ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΛΕΞΙΚΟ ΦΩΝΗ ΘΕΟΥ. Χ ------- Ψ

 

 


Χαίρετε εν Κυρίω: Για να χαίρεται κάποιος ανθρωπος εν Κυρίω θα πρέπει πρώτα να καταλάβει τι σημαίνει Κύριος.

Κύριος εν συντομία σημαίνει ανθρωπος ο οποίος διακατέχεται από αλήθεια, η οποία αλήθεια αποκωδικοποιεί σε εμάς όλα τα αποκεκρυμμένα μυστήρια τα οποία ελευθερώνουν τη ζωή μας και μας περνούν από την αμαρτία και την φθορά στην αναμαρτησία και στην αφθαρσία της ψυχής και του βιολογικού μας σώματος.

Κύριος σημαίνει ανθρωπος Θεός, ο οποίος δύναται με την αγια διδασκαλία του να μεταβάλει όλο τον κόσμο σε έναν επίγειο παράδεισο. Όταν γνωρίσουμε τον Θεό θα αποκτήσουμε πραγματική χαρά, χαρά διαποτισμένη από την σοφία του Θεού η οποία μας οδηγεί στην θέωση.

Κύριος σημαίνει Θεός ο οποίος δύναται να μας συμπληρώσει πνευματικά ελλείποντα και να μας αναγεννήσει οδηγώντας μας στην χαρά του Πνεύματος του Αγίου, έτσι ώστε κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες και αν βρεθούμε να μην δύναται ο διάβολος να μας οδηγήσει σε αδιέξοδο και χάσουμε την χαρά αυτή. Αδέλφια μου, πάντοτε χαίρετε, αδιαλείπτως προσεύχεσθε, κατά πάντα ευχαριστείτε· διότι τούτο είναι το θέλημα του Θεού εν Χριστώ Ιησού. Αδέλφια μου, εξεύρομεν ότι τα πάντα συνεργούσι προς το αγαθόν εις τους αγαπώντας τον Θεόν. Όταν έχουμε αυτό το πνεύμα και εννοούμε τι σημαίνει και συνεπάγεται αυτό στη ζωή μας, να είμεθα σίγουροι ότι η χαρά του Θεού θα μας συντροφεύει αιώνια.

Χαίρετε εν Κυρίω: Να χαιρόμαστε που ο Θεός μας κάλεσε να γνωρίσουμε την αγια διδασκαλία του και να θέσουμε αυτή στην πρώτη γραμμή της λογικής μας, ώστε μέσω αυτής να ζωοποιήσουμε το φθαρτό σώμα μας. Τα πάντα συνεργούν στο αγαθό τοις αγαπώσιν τον Θεόν.

Να αγαπούμε τον Λόγο του Θεού, να συντάσσουμε τη ζωή μας με το θέλημά του και να προσέχουμε από τις μικρές αθέατες αλώπεκες, οι οποίες μπορεί να ενεργήσουν σε τέτοιο σημείο ώστε να γίνουν αιτία να χάσουμε την χαρά μας. Να ακολουθούμε με χαρά τον Πατέρα μας και να έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη ότι αυτός αφού είναι σήμερα στη ζωή μας θα είναι και αύριο.

Χαρά: Η χαρά είναι καρπός του Αγίου Πνεύματος και συγκεκριμένα είναι θυγατέρα της αγάπης. Ο τρόπος ώστε να υφίσταται πάντα στη ζωή μας είναι όταν εννοήσουμε το πάντοτε χαίρεστε, αδιαλείπτως προσεύχεστε, κατά πάντα ευχαριστείτε. Όταν εννοήσουμε όλα αυτά τότε σημαίνει ότι εμπιστευόμεθα κατά πάντα τον Θεό, ο οποίος Θεός αναπτύσσει τη ζωή μας σύμφωνα με το θέλημά του, το οποίο αποβλέπει στην ανάπτυξη της αφθαρτης ζωής.

Μόνο με το πνεύμα του Θεού θα εξασφαλίσουμε αιώνια χαρά, η οποία θα συντροφεύει την παρούσα ζωή μας και την μέλλουσα ζωή μετά του Θεού.

Χαρά: Η θυγατέρα της αγάπης βγαλμένη από τα σπλάχνα της, αχώριστες εις τον αιώνα με ακόλουθό τους την ευδοκία.

Χαρά: Όταν προσκολληθούμε στον Αγιο Θεό μελετώντας τον Θείο Λόγο του και εφαρμόζοντας τις εντολές του, γινόμεθα υπηρέτες του Θεού και του ανθρώπου. Δίνουμε την ζωή μας για τον συνάνθρωπο, μη έχοντας σχέση με την αμαρτία και τις βιοτικές μέριμνες που αναπτύσσει ο κόσμος. Και ο λόγος, διότι με την σοφία του Θεού δημιουργούμε έναν καινούργιο ανθρωπο και μία καινούργια σχέση με τον Θεό και τους συνανθρώπους μας, η οποία μας εξασφαλίζει σοφία Θεού συναρπάζουσα και σωτηρία ψυχής και σώματος.

Ας πιστέψουμε τον Κύριό μας και τα παραγγέλματά του ώστε να δώσουμε αυτή την μικρή ζωή που έχουμε και να την πάρουμε μεγάλη και παντοτινή, αιώνια ζωή. Εξάλλου ο Θεός ενεργοποιεί την πραγματική χαρά που παράγει την αφθαρτη ζωή μέσα μας με το να εργαστούμε στο να γίνουν οι συνάνθρωποί μας ευτυχισμένοι και ευλογημένοι.

Αυτοχαρά δεν υπάρχει. Η πραγματική χαρά δημιουργείται από την δοτικότητα, γι αυτό αναφέρει ο Κύριος, όστις απολέση την ζωήν αυτού ένεκεν εμού, θέλει ευρεί αυτήν. Γένοιτο, γένοιτο αμήν.

Χαρά: Η λάμψη στο σώμα και στο πρόσωπο φανερώνει μεγάλη κινητικότητα ηλεκτρονίων, η οποία δημιουργείται από μεγάλη χαρά. Υπάρχουν πολλές πηγές χαράς στη ζωή μας που μας κρατούν ζωντανούς. Υπάρχει όμως και η χαρά της παρουσίας του Θεού η οποία είναι ανεκλάλητη και φανερώνεται αφού το πρόσωπο, το σώμα λάμπει διότι ο ανθρωπος στην παρουσία του Θεού ειρηνεύει. Γίνεται ο ανθρωπος με την παρουσία του Θεού η εικόνα του.

Σήμερα πολλοί ανθρωποι του φωτός, της ζωής, έχουν κάλυμμα πνευματικό, όμως ήρθε η ώρα να φύγει το κάλυμμα και να φανεί η σοφία, η δύναμη, η δόξα του ανθρώπου του Θεού.

Εύχομαι να βρούμε τον Θεό και να συμμετέχουμε στην δόξα του. Δεν υπάρχει τίποτα πιο όμορφο στον κόσμο από την παρουσία του Θεού στη ζωή μας. Εύχομαι όλα τα παιδιά που έχουν εισέλθει στο αγιαστήριο και διεξάγουν πνευματικούς αγώνες να βρούνε τον Θεό σύντομα. Αμήν.

Τον Θεό θα τον βρούμε στην προσευχή, στο όρος, στο αγιαστήριο, στην σιωπή. Ας φύγουμε από τον κόσμο για να βρούμε στην σιωπή τη ζωή, τον Θεό. Η σιωπή έχει ασύλληπτες έννοιες. Για να καταλάβουμε, η αναπαραγωγή κυττάρων γίνεται μόνο όταν κοιμόμαστε και όταν έχουμε χαρά ερχόμενη μέσα από την ανυπόκριτη αγάπη, η οποία διέπεται από καρπούς.

Η χαρά του κόσμου είναι σχεδιασμένη. Δηλαδή λένε οι περισσότεροι ανθρωποι, περιμένω να γίνει αυτό και αν γίνει θα χαρώ. Όταν γίνει εμφανίζουν ένα γέλιο σπαστικό, αρρωστημένο, εκδικητικό, παράξενο. Αυτό το γέλιο, αυτή η χαρά δεν ζωοποιεί διότι τα γονίδια μας καταλαβαίνουν την αληθινή χαρά. Η χαρά του Θεού δημιουργείται διά Πνεύματος Αγίου και ενεργεί μέσα στον ανθρωπο φυσική συνέπεια η φθορά να σταματά, η κινητικότητα των ηλεκτρονίων να αυξάνει και η καθαρότητα του Θεού να εκδηλώνεται σε κάθε ενέργεια, αφού το πρόσωπο του ανθρώπου του Θεού λάμπει ολόκληρο.

Αλλη η χαρά του κόσμου, αλλη η χαρά του Θεού. Η ανθρώπινη χαρά πηγάζει από το πνεύμα του εγωισμού το οποίο τείνει στην εκδίκηση. Εν αντιθέσει με την θεϊκή χαρά η οποία δημιουργείται διά Πνεύματος Αγίου και με την παρουσία του Κυρίου. Εύχομαι η χαρά του Θεού να συντροφεύει τη ζωή μας αιώνια. Γένοιτο αμήν.

Χαρά Θεού: Τίποτα δεν του δώσαμε, όλα μας δόθηκαν. Αν θέλουμε να δώσουμε κάτι σε αυτόν, είναι να του ομοιάσουμε. Αυτή είναι η χαρά του Θεού, η οποία θα γίνει δόξα δική μας και δόξα δική του, όμως όλα να γίνουν μέσα από την ελεύθερη βούληση μας.

Είναι το πιο σημαντικό για τον Θεό, για τον Πατέρα μας, να τον ακολουθήσουμε όχι από φόβο, όχι για να καλύψουμε την συνείδησή μας, δημιουργώντας μία θρησκεία, έναν τύπο, αλλά γιατί είναι ο Πατέρας μας, γιατί είναι ο γεννήσαντας οργανισμός, γιατί είναι αυτός που μας έκανε λογικά όντα, με στόχο να γίνουμε θεοί, κατ’ εικόνα και ομοίωση.

Χαρά Κυρίου: << Εν τω κόσμω θλίψιν έξετε αλλά θαρσείτε, εγώ νενίκηκα τον κόσμον >>. << Ειρήνην την εμήν δίδωμι υμίν >>.

Η ανάλυση της χαράς του Θεού έγκειται εις την νίκη του Κυρίου ο οποίος ενίκησε την φθορά και τον θάνατο. Εκείνος λοιπόν ο οποίος  πιστεύει απόλυτα ότι θα καταργηθεί ο θάνατος παρά τις αντιξοότητες της ζωής, ειρηνεύει μονίμως την ειρήνη του Χριστού και εις τας επιτεύξεις του αγώνος γίνεται η ειρήνη χαρά, διότι και αυτός με τον σχετικό αγώνα καταφέρνει να αναπτύξει την αιώνια, αφθαρτη ζωή μέσα του και γύρω του.

