Συγκεχωρημέναι είναι αι αμαρτίαι σου




<< Συγκεχωρημέναι είναι αι αμαρτίαι σου >>.


Όταν υπάρχει στη ζωή μας η αμαρτία τότε τα αποτελέσματα είναι μικρότητα πνευματική, πάνω σε ό,τι διαχειριστούμε. Τα αποτελέσματα της άγνοιας ή της ημιμάθειας θα είναι στο τέλος να συσσωρευτούν στη ζωή μας πολλά προβλήματα, εκτός από αυτούς οι οποίοι διαπαιδαγωγούνται. Άλλο να έχεις από τον Θεό ένα πρόβλημα και άλλο να τα δημιουργείς εσύ. Όπως είπε κι ο Κύριος όταν τον ρώτησαν ποιος αμάρτησε;αυτός ή οι γονείς; απάντησε ο Κύριος: για τη Δόξα του Θεού.


Υπάρχουν και προβλήματα με σκοπό τη διαπαιδαγώγηση, την αναγέννηση ώστε να δοξάζεται εξαιτίας τους ο Πατέρας Θεός. Αφού ο άνθρωπος μέσα από μια δυνατή μετάνοια, μέσα από έναν ισχυρό ζήλο νικάει οποιοδήποτε πρόβλημα  και  γίνεται παράδειγμα προς μίμηση για πολλούς ανθρώπους. Θυμάμαι πιο παλιά , όταν περνούσα ένα πρόβλημα δεν μπορούσα να καταλάβω γιατί το περνάω, αλλά μετά είδα ότι συνάντησα πολλούς ανθρώπους οι οποίοι είχαν το ίδιο πρόβλημα. Έτσι κατάλαβα ότι αυτό το αντιμετώπισα τότε, γιατί ο Θεός ήθελε να ενισχύσω και να βοηθήσω την πίστη άλλων αδελφών  ώστε να ξεπεράσουν το όποιο πρόβλημα. Όταν όμως ο Θεός μας συγχωρέσει την αμαρτία, με την δική μας ειλικρινή μετάνοια και απόφαση, τότε  να ξέρουμε, ότι ο  οποιοσδήποτε άνθρωπος έχει  οδηγήσει τον εαυτό του  σε ένα αδιέξοδο, αμέσως έρχεται η θεραπεία, έρχεται η υγεία, έρχεται  ζωή,  χαρά,  ευεξία, έρχεται ο Θεός.


Πολλοί άνθρωποι μέχρι να γνωρίσουν τον Θεό καταφεύγουν στην επιστήμη και προβαίνουν σε ενέργειες ώστε να θεραπεύσουν το σώμα τους και καλά κάνουν- αυτό είναι παραχώρηση Θεού και ανήκει στη σοφία του Θεού- Όταν όμως έρθει ο Χριστός, καταργεί το πρόβλημα και επαναφέρει τον άνθρωπο καλύτερα κι από ότι ήταν πρώτα.  Εμείς τώρα για να μπορέσουμε, μέχρι να βρούμε πρόσφορο έδαφος να αναγεννηθούμε και να φτάσουμε στον στόχο μας θα χρησιμοποιούμε και την επιστήμη  και τον Θεό. Δε χρειάζεται όμως να αργοπορούμε στον Θεό, χρειάζεται να εργαζόμαστε με ζήλο τα του πνεύματος, γιατί τα προβλήματα καμμιά φορά μπαίνουν με το τσουβάλι  και βγαίνουν με το βελόνι όπως λένε. Καλύτερο είναι το προλαμβάνειν παρά το θεραπεύειν. Αλλά όπως κι αν είναι ο άνθρωπος , με τον αγώνα ξαναχτίζει μέσα του την υγεία, τη χαρά, την ευφορία, τη ζωή και αποκτά και επίγνωση και εμπειρία μετά.


Ο σοφός Σειράχ αναφέρει:


«Τίμα ατρν πρς τς χρείας ατο τιμας ατο. κα γρ ατν κτισε Κύριος- παρ γρ ψίστου στν ασις...», δηλαδή και ο γιατρός θα κάνει ό,τι είναι να κάνει, αλλά ο Κύριος θα φέρει τη θεραπεία.

«Κύριος κτισεν κ γς φάρμακα, κα νρ φρόνιμος ο προσοχθιε ατος... Τέκνον, ν ρρωστήματί σου μ παράβλεπε, λλ᾿ εξαι Κυρίω, κα ατς άσεταί σε» (λη, 1-2, 4, 9).

