Προσωπικότητα Χριστού



1ον) Προσωπικότητα Χριστού, πάντα μέσα από την ελεύθερη βούλησή μας, ώστε να δημιουργήσουμε τον ιδεώδη άνθρωπο μέσα μας, ο οποίος δεν μεταβάλλεται ανάλογα με τα ερεθίσματα του κόσμου αλλά υπερβαίνει την ανθρώπινη αντίληψη και βαδίζει προς την θέωση.


2ον) Θα χρειαστούμε έναν χώρο σιωπής που θα τον ονομάσουμε αγιαστήριο. Εκεί θα σπουδάζουμε την αναγέννηση και την προσευχή. Το αγιαστήριο μάς παρέχει άφθαρτη ζωή, διότι αναπτύσσουμε διάλογο με τον Θεό μέσω της προσευχής και της μελέτης. Η εξάπλωση προηγείται του καθαρισμού, όταν ο Θεός φέρνει ανθρώπους στην ζωή μας, όχι όταν εμείς τους κυνηγάμε. Θα έχουμε εμπιστοσύνη στον Άγιο Θεό ο οποίος μεριμνά για τα δημιουργήματά του. Δεν θα αφαιρούμε την παντοδυναμία του, η οποία μπορεί να κάνει εκατομμύρια ανθρώπους να έρθουν και να μας ζητήσουν πνευματική οδηγία, ώστε ο Πατέρας διά μέσου μας να διορθώσει τα ελλείποντα στον λαό του, αφού πρώτα εμείς τα έχουμε διορθώσει και έχουμε εξασφαλίσει την σοφία του Θεού.


3ον) Θα χρειαστούμε στο αγιαστήριο τον Λόγο του Θεού. Προσοχή! Από μόνος του ο Λόγος του Θεού, το Ευαγγέλιο του Χριστού, ίσως να μας ρίξει σε παγίδες και να βαδίσουμε σ’ έναν δρόμο χωρίς αποτελέσματα, και ο λόγος, διότι είμεθα επηρεασμένοι από το σύστημα του κόσμου, από τις θρησκείες και από τα στερεότυπα αυτού, όπως κοινωνικό σύστημα κλπ. Γι’ αυτό η Φωνή Θεού δημιούργησε πνευματική περιουσία η οποία διανέμεται δωρεάν ώστε να συλλάβουμε τις προθέσεις του Θεού, τις οποίες θα κάνουμε δικές μας επιδιώξεις.


4ον) Να σπουδάσουμε στο αγιαστήριο την σοφία του Θεού, όπως ο φοιτητής της Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο, αφιερώνοντας πολύ χρόνο. Δεν θα φύγουμε από το αγιαστήριο, παρά μόνο όταν είναι μεγάλη ανάγκη ή αν ο Θεός έρθει να μας πει το «εὖ, δοῦλε ἀγαθὲ καὶ πιστέ! ἐπὶ ὀλίγα ἦς πιστός, ἐπὶ πολλῶν σε καταστήσω· εἴσελθε εἰς τὴν χαρὰν τοῦ κυρίου σου.» (Ματθ. 25:23). Πρέπει να εκμεταλλευόμαστε τον χρόνο μας ο οποίος φεύγει ανεπιστρεπτί με έναν σκοπό, να ανακαλύψουμε όλες τις πηγές του Σωτηρίου που αποκωδικοποιούν τα μυστήρια του Θεού.


5ον) Στοιχείο αναφοράς στην ζωή μας για να πετύχουμε τους στόχους μας θα είναι το «Πάντοτε χαίρετε, ἀδιαλείπτως προσεύχεσθε,   ἐν παντὶ εὐχαριστεῖτε·» (Α Θεσ. 5:16-18) ώστε κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες και αν βρεθούμε, με την δύναμη του Θεού να συνεχίσουμε τον αγώνα μας και τα θετικά εν Χριστώ ερεθίσματα που έχουμε δεχτεί και δημιουργούν συναισθήματα γεμάτα ευφορία και χαρά, να μας διακατέχουν μέχρι τέλους, έχοντας πλήρη εμπιστοσύνη στον Πατέρα μας, τον Θεό. Η πρώτη αγάπη που είχαμε στον Θεό να μείνει μέχρι τέλους και να μεταλλαχθεί σε θείο έρωτα.


