρωπος, ότι οι μικρότητες αυτές δημιουργούν τα προβλήματα στον κόσμο και όχι ο Θεός ο οποίος εργάζεται διαχρονικά δίνοντας απλόχερα την πολυποίκιλη σοφία του με ένα σκοπό, την ενότητα μεταξύ μας.


~Στα επόμενα χρόνια θα αποδειχθεί ότι το πρόβλημα του κόσμου οφείλεται στην άγνοια που διακατέχει τον άνθρωπο πάνω στη σοφία του Θεού, στο σχέδιο του Θεού. Το έργο που ενέπνευσε μέσα μας ο Θεός να υπηρετήσουμε έχει σκοπό να πιστέψουμε στην κατάργηση του φυσικού θανάτου και στην ίδρυση της βασιλείας του Θεού όπως στον ουρανό και στην Γη.


~ Πρέπει συνειδητά να γκρεμίσουμε από μέσα μας κάθε εξουσία η οποία μπορεί εύκολα να δημιουργηθεί όταν η πνευματική ανωριμότητα υφίσταται στη ζωή μας, ξεγελώντας κατόπιν και τους γύρω μας αφού υπάρχει άγνοια του θελήματος του Θεού. Το μόνο υγιές στη μεταξύ μας σχέση ως άνθρωποι με Α είναι να γίνουμε φίλοι και ο ένας να συμπληρώνει πνευματικά ή υλικά ελλείποντα στον άλλον. Η μόνη λογική μας στο θέμα αυτό είναι ότι ο Θεός έδωσε ιδιάζουσα μορφή σοφίας στον καθέναν ίνα πάντες χρείαν αλλήλους έχουμε.


~Δεν χωράει άλλη λογική ανάμεσα σε υγιείς, πνευματικούς ανθρώπους παρά η δικαιοσύνη του Θεού που είναι η προσφορά και η αγάπη.


~ Ο Πατέρας — Θεός, μας παρότρυνε να αγοράσουμε ενδοσκόπιο, το οποίο είναι ο Λόγος του Θεού, ώστε να κοιτάζουμε μέσα μας. Αυτό το στοιχείο θέλει να δει ο Θεός να υπάρχει μέσα μας (σε λεπτομέρεια) ώστε να δει ότι με αλήθεια στεκόμεθα απέναντί του. Μόνο έτσι θα ζήσει μέσα μας, αλλάζοντας την λογική μας. Αν θέλουμε να φυτέψει μέσα μας ο Θεός πνευματικά δέντρα που συνέχεια θα φέρουν πνευματικούς καρπούς, ας στραφούμε μέσα μας.


~Ο Θεός δημιούργησε αυτόν τον τρισμέγιστο κόσμο που βλέπουμε ως ένα μέσο επικοινωνίας και κοινωνίας μαζί του. Πώς είναι δυνατόν εμείς, με μια ελαφριά αντίληψη που μας διακατέχει, να τον απορρίπτουμε και να επιζητούμε έναν άλλον κόσμο στον οποίον συνειδητά κανείς δεν θέλει να μεταβεί αφού όλοι, πνευματικοί και μη, όταν αντιλαμβάνονται τον θάνατο τρέχουν στα νοσοκομεία για να θεραπευθούν;


~ Ο Χριστός είναι ο πατέρας μας, είναι ο αδελφός μας, είναι ο φίλος μας. Αυτός ο Χριστός ήτο υγιής στο πνεύμα και στο σώμα. Αφού είναι πατέρας μας έτσι θα πρέπει να είμεθα και όσοι θέλουμε να λεγόμαστε παιδιά του, υγιείς στο πνεύμα και στο σώμα, διαφορετικά στρουθοκαμηλίζουμε οι πάντες. Αδέλφια μου, ο Χριστός ερχόμενος στον κόσμο έφερε το ουράνιο πολίτευμα ώστε ο άνθρωπος να γίνει πολίτης της ζωής. Με την παρουσία του άρχισε να γκρεμίζει το κράτος του θανάτου, εθεράπευε πάσα ασθένεια και πάσα διαβολή και ανίστα νεκρούς. Μάλιστα φανέρωσε το, ό,τι εγώ ποιώ σεις πλειότερα τούτων θέλετε ποιήσει (Ιωάννης 14:12). Δυστυχώς όμως όλοι μας πέσαμε στην παγίδα της άγνοιας και της αμαρτίας.


