Δύο προφήτες

 


Δύο προφήτες

 

 Όλοι οι χριστιανοί ανεξαρτήτου δόγματος και αιρέσεως περιμένουν τους δύο προφήτες. Αυτούς λίγοι θα τους γνωρίσουν διότι θα προφητεύσουν εν σάκκω και σποδώ. Στο τέλος, αφού θα έχουν αποδιοργανώσει την οργάνωση του αντίχριστου με την προσευχή, θα φανερωθούν ώστε να τους δουν όλοι. Είναι δύσκολο να συμφωνήσουν δύο άνθρωποι. Ο Λόγος του Θεού λέει, εάν δύο συμφωνήσωσιν επί της γης, περί παντός πράγματος, περί του οποίου ήθελον κάμει αίτησιν, θέλει γείνει εις αυτούς. Αυτοί οι δύο φαίνεται θα συμφωνήσωσιν:   

 

1) Στο να προσεύχονται. Η προσευχή είναι η κινητήριος δύναμις των πάντων της παρούσης και της μελλούσης ζωής.

 

2) Στο τέλος, θα γνωριστούν, αφού γίνουν τα πάντα εκτός και εάν ο Θεός τους γνωρίσει αναμεταξύ τους δια Πνεύματος Αγίου.

 

3) Το κήρυγμά τους θα είναι η ένωση των χριστιανών ( να σέβομαι την άποψη, τη θρησκευτική συνείδηση και την ελευθερία του άλλου).

 

4) Θα έχουν ως θεμελιώδη αρχή την ίδρυση της βασιλείας του Θεού επί της γης. Ο Χριστός είπε, αιτείτε πρώτον τα της βασιλείας και ταύτα πάντα θέλουσι σας προστεθή. Οι άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν και ειδικά οι χριστιανοί ότι πρέπει να ζητήσουν την βασιλεία και τρέχουν να φτιάξουν σπίτια, να πάρουν ακριβά αμάξια, να μορφώσουν τα παιδιά τους για να βγάζουν πολλά χρήματα κ.λ.π., όμως έξαφνα έρχεται η ασθένεια, έρχεται ο θάνατος, έρχονται τα δεινά. Πρώτος παγκόσμιος πόλεμος, δεύτερος παγκόσμιος πόλεμος, ουαί και αλίμονο όταν γίνει ο τρίτος. Όταν όμως αγωνιστούμε να ιδρυθεί η βασιλεία τότε θα έρθει η αγάπη παντού. Ο Χριστός, στο κατά Λουκάν Ευαγγέλιον, αναφέρεται ότι συναντήθηκε με τρεις άνδρες και στους τρεις ζήτησε αφιέρωση. Το ίδιο θέλει ακόμη από τους άνδρες. Που είναι τώρα οι άνδρες του Χριστού, πόσο θα περιμένουμε να τους δούμε, άραγε θα τους δούμε;       

Νεότερη Παλαιότερη