Πνευματική ωριμότητα του ιδεώδους ανθρώπου.


Η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΩΡΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΙΔΕΩΔΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥ


Η Δημιουργία του Θεού ― Πατέρα έχει όλες εκείνες τις πηγές ενέργειας που την καθιστούν ικανή να φιλοξενήσει και δέκα φορές τον πληθυσμό ολόκληρου του πλανήτη. Η μη αναγέννηση όμως και η απληστία ορισμένων ανθρώπων δημιουργούν συνθήκες ώστε να στερούνται οι άνθρωποι σήμερα ακόμη και τα απαραίτητα.


Αν θέλουμε να αλλάξει ο κόσμος να γίνουμε εμείς αυτό που θα θέλαμε να δούμε στους άλλους. Μόνο έτσι θα αλλάξει ο κόσμος. Αμήν.


Οι αναγεννημένοι άνθρωποι συγχωρούν, ξεχνούν και αγαπούν ενώ οι μη αναγεννημένοι ποτέ με αποτέλεσμα να πεθαίνουν πρώτα πνευματικά και κατόπιν βιολογικά.


Τα ζώα οι άνθρωποι τα αγαπούν πολλές φορές περισσότερο και από τους γονείς, τους αδελφούς, τους φίλους διότι τα ζώα πρώτον δεν μιλούν και δεύτερον δεν επιδιώκουν να γίνουν αφεντικά.


Ο Χριστός είναι ωραίος στο σώμα και στο πνεύμα ενώ εμείς οι χριστιανοί όχι ακόμη και ο λόγος διότι πήραμε το όνομα το δικό του αλλά όχι τα έργα του. Μακάρι να μπορέσουμε την μέγιστη, γεμάτη σοφία παρουσία του στον κόσμο να την αξιοποιήσουμε και να τον μιμηθούμε στα πάντα ώστε κατόπιν να δυνάμεθα αξίως να φέρουμε το όνομα χριστιανός. Γένοιτο, γένοιτο, αμήν.


Όταν κάνεις κάποιον ανώτερο σε οποιοδήποτε επίπεδο — πνευματικό, θρησκευτικό, πολιτικό — είσαι η μόνη αιτία που πάντα θα είσαι κατώτερος χάνοντας την προσωπική σου αποστολή, την δική σου ταυτότητα που ο Θεός σου εμπιστεύθηκε ώστε να είσαι διαφορετικός. Ο Χριστός φανέρωσε, μη ονομασθήτε καθηγητές εις ο καθηγητής, ο Χριστός σεις πάντες αδελφοί εστε (Ματθαίος κεφ.:23). Όταν κάποιος μπαίνει στη ζωή σας και δεν σας επιτρέπει να είστε ο εαυτός σας και σας επιβάλλει δήθεν για το καλό σας οποιονδήποτε νόμο μη σεβόμενος την ελευθερία σας βγάλτε τον από τη ζωή σας. Την ελευθερία όλων μας την εξασφάλισαν οι αγώνες με θυσία πολλών εκατομμυρίων ανθρώπων ανά τους αιώνες και νόμους θέσπισε και κατέχει η Πολιτεία η οποία με το Σύνταγμα εξασφάλισε σε όλους τους ανθρώπους τα ανθρώπινα δικαιώματα, την ελευθερία του λόγου, την δημοκρατία. Καλύτερα μόνοι σας στα δικά σας λάθη παρά με κάποιον που δεν σας ακούει στο τι εσείς θέλετε και απαιτεί ή θέλει με τεχνάσματα πνευματικά να υποταχτείτε στην δική του λογική εμπορευόμενος στο όνομα του Χριστού την ζωή σας, την ψυχή σας, την λογική σας, το σώμα σας και υποστηρίζοντας ότι τάχα αυτό θέλει ο Θεός και ότι για να σωθείτε πρέπει να κάνετε τα δικά του συγκεκριμένα πνευματικά εντάλματα. Δεν σας κυνηγάει κανείς παρά η άγνοια και η ημιμάθεια που σας διακατέχει. Πάρτε τον Λόγο του Θεού στα χέρια σας και θα γνωρίσετε εσείς οι ίδιοι τον Θεό. Ο Λόγος του Θεού τους ονομάζει όλους αυτούς έμπορους ψυχών. Προσοχή! Αμήν. Ο Θεός δεν είναι δογματικός και για τον κάθε άνθρωπο έχει διαφορετικό τρόπο αναγέννησης και σωτηρίας. Έχουμε μια παραβολή μέσα στον Λόγο του Θεού όπου ένας πήγε στον αμπελώνα το πρωί, ένας πήγε στο παρά πέντε αλλά και οι δυο βρήκαν χάρη, πήραν τον ίδιο μισθό (Ματθαίος κεφ.:20). Καθώς, ένας ακολούθησε τον Θεό όπως ο Πέτρος και ένας μετενόησε πάνω στον σταυρό όπως ο ληστής και ο Κύριος του είπε, απόψε θα είσαι μαζί μου. Αυτός είναι ο Θεός, αγάπη! Όποιο κήρυγμα φεύγει από την αγάπη δεν είναι κήρυγμα Θεού ειδικά όταν μας βάζει σε νόμους και κανόνες δογματικούς. Ο Θεός δεν είναι δόγμα ούτε ανήκει σε δόγμα. Ο Θεός είναι αγάπη, είναι ειρήνη, είναι χαρά, είναι ζωή αιώνια, άφθαρτη. Αυτό να γίνουμε και εμείς. Αμήν.


