Πνευματικά μηνυματα

 

 


Πνευματικά μηνυματα

Υγεία

 

Τι σημαίνει υγεία; Με τον όρο υγεία τι εννοούμε; Εννοούμε την κατάσταση της πλήρης ευεξίας. Πλήρης ευεξία, σημαίνει υγεία στο ψυχικό, νοητικό, κοινωνικό και βιολογικό επίπεδο και όχι μόνο απουσία της νόσου. Όλοι έχουμε ακούσει για τον επενδύτη ο οποίος αναφέρεται ως εξής υπό του Αποστόλου Παύλου, «οὐ θέλομεν ἐκδύσασθαι, ἀλλ᾿ ἐπενδύσασθαι, ἵνα καταποθῇ τὸ θνητὸν ὑπὸ τῆς ζωῆς.» (Β Κορ. 5:4). Άρα, ο περιβόητος επενδύτης, το αποκεκρυμμένο μυστήριο, βρίσκεται σήμερα μπροστά μας, και αυτός, διά Πνεύματος Αγίου, δύναται να ενεργοποιηθεί και να μας παρέχει την πλήρη υγεία. Η επιστήμη σήμερα, η οποία είναι η στερέωση των καιρών, με τις έρευνές της στο υλικό αλλά και στο ψυχοσυναισθηματικό κομμάτι, το οποίο επηρεάζει το βιολογικό μας σώμα κατά 99,9 τοις εκατό, προσδιορίζει την υγεία, όχι μόνο ως απουσία της ασθένειας από το βιολογικό μας σώμα αλλά και ως κατάσταση, η οποία μας χορηγεί πληρότητα στην ευεξία και όχι πληρότητα στην ευεξία σε ένα επίπεδο.

 

Ιδεώδεις άνθρωποι

 

Δεν χωράει άλλη λογική ανάμεσα σε υγιείς, πνευματικούς ανθρώπους παρά η δικαιοσύνη του Θεού που είναι η προσφορά και η αγάπη. Οι άνθρωποι που είναι ιδεώδεις, δεν κουνούν την ουρά τους σε κανέναν, είναι οι ίδιοι και σήμερα και αύριο και πάντα, όπου και αν βρεθούν. Οι φωτισμένοι άνθρωποι, δείχνουν πάντα ένα πρόσωπο, είναι ζωντανοί και ο λόγος, διότι βαδίζουν στην ζωή με το δικό τους πρόσωπο, έχουν προσωπικότητα, είναι αληθινοί.

 

Σκοπός του Θεού, είναι να δημιουργήσει ξεχωριστή προσωπικότητα στον καθένα μας

 

Ο παγκόσμιος Θεός, ο οποίος δημιούργησε τον κτιστό και άκτιστο κόσμο που φιλοξενεί η Κτίση, στοχεύει και στην ξεχωριστή προσωπικότητα του καθενός μας. Διαπεραστικός αυτός ο Θεός ως μάχαιρα, διά της κρίσης που προκαλεί η αναγέννηση, επιδιώκει την μετάνοια του ανθρώπου πάνω στην αλλαγή της λειτουργίας του νου, ώστε να δημιουργήσει στον καθένα μας τον νου τον δικό του ο οποίος μας καθιστά υιούς και θυγατέρες Θεού.

 

Τι εστί οικονομικό πρόβλημα

 

Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει οικονομικό πρόβλημα, υπάρχει πρόβλημα πλεονεξίας και σκληρότητας. Όπως ο ήλιος, η καθημερινή αυτή έκφραση της αγάπης και της πρόνοιας του Θεού, επαρκεί για όλους τους ανθρώπους του πλανήτη μας, έτσι και ο πλανήτης μας (γη) επαρκεί για τη διατροφή όλων των ανθρώπων. Φαντάζεσθε άνθρωπο να αποθηκεύει ήλιο για τον εαυτόν του και να μην αφήνει τους άλλους να φωτίζονται και να θερμαίνονται;

 

Το περιβάλλον παίζει σημαντικό ρόλο στην ζωή μας

 

Το περιβάλλον συμβάλλει στην ζωή μας θετικά ή αρνητικά. Αν το περιβάλλον είναι αρνητικό, δαιμονισμένο, τότε μπορεί να έρθει και ο θάνατος στον άνθρωπο που ζει σε αυτό. Αν το περιβάλλον είναι θετικό, τότε και από τον θάνατο, φέρνουμε τους συνανθρώπους μας πάλι στην ζωή. Ας προσέξουμε τι λέμε, τι κάνουμε, μήπως και άθελά μας σπείρουμε τον θάνατο και όχι την ζωή στους συνανθρώπους μας.

 

Πνευματικό μήνυμα

 

Ένας πνευματικά ακαλλιέργητος νους (εγκέφαλος), δυστυχώς γίνεται με την πάροδο των χρόνων, λέσχη δαιμονίων, όπου εκεί μέσα συντελούνται οι συνεδριάσεις αυτών των δαιμονίων. Μη γένοιτο!

