Πιστεύεις τούτο

 


~ Αδέλφια μου με το κάλεσμα που λάβαμε άνωθεν νιώθουμε ότι η ζωή μας είναι γεμάτη ενδιαφέροντα, γεμάτη σοφία Θεού, γεμάτη στόχους με αιώνιο κύρος και με εξουσίες σε όλους τους τομείς. Νιώθουμε ανεκλάλητη χαρά διότι σήμερα γινόμεθα οι νέοι μαθητές του Θεού, τους οποίους οι αιώνες περιμένουν, σπουδάζοντας την σοφία αυτού του Θεού. Για μας σήμερα αρχίζει η ζωή ανεξαρτήτου ηλικίας, αρκεί να το πιστέψουμε ώστε να τείνουμε με όλες μας τις δυνάμεις στο υπερβατικό κάλεσμα του Πατέρα Θεού και να αρχίσει η αναστροφή της αμαρτίας και της φθοράς που έχει υποστεί ο καθένας μας μέσω της άγνοιας, μέσω της ημιμάθειας πάνω στα δρώμενα του Θεού αλλά και μέσω της αμαρτίας. Η ενότητα αδέλφια μου με τον Θεό σε αδιάλειπτη, καθημερινή βάση και η αγάπη μεταξύ μας θα παίξει τον πιο βασικό ρόλο στην εν Θεώ αναγέννησή μας.


~ Ο  Κύριος τόνισε, ο πιστεύων εις εμέ καν αποθάνη ζήσεται, αλλά και πας ο ζων και πιστεύων εις εμέ ου μη αποθάνη εις τον αιώνα τον άπαντα, πιστεύεις τούτο; Εμείς το πιστεύουμε και το εργαζόμαστε, τελευταία θα το ζήσουμε με την χάρη και την παντοδυναμία του Αγίου Θεού, διότι η άφθαρτη ζωή ξεκίνησε να παράγει σε εμάς τους χυμούς της. Ο Απόστολος Παύλος φανέρωσε διά Πνεύματος Αγίου, ου γαρ θέλομεν εκδύσασθαι αλλ’ επενδύσασθαι ίνα καταποθή το θνητόν υπό της ζωής.


~ Ο Θεός λοιπόν μας καλεί με όλα αυτά τα ερεθίσματα να πιστέψουμε και σε αυτούς που θα πιστέψουν θα εξασφαλίσει την σωτηρία της ψυχής και του σώματος. Όσοι πιστέψουμε και υπακούσουμε στο κάλεσμα του Θεού, είναι απλό, έχουμε προορισμό σωτηρίας. Κατόπιν ο Πατέρας θα μας αυξήσει την ζώσα πίστη, την σοφία, την αγάπη, την δοτικότητα, στην ουσία την ταπεινοφροσύνη η οποία είναι η αρετή των αρετών και την θυσία η οποία θα μας εξασφαλίσει το νέο όνομα. Άρα έχουμε πολλά να μάθουμε σπουδάζοντας την σοφία του Θεού, διότι αυτά που γνωρίζουμε είναι λίγα μπροστά σε αυτά που δεν γνωρίζουμε.


~ Θα πρέπει να τονίσουμε και να καταλάβουμε άπαξ διαπαντός μία αρχή του Θεού, η οποία θα πρέπει να μας διέπει. Αυτή είναι ότι όλοι μας είμεθα μαθητές του Χριστού, ουδείς δάσκαλος μεταξύ όλων ημών. Ο μόνος δάσκαλος, ο αιώνιος δάσκαλος θα είναι στην ζωή μας ο Χριστός, ο οποίος πνευματικά και βιολογικά κατάφερε να υποτάξει τους νόμους της φθοράς που διέπονται από τους νόμους της αμαρτίας, η οποία αμαρτία καθιστά τον άνθρωπο ευάλωτο σε όλα τα ερεθίσματα ή σκάνδαλα που παράγει το μεταπτωτικό σύστημα του κόσμου που οικειοποιήθηκε σήμερα ο άνθρωπος ως φυσιολογικό, μη γνωρίζοντας τις συνέπειες αυτού.


~Το μέχρι χθες παραμύθι της άφθαρτης ζωής το οποίο αιώνες προβλημάτισε τους ανθρώπους, ειδικότερα τους σκεπτικιστές, τους φιλοσόφους και τους ερευνητές δύναται να αναπτυχθεί και να επιτευχθεί ώστε η μεταστοιχείωση να ενεργοποιηθεί μέσα μας, παρέχοντας στην ζωή μας τις λειτουργίες εκείνες του σώματος που ο Θεός έθεσε μέσα μας και ήδη υπάρχουν περιμένοντας να ενεργοποιηθούν διά Πνεύματος Αγίου, με στόχο την επικράτηση της ζωής έναντι του φυσικού θανάτου. Μάλιστα οι σκέψεις αυτές με τις έρευνες των επιστημόνων, μας επιβεβαιώνουν ότι η πίστη που έχουμε πάνω στην κατάργηση του θανάτου γίνεται βεβαιοτέρα ειδικότερα σήμερα παρά οποιασδήποτε άλλης εποχής και ο λόγος διότι η επιστήμη του κόσμου, η οποία σήμερα όσο ποτέ άλλοτε μέσα από την τεχνολογία που ανέπτυξε εισήλθε στα ενδότερα του σώματός μας και την έκαναν να αναδιπλώνεται και να ανακαλεί στην αναγκαιότητα του φυσικού θανάτου γιατί οι ανακαλύψεις της σε καθημερινή βάση στερεώνουν και βεβαιώνουν την ζωή την άφθαρτη.

Νεότερη Παλαιότερη