Να βγάλουμε όλες τις ταμπέλες τις οποίες μας ʺ βίδωσαν στο μυαλό ʺ από παιδικής ηλικίας και μας χώρισαν σε θρησκείες, σε έθνη με τα πολυποίκιλα εντάλματα ανθρώπων κ.λπ.. Ας καταλάβουμε ότι είμεθα όλοι άνθρωποι με λογική και όλοι μαζί μπορούμε να μεταβάλουμε ολόκληρο τον πλανήτη σε επίγειο παράδεισο. Ένα στοιχείο χρειαζόμαστε, την αγάπη, όλα τα άλλα περιττεύουν. Λόγια, λόγια, λόγια, θεωρίες και αποτέλεσμα μηδέν αιώνες τώρα. Ο Θεός έχει στοιχεία, έχει ιδιότητες όπως καρπούς, χαρίσματα, σημεία, ζωή άφθαρτη, τέχνες, γράμματα, αναγέννηση, σοφία Θεού, αυτά είναι σημαντικά και αυτά να αυξήσουμε μέσα μας. Εμείς ψάχνουμε με τις διάφορες θεωρίες, οι οποίες προήλθαν από επιπόλαιους εγωισμούς μικρών σε μυαλό ανθρώπων, το χώμα και χάνουμε τον έναστρο ουρανό ― Θεό. Ας συνέλθουμε, αμήν. Ο Χριστός φανέρωσε, ζητείτε πρώτον την βασιλείαν του Θεού και την δικαιοσύνην αυτού και ταύτα πάντα θέλουσι σας προστεθή (Ματθαίος 6:33). Αμήν.


Η πνευματική διαύγεια του Χριστού και η άπειρη σοφία του Θεού ― Πατέρα είναι ισχυρά κίνητρα, ισχυρά επιχειρήματα για έναν άνθρωπο. Αν διακατέχει την σοφία του Θεού ένας και μόνο άνθρωπος δύναται να αλλάξει τον κόσμο (πόσο μάλλον πολλοί περισσότεροι) διότι εξασφαλίζει στις κοινωνίες ευημερία, σοφία, ζωή, συνοχή, αλληλεγγύη, ενότητα, αγάπη, δύναμη, άφθαρτη ζωή. Αμήν.