Χαρά Πνευματικού Πατέρα: Η χαρά του Πνευματικού Πατέρα είναι τα πνευματικά του τέκνα να στέκονται εν Κυρίω και να μην είναι όπως ο κόσμος ο οποίος μία φωνάζει ωσαννά και μία αρον, αρον σταύρωσον αυτόν.

Η στάση αυτή έχει την ανοχή από τον Θεό και τον Πνευματικό Πατέρα, όμως, τα αποτελέσματα είναι μηδαμινά σε αυτόν που δεν έχει κάνει βεβαία την κλήσιν και αποφεύγει να εντάξει συνειδητά τον εαυτό του στις αρχές του Θεού συνειδητοποιώντας το θέλημα του Θεού και επικοινωνώντας με ευχαριστία και αγάπη ως προς τους αδελφούς του. Έτσι δεν θα τον ωφελήσει ο Θεός. Είναι πάθη ή αδυναμίες που τις έχουμε σε μικρή ηλικία, δεν μπορούμε μετά πολλών χρόνων αγώνα να γυρίζουμε στα ίδια. Όταν γυρίζουμε στα ίδια να γνωρίζουμε ότι ακόμα δεν έχουμε κάνει βεβαίαν την κλήσιν μας και δεν εννοήσαμε το κάλεσμα, παρόλα αυτά όμως, συνεχίζουμε τον αγώνα μας με συνείδηση, με απόφαση και θα τα καταφέρουμε με την δύναμη του Χριστού μας.

Όλοι να φρονούμε τα του Θεού, τα οποία είναι διατυπωμένα μέσα στον Λόγο του Θεού και εκδηλώνει ο Κύριός μας με παράδειγμα την ίδια του τη ζωή. Να βοηθούμε αυτούς που με θυσία αγωνίζονται να κάνουν το θέλημα του Θεού και να τους στηρίζουμε στις ανάγκες τους. Αμήν.

Χαρά Πνευματικού Πατέρα:  Η χαρά του πνευματικού πατέρα είναι να μαθαίνει ότι τα πνευματικά του παιδιά ζουν εν Κυρίω.

Σήμερα και στο μέλλον να εργαζόμαστε το αγαθό και να υπηρετούμε Θεό και ανθρωπο χωρίς να γογγύζουμε, αλλά με σοφία Θεού η οποία μας ζωοποιεί να εργαζόμαστε το θέλημα του Πατέρα Θεού και ο λόγος διότι, όταν δίνεις αγάπη παίρνεις αγάπη, όταν δίνεις χαρά παίρνεις χαρά. Ότι δίνεις παίρνεις. Είναι γραφικό με όποια κρίση κρίνεις με αυτή θα κριθείς.

Όλοι όσοι αυξάνουν πνευματικά να υπηρετούν το αγαθό κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες και να ελπίζουν ότι σύντομα η ευφορία, η χαρά, το πνεύμα του Θεού θα ζει μέσα τους χωρίς μέτρο. Γένοιτο αμήν.

Χαρακτήρα εν Θεώ: Η θλίψη, η στενοχώρια, η απορία, ο διωγμός, η εγκατάλειψη είναι στοιχεία - ιδιότητες που διαμορφώνουν τον εν Θεώ χαρακτήρα μας, διότι μέσω όλων αυτών και πολλών αλλων δυνάμεθα να γνωρίσουμε τον εαυτό μας τον οποίον διαπαιδαγωγούμε εντάσσοντάς τον πάνω στο θέλημα του Θεού το οποίο είναι το πάντοτε χαίρεστε, αδιαλείπτως προσεύχεστε, κατά πάντα ευχαριστείτε.

Ακόμα γνωρίζουμε ότι, ον γαρ αγαπά κύριος παιδεύει, μαστιγοί δε πάντα υιόν ον παραδέχεται. Ει παιδείαν υπομένετε ως υιοίς υμίν προσφέρεται ο Θεός· τις γαρ εστιν υιός ον ου παιδεύει πατήρ; Ει δε χωρίς εστε παιδείας, ής μέτοχοι γεγόνασι πάντες, άρα νόθοι εστέ και ουχ υιοί. Η λύπη, η στενοχώρια κ.λπ. είναι τα αλτηράκια του Θεού τα οποία δημιουργούν την μετάνοια, η οποία μας εξασφαλίζει την αναγέννηση με αποτέλεσμα την θέωση. Να μην απελπιζόμαστε με τίποτα, όλα είναι παραχώρηση Θεού και έχουν χρονικό όριο. Αφού μάθουμε από τα λάθη, από τα συναισθήματα τότε φτάνουμε στον στόχο ο οποίος είναι το καθ’ ομοίωση. Και μην ξεχνάμε, η παιδεία γεννά μετάνοια προς σωτηρία στους προορισμένους εν Θεώ. Στους απολυμμένους οι οποίοι δεν δέχονται Θεό γεννά την απώλεια της ψυχής πολλές φορές αλλά και του σώματος. Μη γένοιτο!

Ότι συμβαίνει στη ζωή μας και πολύ περισσότερο στο σώμα μας ίσως να μην μπορούμε να το καταλάβουμε, να το διακρίνουμε, όμως δεν είναι τυχαίο, κάτι θέλει να μας πει. Αν το ακούσουμε, το καταλάβουμε θα ζήσουμε. Γένοιτο αμήν.

Χάρις: Η χάρις του Θεού εν όσο ζούμε είναι πάντα γύρω μας και ανάλογα την αφιέρωση μεγαλώνει στη ζωή μας, αφού με τον συνεχόμενο αγώνα αλλάζει η πίστη μας, ώστε να ξεχύνεται και στους οικείους μας, στους φίλους μας και γενικότερα σε μεγάλη ακτίνα δράσης λογικών όντων (ανθρώπους).

Χάρη σημαίνει ότι οι ιδιότητες του Θεού, οι καρποί, τα χαρίσματα, τα σημεία του Αγίου Πνεύματος διά του Χριστού εισήλθαν στην δική μας ζωή και με τον σχετικό αγώνα έγιναν σε εμάς μέρος αυτών δευτέρα φύση. Το γεγονός αυτό πάει να πει ότι και εμείς δυνάμεθα την χάρη αυτή να την μεταλαμπαδεύουμε ως κληρονόμοι, συγκληρονόμοι και συμμέτοχοι της δόξης του Θεού και στους συνανθρώπους μας. Έτσι η χάρη γίνεται χάρη αντί χάριτος.

Χάρις: Η χάρη του Αγίου Θεού είναι πάντα δίπλα μας και μας περιτριγυρίζει. Χωρίς αυτή δεν θα μπορούσαμε να ζήσουμε ούτε ένα λεπτό.

Η χάρη πηγάζει, προέρχεται από την ανυπόκριτη αγάπη του Θεού και το μέγα έλεος αυτού, το οποίο μας χάρισε την Δημιουργία ολόκληρη, την σοφία του με αποκορύφωμα όλων τον λογικό ανθρωπο.

Η χάρη του Θεού αιώνες τώρα διά του Λόγου του Θεού έχει καθηλώσει τους ανθρώπους που σπουδάζουν πάνω στα δρώμενα του Ευαγγελίου, κάνοντας αγγέλους και ανθρώπους που αντιλαμβάνονται την σοφία του Θεού, η οποία είναι η δικαιοσύνη αυτού, στοιχείο αιώνιας δοτικότητας, προσφοράς και ελέους βασιζόμενο στην απειρη αγάπη του Θεού, να κλίνουν γόνυ ενώπιον του Θεού οι πάντες.

Η χάρη δίδαξε τους ανθρώπους του Θεού να εγκαταλείψουν την αυστηρή συνείδηση και κρίση ενώπιον των συνανθρώπων τους οι οποίοι απέχουν από το θέλημα του Θεού, αφού διαχρονικά είδαν ότι ο Πατέρας αγκαλιάζει με αυτή την χάρη του δίκαιους, αδικους, αγιους, αμαρτωλούς. Ο κόσμος θεωρεί χάρη υπό του Θεού όταν του προσθέτονται στη ζωή του υλικά αγαθά.

Η χάρη στους ανθρώπους του Θεού έρχεται διότι η παρουσία του είναι έντονη στη ζωή τους, ώστε μέσω αυτής να αποκτούν όλοι σοφία Θεού, η οποία τους εξασφαλίζει αιώνια, αφθαρτη ζωή.

Χάρη σημαίνει αγάπη σε κάποιον που ακόμα δεν εργάζεται το θέλημα του Θεού, όμως, απολαμβάνει τις δωρεές αυτού. Αλλά και σε όποιον εργάζεται η χάρη είναι δεδομένη, εξασφαλισμένη, διότι οι πάντες πταίομεν, καθώς ο πταίσας εν ενί γέγονεν πάντων ένοχος.

Η χάρη και η ειρήνη είναι τα πλέον απαραίτητα στοιχεία που μας εξασφαλίζουν το θεοί είσθε και υιοί Υψίστου. Αμήν.

Χάρις: Χωρίς τη χάρη δεν μπορούμε να ζήσουμε ούτε μία μέρα ή και αν ζούμε, διότι η αγάπη του είναι μεγάλη, θα ζούμε πυρίκαυστα, αφού η σοφία του Θεού, η χάρη αυτού θα απέχει από εμάς. Υπάρχουν πολλοί ανθρωποι που σήμερα φορούν τα καλά τους, βγαίνουν στην αγορά, θεωρούν εαυτούς σοφούς, όμως, δεν έχουν πάνω τους τη χάρη του Θεού. Φυσική συνέπεια να γίνονται απρόσιτοι, αντιπαθητικοί και όλοι να τους αποφεύγουν.

Να γίνουμε απλοί, να γίνουμε δοτικοί, να σκύβουμε στις ανάγκες των συνανθρώπων μας, να μεριμνούμε για τη σπουδή ώστε η χάρη του Θεού να μένει πάντα μέσα μας και γύρω μας. Αμήν.

Χάρις: Χάρη Θεού σημαίνει ότι αφιερώνει κάποιος ολόκληρη τη ζωή του για να εντάξει το θέλημα του Θεού σε αυτή και εργάζεται αυτό το θέλημα του Θεού χωρίς να κουράζεται.

Χωρίς κόμματα εργάζεται ο ανθρωπος του Θεού το θέλημα του Θεού και είναι αποφασισμένος να φτάσει για την δόξα του Θεού και την αναγέννηση του ανθρώπου μέχρι την μέγιστη αγάπη της θυσίας, η οποία στρέφεται προς πάντα συνάνθρωπο, φίλο και εχθρό.