6ον) Η ζώσα πίστη να μας διακατέχει μέχρι τέλους. Ας φθειρόμαστε, η μεταστοιχείωση δύναται να δουλέψει σε όποια ηλικία κι αν είμαστε. Όχι πίστη στην μεταθανάτια ζωή. Η ζώσα πίστη φέρνει την αφιέρωση η οποία μας εξασφαλίζει τον αγιασμό και τον καθαρισμό, ιδρύοντας μέσα μας τον νοητό παράδεισο. Κατόπιν διά της εξάπλωσης αυξάνει η οικογένεια του Θεού και γύρω μας. Έτσι η κρίση του Θεού λαμβάνει χώρα σε εκατομμύρια ανθρώπους, δημιουργώντας την πνευματική οικογένεια όπου μέλη είμεθα όλοι εμείς. Αμήν.


7ον) Μόνο προς νουθεσία το παρελθόν μας, όχι ενθύμηση αυτού με στόχο να μας κάνει να λυπόμαστε. Το έλεος του Θεού μάς καταδιώκει κάθε στιγμή. Να αφεθούμε στα χέρια του Θεού ώστε να σχεδιάσει αυτός το μέλλον μας. Αν συνεχίζουμε να το επιδιώκουμε και να το σχεδιάζουμε εμείς, τότε ο Θεός θα απέχει από την ζωή μας αφήνοντας την ελεύθερη βούλησή μας να μας ταξιδέψει σε έναν κόσμο γεμάτο σκάνδαλα και αντιξοότητες, καταλήγοντας όλους εμάς στον ανήλεο θάνατο. Μη γένοιτο!


8ον) Δεν θα επιδιώκουμε την εξάπλωση με αθέμιτους τρόπους. Θα είμεθα πρόσχαροι, δοτικοί σε αυτούς που μέσα από την ελεύθερη βούλησή τους εννοώντας το θέλημα του Θεού, θελήσουν να συνταξιδέψουν πνευματικά μαζί μας. Δεν θα γίνουμε ζητιάνοι προσπαθώντας με διαλόγους να ζητιανέψουμε την συνύπαρξη των αδελφών μας στην ζωή μας. Όσους φέρουμε εμείς κοντά μας, θα μας κουράσουν, όσους όμως φέρει ο Θεός, θα μας ξεκουράσουν, διότι η χαρά τους θα είναι να μοιραστούν το φορτίο που χρειάζεται, για να φτάσουμε στον προορισμό μας, που είναι να δημιουργήσουμε τον νέο κόσμο με νέους ουρανούς και νέα γη, όπου ο Θεός θα κατοικεί.


9ον) Καμία εξουσία δεν θα μας διακατέχει αλλά ούτε και θα επιζητούμε. Όλοι εμείς είμεθα φίλοι και αδελφοί, το περίσσευμα του ενός στο υστέρημα του άλλου. Ο κάθε αδελφός ξέρει τι του περισσεύει, δεν χρειάζονται σχόλια, κρίσεις, επικρίσεις κλπ. Θα έχουμε πλήρη εμπιστοσύνη στον Πατέρα μας, τον Θεό, ο οποίος ξέρει τι χρεία έχουμε. Αμήν.


Όλα αυτά θα μας εξασφαλίσουν αιώνια ευφορία, αιώνια χαρά και μακαριότητα. Εύχομαι να προβούμε στις ενέργειες που αναφερθήκαμε, ώστε να δυνάμεθα να πατάμε τους διακόπτες της ζωής όποια στιγμή θέλουμε. Είναι τόσο εύκολο όταν ο Θεός ξεκινήσει να εργάζεται μέσα μας, που η μεταστοιχείωση θα ομοιάζει με ένα έργο τόσο απλό, όσο όταν χρειαζόμαστε ένα ποτήρι νερό. Αδέλφια μου, ήρθε η ώρα για μας, με το κάλεσμα που έχουμε λάβει άνωθεν, διότι το πλήρωμα του χρόνου επλησίασε, να ετοιμάσουμε τους εαυτούς μας για να μας αγκαλιάσει η δόξα του Θεού. Ας ετοιμάσουμε τους εαυτούς μας ώστε να γίνουμε άξια όργανα της βούλησης του Θεού, καθιστώντας εαυτούς ως ακρογωνιαίους λίθους εις την οικοδομήν του Θεού, μεταβαλλόμενοι δε εις λίθοι ζώντες ώστε να αποκτήσουμε την ανάλογη πνευματική εμπειρία διά της οποίας θα οικοδομήσουμε τον καινούργιο εν Θεώ κόσμο, λέγοντας σε καθημερινή βάση στην προσευχή μας το «ἁγιασθήτω τὸ ὄνομά σου· ἐλθέτω ἡ βασιλεία σου· γενηθήτω τὸ θέλημά σου ὡς ἐν οὐρανῷ καὶ ἐπὶ τῆς γῆς·» Γένοιτο, γένοιτο αμήν.

Νεότερη Παλαιότερη