Μην δίνουμε σημασία στους ανθρώπους που μας κατηγορούν.



Το σύστημα του κόσμου το οποίο διακατέχεται από την εωσφορική αμαρτία επηρεάζει τον μη αναγεννημένο άνθρωπο. Τον αναγεννημένο άνθρωπο δεν τον επηρεάζει τίποτα διότι για αυτόν όλα συντελούν στην αναγέννησή του, στην εξέλιξή του, στην σωτηρία του και ανήκουν στην σοφία του Θεού η οποία τον οδηγεί στην υπέρβαση, στην θέωση. Για τον άνθρωπο του Θεού, τα πάντα συνεργούσι προς το αγαθόν εις τους αγαπώντας τον Θεόν (Ρωμαίους 8:28). Αμήν.

 




· Μην δίνουμε σημασία στους ανθρώπους που μας κατηγορούν. Να γνωρίζουμε ότι αυτοί έρχονται και φεύγουν, είναι σαν τις μπόρες. Όταν δίνουμε σημασία πέφτουμε στην παγίδα να χάνουμε την ειρήνη του Χριστού. Όταν συμβαίνει αυτό τότε να τρέχουμε στο αγιαστήριο, στον Θεό ο οποίος θα μας ενισχύσει και θα μας φρουρήσει. 

 




· Εάν κάνεις δεκαεννέα φίλους οι οποίοι δεν έχουν σκοπό να εφαρμόσουν το Ευαγγέλιο του Χριστού τότε κινδυνεύεις να γίνεις ο εικοστός. Καλύτερα να μείνουμε στο αγιαστήριο σπουδάζοντας την σοφία του Θεού μέχρι ο Θεός να δημιουργήσει στους συνανθρώπους μας προϋποθέσεις πνευματικές έλξης ως προς το θέλημα του Θεού παρά να χάνουμε τον χρόνο μας με εξωγραφικές άλογες λογικές (εντάλματα). 




· Οι αιρετικοί και οι αφορισμένοι μιλάνε πάντα για πράγματα τα οποία διέπονται από σοφία μόνο που για την εποχή τους είναι αδιανόητα έτσι δέχονται αυστηρή κριτική, όμως στις μετέπειτα γενεές παίρνουν αξία. Ο Γαλιλαίος είπε ότι η γη είναι στρογγυλή και γυρίζει γύρω από τον Ήλιο και η Ιερά Εξέταση τον καταδίκασε σε θάνατο όμως σήμερα όλοι γνωρίζουμε ότι είχε δίκιο. Γι’ αυτό όταν ακούμε κάτι που δεν το καταλαβαίνουμε ας μην το καταδικάζουμε, ο χρόνος θα δείξει. Ας αφήσουμε τον χρόνο να φέρει τις αλήθειες που κρύβει. 


 




· Όταν οι αναγεννημένοι άνθρωποι συζητούν η χαρά είναι άπειρη μεταξύ τους. Όταν οι μη αναγεννημένοι άνθρωποι συζητούν τότε γκρινιάζουν, λογομαχούν και στο τέλος οδηγούνται σε αδιέξοδο, στοιχείο που τους χωρίζει και τους οδηγεί στην μοναξιά.





· Χίλιες φορές να κάνεις δικά σου λάθη παρά να ακολουθείς το σωστό των άλλων. Να γνωρίζουμε πως, ό,τι δεν γίνεται εκ πίστεως είναι αμαρτία (Ρωμαίους 14:23). 


 


· Όταν κηρύττουμε το Ευαγγέλιο της βασιλείας να το κάνουμε για να αναγεννήσουμε και να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας και όχι για να κερδίσουμε οπαδούς. 

 


· Οι άνθρωποι που δεν γνώρισαν τον Θεό δυστυχώς έχουν στηρίξει την ζωή τους στο υλικό στοιχείο. Αυτοί πάντα διαπληκτίζονται με τους συνανθρώπους τους. Οι άνθρωποι του Θεού μόνο με τον εαυτό τους διαπληκτίζονται και μόνο αυτόν διορθώνουν.




· Χωρίς τον ελληνικό αρχαίο πολιτισμό των στωικών και λοιπών φιλοσόφων και χωρίς τον ελληνοχριστιανικό πολιτισμό ο κόσμος δεν μπορεί να επιδιώξει πνευματικούς, υπερβατικούς στόχους οι οποίοι θα τον οδηγήσουν στην θέωση εξασφαλίζοντας την άφθαρτη, αθάνατη ζωή και την μέγιστη αγάπη. Οι Έλληνες είτε το θέλουμε είτε όχι είναι διαχειριστές του πλούτου του Θεού ο οποίος πλούτος θα πρέπει να γίνει στη ζωή των Ελλήνων ο νέος τρόπος ζωής ώστε να μεταλαμπαδευτεί κατόπιν σε όλον τον πλανήτη που κατοικείται από λογικά όντα και έπειτα να μεταλαμπαδευτεί και σε όλη την κτίση. Αμήν. 




· Ανά τους αιώνες τα συμφέροντα, οι προσωπικές φιλοδοξίες χώρισαν τους ανθρώπους σε έθνη, λαούς, θρησκείες κ.λπ.. Να υιοθετήσουμε όλοι μια αρχή: Όλοι είμεθα άνθρωποι οι οποίοι θα πρέπει να διαχειριζόμαστε την αγάπη μεταξύ μας και πάνω σ’ αυτή να εξελισσόμεθα. Ο Χριστός φανέρωσε να αγαπάμε τον αδελφό ως εαυτό. Ο Σωκράτης έλεγε, δεν είμαι πολίτης της Αθήνας αλλά του κόσμου. Όσοι βλέπουν με αυτά τα μάτια θα αποτελέσουν τον λαό του Θεού στο μέλλον. Αμήν. 

 



· Ο καλύτερος τρόπος για να λύσεις τα προβλήματά σου είναι να τα αφήσεις στα χέρια του Θεού. Εσύ όμως να συνεχίζεις να σπουδάζεις την σοφία του Θεού η οποία βρίσκεται μέσα στον Λόγο του. 

 




· Να σπουδάζουμε από όλους τους ανθρώπους και από όλους τους σοφούς του κόσμου αλλά να μην μιμηθούμε κανέναν διότι τότε θα χάσουμε την ιδιαίτερη αποστολή μας που ο Θεός ενέπνευσε μέσα μας διά Πνεύματος Αγίου.


Νεότερη Παλαιότερη