~ Ο  Χριστός  βιολογικά είχε το ίδιο σώμα με το δικό μας. Το διαφορετικό που τον έκανε Υιό Θεού είναι το πνεύμα, αυτό είναι που λείπει από τη ζωή μας. Ο Λόγος του Θεού, το ρήμα του Θεού, αυτά λείπουν.


~Η χάρη που έχουμε, που λάβαμε, προέρχεται από το μέγα έλεος το οποίο χάρισε σε όλους τους ανθρώπους ο Χριστός, ώστε μιμούμενοι Αυτόν οι έχοντες καλή προαίρεση να ζωοποιήσουν το πνεύμα τους και το βιολογικό τους σώμα, κατόπιν να φθάσουν στο καθ’ εικόνα και ομοίωση.

~Το γεγραμμένο ΄΄ θεοί είσθε και υιοί Υψίστου πάντες ΄΄ ανήκει στην αφιέρωση, στην απόφαση, στην ειλικρίνεια, στην αλήθεια, στην πνευματική σοβαρότητα που θα πρέπει να διέπει τον άνθρωπο του Θεού.


~Η χλιαρότητα δεν φανερώνει πνευματική ωριμότητα αλλά εκδηλώνει αστάθεια πνευματική, ανεμπιστοσύνη στις εντολές και προτροπές του Αγίου Θεού. Ανήκει η χλιαρότητα δυστυχώς στα συμφέροντα, στις προσωπικές φιλοδοξίες, εν ολίγοις ανήκει στην πνευματική οκνηρία, τεμπελιά και ελαφρότητα, στοιχεία τα οποία δεν οδηγούν πουθενά την πνευματική μας προσπάθεια.


~Οπως η Δημιουργία διακατέχεται από την υπέρμετρη αγάπη στο να υπηρετεί τα δημιουργήματα του Θεού έτσι και η αγάπη η δική μας να μην κλίνει γόνυ σε κάθε σταυροδρόμι, κυρίως όταν δέχεται την αποστροφή, τον εμπαιγμό, το κατηγορώ. Όσο η αποστροφή των γύρω μας μεγαλώνει τόσο η δική μας αγάπη να είναι ανιδιοτελής και να στρέφεται προς πάντα συνάνθρωπο, φίλο και εχθρό όπως και ο Θεός προστάζει.


~Η αγάπη μας είναι η βάση όπου ο Θεός θα αναπτύξει την μεταξύ μας σχέση εμπιστοσύνης. Συμφέρον μας είναι να μην έχει μέτρο η αγάπη μας, να δίνεται χωρίς μέτρο όπως και ο Απ. Παύλος αναφέρει, η αγάπη πάντα στέγει, ποτέ δεν εκπίπτει (Κορινθίους Α΄ 13:7—8)


~ Πολλοί λένε ότι ο Θεός θα τραντάξει τον κόσμο διότι η ανοχή του για τον άνθρωπο ξεπέρασε τα όριά του και γι’ αυτό θα προκαλέσει, λένε, πόνο και θλίψη στο ανθρώπινο γένος τα επόμενα χρόνια. Όλα αυτά είναι νουθεσίες για μικρά παιδιά και λέγονται από εκείνους που θέλουν να φοβίσουν τους ανθρώπους για να τους ελέγχουν. Όλα αυτά προσβάλλουν τον Θεό διότι ο Θεός είναι απείραστος κακών και αυτός ουδένα πειράζει, έκαστος πειράζεται υπό της ιδίας αυτού επιθυμίας (Ιακώβου 1:13-14). Το κακό στη ζωή του το φέρνει από μόνος του ο άνθρωπος. Ο Θεός διακατέχεται από άπειρη υπομονή, άπειρη αγάπη, άπειρη σοφία και από άπειρες, θεϊκές ιδιότητες.


~ Ο Θεός αδέλφια μου διά του Παρακλήτου, διά του Φωσφόρου θα τραντάξει τον κόσμο με την σοφία και την αγάπη των εκλεκτών, οι οποίοι θα παρουσιάσουν τον Θεό διά Πνεύματος Άγιου καθώς είναι.


~Η συνειδητή αγάπη στον Θεό και στον αδελφό καθώς και η συνειδητή ταπείνωση  θα φέρουν τον Θεό στη Γη.


~ Αυτός που αγαπά τον Θεό και τον αδελφό δεν εργάζεται αναπτύσσοντας το «εγώ» του αλλά υποχωρεί ώστε να βρεθεί χώρος και για τους γύρω του.


~Ο Θεός ήρθε στη Γη και φανέρωσε ότι είναι η απόλυτη αγάπη.

 

Νεότερη Παλαιότερη