Όταν οι άνθρωποι γίνονται καλύτεροι από εμάς σε οποιονδήποτε τομέα, ειδικά όταν διακατέχονται από σοφία Θεού, αυτό αφήνει να εννοηθεί ότι έχουμε πολλά ακόμα να μάθουμε. Ας είμαστε ταπεινοί και να είμαστε σίγουροι ότι μια μέρα με το πνεύμα αυτό θα εξασφαλίσουμε την θέωση. Ο τρόπος; Αποδεχόμενοι αλλήλους, το περίσσευμα του ενός στο υστέρημα του άλλου. Μην δογματίζουμε τη ζωή μας θεωρώντας εαυτούς σωστούς. Γένοιτο, γένοιτο, αμήν.


Άνθρωπος Θεού χωρίς σοφία Θεού, καρπούς, χαρίσματα, ιδιότητες, σημεία ομοιάζει με αμάξι χωρίς ρόδες ο οποίος λέει ότι τρέχει παντού ενώ είναι στάσιμος!


Όταν ταξιδεύεις στους δρόμους των άλλων θα βρεις ξένες ταμπέλες που θα σε βγάλουν σε αδιέξοδο. Όταν χαράξεις δική σου πνευματική πορεία θα συναντήσεις τον Θεό και θα γράψεις νέα ιστορία, αμήν. Ακούμε τους πάντες, σπουδάζουμε από τους πάντες αλλά ακολουθούμε τον δικό μας δρόμο τον οποίον μας δείχνει ο Υιός και Λόγος του Θεού του ζώντος, διαφορετικά θα πέσουμε στην παγίδα: Ό,τι δεν γίνεται εκ πίστεως, είναι αμαρτία (Ρωμαίους 14:23). Αμήν. 



Τοις αγαπώσι τον Θεόν πάντα συνεργεί εις αγαθόν και ο λόγος διότι απ’ όλα μπορείς να σπουδάζεις άνθρωπε με φυσική συνέπεια να φθάσεις στο κατ’ εικόνα και ομοίωση (Ρωμαίους 8:28). Και είπεν ο Θεός ιδού Αδάμ γέγονεν ως είς εξ ημών του γινώσκειν καλόν και πονηρόν (Γένεσις 3:22). Αμήν.


Ένας άνθρωπος όταν είναι του Θεού ισοδυναμεί με ένα εκατομμύριο συνανθρώπους του οι οποίοι δεν γνωρίζουν τον Θεό. Ας γίνουμε άνθρωποι του Θεού και να είμαστε σίγουροι ότι και η σιωπή μας θα αναγεννήσει εκατομμύρια και δισεκατομμύρια ανθρώπους ανεξαρτήτως δόγματος, φυλής, έθνους. Αμήν.


Η διαφωνία φέρνει τη συμφωνία, η άγνοια φέρνει τη σοφία, ο θάνατος φέρνει τη ζωή, η αμαρτία φέρνει την αναμαρτησία, η φθορά φέρνει την αφθαρσία. Ο τρόπος απλός, με την λογική η οποία είναι δώρο Θεού και μέσω αυτής μπορούμε να σκεφτόμαστε και να ερευνούμε. Ο Κύριος τόνισε, ερευνάτε τας γραφάς διότι εν αυταίς έχετε ζωήν αιώνιαν. Αμήν.


Όσοι βλέπουν τον κόσμο οδηγούνται σε αδιέξοδο, όσοι βλέπουν τον Θεό οδηγούνται στον θρόνο του! Αμήν.


Ο τυφλός πάντα χρειάζεται έναν να τον οδηγεί. Όσοι δεν βλέπουν πνευματικά πάντα χρειάζονται έναν πνευματικό όμως και οι δυο δεν θα δουν ποτέ εκτός και αν ο Θεός τους ελεήσει, τα αδύνατα παρά ανθρώποις δυνατά παρά τω Θεώ εστιν (Λουκάς 18:27). Αυτοί που βλέπουν τους λες, « Κοίτα, ο ήλιος ανατέλλει » και αμέσως σου λένε, « Ω, τι ωραίο θέαμα! Τι μεγαλείο Θεέ μου! ». Το ίδιο συμβαίνει και πνευματικά, όσοι ακούν και βλέπουν θα καταλάβουν την νουθεσία του Χριστού ή του απεσταλμένου του και αμέσως θα την θαυμάσουν και θα την ακολουθήσουν. Άρα, μην χάνουμε τον χρόνο μας σε συζητήσεις θέλοντας να πείσουμε τους τυφλούς πνευματικά. Όσοι έχουν μάτια βλέπουν, όσοι έχουν αυτιά ακούν. Γένοιτο, γένοιτο, αμήν.