Ο ανθρωπος του Θεού σίγουρα κοπιάζει να αναγεννήσει τους αδελφούς, δεν είναι από τσιμέντο. Γι’ αυτό χρειάζεται να συμμετέχουμε στους αγώνες του, αφού μέσα από την αφιέρωση που διεργάζεται σε καθημερινή βάση αγωνίζεται να ζωοποιήσει τον ανθρωπο, να αλλάξει τη δομή του κόσμου ώστε να εργάζεται ο ανθρωπος τα του Θεού. Με θυσία εργάζεται ο ανθρωπος του Θεού να ανακαλύψει τις πνευματικές πηγές του σωτηρίου ώστε να ποτίσει τους αδελφούς με πνεύμα Θεού. Να συμμετέχουμε συνειδητά στους αγώνες του, τουλάχιστον όσοι θέλουμε και επιζητούμε το θέλημα του Θεού.

Ο ανθρωπος του Θεού δεν εργάζεται για τον εαυτό του μόνο, αλλά γενικότερα για τον ανθρωπο, για την αναγέννησή του η οποία δημιουργεί τη θέωση. Αμήν.

Χάρις: Η χάρις είναι πάντα γύρω μας και δυνάμεθα μέσω αυτής να εκμεταλλευόμεθα τον χρόνο μας ώστε να εξασφαλίσουμε την αναγέννηση. Εν όσο έχουμε καιρό να συλλέγουμε αμάραντο πνευματικό θησαυρό, ο οποίος δεν παλαιούται.

Με την χάρη του Θεού, η Φωνή Θεού, εξασφαλίζει στον λαό του Θεού τη σοφία του Θεού, ώστε να αναπτυχθεί σε μία υγιαίνουσα διδασκαλία η οποία φέρνει την θεραπεία στην ψυχή και το σώμα.

Χάρις: Όσοι ακολουθούν τον Χριστό ανεξαρτήτου δόγματος έχουν μέσα τους το αγαθό και αυξάνουν στην γνώση, στην σοφία του Θεού, η οποία τους δυναμώνει πνευματικά μέσα από τον πνευματικό διάλογο.

Αυτή είναι η χάρη του Θεού, να εμπλουτίσουμε τις γνώσεις μας προς οικοδομή της εκκλησίας της Φιλαδέλφειας. Αμήν.

Χάρις: Η  χάρη του Θεού είναι αυτή που μας κρατά στην ζωή, που μας αναπτύσσει την πνευματική και την υλική ζωή μας με σκοπό την δόξα του Θεού και την σωτηρία του κόσμου. Η χάρη του Θεού εμφανίζεται στον ανθρωπο που τον διέπει σοφία Θεού και δύναμη στο να κάνει το θέλημα του Θεού.

Όταν φύγει η χάρη θα εξαφανιστούν οι επιδιώξεις του Θεού από την ζωή μας, θα μας διέπει μωρία, θα μας διέπει ανταγωνισμός μέσα στις κοινωνίες οι οποίες θα συντελούνται με αθέμιτους τρόπους, θα μας διέπει φιλαργυρία, θα μας διέπει ασοφία, θα μας διέπει θυμός, θα μας διέπει στενοχώρια, θα μας διέπει ο διάβολος. Θα το καταλάβουμε όταν δεν θα έχουμε χάρη, διότι θα ζούμε χωρίς να έχουμε ζωή, θα είμαστε ζωντανοί-νεκροί και ο λόγος διότι ούτε ειρήνη θα έχουμε, ούτε ουρανόδρομοι στόχοι θα μας διέπουν.

Με λίγα λόγια όταν δεν θα έχουμε χάρη, θα αφεθούμε σε ότι είναι αξιόλογο και θα αναπτύξουμε ότι είναι ευτελές. Μη γένοιτο!

Χάρις: Η χάρη του Θεού θα περισσέψει στην ζωή μας, όταν θα μας διέπει σοβαρότητα και υπευθυνότητα στο κάλεσμα του Χριστού, θέτοντας εαυτό ως λίθο ζώντα, σε σημείο το Ευαγγέλιο της βασιλείας να κηρύττεται διά της ζωής μας, ώστε να γινόμεθα αιτία να δοξάζεται ο Θεός σε μεγάλη ακτίνα δράσης. Γένοιτο, αμήν.

Χάρις: <<Εμείς οι ποτέ μη όντες λαός, τώρα δε λαός του Θεού, οι ποτέ μη ηλεημένοι, τώρα δε ελεηθέντες>> (Πέτρου Α΄ 2:10).

Η χάρις δόθηκε διά του μέγα ελέους, το οποίο είναι στην ουσία μία επιταγή χωρίς κάποιο συγκεκριμένο ποσό και ο λόγος που εδόθη εις ημάς αυτή η επιταγή (έλεος) είναι για να βάλουμε εμείς το ποσό εκείνο που καλύπτει την αμαρτία μας και χαρίζει εις ημάς διά της πίστεως στον Υιό και Λόγο του Θεού του ζώντος την αφθαρτη ζωή που εξασφάλισε ο Θεός εις ημάς μέσω της σταυρικής θυσίας του Χριστού. Ας μην έχουμε λοιπόν αυστηρή συνείδηση ούτε για τον εαυτό μας αλλά ούτε και για τους συνανθρώπους μας, οι οποίοι είναι είτε αδελφοί, είτε φίλοι, είτε εχθροί. Αλλωστε γνωρίζουμε ότι με όποια κρίση κρίνουμε με αυτή θα κριθούμε.

Να κρίνουμε τα πάντα στην ζωή μας με το αφες αυτοίς ου γαρ οίδασι τι ποιούσι (Λουκ. 23:34), με την σοφία του Θεού, με την αγάπη του Χριστού, με την ταπείνωση και τελευταία με την κορωνίδα όλων το μέγα έλεος, το οποίο εκδηλώνει ανυπόκριτη αγάπη. Μόνο έτσι θα επικρατήσουμε σε όλον τον κόσμο.

Χάρις: Αναφέρει ο Λόγος του Θεού, όπου επερίσσευσεν η αμαρτία, υπερεπερίσσευσεν η χάρις του Θεού. Μερικοί το παίρνουν ως εξής, διότι έτσι τους λέει ο διάβολος, κάνε τώρα ότι θες, αμάρτησε όσο θες και μετά μετανόησε, ο Θεός σε δέχεται και την τελευταία στιγμή.

Να γνωρίζουμε ότι αυτό το γραφικό αναφέρεται σε εκείνον που έχει ζήσει την αμαρτία πολλά χρόνια στην ζωή του και από την ώρα που γνωρίζει τον Χριστό η μετάνοια, η χάρη του Θεού έρχεται στο εκατονταπλάσιο, διότι ότι έπραττε, το έπραττε μέσα από την αγνοιά του. Αφού λοιπόν γνώρισε, η μετάνοιά του ήταν ολοκληρωτική.

Αλλη περίπτωση είναι ότι πολλές φορές μέχρι να ολοκληρώσουμε το αγαθό στην ζωή μας, εκδηλώνουμε και λάθη λόγω της δευτέρας φύσης που υπήρχε μέσα μας και κατά την διάρκεια του καθαρισμού, συνεχίζει να υπάρχει. Ο απ. Παύλος έλεγε, βλέπω δε έτερον νόμον εν τοις μέλεσίν μου αντιμαχόμενον τω νόμω του νοός μου και αιχμαλωτίζοντά με εν τω νόμω της αμαρτίας τω όντι εν τοις μέλεσίν μου.

Χάρις: Σήμερα όλοι οι ανθρωποι ζουν χωρίς να εργάζονται τα του Θεού και όμως ζουν. Αυτό σημαίνει ότι η χάρις του Θεού τους δίνει ζωή, την οποίαν δεν δικαιούνται λόγω της αμαρτίας. Η χάρις κρατάει πολλά χρόνια, κάποια στιγμή όμως φεύγει.

Όσοι εργάζονται στο να αναπτύξουν και να κάνουν το θέλημα του Θεού, αυτοί δεν ζουν πλέον με την χάρη αλλά, ως χρέος του Θεού να τους δικαιώσει με την αιώνια, αφθαρτη ζωή.

Χάρις: Η αμαρτία βασιλεύει μέχρι την ημέρα που θα αντιληφθούμε την χάρη του Θεού, η οποία μετέπειτα διαμορφώνει ολόκληρο το είναι μας σε χαρακτήρα Χριστού.

Χάρις: Πολλοί χωρίς να εργαστούν κατ’ ελάχιστον πνευματικά παρά μόνο θεωρητικά, μη έχοντας εκδηλώσει κανένα έργο πίστεως ή κανένα πνευματικό ερέθισμα, πιστεύουν ότι έχουν χάρη και διαρκώς καυχώνται.

Να γνωρίζουμε ότι την χάρη του Θεού την χρησιμοποιούν οι ανθρωποι οι οποίοι έχουν πνευματικά έργα. Μάλιστα όταν δέχονται θαυμασμό ή επαίνους για τα πνευματικά έργα που εργάζονται με σοφία Θεού, με θυσία τότε λένε ότι η χάρη του Θεού ενήργησε σε μένα αδελφέ και βλέπεις αυτό το πνευματικό έργο το οποίο διεργάστηκε ο Θεός διαμέσου μου.

Χάρις: Ολοκληρωνόμαστε πνευματικά, διακατεχόμενοι αιώνια από την χάρη της θυσίας του Χριστού.

Χάρις: Η χάρη του Θεού δύναται να εξαλείψει την αμαρτία από το μυαλό μας και από τα μέλη μας και ας την έχουμε κληρονομήσει. Όλα μπορούν να αλλάξουν στην ζωή μας και η αμαρτία μπορεί να εξαφανιστεί. Χρειάζεται όμως να κάνουμε βεβαίαν την κλήσιν και την εκλογήν μας διακατεχόμενοι από πνευματική σοβαρότητα.

Χάρις: Τα έργα έχουν έναν σκοπό. Αυτός είναι να διαμορφώσουμε χαρακτήρα Χριστού, με ιδιότητες Θεού.

Όσα όμως και αν είναι τα έργα μας δεν ωφελούν, ώστε να δικαιώσουμε εαυτόν ενώπιον Θεού. Ο λόγος, διότι η χάρη του Θεού, δύναται να σώσει τον ανθρωπο ψυχή τε και σώματι.

Αυτή η χάρη δόθηκε μέσα από την σταυρική θυσία του Κυρίου, χαρίζοντας σε όλους εμάς, μηδενός εξαιρουμένου, το μέγα έλεος, με φυσική συνέπεια όλοι δια αυτής της χάρης με μία ειλικρινή μετάνοια να μπορούμε να εισέλθουμε στα Αγια των Αγίων και να κοινωνούμε αιώνια την σοφία του Θεού, η οποία όταν εισέλθει μέσα μας, ελευθερώνει την ζωή μας από τα φθοροποιά στοιχεία.

Δίνει μία νέα κατεύθυνση στο πνεύμα μας το οποίο μεταλλάσσεται σε πνεύμα ζωοποιόν, αναπτύσσοντας σε εμάς αφού το ρήμα του Θεού είναι ζωοποιόν, αφθαρτα στοιχεία.

Χάρις: Η χάρη είναι του Θεού και είναι απειρη. Η χάρη εξασφαλίζει το μέγα έλεος που χάρισε ο Θεός σε όλους τους ανθρώπους ανεξαρτήτως δόγματος, λαού, έθνους.

