Ο Θεός είναι αγάπη



Ο Θεός είναι αγάπη. Όσοι φτάσουν στην αγάπη θα αποτελέσουν τον λαό του Θεού, το στράτευμα του Θεού. Αυτή να επιδιώκουμε και τις αρχές της να εξασφαλίσουμε ώστε να έρθει η ημέρα να δούμε Θεού πρόσωπο, διότι ο Θεός δεν θα μας πάρει στα σοβαρά αν δεν τον πάρουμε εμείς πρώτα στα σοβαρά. Ο Θεός όπου δει αγάπη κατεβαίνει και συναντά τον άνθρωπο τον οποίον την έχει και τον ευλογεί. Αμήν.

Εξετράπησαν, σημαίνει ότι χάθηκε η αγάπη του Θεού, η ουσία του Θεού από την ζωή των ανθρώπων. Έτσι, βυθίστηκαν στην αμαρτία και τα λόγια τους και τα έργα τους τρέχουν στην ματαιότητα. Σήμερα οι άγιοι εξαφανίστηκαν, κάθε εκατό χρόνια μπορεί να υπάρξει έστω και ένας και οι άνθρωποι το συζητούν μέρα-νύχτα σαν να είναι μεγάλο επίτευγμα ενώ θα έπρεπε όλοι να έχουν τις επιδιώξεις αυτές της αγιότητας, αφού η εντολή του Θεού είναι άγιοι γίνεσθε καθώς εγώ ειμί. Οι άνθρωποι του Θεού δυστυχώς σήμερα με το μικροσκόπιο εντοπίζονται και ο λόγος διότι έχουν πλανηθεί οι πάντες, πνευματικοί και μη. Αυτό το βλέπουμε διότι ο κόσμος, πνευματικός και μη, σήμερα δεν στηρίζεται στην αγάπη, στην ταπείνωση, στην πολυποίκιλη σοφία του Θεού αλλά στα χρήματα, στα φάρμακα, στα συμφέροντα και στις προσωπικές φιλοδοξίες. Σήμερα δυστυχώς δεν πλανήθηκαν τινές αλλά η πλειοψηφία των ανθρώπων.

Εμείς,  θα πρέπει να εργαζόμαστε σήμερα με συναίσθηση των πραγμάτων ώστε το αγαθό, ο Θεός να πάρει την πρώτη θέση στην ζωή μας αλλά και στην ζωή όλων των Ελλήνων και σαν διαχειριστές του πνευματικού πλούτου, ο οποίος έχει εναποταμιευθεί και γραφτεί στην Ελληνική γλώσσα, να τον αξιοποιήσουμε και να τον μεταβιβάσουμε και στα έθνη διά του πνευματικού παραδείγματος και αναστήματος όλων ημών. Για να πετύχουμε την ανατροπή του δαιμονισμένου κόσμου και να τον μετατρέψουμε σε παγκόσμιο αγιαστήριο, ας εισέλθουμε πρώτα στο δικό μας αγιαστήριο, στην προσευχή ώστε να αντλήσουμε την σοφία του Θεού, την οποίαν όταν εξασφαλίσουμε να την φέρουμε στην ζωή μας ως τον νέο τρόπο ζωής και στην συνέχεια να τον μεταλαμπαδεύσουμε σε όλα τα έθνη.

Μα, θα μου πει κάποιος, ο Λόγος του Θεού είναι σήμερα στα έθνη. Συμφωνώ, όμως, ο άνθρωπος σήμερα στα λόγια είναι του Θεού ενώ τα έργα του απέχουν απ’ αυτόν. Εμείς με το παράδειγμά μας, αν το πιστεύουμε, να το εκδηλώνουμε ώστε οι πάντες να βλέπουν την σοφία του Θεού πάνω μας. Ο Λόγος έγεινε σαρξ και κατώκησε μεταξύ ημών και είδομεν την δόξαν αυτού, δόξαν ως μονογενούς παρά του Πατρός, πλήρης χάριτος και αληθείας. Αυτός ο Λόγος να μπει και στην δική μας σάρκα, άλλωστε ο Κύριος τόνισε, παράδειγμα έδωκα εις εσάς, καθώς ό,τι εγώ ποιώ και σεις δύνασθε να ποιήσετε και πλειότερα τούτων θέλετε ποιήσει. Γένοιτο, γένοιτο αμήν. Μόνο με την απόφαση και την αφιέρωσή μας πάνω στα δρώμενα του Ευαγγελίου θα φύγει η πλάνη από την ζωή μας αλλά και από την ζωή των γύρω μας. Αμήν.

Στίχος 7ος: Είναι τραγικό να έχουν κάποιοι αρπάξει την εξουσία, να θεωρούν εαυτούς νομοδιδάσκαλους και να οδηγούν τους ανθρώπους στον θάνατο επιδιώκοντας υλική περιουσία, συμφέροντα και προσωπικές φιλοδοξίες. Είναι τραγικό να κηρύττουν τον νόμο του Θεού και να απέχουν από αυτόν όσο ο ουρανός από τη γη, επιδιώκοντας και αναπτύσσοντας στην ζωή τους και στην ζωή των συνανθρώπων τους εντάλματα ανθρώπων και ξερούς τύπους, αφήνοντας το ποίμνιο ακαλλιέργητο στα ερεθίσματα ή στα σκάνδαλα του μεταπτωτικού κόσμου και οδηγώντας αυτό στην φθορά και στον θάνατο. Μη γένοιτο!

Μακάρι ο Θεός να φωτίσει τους ανθρώπους ώστε να φτάσουν στο πνευματικό επίπεδο να αντιλαμβάνονται την ζώσα φωνή του ζώντος Θεού μέσα από τον Λόγο του Θεού και να δρομολογούν εαυτό στο θέλημα του Θεού, το οποίο αναπτύσσει την ζωή τους πάνω στον καθαρισμό, στον αγιασμό και στη κατάργηση του φυσικού θανάτου. Γένοιτο, γένοιτο αμήν.

Νεότερη Παλαιότερη