Όποιος θελήσει να γίνει πνευματικός σε κάποιον που δεν θέλει να ακολουθήσει τον Χριστό, γρονθοκοπεί στον αέρα.


Όποιος λέει ψέματα στους άλλους προσπαθεί με αυτά να πείσει και τον εαυτό του.


Η κηδεία του νεκρού βοηθάει τους ζωντανούς να προσέξουν ώστε να μην έχουν την ίδια τύχη.


Όποιος ψάχνει τον Θεό γύρω του δεν θα τον βρει ποτέ. Όποιος ψάχνει τον Θεό μέσα του γρήγορα θα τον συναντήσει. Αμήν.


Πριν ακολουθήσεις κάποιον που σου μιλάει για τον Χριστό ρώτα τον αν αυτός τον βρήκε και αν αυτός είναι ευτυχισμένος.


Όσοι δεν έχουν Θεό κατηγορούν εκείνους που έχουν. Ο άνθρωπος του Θεού γίνεται ερέθισμα πολλών αντιπαραθέσεων, θετικών ή αρνητικών, όπως και ο Χριστός. Η διαφορά των ανθρώπων του Θεού από αυτούς που τους κατηγορούν είναι, λοιδορούμενος ουκ αντελοιδόρει και πάσχων ουκ ηπείλει (Πέτρου Α΄ 2:23).


Όποιος βρήκε φίλο, βρήκε τον Θεό. Φίλος σημαίνει άνθρωπος ο οποίος σε στηρίζει ακόμη και στα λάθη σου. Αδελφός σημαίνει άνθρωπος ο οποίος βρίσκεται πάντα στη θέση σου είτε αυτή είναι αρνητική είτε αυτή είναι θετική. Αμήν.


Η καλύτερη απάντηση όταν σε κατηγορούν είναι η σιωπή. Η ασοφία, η μωρία ταξιδεύει πάντα στην πρώτη θέση ενώ η σοφία στην τελευταία. Όποιος επιτίθεται πρώτος, κρίνει ή βλέπει λάθη ανήκει στους άσοφους. Σοφός είναι αυτός που συνέλαβε τον Χριστό και την άγια διδασκαλία του. Έτσι, δεν επιτίθεται σε κανέναν, έχει πλήρη εμπιστοσύνη στον Πατέρα — Θεό. Ο Χριστός λοιδορούμενος ουκ αντελοιδόρει, πάσχων ουκ ηπείλει, αλλά παρέδιδεν εαυτόν εις τον κρίνοντα δικαίως (Πέτρου Α΄ 2:23). Αυτό να κάνουμε και εμείς.


Όποιος θέλει να φοβίσει ή να υποτάξει τους άλλους τότε ας γνωρίζει ότι έπεσε στην παγίδα αυτή ο ίδιος διότι παρακολουθεί τη ζωή των άλλων μήπως και παρεκκλίνουν από τη δική του λογική θεωρία. Έτσι όσοι θέλουν να ελέγχουν και να παρακολουθούν τους άλλους θα πέσουν σε πολλές παγίδες και συνέχεια θα ζουν έναν πυρίκαυστο πόλεμο με τον εαυτό τους. Δεν μας ανήκει κανένας. Ας χαιρόμαστε με τους συνανθρώπους που ο Θεός έφερε στη ζωή μας όπως και αν είναι και ο λόγος διότι ο ένας συμπληρώνει τα ελλείποντα του άλλου.