Δηλαδή δεν είναι η πίστη σου ισχυρή να ξεφύγεις από ένα πρόβλημα, ζητάς και τη βοήθεια του Θεού και του γιατρού. Αλλά το έλεος και η θεραπεία από τον Κύριο θα έρθει. Ο Θεός θεραπεύει με δύο τρόπους :ή με έναν λόγο ή με πνευματική εργασία, με ιδρώτα, ώστε να μάθω άπαξ διαπαντός τι σημαίνει ζωή, τι σημαίνει υγεία, τι σημαίνει σοφία, τι σημαίνει θέωση.

Να τα αυξήσω στη ζωή μου αλλά και να τα εκτιμήσω

<< Και ιδών δε ο Ιησούς την πίστιν αυτών εθαύμασε>>.


Φανταστείτε τώρα, ο ίδιος ο Υιός και Λόγος του Θεού του Ζώντος, θαύμασε με την πίστη κάποιου ανθρώπου!Θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι η πίστη είναι η κινητήριος δύναμη των πάντων της παρούσης και της μέλλουσας ζωής, όμως υπάρχουν δύο είδη πίστης. Η μια είναι η σκιώδης πίστη στην οποία επαναπαύονται οι Χριστιανοί των εθνών, οι οποίοι στήριξαν την πίστη τους σε μια θρησκεία, σε έναν τύπο και όχι στην ουσία, έτσι τα αποτελέσματα είναι μηδαμινά όταν αντιμετωπίσουν προβλήματα.


Ποια είναι η σκιώδης πίστη, πως παρουσιάζεται αυτή σήμερα;

Αδέλφια μου  είναι της μόδας σήμερα, επιπόλαια όλοι οι άνθρωποι  να λένε χωρίς να έχουν επίγνωση αφού έτσι τους διδάσκουν άνθρωποι ημιμαθείς που θέλουν να τους έχουν στην εξουσία τους, ώστε όσοι τους ακολουθούν, από τον πρώτο μήνα πνευματικής σπουδής να θεωρούν εαυτούς αναγεννημένους, και κάθε στιγμή να λένε, εγώ είμαι του Θεού, εγώ έκανα αυτό, ή το άλλο, εγώ πιστεύω!  Μάλιστα θεωρούν ότι αν σκέφτονται θετικά, αυτό ωφελεί τη ζωή τους. Όμως τα προβλήματα, ο διάβολος, όπως και να σκέφτεσαι άνθρωπε, η ζωή σου θα πολλαπλασιάζει τα προβλήματα, μέχρι που έρχεται ώρα που θα τον πνίξουν  τον αναγενημενο τάχα.


Άλλοι μιλάνε για πίστη και λένε συνέχεια να σκέφτεσαι θετικά. Δεν γίνεται να σκέφτεσαι θετικά, πρέπει να ζεις θετικά ώστε να δημιουργήσεις βιωματικό τρόπο ζωής θετικό. Όπως οι μάρτυρες, ακόμη και την ώρα που πέθαιναν δεν είχαν κάτι κακό να πουν , αλλά έβγαλαν από μέσα τους κάτι πάρα πολύ αγαθό, πνευματικό, γεμάτο αγάπη. Άλλοι λένε εσύ με τον αρνητισμό σου παθαίνεις ή φέρνεις στη ζωή σου όλα τα κακά, και σίγουρα λίγο ή πολύ έχει μια βάση, όμως δεν είναι η αλήθεια. Άλλοι λένε, εγώ είμαι παιδί Θεού, το παράξενο είναι, ότι όλοι λένε επιπόλαια πράγματα για τον εαυτό τους, πολύ επιπόλαια, χωρίς να έχουν βάση τα όσα λένε, και ο λόγος διότι όλα αυτά τα οποία λένε ότι έχουν, δεν τα βλέπει κανείς πάνω τους παρά μόνο οι ίδιοι. Μάλιστα ενώ λένε αυτά, η ζωή τους στηρίζεται στα χρήματα και στα συμφέροντα, είναι τόσο βολεμένοι άνθρωποι, αφού η ζωή τους στηρίζεται σε άλλους ανθρώπους τους οποίους πολλές φορές και εκμεταλλεύονται αλλά και κατηγορούν.


