Να έχουμε εμπιστοσύνη στον Θεό

  


Να έχουμε εμπιστοσύνη στον Θεό 

Πολλοί άνθρωποι, όταν έρχονται στον Θεό, δεν έρχονται για να μάθουν για τον Θεό αλλά έρχονται για να μάθουν το μέλλον. Έτσι φτιάχνουμε Θεό στα μέτρα μας. Παλιά είχαμε τα μαντεία, τις χαρτορίχτρες, λέγανε τον καφέ, τα χαρτιά κλπ. Τώρα νομίζουν, ότι την θέση αυτών, την έχουν πάρει οι πνευματικοί. Μεγάλη διαστρέβλωση. Μάλιστα το κακό είναι, ότι και οι πνευματικοί, αντί να τους πουν ότι δεν είναι αυτό το θέλημα του Θεού, κάνουν τους μελλοντολόγους. Στην συνέχεια, η άγνοια του ανθρώπου, δίνει το έναυσμα στο να συστήνει τον πνευματικό, «να, εμένα μου είπε ο γέροντας, θα πάρω γυναίκα καλή, θα γίνει πόλεμος, να μαζέψετε φαγητά, θα βρεις δουλειά», κλπ. καθώς και σε εμένα έρχονται άνθρωποι και μου λένε «τι λες αδελφέ, θα παντρευτώ, θα βρω δουλειά, θα μπορέσω να έχω πολλά χρήματα;» κλπ. Για να βρεις λύση, δεν φτάνει μόνο μία προσευχή. Χρειάζεται από την αρχή, να προγραμματίσεις τον νου σου στο να δουλέψει όπως θέλει ο Θεός, δηλαδή με ειρήνη, με αγάπη, με χαρά, με δικαιοσύνη και με αλήθεια. Χρειάζεται μετάνοια και αναγέννηση. Χρειάζεται να βρούμε, τι είναι αυτό που δημιούργησε το πρόβλημα, ώστε να το λύσουμε. Ο Κύριος, όταν θεράπευε έναν, έλεγε, «μηκέτι ἁμάρτανε, ἵνα μὴ χεῖρόν σοί τι γένηται» (Ιω. 5:14). Άρα για να γίνεις καλά, χρειάζεται να σταματήσεις το λάθος, την αμαρτία. Αμαρτία βάσει του Λόγου του Θεού, σημαίνει αστοχία, έφυγα από τον στόχο που είναι να κάνω το θέλημα του Θεού. Δεν φτάνει μόνο να λες «είμαι χριστιανός, πήγα στην εκκλησία, θα κάνω μία προσευχή», κλπ. Ο στόχος είναι να γίνω παιδί Θεού, θυγατέρα Θεού, να αλλάξω, να γίνω ο νέος κατά Θεό άνθρωπος, να ηρεμήσω, να ησυχάσω, να σταματήσω να τρέχω. Προσέξτε το αυτό, διότι όλοι τρέχουμε. Γιατί τρέχουμε; Δεν χρειάζεται. Να σπουδάσουμε την αγάπη, την ταπεινοφροσύνη, την δικαιοσύνη κλπ. Άλλοι νομίζουν, ότι το μέλλον είναι μακριά και τρέχουν δεξιά και αριστερά να το μάθουν, «τι θα γίνει στο μέλλον; Θα γίνει πόλεμος;», κλπ. Εγώ τους λέω «τι αγωνιάς; Περίμενε. Θα το δεις το μέλλον σου σύντομα, αφού τα χρόνια περνάνε πολύ γρήγορα, σαν σφαίρα τρέχουν. Τι θέλεις να το μάθεις, λες και μπορείς να το αλλάξεις;» Όχι. Να έχουμε εμπιστοσύνη στον Θεό, αυτός ξέρει τι θα γίνει, αν θα γίνει, πώς θα γίνει. Εσένα και εμένα θα με φυλάξει, αν φροντίσω να κάνω το θέλημά του.

 

Σκοπός του Θεού, είναι να δημιουργήσει ξεχωριστή προσωπικότητα στον καθένα μας

 

Ο παγκόσμιος Θεός, ο οποίος δημιούργησε τον κτιστό και άκτιστο κόσμο που φιλοξενεί η Κτίση, στοχεύει και στην ξεχωριστή προσωπικότητα του καθενός μας. Διαπεραστικός αυτός ο Θεός ως μάχαιρα, διά της κρίσης που προκαλεί η αναγέννηση, επιδιώκει την μετάνοια του ανθρώπου πάνω στην αλλαγή της λειτουργίας του νου, ώστε να δημιουργήσει στον καθένα μας τον νου τον δικό του ο οποίος μας καθιστά υιούς και θυγατέρες Θεού.