Το να δογματίσεις τη ζωή σου σε οτιδήποτε σε κάνει φτωχό, το να την αφήσεις ελεύθερη να στην διαμορφώσει ο Θεός κενώνοντας τον εαυτό σου έναντι της σοφίας του Πατέρα — Θεού σε καθιστά σοφό. Αμήν.


Ο κάθε άνθρωπος ομοιάζει με έναν κήπο. Ο κηπουρός είναι ο Θεός. Ας του επιτρέψουμε να έρθει και να εργαστεί μέσα μας μήπως και ομορφύνουμε.  


Οι περισσότεροι άνδρες και γυναίκες δεν θέλουν μια γυναίκα ή έναν άνδρα αντίστοιχα στη ζωή τους αλλά ό,τι υπάρχει πίσω απ’ αυτήν ή απ’ αυτόν γι’ αυτό είναι πάντα μόνοι τους. Και αν τελικά μια γυναίκα βρει έναν άνδρα ή ένας άνδρας βρει μια γυναίκα πάλι μόνοι τους μένουν και ο λόγος διότι διακατέχονται από το δαιμόνιο που λέγεται ανικανοποίητο. Ο βασικός λόγος όλων των προβλημάτων είναι το ανικανοποίητο επειδή απουσιάζει ο Θεός από τη ζωή των ανθρώπων.


Όποιος κάνει διάλογο με φανατισμένο χριστιανό ή οργανωμένο χριστιανό είναι σαν να προσπαθεί να φτιάξει γέφυρα στον Ατλαντικό ωκεανό.  


Αγάπα τον πλησίον σου ως εαυτόν σημαίνει άφησε τον στη δική του ελευθερία και μην γίνεσαι σε αυτόν παρατηρητής, δάσκαλος, πνευματικός του αλλά γίνε φίλος του, αδελφός του. Οτιδήποτε άλλο, ξεφεύγει από την αγάπη και οδηγεί μέσα από τον εγωισμό στο σημείο να μπαίνεις σε ξένο χωράφι αδελφέ με φυσική συνέπεια όταν το αντιληφθεί ο ιδιοκτήτης να σε πετάξει έξω.


Αν βάζεις καινούργιο κρασί σε παλιό ασκό θα χρειαστείς πολλά μπαλώματα.


Ο άνθρωπος του Θεού είναι σαν τον ήλιο, τίποτα δεν μπορεί να κηλιδώσει την λάμψη του. Κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες αγαπά, χαίρεται, ζει. Τίποτα δεν μπορεί να τον υπολειτουργήσει έναντι του θελήματος του Θεού.


Ο φανατισμός ανήκει στους αδύναμους διότι φοβούνται την εξέλιξη έτσι δημιουργούν τα υφιστάμενα στερεότυπα μέσα στα οποία νιώθουν ασφάλεια και φοβερίζουν και τους γύρω τους ότι μακριά από εκεί θα χαθούν. Όμως τώρα έφτασε το τέλος διότι ο καιρός επληρώθη και τα γεγραμμένα λαμβάνουν χώρα διά της ζώσης φωνής του ζώντος Θεού η οποία είναι η Φωνή Θεού.