 

Προσευχή

 

Η προσευχή γίνεται σκέψη. Κατόπιν γίνεται ζώσα πίστη. Κατόπιν διά μέσου των ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων, ταξιδεύει ώστε να δημιουργήσει, μέσω της άμορφης ύλης την οποία εξουσιάζει και συντονίζει, το θαύμα. Η προσευχή με την ζώσα πίστη, συντελεί το θαύμα, διότι υλοποιεί την ύλη και παρέχει την θεραπεία ή τον πολλαπλασιασμό της ύλης. Η προσευχή είναι η κινητήριος δύναμη της παρούσης και της μελλούσης ζωής. Χωρίς αυτή δεν θα μπορέσουμε να πετύχουμε το οτιδήποτε. Και αν πετύχουμε πράγματα, χωρίς την προσευχή, θα χαθούν γρήγορα. Αμήν.

 

Πνευματικό μήνυμα

 

o    Πολλοί λένε, «θέλω να σου εμπιστευθώ ένα μυστικό αλλά μην το πεις σε κανέναν». Αφού το μυστικό δεν μπορούμε να το διαφυλάξουμε εμείς, μην περιμένουμε να το φυλάξουν οι άλλοι για εμάς. Να γνωρίζουμε, ότι από την ώρα που θα το πούμε, θα το μάθει ο κόσμος όλος. Όσο το κρατάμε για τον εαυτό μας, το εξουσιάζουμε. Όταν το πούμε, αυτό θα μας εξουσιάσει.

 

o    Η δόξα του Θεού, θα ανατείλει σε εμάς, όταν η κρυφή ζωή μας γίνει θέλημα Θεού.

 

o    165. Εἶπε ὁ ἀββᾶς Σαρματᾶς:

«Προτιμῶ ἄνθρωπο ποὺ ἁμάρτησε, ἐὰν κατάλαβε ὅτι ἁμάρτησε καὶ μετανοεῖ, παρὰ ἄνθρωπο ποὺ δὲν ἁμάρτησε καὶ ἔχει τὸν ἑαυτό του γιὰ ἐνάρετο».

 

 

o    Το σώμα μας θέλει να γυμνάζεται. Όταν δεν γυμνάζεται, ακόμα και τα νεύρα γίνονται λίπος και οι πόνοι σ’ αυτό πολλαπλασιάζονται, αφού η δομή των νεύρων χάνεται. Η υπέρβαση που γίνεται με την γυμναστική, το κάνει ισχυρό το σώμα, γεμάτο μυς. Το ίδιο συμβαίνει και με τον εγκέφαλο. Δεν μπορεί να αποδώσει ο εγκέφαλος χωρίς εξάσκηση. Ο εγκέφαλος, δεν έχει νεύρα να τα γυμνάσουμε, δεν έχει χέρια. Η τροφή του, η δύναμή του, οι ενέργειές του, εξαρτώνται από το ρήμα του Θεού, από την σπουδή και από τη μάθηση. Έτσι δουλεύει, έτσι μπορεί να παράγει ζωή, από τις σκέψεις που κάνει και από τα λόγια που δέχεται, θετικά ή αρνητικά.

 

o    Αποστολή δεν έχει κανένας άνθρωπος. Αποστολή έχει μόνο η αγάπη και ο άνθρωπος που την εμφανίζει.

 

o    Πραγματικά ευτυχισμένος, είναι αυτός που δεν χρειάζεται λόγους για να είναι ευτυχισμένος.

 

o    Μην στηρίζεις την ευτυχία σου σε κάτι που έλαβε χώρα στο παρελθόν. Μάθε να αγαπάς το παρόν. Είναι πολλοί που έχουν κολλήσει με κάτι που έχουν κάνει στο παρελθόν. Καλό είναι το αγαθό έργο του παρελθόντος, αλλά χρειάζεται να έχουμε σήμερα και μέλλον που να ανήκει στον Θεό.

 

o    Ο Θεός έβαλε στον Κάιν ένα σημάδι. Αυτό το σημάδι είναι η ασχήμια του προσώπου. Κοιτάξτε τον άνθρωπο που μισεί, που ζηλεύει, που κρίνει, πώς είναι. Χάνει την γλυκύτητα του προσώπου του. Αν θέλουμε να λάμπει το πρόσωπό μας, να αγαθοποιηθούμε και να βάλουμε μέσα μας το πνεύμα του Θεού, ώστε να γίνουμε γλυκείς και όμορφοι άνθρωποι. Διότι αυτό το πνεύμα παρέχει ομορφιά σώματος και πνεύματος. Ο Χριστός, ήτο όμορφος στο σώμα, στην ψυχή και στο πνεύμα.

 

o    Ο θείος έρωτας, είναι καθαρά ενέργεια του Υψίστου Αγίου Θεού, «ἄρα οὖν οὐ τοῦ θέλοντος οὐδὲ τοῦ τρέχοντος, ἀλλὰ τοῦ ἐλεοῦντος Θεοῦ.» (Ρωμ. 9:16). Σκοπός του, είναι ο άνθρωπος να φέρει εις πέρας μια μεγάλη αποστολή προς δόξα Θεού και σωτηρία του κόσμου.