Η θυσία του έγινε σημείο αναφοράς, σημείο ζωής. Η χάρη του είναι αυτή που μας φανέρωσε σήμερα μέσα στην Φωνή Θεού το ολοκληρωμένο Ευαγγέλιο της βασιλείας, μας φανέρωσε τον νέο τρόπο ζωής που μας εξασφαλίζει την αφθαρτη ζωή, την αναγέννηση και την εξουσία της πίστεως, αφού μέσω αυτής υλοποιούμε τα λόγια μας. Φυσική συνέπεια λοιπόν να γινόμαστε μέσω αυτής εικόνα του Θεού του αοράτου.

Η χάρη του Θεού γίνεται το διαστημόπλοιο που μας φέρνει κατευθείαν στον θρόνο του Θεού. Η δόξα ανήκει στον Χριστό. Αμήν.

Χάρις: Η χάρη έρχεται στη ζωή μας όταν ο Θεός ζει μέσα μας αλλά και με το πνευματικό μας παράδειγμα και γύρω μας, διότι όταν οι συνάνθρωποί μας γίνονται ευτυχισμένοι εξ αιτίας μας, αφήνει να εννοηθεί ότι η χάρη και η σοφία του Θεού ζουν μέσα μας. Τα πάντα περνούν από τους συνανθρώπους μας.

Ο Θεός έδωσε την ζωήν του λύτρον αντί πολλών, ώστε όλοι με τον πνευματικό μας αγώνα να συμμετέχουμε στην δική του δόξα. Εμείς αν θέλουμε να δώσουμε κάτι στους συνανθρώπους μας πρώτα ας αναγεννηθούμε και στη συνέχεια θα δώσουμε πολλά. Αμήν. Γένοιτο, γένοιτο αμήν.

Χάρις: Η χάρη είναι πάντα γύρω μας και παρουσιάζεται με την αγάπη του Θεού, η οποία μεριμνάει σε καθημερινή βάση προσφέροντας τα πνευματικά και υλικά αγαθά στο μέτρο του αγαθού. Όλους τους επισκιάζει η χάρη του Θεού, αφού όλοι την έχουν ανάγκη. Η αγάπη του Θεού πάντα στέγει.

Η χάρη του Θεού επισκιάζει όλους τους ανθρώπους ανεξαρτήτως δόγματος, λαού, έθνους και ανεξάρτητα από το αν διέπονται από δικαιοσύνη Θεού ή όχι. Ανεξάρτητα αν υπηρετούμε τον Θεό συνειδητά ή όχι, ανεξάρτητα αν κάνουμε το θέλημα του Θεού ή όχι, η χάρη είναι αυτή που μας δημιούργησε λογικά όντα, τα οποία δυνάμεθα να εξελιχτούμε πνευματικά ώστε να φτάσουμε στο κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωση. Εξάλλου ο Θεός δεν αγκαλιάζει έναν ανθρωπο, αλλά όλη την κτίση.

Η ειρήνη, η χάρη όλων μας είναι ο Χριστός. Μακάρι να γνωρίσουμε τον Χριστό και να είμεθα σίγουροι ότι θα γνωρίσουμε την ειρήνη την δική του αλλά και την χάρη του που θα πλημμυρίζει ολόκληρο τον εσωτερικό μας κόσμο χαρίζοντάς μας ευφορία, πληρότητα, σοφία, ζωή γεμάτη καρπούς του Αγίου Πνεύματος. Με λίγα λόγια αφθαρτη, γλυκύτατη, αιώνια ζωή. Αμήν.

Χάρις: Όταν η μετάνοια είναι μεγάλη τότε η αναγέννηση εξελίσσεται με επίγνωση, φυσική συνέπεια και η χάρη να είναι χωρίς μέτρο.

Χάρις Θεού σημαίνει, νους διαποτισμένος από τις αρχές του Θεού. Ο Θεός φροντίζει και τον καιρό ακόμη της αγνοιάς μας η χάρη του να είναι στη ζωή μας, αφού ξέρουμε ότι βρέχει για δικαίους και αδίκους. Πόσο μεγαλύτερη θα μπορούσε να γίνει όταν η μετάνοιά μας έφτανε την απόφαση να θέσουμε εαυτούς στην υπηρεσία του Θεού εργαζόμενοι με θυσία το αγαθό!

Εύχομαι όλοι να εννοήσουμε την χάρη που εξ αρχής μας εξασφάλισε ο Πατέρας μας, αφού μας δημιούργησε λογικά όντα ώστε να προβούμε στις ενέργειες που μας εξασφαλίζουν την θέωση. Η χάρη του Θεού όταν περισσεύει στη ζωή μας τότε μοιράζουμε ακόμα και το υλικό στοιχείο στα μέτρα που μπορούμε, ώστε το έργο της αγάπης να επισκιάζει και τους αδύναμους αδελφούς αλλά και το έργο που διεξάγουμε να φτάνει στα άκρα του κόσμου. Γένοιτο αμήν.

Χαρίσματα Αγίου Πνεύματος: Η χάρη του Θεού συντελεί, ώστε ο ανθρωπος να αποκτήσει τα χαρίσματα του Αγίου Θεού, τα οποία είναι ευλογία δική του. Τα χαρίσματα του Αγίου Πνεύματος είναι επτά: Γλωσσολαλιά, ερμηνεία γλωσσών, προφητικό, ιαματικό, διάκριση πνευμάτων, λόγοι διδαχής και τελευταία δυνάμεις.

Τα χαρίσματα ο Θεός τα δίνει σε κάποιον που διεξάγει πνευματικούς αγώνες, τα οποία έλαβε μέσα από τον προσωπικό του αγώνα.

Αυτός λοιπόν που έχει τα χαρίσματα του Θεού, έχει και την εξουσία να τα μεταδώσει στους έχοντες καλή προαίρεση και πίστη Θεού προς στήριξη της εκκλησίας και ο λόγος διότι κατέχει τον πνευματικό δρόμο των χαρισμάτων και των δωρεών του Αγίου Θεού, τον οποίον δυνάμεθα και εμείς να τον προσεγγίσουμε μέσω της παρουσίας του απεσταλμένου του στη ζωή μας.

Χαρίσματα Αγίου Πνεύματος: Το καλύτερο χάρισμα είναι να ζητάμε να μας διέπει σοφία Θεού. Μόνο αυτή δύναται να μας εξασφαλίσει ουράνια και επίγεια αγαθά. Τα αλλα όλα χωρίς σοφία Θεού θα μας κάνουν εωσφορικούς ανθρώπους που θα επιζητούμε να γίνουμε ποιμένες, προφήτες, ιδιαίτεροι κ.λπ.. Μη γένοιτο!

Χαρμόσυνο μήνυμα: Τα αγαθά της γης και του ουρανού ευφραίνεται ο ανθρωπος διά του ελέους του Χριστού, το οποίο δίδεται σε όλους χωρίς μέτρο. Ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος αναφέρει, καν καθ’ ημέραν αμαρτάνης, καθ’ ημέραν μετανόει. Αυτό να κάνουμε και να μην το βάζουμε κάτω.

Με έναν συνεχόμενο αγώνα ο τρόπος ζωής του Χριστού θα γίνει και δικός μας τρόπος ζωής, ώστε να φτάσουμε στο σημείο να γίνουμε κληρονόμοι, συγκληρονόμοι και συμμέτοχοι της δόξης του Θεού. Αμήν.

Χαρμόσυνο μήνυμα: Να παραγγείλουμε σε όλους ότι πρέπει να μετανοήσουμε. Κατόπιν να αναγεννηθούμε παίρνοντας όλοι εις χείρας ημών το Ευαγγέλιο του Χριστού, την Καινή Διαθήκη, εμπλουτίζοντας τον νου μας με την σοφία του Θεού και κάνοντας αυτόν νου Χριστού, εκδηλώνοντας αυτή την αποκεκρυμμένη σοφία του Θεού στην ζωή μας. Αμήν.

Χερουβείμ: Τα Χερουβείμ είναι αγγελοι υψηλόβαθμοί στην ιεραρχία και στην υπηρεσία του Θεού εκ των σημαντικότερων ιεραρχιών είναι οι φυλακές της γνώσης του δένδρου της ζωής και συχνά αναφέρονται ως οι αρματηλάτες του Θεού.

Τα Χερουβείμ κατεβαίνουν ανά χρονικές περιόδους στον κόσμο για να εκτελέσουν την διαταγή του Θεού θετική ή αρνητική.

Χιτών αρραφος: Ο χιτώνας συμβολίζει την αγάπη, την ταπείνωση, την ζώσα πίστη και την δικαιοσύνη η οποία δεν διαιρείται.

Χλιαρός: Τιμά τον Θεό με τα χείλη, ενώ η καρδιά του στηρίζεται στις υλικές επενδύσεις. Κλείνει τις πόρτες της θέωσης.

Χλιαρός: Όταν μοιράζουμε την αγάπη μας με το σύστημα του κόσμου ανήκουμε στον στίχο που αναφέρεται στην Αποκάλυψη, είθε να ήσο ψυχρός ή ζεστός· αν είσαι στη μέση θα σε εξεμέσω εκ του στόματός μου. Θα το πληρώσεις ανθρωπε, δεν γίνεται από την ίδια πηγή να εξέρχονται δύο γεύσεις, ούτε από το στόμα μας δύο φωνές. Πρέπει να πάρουμε απόφαση ή ο Θεός θα εξέρχεται ή ο διάβολος.

Χορταίνει τα λησμονημένα παιδιά Του: Όσοι νιώθουν ότι είναι λησμονημένοι και νιώθουν ότι δεν έχουν ευλογία στην ζωή τους θα πρέπει να τείνουν στα εξής:

1) Να πάψουν να κάνουν τους έξυπνους.

2) Να πάρουν το ευαγγέλιο του Χριστού ανά χείρας.

3) Να προσκολληθούν στην Φωνή Θεού.

4) Να μελετούν το ευαγγέλιο του Θεού.

5) Να προσεύχονται εν τω κρυπτώ και να ζητούν το μέγα έλεος του Θεού να επισκιάσει την ζωή τους.

6) Να ξεχάσουν ότι θεωρούσαν ως σαν θέλημα του Θεού μέχρι χτες το οποίο παρέλαβαν από το σύστημα των ανθρώπων.

7) Να μετανοήσουν ειλικρινά παρουσιάζοντας ουσιαστική αγάπη στον Θεό και στον ανθρωπο.

8) Να αναγεννηθούν συν Θεό ώστε να ενεργούν σαν Θεοί.

9) Να ομολογήσουν Χριστό όπου καταλαβαίνουν ότι θα εισακουστούν, ξεκινώντας με το κήρυγμα της αγάπης και της ζωής το οποίο σου εξασφαλίζει χαρά και απειρη ευλογία. Γένοιτο, γένοιτο αμήν.