Ό,τι πνευματικό και αν ειπωθεί σήμερα αν το ψάξουμε στην παγκόσμια ιστορία θα το βρούμε να έχει ειπωθεί πριν χιλιάδες χρόνια από τους αρχαίους Έλληνες (στωικούς και λοιπούς φιλοσόφους) και ένα μέρος από τους Εβραίους που εκδηλώνεται μέσω της Παλαιάς Διαθήκης. Όλα ειπώθηκαν πριν χιλιάδες χρόνια και τα περισσότερα δόθηκαν άνωθεν με μεγάλη πνευματική ακρίβεια στην μικρή χώρα που λέγεται Ελλάδα, στους Έλληνες. Όλα αυτά τα λόγια και από τους δυο λαούς τα υλοποίησε ένας άνθρωπος ο οποίος λέγεται Χριστός. Έτσι έδωσε θάρρος και σε όλους εμάς ώστε με τις σχετικές ενέργειες (θέληση) να τα υλοποιήσουμε και εμείς στη δική μας ζωή. Οι μαθητές του έγραψαν, ο Λόγος σάρξ εγένετο και εσκήνωσεν εν ημίν, και εθεασάμεθα την δόξαν αυτού, δόξαν ως μονογενούς παρά πατρός, πλήρης χάριτος, πνεύματος και αληθείας (Ιωάννης 1:14). Όταν οι Έλληνες συνέλθουν θα γίνουν ο εγκέφαλος του κόσμου όπου το σώμα κόσμος θα πληροί σοφία, υγεία, ευφορία, αγάπη, ενότητα, ζωή αιώνια, άφθαρτη. Γένοιτο, γένοιτο, αμήν. Σήμερα ο καιρός έφτασε διότι το τρίτο πρόσωπο της θεότητας διά Πνεύματος Αγίου ενεργεί μέσα στην Ελλάδα έτσι θα αναγεννηθούν οι Έλληνες οι οποίοι είναι διασκορπισμένοι σήμερα σε όλον τον κόσμο, κατόπιν τα έθνη και μετά οι Εβραίοι. Τελευταίοι οι Εβραίοι διότι είναι γεγραμμένο, τύφλωσις κατά μέρος έγεινεν εις τον Ισραήλ εωσού εισέλθη το πλήρωμα των εθνών (Ρωμαίους 11:25). Όταν τα έθνη γνωρίσουν το Ευαγγέλιο της βασιλείας θα καταλάβουμε ότι ο καιρός επληρώθη και για τους Εβραίους. Γένοιτο, γένοιτο, αμήν.   


Όλοι σχεδόν οι άνθρωποι κάνουν τα ίδια πράγματα, ακούν τα ίδια πράγματα, σπουδάζουν τα ίδια περίπου πράγματα. Το μεγαλείο είναι να κάνεις καινούργια πράγματα και να επιδιώκεις να βρεις τον τρόπο να τα υλοποιήσεις, να τα λειτουργήσεις στη ζωή σου. Προσωπικά θα αναφέρω κάτι καινούργιο, να καταργήσουμε την φθορά και τον θάνατο. Ο τρόπος είναι γραμμένος μέσα στον Λόγο του Θεού αρκεί με τον αγώνα μας να τον αποκωδικοποιήσουμε. Για να το πετύχουμε χρειάζεται να μπούμε στο αγιαστήριο, στην προσευχή. Γένοιτο, γένοιτο, αμήν.


Η προσευχή έχει νόημα μεγάλο για εμάς όταν μέσα από αυτή σπουδάσουμε την σοφία του Θεού, η οποία κατόπιν θα πρέπει να γίνει δευτέρα φύση στη ζωή μας, διαφορετικά η προσευχή είναι μονόλογος. Αν όμως γίνει διάλογος με τον Θεό τότε πράγματι έχει άπειρη εξουσία. Εύχομαι να εμμένουμε στην προσευχή μέχρι ο Θεός να έρθει στο αγιαστήριό μας ώστε να σπουδάσει σε εμάς τα αποκεκρυμμένα μυστήρια και τον τρόπο να τα υλοποιήσουμε. Γένοιτο, γένοιτο, αμήν.


 Ο προφήτης Ησαΐας φανέρωσε διά Πνεύματος Αγίου, Λούσθητε, καθαρίσθητε· αποβάλετε την κακίαν των πράξεών σας απ’ έμπροσθεν των οφθαλμών μου· παύσατε πράττοντες το κακόν, μάθετε να πράττητε το καλόν· εκζητήσατε κρίσιν, κάμετε ευθύτητα εις τον δεδυναστευμένον, κρίνατε τον ορφανόν, προστατεύσατε την δίκην της χήρας. Έλθετε τώρα, και ας διαδικασθώμεν, λέγει Κύριος· εάν αι αμαρτίαι σας ήναι ως το πορφυρούν, θέλουσι γείνει λευκαί ως χιών· εάν ήναι ερυθραί ως κόκκινον, θέλουσι γείνει ως λευκόν μαλλίον. (Ησαΐας 1:16-18). Αδέλφια μου ας ετοιμάσουμε τους εαυτούς μας ώστε να μας αγκαλιάσει η δόξα του Θεού διαφορετικά δεν θα μας πάρει στα σοβαρά ο Πατέρας —Θεός και όλα θα τα χάσουμε, μη γένοιτο!