Θα πρέπει να καταλάβουμε ότι άλλο είναι  να σκέφτεσαι  θετικά και άλλο  Να Ζεις Θετικά Χωρίς να σκέφτεσαι θετικά. Αδέλφια μου το να σκέφτεσαι θετικά αυτό δεν ωφελεί. Όμως το να ενεργείς θετικά, αυτό είναι το μόνο καλό, που βεβαιώνει ότι πραγματικά μέσα μας ζει ο Θεός. Διότι πρόκειται για νευρώνες οι οποίοι δεν αλλάζουν με το να σκέφτεσαι θετικά, αλλα με το να ζεις βιωματικά θετικά το κάθε τι, και αυτό δεν γίνεται μέσα σε ένα μήνα, ένα χρόνο, θέλει δουλειά! Αν δηλαδή κάποιος καλέστηκε 30 χρονών στον Κύριο και ζει 30 χρόνια με κάποιον τρόπο που έχει υιοθετήσει από τον κόσμο ή από την οικογένεια του, δεν αλλάζει αυτό σε μία μέρα. Χρειάζεται μεγάλη απόφαση και αφιέρωση ώστε να αλλάξουν οι νευρώνες. Να υποσιτιστούν οι νευρώνες του λάθους, της αμαρτίας, της σκιώδης πίστης και να αναπτυχθούν οι νευρώνες και η λογική του Θεού, ώστε αυτοί να σε ταξιδεύουν μετά φυσιολογικά. Ο Κύριος τόνισε –για να το πετύχουμε αυτό : «όστις απολέση την ζωήν αυτού ένεκεν εμού, θέλει ευρεί αυτήν»(Ματθ.κεφ.16)  Όσοι σκέφτονται απλά θετικά και καυχώνται, εκμεταλλευόμενοι την άγνοια των άλλων, πως κινούνται: εκμεταλλεύονται ανθρώπους ειδικότερα τους οικείους,  στη συνέχεια επεκτείνονται σε όσους έχουν άγνοια. Αφού τις περισσότερες φορές ενώ δε μπορούν ούτε τον εαυτό τους να συντηρήσουν, έχουν μια φιλοσοφία με την οποία  θέλουν να βάλουν τους άλλους σε σειρά  και μάλιστα όλα αυτά τα στηρίζουν και γραφικά, πως άξιος ο εργάτης του μισθού αυτού, ώστε να τους αποδώσεις και μισθό για όλα αυτά που παρουσιάζουν και κατανοούν. Όμως όλα αυτά ανήκουν στην ψευδαίσθηση τους, δεν είναι αληθινά. Για να γίνεις άνθρωπος του Θεού θέλει δουλειά, δεν είναι κάτι που το πετυχαίνεις έτσι απλά!


Αδέρφια μου ήρθε η ώρα να μάθουμε να κάνουμε έργα αγάπης, μέχρι να μας γίνει συνήθεια η αγάπη, και όχι να λέμε σε όποιον πάσχει να σκέφτεται θετικά.


Να μελετούμε τον Λόγο του Θεού μέχρι να μάθουμε τον εγκέφαλο μας, στα ερεθίσματα που δεχόμαστε από τον κόσμο, να ανταποκρίνεται με την λογική του Θεού.


Όταν ζούμε τον Θεό μέσα μας δεν χρειάζεται να πούμε τίποτα τάχα θετικό, ούτε να συμβουλέψουμε κανέναν επιπόλαια, και ο λόγος διότι οι άνθρωποι  βλέπουν τον Θεό ότι ζει μέσα μας.

Η σωστή πίστη και επιδίωξη μας να είναι η ζώσα πίστη, αυτή είναι που θέλει ο Θεός να έχουμε, η οποία κάνει τον άνθρωπο Θεό, τον αναγεννά και τον ανεβάζει στο επίπεδο του Θεού.

Ο Χριστός είπε: «Εάν έχητε πίστιν ως κόκκον σινάπεως, θέλετε ειπεί προς το όρος τούτο, Μετάβηθι εντεύθεν εκεί, και θέλει μεταβή·» (Ματθ.κεφ.17).