Χρέος Θεού: Όσοι εργάζονται στο να αναπτύξουν και να κάνουν το θέλημα του Θεού, δεν ζουν πλέον με την χάρη αλλά, ως χρέος του Θεού να τους δικαιώσει με την αιώνια, αφθαρτη ζωή.

Χρηστότητα: Χρηστότητα σημαίνει ότι ειρηνεύουμε με τα πάντα και σπουδάζουμε με τα πάντα που συμβαίνουν μέσα μας και γύρω μας, έχοντας εμπιστοσύνη στην σοφία του Θεού ο οποίος Θεός μέσω του καλού και του κακού μας εξελίσσει και μας σπουδάζει.

Χρηστότητα: Με αγάπη ανυπόκριτη και ενθουσιασμό να προσφέρουμε υπηρεσίες των δυνατοτήτων μας προς πάντα συνάνθρωπο.

Χρηστότητα: Τήρηση και μίμηση της ζωής του Χριστού. Να ακολουθείς το πνεύμα του και να παρουσιάζεις τα έργα τα δικά του, της αγάπης, στον κόσμο. Αυτά τα έργα θα σε κάνουν αδελφό του Χριστού, κληρονόμο, συγκληρονόμο και συμμέτοχο της δόξης του. Μόνο έτσι θα βρούμε λύτρωση όχι με παρακαλετά ανώφελα χωρίς ουσία.

Χρίσμα υπό του Θεού: Το χρίσμα είναι το Αγιο Πνεύμα. Το Αγιο Πνεύμα αναπτύσσει με τον καθαρισμό και την αγάπη που εκδηλώνει ο κάθε αδελφός στον Θεό τους καρπούς, τα χαρίσματα, τα σημεία του Αγίου Πνεύματος.

Όλα αυτά έχουν σαν συνέπεια στον ανθρωπο που αφιερώνεται να γνωρίσει την ζώσα φωνή του ζώντος Θεού. Αυτό είναι το χρίσμα και προς αυτή την κατεύθυνση να τείνουμε ώστε να λάβουμε, αφού πρώτα ετοιμάσουμε τον εαυτό μας με την μελέτη, με την προσευχή, με την μετάνοια, την έκχυση του Αγίου Πνεύματος ώστε να γίνουμε τουλάχιστον οι αρχηγοί του στρατεύματος του Θεού, να γίνουμε διδακτοί Θεού και όχι ανθρώπων.

Μόνο έτσι θα μετέχουμε στην ίδρυση της βασιλείας του Θεού όπως στον ουρανό αλλά και στη γη και μόνο με αυτό τον τρόπο θα εξαπλωθεί και θα επικρατήσει το Ευαγγέλιο της βασιλείας παντού, ώστε η ζωή η αιώνιος να επανέλθει διά του Υιού και Λόγου στο ανθρώπινο γένος. Αμήν.

Χρίσμα υπό του Θεού: Χρίσμα υπό του Θεού έχει αυτός που ακούει την ζώσα φωνή του ζώντος Θεού και στοιχειοθετείται στη συνέχεια δι’ αυτής με απώτερο σκοπό να εντάξει το θέλημα του Θεού στη ζωή του και στη ζωή των αδελφών που ο Θεός καθημερινά προσθέτει γύρω του.

Χρίσμα έχει αυτός ο οποίος γνωρίζει το Ευαγγέλιο της βασιλείας, το οποίο κηρύττει διά του λόγου του και διά της παρουσίας του. Μάλιστα φανερώνει αυτό με θυσία στους συνανθρώπους του. Χρίσμα υπό του Θεού έχει αυτός ο οποίος καλέστηκε ανωθεν με σκοπό να επιτελέσει έργο, το οποίο ανθρωπος, αγγελοι και κόσμος να θαυμάζουν εις τους αιώνες τους άπαντες.

Χρίσμα υπό του Θεού έχει αυτός που διέπεται από ταπείνωση και εφαρμόζει τους νόμους της αγάπης, η οποία αγάπη στρέφεται προς πάντα συνάνθρωπο, φίλο και εχθρό.

Χρίσμα έχει αυτός που γνωρίζει την αλήθεια και έγινε αλήθεια σε σημείο να διακατέχεται από ελευθερία πνεύματος και όλοι γνωρίζουμε ότι όπου το πνεύμα του Θεού εκεί ελευθερία.

Χρόνος οικοδόμησης: Είναι σοφία σήμερα να έλθουμε εις εαυτόν και να μεριμνούμε ώστε να βρούμε χρόνο να αναγεννήσουμε τον εαυτό μας διά του Ευαγγελίου, για να ενδυθούμε και να επενδυθούμε πίστη ζώσα η οποία θα ενεργοποιήσει μηχανισμούς αφθαρτους, αιώνιους που μπορούν να μας μεταστοιχειώσουν, διότι η πίστη είναι θώρακας στη ζωή μας. Τα βέλη που χρειάζεται να σβήσουμε δεν είναι ανθρώπινα αλλά ουράνια τα οποία φέρνει ο αγγελος φωτός με έναν σκοπό, να ανακόψει την πνευματική μας πορεία και το κάλεσμά μας.

Εμείς με την ολοκληρωμένη αφιέρωση θα επικρατήσουμε της αμαρτίας, της φθοράς και του θανάτου. Η αγάπη του Θεού θα μας εξασφαλίσει τον Θεό μέσα μας, ο οποίος θα λειτουργεί στη ζωή μας αιώνια, αφού η αγάπη μας θα στρέφεται προς πάντα συνάνθρωπο, φίλο και εχθρό.

Η ελπίδα είναι παράγωγο της πίστεως. Μέχρι να αποκτήσουμε ζώσα πίστη θα ελπίζουμε και θα συνεχίζουμε τον αγώνα της αναγέννησης συνειδητά. Ο Θεός δεν μας κάλεσε για να παίξει μαζί μας και μετά να μας οδηγήσει στην απώλεια, είναι δεδομένη η σωτηρία μας. Εάν τε λοιπόν ζώμεν, εάν τε αποθνήσκωμεν, του Κυρίου είμεθα. Γένοιτο, γένοιτο αμήν.

Χρόνος οικοδόμησης: Ο Χριστός έκανε τα του νόμου και δικαιώθηκε υπέρ της αληθείας του νόμου ο οποίος έλεγε, ο ποιήσας ταύτα ζήσεται. Παρόλα αυτά έδωσε την ζωή του λύτρο αντί πολλών ώστε και εμείς μέσω του μέγα ελέους που μας χάρισε, να κερδίσουμε χρόνο ώστε να τον εφαρμόσουμε.

Ο χρόνος φεύγει ανεπιστρεπτί θα πρέπει να εκμεταλλευόμαστε αυτόν τον χρόνο που έχουμε διότι καλύτερο είναι το προλαμβάνειν παρά το θεραπεύειν.

Ο τρόπος που εκμεταλλευόμαστε τον χρόνο είναι η αφιέρωση. Αυτή δημιουργεί προϋποθέσεις ζωής ώστε να ολοκληρώσουμε την αναγέννησή μας, η οποία επείγει.

Χρόνος οικοδόμησης: Όταν πήγαινα σχολείο και γράφαμε διαγώνισμα, θυμάμαι που ο δάσκαλος μας έλεγε, θα γράψετε μέχρι να χτυπήσει το κουδούνι, όταν χτυπήσει ότι γράψατε, γράψατε. Έτσι και ο νόμος. Όσο ζει ο ανθρωπος έχει χρόνο να τον εφαρμόσει, αν πεθάνει ότι εφάρμοσε από αυτόν εφάρμοσε.

Επειδή ο χρόνος φεύγει ανεπιστρεπτί θα πρέπει να εντρυφούμε πάνω σε αυτόν κάθε μέρα, γιατί αν πεθάνουμε πάει να πει ότι δεν τον εφαρμόσαμε και ο λόγος διότι η τελευταία εντολή του νόμου λέει, ο ποιήσας ταύτα ζήσεται. Αφού λοιπόν σήμερα πεθαίνουμε, αυτό συνεπάγεται ότι δεν τον εφαρμόζουμε.

Πιστεύω όμως ότι έχει έρθει ο καιρός να τον εφαρμόσουμε. Ο ιερός Χρυσόστομος αναφέρει, καν καθ’ ημέραν αμαρτάνεις, καθ’ ημέραν μετανόη.

Χρόνος οικοδόμησης: Η αμαρτία γεννά τον θάνατο. Όμως σήμερα δεν μπορεί να μας υποχειριάσει ο θάνατος διότι το έλεος σβήνει κάθε παράβαση δική μας, η οποία διαπράττεται ενάντια του νόμου του Θεού. Έτσι διά του μέγα ελέους που χάρισε ο Θεός εις ημάς και διά του Υιού του μας καθιστά υιούς Θεού, υιούς ζωής και ο λόγος διότι κερδίζουμε χρόνο ώστε να ολοκληρώσουμε την μετάνοιά μας, η οποία ολοκληρώνει την αναγέννησή μας.

Χρόνος οικοδόμησης: Σήμερα όλοι μαζί αγωνιζόμαστε διά του Λόγου του, ώστε να αναπτυχθεί μέσα μας ο Θεός. Η παρουσία του στην ζωή μας θα μας διαφωτίσει και θα μας δώσει τον τρόπο ώστε να πεθάνει ο έτερος κακός εαυτός μας, η αμαρτία. Κατόπιν διά του νόμου του Θεού θα ζήσουμε την εν Χριστώ ζωή, ιδρύοντας την βασιλεία του πρώτα μέσα μας και έπειτα γύρω μας.

Ο χρόνος ανήκει στην ιδιαιτέρα εξουσία του Θεού και στην υπακοή την δική μας εις αυτόν.

Χρόνος οικοδόμησης: Σήμερα ήρθε το πλήρωμα του χρόνου, διότι ο Θεός κατέβηκε στην γη και εργάζεται έργο το οποίο ανθρωπος δεν μπορεί να το καταλάβει, εάν σε αυτόν δεν αποκαλυφθεί διά Πνεύματος Αγίου.

Το πνεύμα του Θεού όπου θέλει πνέει και την φωνή αυτού ακούομαι αλλά δεν γνωρίζουμε από που έρχεται και που υπάγει.

Το Πνεύμα το Αγιο εργάζεται σήμερα μέσα στις κοινωνίες των ανθρώπων και όλα τα γεγραμμένα θα λάβουν χώρα.

Εμείς όλοι βλέποντας την κατάσταση του κόσμου πολλές φορές απιστούμε, όμως, θέλω να προσέξουμε ώστε να μην αφαιρούμε την παντοδυναμία του Θεού. Ο Θεός με την παρουσία του Μωυσή και το ευλογημένο ραβδί του, κατάφερε να ελευθερώσει έναν λαό, τον Ισραηλιτικό λαό σε μία εβδομάδα, χωρίς κανένα θύμα από την πλευρά των Εβραίων.

Επομένως και ο κόσμος ας φαίνεται ότι είναι μακριά από τον Θεό, όταν έρθει η ώρα θα δούμε όλους τους ανθρώπους να μετανοούν και τον πλανήτη ολόκληρο να αλλάζει.