Ο μωρός άνθρωπος βλέπει γύρω του. Ο σοφός άνθρωπος βλέπει τον Θεό και προσπαθεί να τον μιμηθεί, να τον σπουδάσει, να τον αναπτύξει μέσα του. Γένοιτο, αμήν.


Αν δεν αναγεννηθούμε θα μείνουμε μόνοι μας και το δράμα που θα ζήσουμε θα είναι η συνειδητοποίηση ότι κάποτε είχαμε φίλους, οικογένεια, αδελφούς πνευματικούς, ουρανόδρομους στόχους, ζωή άφθαρτη, δραστηριότητα πνευματική, ακατάβλητη! Αμήν.


Το να γίνουμε υιοί και θυγατέρες Θεού είναι ό,τι πιο σημαντικό θα μπορούσαμε να έχουμε ως στόχο, ως ενδιαφέρον, όλοι οι άλλοι ρόλοι έχουν πιαστεί!


Οι άνθρωποι μπορούν να γίνουν κληρονόμοι Θεού, συγκληρονόμοι Χριστού και συμμέτοχοι της δόξης του Χριστού. Ο τρόπος; Χρειάζονται τρία στοιχεία, ιδιότητες: Απόφαση, θέληση, υγιαίνουσα διδασκαλία. Η Φωνή Θεού εξασφάλισε την υγιαίνουσα διδασκαλία ας βάλουμε εμείς τα άλλα δυο. Αμήν.


Για να νικήσεις τον κόσμο χρειάζεται να βρεις τον τρόπο να μην τον έχεις ανάγκη. Ο Χριστός έδειξε τον τρόπο. Εμείς χρειάζεται να εξασφαλίσουμε την απόφαση, η οποία φέρνει την υπέρβαση, καθώς την θέληση και την καλή προαίρεση. Όστις φίλος του κόσμου εχθρός του Θεού καθίσταται και όστις φίλος του Θεού εχθρός του κόσμου. Αμήν.


Όταν ο Πλάτωνας συνάντησε τον Σωκράτη και συζήτησε μαζί του έκαψε όλα τα νεανικά ποιητικά του έργα διότι είδε ότι ο Σωκράτης με λίγες κουβέντες υπερέβη σε σοφία το έργο το δικό του. Αν και εμείς είμεθα εύκολοι στην μετάβαση θα γνωρίσουμε τον Θεό σύντομα. Αν όχι θα γνωρίσουμε την αμαρτία, την φθορά, τον θάνατο. Όταν ακούμε κάτι που το διέπει σοφία και είναι πολύ πιο έξυπνο απ’ αυτό που εμείς σκεφτόμαστε να το υιοθετούμε αμέσως διότι ο χρόνος φεύγει ανεπιστρεπτί και θα πρέπει να τον εκμεταλλευόμαστε προς όφελός μας. Ο Λόγος του Θεού φανερώνει, ενόσω έχετε καιρό μαζέψτε αμάραντο θησαυρό. Γένοιτο, γένοιτο, αμήν.   


Αυτοί που δεν θα γνωρίσουν τον Θεό είναι αυτοί που έχουν πολλές βιοτικές μέριμνες. Αυτοί που θα συναντήσουν τον Θεό είναι αυτοί που έχουν μία μέριμνα, ένα στόχο, να γνωρίσουν τον Θεό και να συμμετέχουν στην δόξα του αφήνοντας το αύριο στο θέλημά του. Γένοιτο, γένοιτο, αμήν.


