Η επιθυμία γεννά την αμαρτία

 



Ο πνευματικός άνθρωπος δεν επιβάλλει την λογική του σε κανέναν. Ο μωρός κάνει τα πάντα για να τον ακούσουν οι άλλοι. Ο καλύτερος τρόπος για να αποδείξεις σε κάποιον ότι κάνει λάθος είναι να του επιτρέψεις να αναπτύξει τις ιδέες του ώστε να έρθει η μέρα που θα αντιληφθεί το λάθος του. Εμείς να συνεργαζόμεθα μόνο με ανθρώπους του αυτού πνεύματος ώστε να αποφύγουμε τον διαπληκτισμό, τα σκάνδαλα, την διαμάχη, τον εωσφορικό εγωισμό. Ο Κύριος ήξερε την αποστολή του γι’ αυτό έλεγε, όστις θέλει οπίσω μου ελθείν (Μάρκος 8:34). Ο άνθρωπος που κινείται υπό του Θεού στο να εκπληρώσει επαγγελίες οι οποίες εδόθηκαν εις αυτόν υπό του Θεού κάνει την δουλειά του εκπληρώνοντας τους στόχους του με την σοφία του Θεού η οποία του παρέχει την ταπεινοφροσύνη. Ταπεινοφροσύνη σημαίνει κενώνω τον εαυτό μου και τον παραδίδω στα χέρια του Θεού εμμένοντας και σπουδάζοντας στο αγιαστήριο την σοφία του Πατέρα Θεού. Γένοιτο, γένοιτο, αμήν.




·




· Η επιθυμία γεννά την αμαρτία, η αμαρτία γεννά τον θάνατο. Η επιθυμία όταν γίνεται αμαρτία επιφέρει την πνευματική σύγχυση στον εγκέφαλό μας. Αυτό φανερώνει και αφήνει να εννοηθεί ότι απέχουμε της ειλικρινούς απόφασης που λάβαμε στο κάλεσμα του Θεού. Χρειάζεται εγρήγορση πνευματική ώστε να δημιουργηθεί νέα βάση πνευματικής εξέλιξης η οποία γκρεμίζει το κράτος του θανάτου. Ο Απ. Παύλος φανέρωσε, διά Πνεύματος Αγίου, να κάνουμε βεβαία την κλήση που λάβαμε. Η Φωνή Θεού διανέμει δωρεάν την σοφία εκείνη η οποία καταργεί την επιθυμία που φέρνει την αμαρτία η οποία κατόπιν φέρνει την φθορά και τον θάνατο. Ας εντάξουμε την Φωνή Θεού στη ζωή μας, στην σπουδή μας και ας διορθώσουμε πνευματικά ελλείποντα τα οποία θα μας εξασφαλίσουν τον νοητό παράδεισο μέσα μας και γύρω μας. Αμήν. 







· Σοφία Θεού διακατέχει τον άνθρωπο εκείνο που δεν μπαίνει σε ξένα χωράφια και δεν επιθυμεί με νουθεσίες να υποχειριάσει την ζωή των συνανθρώπων του. Ο σοφός άνθρωπος νουθετεί με την ζωή του και το άψογο πνευματικό παράδειγμά του. Ο σοφός άνθρωπος νουθετεί μόνο στην περίπτωση που ερωτηθεί διαφορετικά σιωπά. Ας γίνουμε σοφοί έχοντας εμπιστοσύνη στον Θεό ο οποίος φανερώνει ότι ουδέ του θέλοντος ουδέ του τρέχοντος αλλά του ελεούντος Θεού (Ρωμαίους 9:16). Καθώς, πάσα δόσις αγαθή και πάν δώρημα τέλειον άνωθεν εστι καταβαίνον από του Πατρός των φώτων (Ιακώβου 1:17). Καθώς, χωρίς εμού ου δύνασθε ποιείν ουδέν (Ιωάννης 15:5). Καθώς, εάν ο Κύριος δεν οικοδομήση οίκον εις μάτην κοπιάζουσιν οι οικοδομούντες αυτόν (Ψαλμοί 127:1). Αμήν. 

 






· Όταν στην καθημερινότητα τα ερεθίσματα που δεχόμεθα από τον κόσμο επηρεάζουν την δική μας απόφαση ή λογική τότε να γνωρίζουμε ότι το πνεύμα μας είναι παιδικό. Μόνο ένα μικρό παιδί μπορείς να το κάνεις να χαρεί ή να κλάψει. Αν και στη δική μας ζωή συμβαίνει κάτι τέτοιο τότε ας επικαλεστούμε με ειλικρίνεια τον Θεό να μας σπουδάσει την δική του σοφία η οποία είναι υπεράνω κάθε ανθρώπινης νοήσεως και μας καθιστά ιδεώδεις ανθρώπους με επιδιώξεις ουρανόδρομες και πιστεύω αιώνια τα οποία δεν επιδέχονται επηρεασμό. Γένοιτο, γένοιτο, αμήν. 

 




· Ο εγωιστής ομοιάζει με τον πετεινό ο οποίος φωνάζει το πρωί και χωρίς να το καταλάβει προδίδει την θέση του με φυσική συνέπεια να γίνεται εύκολη λεία για την αλεπού. Ο αναγεννημένος, οξυδερκής άνθρωπος του Θεού αντιλαμβάνεται εύκολα τον εγωισμό διότι πάντα ο άνθρωπος που διακατέχεται απ’ αυτόν χρησιμοποιεί το εγώ για να κεντρίσει το ενδιαφέρον των άλλων και να γίνει το κέντρο του κόσμου στην παρέα. Ο εγωιστής δημιουργεί αποστροφή στον Θεό και στους ανθρώπους. Ο ταπεινός δημιουργεί συνοχή γύρω του διότι όλοι τον δέχονται και τον επιθυμούν. Ας γίνουμε ταπεινοί. Αμήν. Ο Θεός γνωρίζουμε ότι, υπερηφάνοις αντιτάσσεται ταπεινοίς δε δίδωσι χάριν (Ιακώβου 4:6, Πέτρου Α΄ 5:5). Καθώς, και επί τίνα επιβλέψω αλλ’ η επί τον ταπεινόν και ησύχιον και τρέμοντα τους λόγους μου (Ησαΐας 66:2). Αμήν. 


Νεότερη Παλαιότερη