Αυτός θα ζήσει.




1. Αυτός που λέει πάντα και σε όλα, αλλά και σε όλους, ναι. Αυτός θα ζήσει. Φυσικά αυτό για πολλούς χαρακτηρίζεται ως μωρό, ηλίθιο ή χαζό, ενώ εδώ κρύβεται το μεγαλείο της αγάπης και της ταπεινοφροσύνης. Π.χ. η Μητέρα του Χριστού, η Παναγία, σε όλα έλεγε ναι και ο Θεός της είπε, «είδα την ταπείνωσή σου». Μάλιστα το οξύμωρο είναι ότι όλοι λένε ότι την αγαπούν και όλοι κάνουν το αντίθετο. 

2. Όποιος επιδιώκει την δημιουργικότητα, αυτός θα ζήσει. Δηλαδή, η αγάπη βρίσκει τρόπους και επινοεί συστήματα σωτηρίας, μέσα από την απλότητα όμως και όχι την πολυπλοκότητα.

3. Όποιος έχει γεωγραφική και χωροταξική αντίληψη, αυτός θα ζήσει. Ξέρει ποιος είναι, δεν κάνει τον βασιλιά, ούτε το μεγάλο και τον τρανό. 

4. Όποιος παίζει με τα χρώματα (φύση, ρούχα, κ.λπ.), αυτός θα ζήσει.

5. Όποιος έχει πίστη στον Θεό και μαθαίνει απ’ αυτόν, με φυσική συνέπεια να υπερβαίνει τον εαυτό του, αυτός θα ζήσει. Μεγάλο πράγμα αυτό. Με την πίστη κάνουμε υπέρβαση. Η πίστη είναι το γυμναστήριο για μεγάλη δόξα.

6. Όποιος αντιλαμβάνεται τις εικόνες και σπουδάζει από αυτές, όπως ο Χριστός που τις εικόνες τις έκανε λόγο, παραβολές (όπως ο γεωργός, ο πλούσιος και ο φτωχός Λάζαρος, οι ψαράδες, οι υποκριτές, ο εκατόνταρχος, ο δίκαιος κ.λπ.), αυτός θα ζήσει.

7. Όποιος έχει την διαίσθηση να αντιλαμβάνεται πού και πώς να ζει, με ποιους και πόσο, μέχρι πού να μπαίνει στη ζωή των άλλων και μέχρι πού να αφήνει τους άλλους να μπαίνουν στη δική του, αυτός διέπεται από σοφία Θεού, αυτός θα ζήσει.

8. Όποιος είναι της ενσυναίσθησης, αυτός θα ζήσει.

9. Όποιος είναι της ολιστικής γνώσης και συνειδητότητας, αυτός θα ζήσει.

10. Όποιος είναι της αλλαγής, αυτός θα ζήσει.

11. Όποιος δεν ξέρει να ψεύδεται και πιστεύει χωρίς αμφισβήτηση τα πάντα, αυτός θα ζήσει.

12. Όποιος είναι αιωνίως παιδί, θέλει την έκπληξη, την πρωτοτυπία, αυτός θα ζήσει.

13. Όποιος είναι του οραματισμού (σε βάσεις αγιαστηρίου), αυτός θα ζήσει. 

14. Όποιος είναι του χιούμορ, του γέλιου, του κεφιού, αυτός θα ζήσει.

15.Όποιος είναι της εξέλιξης και της κινητικότητας, αυτός θα ζήσει.

16. Όποιος δεν μιλάει παρά μόνο όταν πρέπει, εκεί που πρέπει και όταν τού δίνουν τον λόγο, αυτός θα ζήσει.

Αυτός ο άνθρωπος παράγει τις καλές ορμόνες (σεροτονίνη, μελατονίνη, ενδορφίνες).

Βλέπετε αδέλφια μου ότι αποδεικνύεται ότι η ζωή βρίσκεται σε σχέση με τις βιοχημικές διεργασίες του εγκεφάλου, με το τι σκεπτόμαστε, τι ακούμε, τι λέμε;

Μια διευκρίνιση. Εγώ χωρίς να το σκεφτώ, επειδή μου αρέσει η σιωπή, μου αρέσει να μελετώ συνέχεια τον Λόγο του Θεού, είχα καταλάβει πριν ακόμα μάθω από την επιστήμη, γιατί το είδα στη ζωή μου, ότι όποιος ζει στη σιωπή και αποφεύγει τον κόσμο και συνάμα σπουδάζει την σοφία του Θεού, ο εγκέφαλός του αλλάζει τις βιοχημικές λειτουργίες του. Έτσι σιγά - σιγά αναπτύσσεται το δέντρο της ζωής.


Νεότερη Παλαιότερη