Είμαι καλοπροαίρετος στο να συμμετέχω στη ζωή όλων των ανθρώπων ώστε να επέλθει η πνευματική αναγέννησή τους όμως είναι πολλοί οι οποίοι δεν εκτιμούν τίποτα και δεν λένε ποτέ ένα ευχαριστώ και εκτός αυτού κρίνουν, καταδικάζουν και θεωρούν εαυτούς σοφούς. Αυτό με αναγκάζει να κρατώ αποστάσεις από τη ζωή τους μέχρι να υπάρξει καλή προαίρεση. Αμήν.


Πολλοί λένε ότι ο σοφός άνθρωπος θα πρέπει να περνά απαρατήρητος τότε ο Χριστός, ο οποίος έγινε αιτία με την διδασκαλία του να δημιουργηθεί κρίση σε όλο τον λαό του η οποία εξήλθε και σε όλα τα έθνη, θα ήτο άσοφος μη γένοιτο! Ένας σοφός φανέρωσε, ξύπνα θεέ και φέρε κρίση και θέλεις κληρονομήσει τα έθνη. Ας πάρουμε θέση έχοντας δική μας προσωπικότητα και δική μας αλήθεια συνδιαλεγόμενοι με όλους τους ανθρώπους. Αμήν.


Η αναγέννηση και η σοφία του Θεού εκδηλώνονται μετά από πολλές εμπειρίες πνευματικές πολλών ανθρώπων ανά τους αιώνες με φυσική συνέπεια όσοι έχουν προορισμό σωτηρίας να τις αντιλαμβάνονται και να τις αναπτύσσουν. Μέσω αυτών θα χτιστεί ο νέος άνθρωπος ο οποίος θα διέπεται από τις ιδιότητες του Θεού. Αμήν.


Θα γνωρίσει το μυστικό του Θεού εκείνος που ανταποκρίνεται στο κάλεσμά του με σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Τα τέσσερα απαραίτητα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τον άνθρωπο του Θεού είναι: Προσευχήσπουδή πάνω στα δρώμενα του Ευαγγελίου, αφιέρωση ώστε να δημιουργηθούν νέοι νευρώνες με την λογική του Θεού η οποία θα ενεργοποιήσει εντός του σώματος το δέντρο της ζωής και τελευταία ταπείνωση που σημαίνει κένωση του εαυτού ώστε να τον διαμορφώσει και να τον ταξιδέψει ο Χριστός. Αμήν.


Θεό έχουμε στη ζωή μας όταν αυτά που μαθαίνουμε μας αναπτύσσουν σε γονιδιακό επίπεδο κάνοντας τα κύτταρά μας, το DNA μας να πάλλονται στη σοφία αυτού του Θεού και στη χαρά του Πνεύματος του Αγίου.


Ο άνθρωπος ο οποίος είναι ελεύθερος γνώρισε τον Θεό! Όπου είναι το Πνεύμα του Θεού, εκεί ελευθερία (Κορινθίους Β΄ 3:17). Αμήν.


Ο χρόνος ήρθε από την πτώση του ανθρώπου ενώ ο χρόνος ανήκει στην ακίνητη, άχρονη αιωνιότητα. Όταν τον βγάλουμε από τη ζωή μας θα γίνουμε αιώνιοι. Αμήν.


Πλούσιος είναι αυτός που του φτάνουν αυτά που έχει και ευτυχισμένος είναι αυτός που δεν χρειάζεται λόγους για να είναι ευτυχισμένος. Αν ο άνθρωπος γνωρίσει τον εαυτό του θα γνωρίσει τον Θεό έτσι χωρίς άλλους λόγους θα γίνει ευτυχισμένος!


Η Φωνή Θεού μπορεί να διδάξει έναν περί Θεού και να ζωοποιήσει τον Θεό μέσα του. Η δυσχέρεια υπάρχει στο ποιος θέλει ειλικρινά να κάνει το θέλημα του Θεού.


Νεότερη Παλαιότερη