Εμείς όλοι ας μείνουμε στην προσευχή, στην αναγέννηση σπουδάζοντας την σοφία του μέσα από τον Λόγο του Θεού και μέσα από την Φωνή Θεού και την πνευματική περιουσία που ο Θεός της εμπιστεύθηκε.

Χρόνος οικοδόμησης: Δυστυχώς λόγω της παχυλότητας του υλιστικού στοιχείου στην ζωή μας, ο χρόνος μας δεν χρησιμοποιείται σήμερα για την αναγέννησή μας και για την απόκτηση της ζώσης πίστης.

Εμείς όμως που ανήκουμε στην Φωνή του Θεού θα πρέπει να εννοήσουμε ότι η ζωή μας δεν συνίσταται εκ των υπαρχόντων μας. Όταν το καταλάβουμε αυτό θα βάλουμε στην ζωή μας τα στοιχεία του Θεού ώστε δια αυτών να αναπτυχθούμε πνευματικά, λιγοστεύοντας τον χρόνο που αφιερώνουμε σε ανώφελα πράγματα όπως ύλη, μικρότητες, κουτσομπολιά, σύστημα του κόσμου και πραγμάτων που δεν θα μας ωφελήσουν πνευματικά. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να στοιχίσουμε την ζωή μας δίπλα στον Χριστό.

Θα πρέπει να μην απορρίψουμε το σύστημα του κόσμου διότι έχει πράγματα θετικά που θα μας ωφελήσουν, απλώς θα πρέπει να θέσουμε σε δεύτερη μοίρα την αύξηση της ύλης στην ζωή μας και των κοσμικών επιδιώξεων και να θέσουμε σε πρώτη μοίρα την πνευματική μας αναγέννηση.

Η πνευματική μας αναγέννηση να ομοιάζει με το αεροπλάνο το οποίο όταν φεύγει αναπτύσσει ταχύτητα βαδίζοντας πάνω στον διάδρομο που είναι ο κόσμος, όταν όμως αποκτήσει αρκετή ταχύτητα με μια κίνηση των πτερυγίων αφήνει τον κόσμο και πηγαίνει προς τον ουρανό. Έτσι και εμείς, ας είμαστε στον κόσμο κάποια στιγμή όταν εννοήσουμε την αποστολή μας και αποκτήσουμε εμπειρίες πνευματικές με μια κίνηση θα βγούμε από το φθοροποιό σύστημα του κόσμου και θα μπορέσουμε να πετάξουμε στον θρόνο του Θεού που είναι η αναγέννηση, η ταπείνωση, η αγάπη, η πίστη, η δικαιοσύνη, η χαρά, οι καρποί, τα χαρίσματα, τα σημεία.

Μάλιστα όταν ο Χριστός θα έρθει θα χρειαστούμε να έχουμε ζώσα πίστη και ολοκληρωμένη επίγνωση πνευματικών δικαιωμάτων, ώστε τα γεγονότα να μην γίνουν παγίδα εις ημάς.

Χρειάζεται αφιέρωση, ώστε να εννοήσουμε την αποστολή μας και σχετική απομάκρυνση από τον θόρυβο της κοινωνίας μέχρι να φτάσουμε στο σημείο να ζούμε μέσα στον κόσμο και να μην μας επηρεάζει ο κόσμος, η πορεία του και τα ανώφελα έργα του τα οποία μας οδηγούν με ιλιγγιώδη ταχύτητα στον θάνατο. Αμήν.

Χρόνος οικοδόμησης: Χωρίς Πνεύμα Αγιο και χωρίς εμπειρίες πνευματικές τίποτα δεν μπορεί να στηριχτεί.

Για να είμεθα σίγουροι για την πνευματική μας αναγέννηση και τους πνευματικούς μας στόχους θα περιμένουμε το τέλος ώστε ο Χριστός να βραβεύσει με το ευ δούλε αγαθέ και πιστέ εις τα ολίγα εστάθης πιστός επί πολλών θέλω σε καταστήση, είσελθε εις την χαράν του Κυρίου.

Για να μην βρεθούμε εκτός απροόπτου να εκμεταλευόμεθα τον χρόνο ώστε να μην φεύγει ανεπιστρεπτί, μέχρι την ημέρα που θα φτάσουμε στο στάδιο εκείνο το πνευματικό που όταν μας ρωτάνε τι δουλειά κάνουμε να λέμε μαθητές του Χριστού και ιδρυτές της βασιλείας αυτού. Γένοιτο, γένοιτο αμήν.

Χρόνος οικοδόμησης: Όταν κάποιος μπει στο αεροπλάνο που είναι ο Θεός, όσο πιο πολύ ανυψώνεται τόσο πιο πολύ χάνεται ο κόσμος από την ζωή του. Αυτό θα πρέπει να γίνει και στην δική μας ζωή. Ο κόσμος και οι επιδιώξεις του να μικραίνουν μέσα μας και να μεγαλώνουν οι στόχοι και οι επιδιώξεις μας πάνω στο θέλημα του Θεού.

Κάποιος μου είπε κάποτε, εσύ έχεις ελεύθερο χρόνο και ασχολείσαι με τον Θεό τόσο πολύ; Και εγώ του απάντησα, όταν αγαπάς κάτι όλο το εικοσιτετράωρο είναι ελεύθερος χρόνος τον οποίο τον διαθέτεις γι’ αυτό που αγαπάς.

Δεν υπάρχει για τον ανθρωπο του Θεού παρά μόνο ελεύθερος χρόνος στο να κάνει μόνο το θέλημα του Θεού και ο λόγος διότι διακατέχεται από θείο έρωτα. Όταν ο άνθρωπος δεν έχει μεγάλη αγάπη στον Θεό, τότε καλύπτει τον εαυτό του με χίλιες δύο δικαιολογίες τις οποίες τελικά τις πιστεύει και επαναπαύεται σε αυτές.

Η συμβουλή μου είναι να επιδιώκουμε συνέχεια την εντρύφησή μας σε καθημερινή βάση μέσα στον Λόγο του Θεού και στην σοφία που διακατέχει την Φωνή Θεού και να είμεθα σίγουροι ότι θα εισέλθουμε στο νοητό παράδεισο και στην αφθαρτη ζωή χωρίς καν να καταλάβουμε πώς συνέβηκε η πνευματική αυτή αλλαγή. Κατόπιν η χαρά μας θα είναι απειρη διότι θα γίνουμε κληρονόμοι του Θεού με κληρονομιά αφθαρτη, αιώνια, απειρη η οποία θα συνοδεύει αιώνια την παρούσα και την μέλλουσα ζωή. Γένοιτο, γένοιτο αμήν.

Χρόνος οικοδόμησης: Ο Χριστός είναι ο πλησίον σήμερα. Για να αναγεννηθούμε θα χρειαστεί χρόνος στο να σπουδάσουμε την σοφία του Θεού και χρόνος για να την εντάξουμε στην ζωή μας. Αυτός ο χρόνος καθορίζεται υπό του Θεού ανάλογα την ακαθαρσία, την αγνοια ή την δυσπιστία του καθενός.

Αφιέρωση ζητά ο Θεός, ο Πατέρας από όλους εμάς, να απολέσουμε αυτή την μικρή ζωή που έχουμε ώστε να την πάρουμε μεγάλη και παντοτινή αιώνια ζωή, αφθαρτη ζωή.

Νομίζω ότι αξίζει τον κόπο να κάνουμε αυτή την θυσία η οποία στρέφεται προς πάντα συνάνθρωπο φίλο και εχθρό και γίνεται για την δόξα του Θεού και την αναγέννησή μας. Μετά από μία τέτοια απόφαση να είμεθα σίγουροι ότι ο Θεός τίποτα δεν θα μας στερήσει. Εξάλλου η ζωή για μένα αρχίζει μετά την αναγέννηση. Αμήν.

Χρόνος οικοδόμησης: Ο χρόνος και η εξέλιξη θα δημιουργήσουν το έθνος το Αγιο του Θεού, διότι ο ανθρωπος θα αποκωδικοποιήσει όλα τα μυστήρια εκείνα του Θεού τα οποία θα θέσει μέσα του ώστε να λειτουργούν στην καθημερινότητά του όπως ο Κύριος.

Χωλαίνω ανάμεσα σε δύο φρονήματα: Ο Πατέρας όλων ημών, ο Κύριος, ήτο ιδεώδης ανθρωπος, είχε αρχές και επιδιώξεις τις οποίες φανέρωνε με τα λόγια του και τα έργα του και οι οποίες δεν μεταβάλλονταν. Όταν αγαπήσουμε τον Θεό και εννοήσουμε το θέλημά του, θα αποκτήσουμε προσωπικότητα Χριστού, η οποία είχε πιστεύω που δεν μεταβάλλονταν ανάλογα με τις συνθήκες της ζωής του.

Ο δίγνωμος εμπεριέχει φόβο, προσωπικά συμφέροντα, πονηρίες και προσωπικότητα η οποία μεταβάλλεται  ανάλογα με τα προσωπικά του συμφέροντα. Όποιος έχει Χριστό, έχει και νου Χριστού, μάλιστα εργάζεται με θυσία και παρουσιάζει τα πιστεύω του, όποια και αν είναι αυτά, με οποιοδήποτε αποτέλεσμα θετικό ή αρνητικό, χωρίς να σκέφτεται το κόστος.

Αν μείνουμε δίγνωμοι, ας αναλογιστούμε ότι ο Θεός μας προτιμά ή ψυχρούς ή ζεστούς. Τον χλιαρό θα τον απολέσει αργά ή γρήγορα, μη γένοιτο!

Χωλαίνω ανάμεσα σε δύο φρονήματα: Κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες βρίσκεται ο καθένας, να ξεκινήσει να εργάζεται πνευματικά και να έχει το πνεύμα του μαθητή και όχι του δασκάλου.

Έτσι σιγά – σιγά δεν θα έχει δύο κυρίους στη ζωή του, Θεό ή διάβολο, αλλά θα επικρατήσει με την πάροδο του χρόνου το αγαθό, ο Θεός στη ζωή του ο οποίος θα μεριμνά για την ισχυρή εκείνη προσωπικότητα κατά Θεό, κάνοντας τον ανθρωπο ιδεώδη με αρχές και επιδιώξεις Θεού όπου το παράδειγμά του θα διαμένει εις τους αιώνες των αιώνων.

Μέχρι να καταφέρουμε το ποθούμενο, το οποίο είναι να βασιλεύσει ο Θεός, δεν θα απελπιζόμεθα στις πτώσεις μας. Η απελπισία είναι το μεγαλύτερο σύστημα, δαιμόνιο του εγωισμού.

Με συνεχή διακαή αγώνα θα νικήσουμε τον έτερο κακό εαυτόν μας και θα ζούμε μετέπειτα με τον Θεό, ιδρύοντας αυτός ο Θεός διά του Λόγου του την βασιλεία αυτού μέσα μας και διά της κρίσεως και γύρω μας.

