Ευχαριστούμε, Δέσποτα,






Ευχαριστούμε, Δέσποτα, Κύριε του ουρανού και της γης, που μας προόρισες  προ καταβολής κόσμου ώστε όλοι μας να έλθουμε από την ανυπαρξία στην ύπαρξη. Από την φθορά στην αφθαρσία. Από τον θάνατο στην ζωή.


Σ᾿ ευχαριστούμε  Κύριε, γιατί, ακόμα και πριν φθάσει η μέρα και η ώρα που πρόσταξες να γεννηθούμε, εσύ ο μόνος αθάνατος, ο μόνος παντοδύναμος, ο μόνος αγαθός και φιλάνθρωπος, κατέβηκες από το ύψος του ουρανού και του αγίου κατοικητηρίου σου, χωρς να απομακρυνθείς από τους πατρικούς κόλπους και σαρκώθηκες και γεννήθηκες  διά Πνεύματος Αγίου στην αγνή κοιλία  της Παρθένου Μαρίας. Με αυτόν τον τρόπο εσύ μας κατέστησες σύμμορφους, μας ανέπλασες, μας  ζωοποίησες, μας  ελευθέρωσες από την προπατορική πτώση, από την αμαρτία, από την φθορά, από τον θάνατο με το μέγα έλεος, και με το έργο σου αν και παρελθόν 2000 χρόνια και πλέον, πάλι σήμερα εσύ μας κατέστησες μαθητές σου, ώστε να συμμετέχουμε στην δόξα σου.


Κύριε μου, στείλε μας το Πνεύμα το Άγιο, το ζωοποιόν ώστε να μας σπουδάσει την Σοφία σου. Κύριε στείλε μας και άγγελο φωτεινό δικό σου ώστε να γίνει οδηγός μας αλλά και να μας διαφυλάξει από τα πνεύματα τα πονηρά, και όχι μόνο. Φρούρησε μας Κύριε από όλες τις κακοτοπιές,  μέχρι να ενηλικιωθούμε πνευματικά και να σταθούμε εν τη γη ως υιοί Θεού και θυγατέρες.


Κύριε σε ευχαριστούμε διότι εσύ μας ανέστησες από την γη αλλά και μας εμπιστεύτηκες ώστε με την δική σου Χάρη να συμμετέχουμε στην Δόξα σου. Κύριε σήμερα όλους εμάς μας οδηγείς στις βρύσες και τις πηγς εκείνες που μας ζωοποιούν, μ πολλή υπομονή και πολλή αγάπη μας οδηγείς, αν και  εμείς πολλές φορές ακόμα και σήμερα με την απιστία μας είμαστε πνευματικά τυφλοί. Εσύ όμως Κύριε μας κρατάς σήμερα γερά με το χέρι της πίστεως που μας έδωσες, ως ένα μέσον κοινωνίας αλλά και επικοινωνίας μαζί σου.


Κύριε οδήγησε μας στους δικούς σου κόλπους μέσα από το αγιαστήριο, Κύριε οδήγησε μας στην χώρα των ζώντων. Κύριε μου σε παρακαλούμε τελευταία φώτισε και τους διαχειριστές του κόσμου  σήμερα,  να συλλάβουν την αξία των δικών σου λόγων, ώστε όλοι μαζί  ενωμένοι, όλα τα Χριστιανικά κράτη ανεξαρτήτου δόγματος, να δημιουργήσουμε το σύνταγμα της αγάπης σε όλον τον πλανήτη, και ο λόγος ένας: για να δημιουργηθούν προϋποθέσεις ώστε να έρθεις Κύριε πάλι στην γη και στην ζωή μας φανερά, όπως τότε που ζούσες ανάμεσα στους ανθρώπους με τους πρώτους σου μαθητές. Γένοιτο αμήν.

Νεότερη Παλαιότερη