Η οργή σε βγάζει έξω από την ειρήνη




Βλάσφημοι: Είναι οι άνθρωποι που διέπονται από βωμολοχία, σε κάθε λέξη και στιγμή της ζωής τους εκφράζονται βλάσφημα και ο λόγος διότι διέπονται από άγνοια ή ημιμάθεια.


Βραδύς εις οργήν: Βραδύς εις οργήν, διότι η οργή του ανθρώπου δεν εργάζεται την δικαιοσύνη του Θεού.


Η οργή σε βγάζει έξω από την ειρήνη, έξω από την χαρά, έξω από τον ζώντα Θεό και σε ρίχνει στον Αδη. Το σύστημα του κόσμου είναι ανελέητο και αυτό παρέχει πηγές θυμού, οργής κ.λπ.. Για να αποφύγουμε την οργή, τον θυμό ο απ. Παύλος τονίζει, να έχετε τα αισθητήρια γεγυμνασμένα. Ενδύθητε την πανοπλίαν του Θεού, διά να δυνηθήτε να σταθήτε εναντίον εις τας μεθοδείας του διαβόλου. Αυτή είναι: α) Σταθήτε λοιπόν περιεζωσμένοι την οσφύν σας με αλήθειαν και ενδεδυμένοι τον θώρακα της δικαιοσύνης, β) και έχοντες υποδεδημένους τους πόδας με την ετοιμασίαν του ευαγγελίου της ειρήνης· γ) επί πάσι δε αναλάβετε την ασπίδα της πίστεως, διά της οποίας θέλετε δυνηθή να σβέσητε πάντα τα βέλη του πονηρού τα πεπυρωμένα· δ) και λάβετε την περικεφαλαίαν της σωτηρίας και την μάχαιραν του Πνεύματος, ήτις είναι ο λόγος του Θεού.


Γαργαλιζόμενοι την ακοήν: Για να χαρούμε χρειαζόμαστε ερεθίσματα. Το γαργαλητό καλό είναι και λειτουργεί θετικά ακόμα και όταν είμαστε άρρωστοι. Το θέμα όμως είναι η θεραπεία του Χριστού, η οποία καταργεί τα γαργαλητά που είναι τα εντάλματα των ανθρώπων και μας εξασφαλίζει την χαρά του πνεύματος, η οποία είναι καρπός του Αγίου Πνεύματος και προέρχεται από την παρουσία του Θεού μέσα μας. Οι επιστήμονες λένε ότι η χαρά είναι ο κύριος παράγοντας της αφθαρσίας. Η χαρά του κόσμου προκαλεί στον οργανισμό μία πρωτεΐνη η οποία αναπαράγει τα κύτταρα. Δέκα μικρογραμμάρια αυτής της πρωτεΐνης κοστίζουν 20.000 δολάρια. Μπορούμε τώρα να καταλάβουμε τι κάνει η παρουσία του Θεού στον άνθρωπο, η οποία φέρνει την ανεκλάλητη χαρά. Ας ενθυμηθούμε τον Μωυσή ο οποίος ήταν σαράντα ημέρες με τον Θεό και ενώ ήταν νηστικός, όταν κατέβηκε το πρόσωπό του έλαμπε σε σημείο να θέτει κάλυμμα, διότι οι Εβραίοι δεν μπορούσαν να τον δουν. Η επιστήμη με έρευνες φανερώνει ότι ο υγιής, ψυχοπνευματικά και σωματικά έχει μεγάλη κινητικότητα ηλεκτρονίων, ο λόγος διότι έχει πλήρη ευεξία και χαρά. Αυτό δημιουργεί την φωτεινότητα σε όλο το σώμα, το οποίο φανερώνει την παρουσία του Θεού στην ζωή του ανθρώπου.




Νεότερη Παλαιότερη