Αιτείτε και δοθήσεται.


Ο κόσμος μοιάζει με ένα σπίτι που το αγοράσαμε στα 20 χρόνια της ζωής μας και μέχρι τα 50 του βάζουμε μέσα από το σύστημα του κόσμου κάθε μέρα πράγματα υλικά σε σημείο να μην χωράμε εμείς οι ίδιοι. Όταν δεν προσέχουμε γεμίζουμε το μυαλό μας με εντάλματα ανθρώπων.


Αιτείτε και δοθήσεται. Τι να ζητήσουμε; Να ζητήσουμε να μας δώσει ο Πατέρας μας, ο Θεός διάθεση και χρόνο ώστε να εννοήσουμε το θέλημά του μελετώντας τον Λόγο του Θεού. Να εννοήσουμε την αποστολή μας γενικότερα έναντι του δημιουργού, έναντι των συνανθρώπων μας, έναντι της ίδιας της ζωής, την οποίαν σήμερα έχουμε και την έχουμε ως λογικά όντα (πολύ σημαντικό), τα οποία μπορούν να εξελιχθούν.


Ζητείτε και ευρήσετε. Τι να ζητήσουμε; Να ζητήσουμε μέσα στον Λόγο του Θεού από την έρευνα που θα διεξάγουμε, τι υπάρχει το οποίο μας χρειάζεται ώστε να το εντάξουμε στη ζωή μας. Όπως, μη κρίνετε ίνα μην κριθήτε, πόσες φορές να συγχωρήσω τον αδελφό μου ρώτησε ο Πέτρος, επτά; Ο Κύριος του απάντησε, εβδομηκοντάκις επτά. Υπάρχουν πολλά ερεθίσματα μέσα στον λόγο του Θεού τα οποία μπορούν να διαμορφώσουν τον χαρακτήρα μας, ώστε να τον φτάσουμε στο πλήρωμα του Θεού. 


Κρούετε και ανοιγήσεται. Αυτό σημαίνει να πάμε στο αγιαστήριο ώστε να εισέλθουμε στο αδιάλειπτο της προσευχής. Εκεί με υπομονή και επιμονή θα ανοίξουμε την πόρτα της ζωής ώστε να την γευόμεθα αιώνια. Αυτό το εύχομαι εις όλα τα παιδιά που το δέχονται και το πιστεύουν. Γένοιτο, γένοιτο αμην.


Νεότερη Παλαιότερη