 

o    Καλείσαι να γίνεσαι συμπαθής στις πτώσεις των άλλων.

 

o    Αν βλέπουμε κάτι άσχημο στον αδελφό μας, στο συνάνθρωπό μας, να μη μιλάμε καθόλου… να προσευχόμαστε.

 

o    Η μεγαλύτερη μορφή αγάπης, είναι να προσεύχεσαι για κάποιον που δεν το ξέρει...

 

o    Έχει μεγάλη αξία η προσευχή, όταν επεκτείνεται και σε ανθρώπους που δεν έχουν για μας καλή γνώμη. 

 

o    Είναι φυσικό να μας αντιπαθούν οι συνάνθρωποί μας, είτε από άγνοια είτε γιατί ζουν μακριά από τον Θεό είτε γιατί εμείς είμαστε μακριά από τον Θεό. Αυτοί είναι εν ολίγοις οι λόγοι της αντιπάθειας.

 

o    Δεν αφήνει ο άνθρωπος του Θεού το συγγνώμη για αύριο.

 

o    Δεν ζει τη θεωρία ο πνευματικός άνθρωπος αλλά τη θυσία.

 

o    Ο εγωισμός, σαν την μπουλντόζα γκρεμίζει όλες τις αρετές.
Να απουσιάζει η αντωνυμία «εγώ». Τις αρετές μας θα εκτιμήσει ο Θεός και όχι τις ικανότητές μας.

 

o    Είναι έκδηλη η Χάρις του Θεού στους ταπεινούς ανθρώπους. Το βλέπουμε σε κληρικούς και λαϊκούς.

 

o    Είναι άριστο να έχουμε τη συναίσθηση ότι είμαστε μηδέν. Διαφορετικά, αν πιστεύουμε ότι έχουμε αρετή, έστω και λίγη, φουσκώνουμε από εγωισμό.

 

o    Εκδήλωση του εγωισμού, είναι η πολυλογία, αλλά και η σιωπή πολλές φορές. Να πετύχει κανείς το μέτρο. Να μιλάει όταν πρέπει. Να είναι ευχάριστος. Να λέει τα εποικοδομητικά, τα άγια. Να λέει κάθε μέρα και λιγότερα. Να θεωρεί τον εαυτό του χειρότερο από όλους. Να μη λέει «μου φταίει ο ένας, μου φταίει ο άλλος». Ο ολιγόλογος προκόβει σε σύνεση και διάκριση.

 

o    «Μετανοεῖτε· ἤγγικε γὰρ ἡ βασιλεία τῶν οὐρανῶν.» (Ματθ. 4:17)

 

Το πρώτο κήρυγμα του Κυρίου... Όχι απλώς δάκρυα, όχι απλώς κατάθεση και ομολογία. Μετάνοια,. αλλαγή ζωής. Να καταθέσουμε το ξίφος του εγωισμού. Μαστίζει ο εγωισμός στην κοινωνία, στις οικογένειες. Στην απώλεια σε οδηγεί ο επάρατος εγωισμός. Όλοι να αλλάξουμε ζωή, να πολεμήσουμε τον εγωισμό. Σήμερα δυστυχώς έγινε πανθρησκεία ο εγωισμός. Να το προσέξουμε.

 

o    Έχει δύναμη η Χάρις του Θεού, έχει πολύ μεγάλη δύναμη. Και αν βλέπουμε τον εαυτό μας αμετάβλητο σε μερικά σημεία, αυτό πρέπει να το προσέξουμε πολύ, γιατί ίσως εμείς να μην ανοίγουμε την πόρτα της ψυχής μας με τη μετάνοια τη σωστή, με τη δυνατή μετάνοια.

 

o    Πάντα στον αγώνα μας, να μην απαιτούμε από τους άλλους, αλλά να κοιτάμε εμείς, πώς θα προσφέρουμε τον εαυτό μας στους άλλους.

 

o    Όποιος δεν παραπονείται και δεν έχει απαιτήσεις, έχει τη Χάρη του Θεού. Τι ωραίο πράγμα είναι να μην κάνει ο άνθρωπος κανένα παράπονο! Μόνο για τον εαυτό του να κάνει παράπονο και ποτέ για τον άλλον. Η επιτυχία εκεί βρίσκεται. Να στέκεται, να βλέπει και να ελέγχει τον εαυτό του. Να παρατηρεί και να αηδιάζει τον εαυτό του. Εκεί είναι ο Θεός. Εκεί είναι ο Χριστός, η ειρήνη, η γαλήνη, τα πάντα.

 

«στώμεν καλώς». Ήρθε η ώρα να βάλουμε φράγμα στα χείλη μας, μήπως και η γλώσσα μας μάς απολέσει. Χρειάζεται δυνατό φράγμα. Όταν  νοθεύει η γλώσσα, διαφθείρεται ο λογισμός, ολόκληρο το σώμα νοθεύεται, υπολειτουργεί, πάσχει.

Νεότερη Παλαιότερη