 


Ιδεώδεις άνθρωποι

 

Δεν χωράει άλλη λογική ανάμεσα σε υγιείς, πνευματικούς ανθρώπους παρά η δικαιοσύνη του Θεού που είναι η προσφορά και η αγάπη. Οι άνθρωποι που είναι ιδεώδεις, δεν κουνούν την ουρά τους σε κανέναν, είναι οι ίδιοι και σήμερα και αύριο και πάντα, όπου και αν βρεθούν. Οι φωτισμένοι άνθρωποι, δείχνουν πάντα ένα πρόσωπο, είναι ζωντανοί και ο λόγος, διότι βαδίζουν στην ζωή με το δικό τους πρόσωπο, έχουν προσωπικότητα, είναι αληθινοί.

 

Προσευχή

 

Η προσευχή γίνεται σκέψη. Κατόπιν γίνεται ζώσα πίστη. Κατόπιν διά μέσου των ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων, ταξιδεύει ώστε να δημιουργήσει, μέσω της άμορφης ύλης την οποία εξουσιάζει και συντονίζει, το θαύμα. Η προσευχή με την ζώσα πίστη, συντελεί το θαύμα, διότι υλοποιεί την ύλη και παρέχει την θεραπεία ή τον πολλαπλασιασμό της ύλης. Η προσευχή είναι η κινητήριος δύναμη της παρούσης και της μελλούσης ζωής. Χωρίς αυτή δεν θα μπορέσουμε να πετύχουμε το οτιδήποτε. Και αν πετύχουμε πράγματα, χωρίς την προσευχή, θα χαθούν γρήγορα. Αμήν.

 

Πνευματικό μήνυμα

 

Ένας πνευματικά ακαλλιέργητος νους (εγκέφαλος), δυστυχώς γίνεται με την πάροδο των χρόνων, λέσχη δαιμονίων, όπου εκεί μέσα συντελούνται οι συνεδριάσεις αυτών των δαιμονίων. Μη γένοιτο!

 

Πνευματικό μήνυμα

 

Πολλοί λένε, «θέλω να σου εμπιστευθώ ένα μυστικό αλλά μην το πεις σε κανέναν». Αφού το μυστικό δεν μπορούμε να το διαφυλάξουμε εμείς, μην περιμένουμε να το φυλάξουν οι άλλοι για εμάς. Να γνωρίζουμε, ότι από την ώρα που θα το πούμε, θα το μάθει ο κόσμος όλος. Όσο το κρατάμε για τον εαυτό μας, το εξουσιάζουμε. Όταν το πούμε, αυτό θα μας εξουσιάσει.

 

Πνευματικό μήνυμα

 

Η δόξα του Θεού, θα ανατείλει σε εμάς, όταν η κρυφή ζωή μας γίνει θέλημα Θεού.

 

 

Υγεία

 

Τι σημαίνει υγεία; Με τον όρο υγεία τι εννοούμε; Εννοούμε την κατάσταση της πλήρης ευεξίας. Πλήρης ευεξία, σημαίνει υγεία στο ψυχικό, νοητικό, κοινωνικό και βιολογικό επίπεδο και όχι μόνο απουσία της νόσου. Όλοι έχουμε ακούσει για τον επενδύτη ο οποίος αναφέρεται ως εξής υπό του Αποστόλου Παύλου, «οὐ θέλομεν ἐκδύσασθαι, ἀλλ᾿ ἐπενδύσασθαι, ἵνα καταποθῇ τὸ θνητὸν ὑπὸ τῆς ζωῆς.» (Β Κορ. 5:4). Άρα, ο περιβόητος επενδύτης, το αποκεκρυμμένο μυστήριο, βρίσκεται σήμερα μπροστά μας, και αυτός, διά Πνεύματος Αγίου, δύναται να ενεργοποιηθεί και να μας παρέχει την πλήρη υγεία. Η επιστήμη σήμερα, η οποία είναι η στερέωση των καιρών, με τις έρευνές της στο υλικό αλλά και στο ψυχοσυναισθηματικό κομμάτι, το οποίο επηρεάζει το βιολογικό μας σώμα κατά 99,9 τοις εκατό, προσδιορίζει την υγεία, όχι μόνο ως απουσία της ασθένειας από το βιολογικό μας σώμα αλλά και ως κατάσταση, η οποία μας χορηγεί πληρότητα στην ευεξία και όχι πληρότητα στην ευεξία σε ένα επίπεδο.

Νεότερη Παλαιότερη