Η πίστη σου σε έσωσε




<< Η πίστη σου σε έσωσε >>.


Η ζώσα πίστη των έργων θα μας οδηγήσει στο θρόνο του Θεού. Στην άφθαρτη ζωή. Η σκιώδης πίστη των λόγων θα μας οδηγήσει στην ανάσταση. Η πίστη αυξάνει όταν με τον σχετικό  πνευματικό αγώνα, γίνουμε όπως τα παιδιά. Είναι γραφικό: «Αν δεν γίνετε ωσάν τα παιδία δεν θα μπείτε στην Βασιλεία του Θεού».

Η Βασιλεία του Θεού, δεν είναι στον ουρανό, ούτε καθορίζεται μετά τον θάνατο. Η Βασιλεία του Θεού είναι γραφικό: «εντός ημών εστί και οι βιασταί αρπάζουν αυτήν» . 


Η πίστη  θεραπεύει ποικιλοτρόπως. Ενεργεί η πίστη στον πάσχοντα όταν κάποιος έχει την δύναμη να τον θεραπεύσει, αλλά ενεργεί και με την δική μας πίστη. Έχει δυο μορφές, η μία είναι να υπάρχει ένας άνθρωπος ο οποίος να έχει τη δύναμη, την ικανότητα , την ενέργεια να σε βοηθήσει να θεραπευθείς και η άλλη είναι , να πιστεύω ότι κάνοντας εγώ αυτόν τον αγώνα ή αυτός ο άνθρωπος όταν με ευλογήσει θα με βοηθήσει να θεραπευθώ. Όπως τότε που ο Κύριος είπε σε κάποιον: «πιστεύεις ότι εγώ μπορώ να σε κάνω να αναβλέψεις;» κι αυτός του είπε «ναι, πιστεύω» και ο Χριστός του απάντησε «γεννηθήτω κατά την πίστη σου». Ο Κύριος τόνισε «η πίστη σου σεσωκεσε» στην περίπτωση αυτή. Σε άλλες περιπτώσεις δεν υπήρχε πίστη και είχε ο ίδιος ο Κύριος. Για να έχουμε πίστη εμείς, χρειάζεται να μπούμε στο αγιαστήριο και να γίνουμε «ωσάν τα παιδία». Γιατί τα παιδιά είναι αυτά που μπορεί να πιστέψουν πολύ τους γονείς τους για το οτιδήποτε. Έτσι κι εμείς, αφού ο Πατέρας  μας είναι ο Θεός πρέπει να αγαθοποιηθεί ο νους μας, για να μπορέσουμε να επικοινωνίσουμε μαζί του και να δεχτούμε την ενέργεια τη δική του.

Νεότερη Παλαιότερη