Χώμα: Το εργοστάσιο της ύλης του ανθρώπου.

Χωρισμός: Καμία διαφορά δεν υπάρχει μεταξύ των λαών. Η αγνοια, η αποστροφή μας από τον Λόγο του Θεού μας χώρισαν, σε Ιουδαίους, Χριστιανούς, Καθολικούς, Ειδωλολάτρες, Μουσουλμάνους, Βουδιστές κ.λπ..

Αν εννοήσουμε το θέλημα του Θεού, το οποίο εκδήλωσε με την ζωή του ο Υιός και Λόγος του Θεού του ζώντος, θα επιτευχθεί η ενότητα μεταξύ των ανθρώπων. Αυτό θα φέρει τον Θεό ανάμεσά μας ώστε να σκηνώσει μεταξύ μας.

Κάνε Θεέ μου, να ζήσουμε την μέγιστη επαγγελία σου, η οποία ειπώθηκε από το στόμα του Υιού σου, εν τούτω γνώσονται πάντες ότι εμοί μαθηταί εστε εάν αγάπην έχητε εν αλλήλοις.

Φανταστείτε να φύγουν οι μικρότητες, τα στερεότυπα εκείνα που χώρισαν τους ανθρώπους, όπως είναι τα εντάλματα κ.λπ., ο κόσμος ολόκληρος θα μεταμορφωθεί σε έναν επίγειο παράδεισο.

Χωρισμός - Διαζύγιο: Ο χωρισμός απαγορεύεται, όμως λόγω της δαιμονισμένης κατάστασης του κόσμου που μας περιβάλλει είναι αναπόφευκτος. Ο χωρισμός πολλές φορές είναι και σωτήριος.

Το έλεος του Θεού είναι απλετο και η εκκλησία μέσα από το έλεος θέσπισε τους τρεις γάμους δίνοντας σε όλους να εννοήσουν τη σοβαρότητα του γάμου.

Το κακό είναι όταν στο γάμο υπάρχουν και παιδιά στα οποία ο χωρισμός φέρνει αγιάτρευτα και αδιόρθωτα τραύματα τα οποία τα συνοδεύουν σε όλη τους τη ζωή ειδικά όταν είναι μικρά.

Το ζευγάρι από την ώρα που ενώνεται με τα δεσμά του γάμου πρέπει να σηκώσει τα βάρη του με επίγνωση και με θυσία. Για να μη φτάσει το ζευγάρι στο χωρισμό χρειάζεται να αναγεννηθεί. Μόνο όταν αναγεννηθεί ο ένας βρίσκει κατανόηση έναντι του αλλου, μάλιστα ο Χριστός φωτίζει τον ανδρα και τη γυναίκα δια του αγιασμού και του ευαγγελίου ώστε ο ένας να γλυκαίνει τη ζωή του αλλου. Καθώς ο ένας να σέβεται τον αλλο και να μη στερεί την ελευθερία του αλλου.

Χωρίς την αναγέννηση ο γάμος είναι θάνατος ψυχής και σώματος διότι ο ανθρωπος αναγκάζεται να σηκώσει φορτία δυσβάστακτα τα οποία δεν μικραίνουν ποτέ αλλά πάντα μεγαλώνουν σε σημείο να επιφέρουν μέχρι και το θάνατο. Ο λόγος, διότι χάνεται η ελευθερία και οι κινήσεις αυτής είναι τυποποιημένες, όταν έρθει όμως ο Χριστός τα πάντα μετατρέπονται σε ευλογία.

Χώρος διαβόλου: Χώρο στον διάβολο δίνουμε όταν το πνευματικό μας επίπεδο δεν είναι του Χριστού. Τότε αυτός μέσω της αγνοιας, μέσω της ημιμάθειας, μέσω της αμαρτίας παίρνει δικαιώματα και κάθε στιγμή μας οδηγεί σε αδιέξοδο με το να θυμώνουμε με το καθετί.

Η συνεχόμενη εντρύφησή μας στον Λόγο του Θεού, στην σοφία αυτού μας καθιστά ειρηνοποιούς και ο λόγος διότι για εμάς τα πάντα συνεργούν στο αγαθό. Έτσι ειρηνεύουμε και καταφέρνουμε να κενώνουμε τον εαυτό μας. Αυτό κάνει τον Θεό να ζει κοντά μας, ώστε να φρουρεί τη ζωή μας με την απειρη σοφία του.

Χώρος διαβόλου: Η φυτεία που δεν φύτεψε ο Πατέρας, ο Θεός είναι ο διάβολος, οι αγγελοί του και η αμαρτία. Αυτή η φυτεία και όσοι έχουν σαν θεωρία την διδασκαλία τους η οποία αντιτάσσεται στο θέλημα του Θεού, θα εκριζωθούν αργά ή γρήγορα.

Η Φωνή Θεού αρχισε την εκρίζωση της φυτείας (διάβολος) από τα μέλη του Θεού που είναι οι ανθρωποι. Ο διάβολος θα ριχθεί στην αβυσσο όταν οι ανθρωποι αναγεννηθούν κατά Θεό. Τότε δεν θα μπορεί να βρει ούτε έναν ανθρωπο να μπει μέσα του και να κάνει τα έργα του, έτσι θα ζει αιώνια μόνος του στην αβυσσο.

Όσο δεν πλησιάζουμε προς τον Θεό και δεν ολοκληρώνουμε την μετάνοιά μας και την αναγέννησή μας, ο διάβολος θα βρίσκει πάντα πρόσφορο έδαφος και με την αγνοια που μας διέπει θα μπαίνει στην ζωή μας και θα προκαλεί δυσάρεστα γεγονότα. Μη γένοιτο!

Να προσευχόμαστε και να λέμε το μη εισενέγκης ημάς εις πειρασμόν αλλά ρύσαι ημάς από του πονηρού και συνάμα να εντρυφούμε μέσα στον Λόγο του Θεού για να αποφύγουμε τις παγίδες του οι οποίες μας οδηγούν στο να χάνουμε την ψυχή μας και το σώμα μας. Αμήν.

Χώρος διαβόλου: Ο διάβολος ως αγγελος φωτός δύναται να εισέλθει στη ζωή όλων μας, μηδενός εξαιρουμένου, φυσικά για να μας κρατήσει ταπεινούς ώστε να μην κινδυνέψει η ψυχή μας, ειδικότερα όταν η αποστολή είναι μεγάλη και η εξουσία ιδιαίτερη.

Τα διανοήματα του πονηρού είναι απειρα και χρειάζονται αισθητήρια γεγυμνασμένα ώστε να δυνάμεθα κάθε στιγμή να τον καταλάβουμε πριν βρει πρόσφορο έδαφος και μας οδηγήσει σε αδιέξοδο. Αυτός που κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες παραμένει στις αρχές του Θεού, της Φωνής Θεού δεν κινδυνεύει.

Αδέλφια μου ο αγιασμός, η ζώσα πίστη, η αφθαρτη ζωή αναπτύσσεται διά της ακοής. Ας επισκεπτόμαστε την σελίδα της Φωνής Θεού και ας ακούμε τον Λόγο του Θεού συνέχεια, ώστε τα διανοήματα του πονηρού να μην βρίσκουν ποτέ πρόσφορο έδαφος στη ζωή μας όταν αφήνουμε πνευματικά μεγάλα κενά μετά του Θεού αλλά και μεταξύ μας.

Όταν αφήνουμε μεγάλα πνευματικά κενά τότε ο διάβολος καταφέρνει και δαιμονίζει τη ζωή μας. Μη γένοιτο!

Χώρος προσευχής: Ο χώρος της προσευχής είναι αγιος τόπος διότι εκεί κατεβαίνει ο Θεός και ενισχύει τον προσευχόμενο με σοφία Θεού προς επίτευξη των υπερβατικών στόχων. Γένοιτο, αμήν.

Ψαλλουσι νέαν ωδήν: Ο Θεός δοξάζεται με το να συλλάβουμε το θέλημά του ώστε με τον σχετικό αγώνα να το αναπτύξουμε στην ζωή μας.

Όταν έχουμε αγιότητα δοξάζεται ο Θεός, όταν έχουμε ζωή δοξάζεται ο Θεός, όταν έχουμε σοφία Θεού η οποία διέπεται από την αναμαρτησία δοξάζεται ο Θεός, όταν τον μιμούμεθα κάθε στιγμή της ζωής μας δοξάζεται ο Θεός, όταν νικήσουμε την αμαρτία η οποία επιφέρει τον θάνατο ψυχής και σώματος δοξάζεται ο Θεός, όταν κηρύττουμε το Ευαγγέλιο του Χριστού χωρίς συμφέροντα και προσωπικές φιλοδοξίες δοξάζεται ο Θεός, όταν η αφθαρσία επικρατήσει της φθοράς δοξάζεται ο Θεός.

Ο Θεός δεν δοξάζεται με το να λέμε ότι είμεθα Χριστιανοί και να απέχουμε από το θέλημά του. Ο Θεός δεν δοξάζεται με το να επιζητούμε να πεθάνουμε ώστε να πάμε στην αλλη ζωή όπου εκεί θα συναντήσουμε τον Χριστό και θα ζούμε καλά.

Ο Χριστός αναστήθηκε, δεν ξαναπέθανε και αν θέλουμε να τον βρούμε μην τον αποζητάμε στους ουρανούς αλλά πρώτα μέσα μας και κατόπιν θα μας επισκεφτεί αυτός ώστε να διαφωτίσει τον εσωτερικό μας κόσμο και να διαυγάσει και συμπληρώσει εις ημάς τα ελλείποντα. Γένοιτο, γένοιτο, αμήν.

Ψέμα: Το ψέμα είναι η αμαρτία, τα πάθη, οι πονηρίες, οι εγωισμοί, οι χωρισμοί, τα σκάνδαλα μεταξύ των ανθρώπων, οι ασθένειες, η φθορά με αποκορύφωμα όλων τον θάνατο. Επομένως, με το ψέμα δεν θα δικαιωθεί ουδείς ενώπιον του Θεού.

Ψέμα: Το ψέμα είναι το πολίτευμα του διαβόλου, το οποίο καταστρατηγεί με μύριους τρόπους την αλήθεια του Χριστού.

Ψέμα: Πολίτευμα αδιασάλευτο, αφού κατόρθωσε ο διάβολος να το βάλει εις τους πρωτόπλαστους έγινε η ζωή η ουσιαστική του ανθρώπου σε σημείο να έγκειται η διάνοια του ανθρώπου επιμελώς επί τα πονηρά εκ νεότητας αυτού.

Από γενικής πλευράς, το ψέμα είναι πολίτευμα δια τον ανθρωπο. Απόδειξη είναι ότι υπάρχουν εις το πολίτευμά του τα κατά συνθήκη ψεύδη τα οποία ουδείς καταδικάζει. Παραχώρηση Θεού να ιδρυθεί πρώτα το βασίλειο του σκότους ώστε όταν ιδρυθεί το βασίλειο της αλήθειας, να έχουν οι ανθρωποι την κακή εμπειρία και να μη θέλουν ποτέ να επιστρέψουν εις το ψέμα.