Ο Χριστός δεν είπε να σκέφτεσαι απλά θετικά, αλλά ζήτησε οι πιστοί να έχουν σημεία και αναφέρεται στον Λόγο του Θεού ότι όποιος πιστεύει έχει σημεία: «Σημεία δε εις τους πιστεύσαντας θέλουσι παρακολουθεί ταύτα, Εν τω ονόματί μου θέλουσιν εκβάλλει δαιμόνια· θέλουσι λαλεί νέας γλώσσας· όφεις θέλουσι πιάνει· και εάν θανάσιμόν τι πίωσι, δεν θέλει βλάψει αυτούς· επί αρρώστους θέλουσιν επιθέσει τας χείρας, και θέλουσιν ιατρεύεσθαι.» (Μαρκ.κεφ.16)


Αδέλφια μου αυτός που ζει τον Θεό έχει εξουσία στην αμαρτία, δεν τον αγγίζει, έχει εξουσία στην φθορά, έχει εξουσία στον θάνατο, έχει εξουσία στην άμορφη ύλη, την οποία δια του λόγου ενεργοποιεί  και δημιουργεί ύλη κατά το είδος αυτής. Ναι! Αυτός που έχει Θεό, έχει ζώσα πίστη. Ο άλλος που απλώς σκέφτεται θετικά χωρίς να ενεργεί θετικά, αυτός δεν έχει τίποτα, και μιλά για τον Θεό χωρίς να γνωρίζει γι΄αυτόν, χωρίς κόπο, χωρίς να έχει προβεί σε  θυσία ώστε ο Θεός να τον έχει βραβεύσει, χωρίς αγάπη, χωρίς  στην ουσία τίποτα.


Να γνωρίζουμε ότι, Χριστιανός χωρίς τις ιδιότητες,  τους καρπούς  και τα χαρίσματα, είναι όπως έλεγε και ο πνευματικός μου, σαν ένα κλούβιο αυγό που νομίζει ο άνθρωπος ότι κρατά για τη ώρα της ανάγκης  να το φάει, όμως όταν το σπάσει θα το απορίψει από τη δυσοσμία.


Αδέλφια μου όποια και αν είναι η θετική σκέψη, ή, η όποια πίστη για όλους εμάς να είναι βιωματική και πάντα να στρέφεται προπαντός, δια αγάπης ενεργουμένης. Απαραίτητο στοιχείο αυτό, διότι διαφορετικά γίνεσαι διάβολος χωρίς να το εννοείς και να το καταλαβαίνεις επικαλούμενος ακόμη και το όνομα του Χριστού. Και ο λόγος που γίνεσαι διάβολος, είναι διότι χρησιμοποιείς την πίστη ώστε να δημιουργήσεις απλώς οπαδούς.

Με τα λόγια δεν θα απολαύσει ουδείς τον Θεό στη ζωή του. Σήμερα υπάρχουν πολλοί έμποροι ψυχών οι οποίοι εκμεταλλεύονται την άγνοια των ανθρώπων, και τους καλούν να πιστέψουν ότι αφού πήγαν στον δικό τους χώρο είναι και του Θεού. Έτσι πολλοί θησαυρίζουν στο όνομα του Θεού μαθαίνοντας τάχα στους άλλους να σκέφτονται θετικά κι ότι μ΄αυτό θα πετύχουν τα πάντα. Πολλοί μου λένε εγώ πιστεύω στον Θεό -  αυτό είναι το καινούργιο ανέκδοτο της εποχής μας! Διότι εμείς όπως προανέφερα, θα πρέπει να καταλάβουμε ότι όποιος πιστεύει θα πρέπει να έχει σημεία. Όποιος δεν έχει αυτά τα σημεία, τους καρπούς, τις ιδιότητες,  απλά δεν πιστεύει. Και χρειάζεται, όχι να απελπιστεί, αλλά να ανδρειωθεί, να σηκώσει το ανάστημα του και να ζητήσει από τον Θεό τη βοήθεια ώστε να γίνει ο άνθρωπος του Θεού. 


Ο άνθρωπος του Θεού είναι μήνυμα ζωής για όλον τον πλανήτη. Αυτόν τον άνθρωπο του Θεού, θέλει ό Θεός τα έσχατα χρόνια να δημιουργήσει , ώστε να δημιουργηθεί ανατροπή. Θα φύγει το ψέμα το οποίο έχει σκιάσει όλο τον πλανήτη και λειτουργεί με τα συμφέροντα, με τους εγωισμούς, με τις πονηρίες, με τη φθορά , με τον θάνατο. 

Νεότερη Παλαιότερη