Όταν ο ανθρωπος έχει πείρα από το σκοτάδι, στο οποίο κινδυνεύει συνεχώς να πέσει και να σκοτωθεί, εάν πάει στο φως δεν θέλει ποτέ να επιστρέψει στο σκοτάδι.

Ψέμα: Το ψέμα μεγαλώνει την αρνητική πίστη μέσα μας και μας αναπτύσσει τον φόβο. Έτσι δια του φόβου και της ολιγοπιστίας μας οδηγούμαστε στην φθορά, στον θάνατο, στην απώλεια, μη γένοιτο!

Ψευδοπροφήτες: Ψευδοπροφήτες και ψευδοδιδάσκαλοι είναι όλοι αυτοί οι οποίοι στο όνομά του Χριστού αναπτύσσουν αιρέσεις, ξένες διδασκαλίες, οι οποίες οδηγούν τους ανθρώπους στην απώλεια.

Δεν έχουν οι ανθρωποι σήμερα ουσιαστική σχέση με το θέλημα του Θεού. Ο τρόπος καθοδήγησης ή διδασκαλίας αυτών επισύρει ταχείαν απώλειαν στους ιθύνοντες και στον λαό που επηρεάζουν σήμερα.

Τι να πω τώρα; που η αλήθεια καταδικάζει όλους. Δεν είναι αλήθεια αυτό; Ή δεν είναι αλήθεια ότι όλος ο πλανήτης είναι βυθισμένος στο ψέμα; Ψέματα λένε οι θρησκευτικοί ηγέτες, ψέματα οι πολιτικοί ηγέτες. Στο ψέμα δεν ανήκει ότι όλος ο χριστιανικός κόσμος δεν μελετά τον Λόγο του Θεού;

Το μόνο πρόβλημα που απασχολεί σήμερα ιθύνοντες των λαών και τον λαό τον ίδιο είναι τα spreads, το χρηματο-οικονομικό σύστημα, τα χρήματα. Όλοι αγωνιούν πότε θα πάρουν σύνταξη, πόσα χρήματα θα πάρουν και τι επενδύσεις θα κάνουν κ.λπ.

Δεν είναι αλήθεια, Εξάλλου  και η τηλεόραση φανερώνει κάθε μέρα ότι ο χριστιανικός κόσμος αποθηκεύει και επενδύει σε τράπεζες εκατομμύρια αδιαφορώντας για τους αδυνάτους;

Δεν είναι αλήθεια ότι ο χριστιανικός κόσμος δεν έχει αγάπη, δεν έχει χαρά, δεν έχει σοφία Θεού, δεν έχει ζώσα πίστη;

Δεν είναι αλήθεια ότι ο χριστιανικός κόσμος πιστεύει στην μεταθανάτια ζωή ενώ ο Χριστός ερχόμενος στον κόσμο αρχισε να δίνει ζωή, να θεραπεύει ασθενείς, να ανασταίνει νεκρούς, να μοιράζει ότι έχει πνεύμα και ύλη χαρίζοντας ζωή; Ήρθε να δείξει τον τρόπο ώστε να γίνουμε κατ’ εικόνα και ομοίωση.

Για μένα αιρετικοί είναι όλες οι θρησκείες του κόσμου, οι οποίες ανέπτυξαν τύπους και εντάλματα ανθρώπων φεύγοντας από την ουσία του θελήματος του Θεού, την ανυπόκριτη αγάπη. Δυστυχώς γεμίσαμε κτίρια στα οποία επένδυσαν οι θρησκείες και που αποκαλούν ότι είναι του Θεού, στην ουσία όμως είναι μαγαζιά που εκδηλώνουν διάφορες εξουσίες, διαχειρίζοντας τεράστια ποσά και εμπορεύοντας ψυχές ανθρώπων.

Που εφαρμόζεται το αγαπάτε αλλήλους, που υφίσταται η ζωή, η υγεία, ο Θεός; Τι να πω, λυπάμαι πολύ! Κύριε, συγχώρεσέ με αν κρίνω. Κάποτε ένας έλεγε: Όταν πάψουν να με κατηγορούν οι εχθροί μου λέγοντας ψέματα για μένα, θα πάψω και εγώ να λέω την αλήθεια για αυτούς.

Ψευδοπροφήτες: Τα πολλά πνεύματα τα δημιούργησε το ατομικό συμφέρον το οποίο γέμισε τον κόσμο εντάλματα ανθρώπων. Για να γνωρίσουμε τους ψευδοπροφήτες θα πρέπει πρώτα να γνωρίσουμε το θέλημα του Θεού, το οποίο αναπτύσσεται μέσα στον Λόγο του Θεού.

Γι’ αυτό επιμένω να μελετούμε όλοι τον Λόγο του Θεού, διαφορετικά θα είμεθα ευάλωτοι στο ψέμα και στα εντάλματα των ανθρώπων, τα οποία σήμερα δόξα τον Θεό με τον αγώνα που διεξάγουμε όλα αυτά τα χρόνια, γνωρίζουμε ποια είναι. Και μάλιστα έχουμε αποκαλύψει μέσα στις ομιλίες ή στις ερωταπαντήσεις τις οποίες στέλνουμε όπου υπάρχει κύκλος της Φωνής Θεού, αλλά έχουμε αναρτήσει και στο internet.

Μελετώντας λοιπόν ένας ανθρωπος ή πολλοί ανθρωποι όλα αυτά τα πνευματικά έργα της Φωνής Θεού, θα φρουρήσουν τους εαυτούς τους από τα εντάλματα και από τους ψευδοπροφήτες.

Θα πρέπει να φρουρήσουμε τους εαυτούς μας και από τους αγγέλους εκείνους που ενεργούν ως αγγελοι φωτός και μας οδηγούν μακριά από τον Θεό ενώ εμείς νομίζουμε ότι ενεργούμε σύμφωνα με το θέλημα του Θεού.

Αν θέλει κάποιος να ενωθεί με τον ζώντα Θεό πρέπει να γνωρίσει το Ευαγγέλιο της βασιλείας, το οποίο δύναται να αποκαταστήσει την δαιμονισμένη κατάσταση και να επαναφέρει τη ζωή την αιώνια διά του Χριστού, χτίζοντας αυτή μέσα του και γύρω του. Το οποίο σήμερα Ευαγγέλιο κηρύττεται και ενεργεί στη ζωή την δική μας ώστε να λάβει χώρα ο αγιασμός.

Ο τρόπος που ενεργεί και κηρύττεται σήμερα το Ευαγγέλιο της βασιλείας είναι διά της Φωνής του Θεού, η οποία υπάρχει στο Ευαγγέλιο του Χριστού.

Ψευδοπροφήτες: Νύχτα και μέρα συστήνουν τον εαυτό τους ως απεσταλμένο Θεού και όποιος δεν τους δέχεται, τον απορρίπτουν, τον πετροβολούν με τα λόγια τους και τα έργα τους.

Ψευδοπροφήτες: Είναι όλοι όσοι φανατίζουν τον λαό με δόγματα και με φανατισμούς που φτάνουν σε ακρότητες και πολέμους. Χρειάζεται προσοχή! Τώρα, αυτό που κλέβουν είναι η ψυχή του Χριστιανού στο να υπηρετεί ξερούς και ανώφελους τύπους, συμφέροντα και φιλοδοξίες δικές τους.

Ψευδοπροφήτες: Ο ψευδοπροφήτης δεν έχει Θεό ή σέβασμα, μπροστά στο ατομικό του συμφέρον μηδενίζει τα πάντα προς δικό του όφελος. Μάλιστα μιλάει για τον Θεό και μετατρέπει τα λόγια του Θεού σύμφωνα με τα δικά του συμφέροντα, ώστε να κατέχει την εξουσία αιώνια αν είναι δυνατόν, εκμεταλλευόμενος την αγνοια των συνανθρώπων του.

Ο ψευδοπροφήτης δεν έχει καμία σχέση με τον προφήτη του Θεού. Ο ψευδοπροφήτης εργάζεται για προσωπικά οφέλη ενώ ο προφήτης του Θεού για την δόξα του Θεού και την σωτηρία του ανθρώπου.

Ψήφος στο Βαραββά: Η ανθρωπότητα ψήφισε Βαραββά και μέχρι σήμερα αυτός βασιλεύει. Τι λέτε; Εμείς θα ψηφίσουμε με τα έργα μας και τα λόγια μας Χριστό ώστε να ανατραπεί αυτή η κατάσταση του ψεύδους που υπάρχει σήμερα και έχει επισκιάσει όλο τον πλανήτη ώστε να είναι βυθισμένος στο ψέμα στην φθορά και στον θάνατο;

Ο Βαραββάς φανερώνει την αμαρτία και την συνέχεια της πτώσης, η οποία οδηγεί στον θάνατο.

Ο Χριστός συμβολίζει τον αγιασμό, την αναμαρτησία, την αφθαρτη, αιώνια, χαρούμενη αιώνια ζωή. Γένοιτο, γένοιτο αμήν.

Ψυχήν ζώσα - πνεύμα ζωοποιόν: Εις ψυχήν ζώσα σημαίνει ανθρωπος με περιορισμένη δυνατότητα να σκέφτεται και να εξελίσσεται. Εις πνεύμα ζωοποιόν σημαίνει ανθρωπος ο οποίος συλλαμβάνει το πνεύμα του Θεού και εξελίσσεται.

Σήμερα στη γενιά μας η ανθρωπότητα μεταβάλλεται  από ψυχή ζώσα σε πνεύμα ζωοποιόν. Το πνεύμα που ζωοποιεί τον ανθρωπο σήμερα είναι το πνεύμα του Θεού.

Η Φωνή Θεού ζωοποιεί διότι εξελίσσει τον ανθρωπο που την δέχεται και του εξασφαλίζει εξουσία στη ζωή, στη λογική του Θεού, στην πολυποίκιλη σοφία αυτού. Ο τρόπος; Με την πνευματική περιουσία που δημιουργεί και κατόπιν χορηγεί στους ανθρώπους που ο Θεός στέλνει κοντά της.

Η ζωοποίηση ξεκίνησε. Η ημέρα του Κυρίου έφτασε. Το πνεύμα του εκχέεται σήμερα μέσω της Φωνής Θεού. Ας την πιστέψουμε, ας την ακολουθήσουμε και σύντομα θα καταλάβουμε το πνεύμα του Θεού να μας ζωοποιεί αφού με την σοφία αυτού μας παίρνει από ανθρώπους οι οποίοι είμεθα σήμερα εις ψυχήν ζώσα και μας μεταβάλει σε θεούς με πνεύμα ζωοποιόν, πνεύμα εξέλιξης. Γένοιτο, γένοιτο αμήν.

Νεότερη Παλαιότερη