Άνθρωπε, σήκω κι ανέτειλε

 


Άνθρωπε, σήκω κι ανέτειλε ξανά και ξανά και ξανά

Άνθρωπε, σήκω κι ανέτειλε ξανά και ξανά και ξανά, φανέρωσε την δόξα του Θεού ξανά και ξανά και ξανά, ώσπου οι αμνοί να γίνουν λιοντάρια, δηλαδή παιδιά Θεού. Άνθρωπε, αυτά που ζητά ο Θεός και υπάρχουν μέσα στον Λόγο του Θεού, είναι τα θεμέλια που δίνουν το δικαίωμα για την ελευθερία όλων των ανθρώπων και των λαών της γης. Χωρίς τον Λόγο του Θεού, ο πλανήτης ολόκληρος θα είναι σκοτεινός, ο άνθρωπος θα είναι σκοτεινός, άρρωστος, ψυχολογικά και βιολογικά νεκρός, σε καθημερινή αποσύνθεση και σήψη. Οι νεκροί θα κλαίνε τους νεκρούς. Μάλιστα ανά τακτά χρονικά διαστήματα, ο πλανήτης ολόκληρος, αν δεν γνωρίσει τον Θεό καθώς είναι, θα βυθίζεται στο σκοτάδι, πρώτος παγκόσμιος πόλεμος, δεύτερος παγκόσμιος πόλεμος, και ουαί και αλίμονο αν γίνει και τρίτος. Μη γένοιτο. Άνθρωπε, σήμερα που έχουμε καιρό, να μαζέψουμε αμάραντο θησαυρό. Κοινός στόχος όλων μας, να είναι να γίνουμε παιδιά Θεού, να γίνουμε άνθρωποι, οι οποίοι θα υπηρετούν τη ζωή, την αγάπη, την ταπείνωση, την χαρά, τον Θεό. Μόνο τότε άνθρωπε, το σκοτάδι της άγνοιας και της αμαρτίας θα σβήσει, και το φως του Χριστού θα επικρατήσει μέσα μας και γύρω μας. Μην ξεχνάς άνθρωπε, ο Χριστός έφερε την ζωή και την αφθαρσία διά του Ευαγγελίου. Αν δεν υπήρχε ο Θεός, ο κόσμος θα ήταν ας πούμε μόνο αέρας ή σκοτάδι ή μια μεγάλη πέτρα. Τώρα όμως, δεν μπορείς να το πεις αυτό, διότι υπάρχουν άπειρα διαφορετικά πράγματα, τα οποία κλέβουν την παράσταση και φανερώνουν την παρουσία του, το θαύμα της παρουσίας του, όπως κίνηση, ζωή, λόγος, ήλιος, φως, φεγγάρι, ηλιακά συστήματα, άπειρο, χώρος εντός - εκτός, πλανήτες, θάλασσες, στεριά, ζώα, φυτά, δέντρα, λουλούδια, κύτταρα, γονίδια, DNA, νετρόνια, προτόνια, ηλεκτρόνια, θετικό -  αρνητικό, συκώτι, σπλήνα, καρδιά, εγκέφαλος, πόδια, χέρια, μάτια. Όλα διαφορετικά και όλα συνθέτουν το σώμα στο οποίο μέσα ζει η ψυχή, η ενέργεια, η ζωή. Ας πούμε ότι είναι η μπαταρία του ανθρώπου. Το Πνεύμα το Άγιο, είναι το ρεύμα που κάνει την ψυχή ζωντανή. Είναι τόσα πολλά τα διαφορετικά, που δεν φτάνουν όλα τα βιβλία του κόσμου για να τα γράψεις. Άλλωστε, και αυτά τον Θεό περιγράφουν. Τι να πεις τώρα σε αυτούς, που λένε «δεν υπάρχει Θεός»; Τίποτα. Απλά, ο εγωισμός έγινε Θεός τους. Δεν πειράζει, μετά τον εγωισμό έρχεται η ταπείνωση. Στην ταπείνωση υπάρχει και ο Θεός. Εύχομαι όλοι να τον βρούμε σύντομα. Ο Θεός, είναι μια όαση μέσα στην έρημο του καθενός. Αν την βρεις, πιες νερό, ξεκουράσου, απόλαυσε τη στιγμή και συνέχισε το ταξίδι σου. Μην ρωτάς τι θα βρεις παρακάτω, εμπιστεύσου τον και αυτός ξέρει! Έτσι έχει ενδιαφέρον το ταξίδι, ο Θεός, ο δρόμος, η ζωή. Να ξεκινήσουμε επενδύσεις πάνω στην Σοφία του Θεού, στον Λόγο του Θεού. Τα βασικότερα βήματα είναι τα εξής:

1.    Η συνεχής προσπάθεια στην μελέτη, στην προσευχή, στην εξάπλωση αναπτύσσει άπειρους νευρώνες στον εγκέφαλό μας, οι οποίοι εμπλουτίζουν και διευκολύνουν τις ενέργειες του εγκεφάλου, ώστε να εξυπηρετούν τις ανάγκες του σώματος και να το οδηγούν στη ζωή και στη διατήρηση αυτής εις τους αιώνας των αιώνων, με πλήρη ειρήνη και Σοφία Θεού συναρπάζουσα.

 

2.    Ο ταπεινός δεν εφησυχάζει ποτέ. Πάντα αγωνίζεται, μελετά, προσεύχεται και ομολογεί, μέχρι να ακούσει από τα χείλη του Θεού και όχι από τα δικά του το, «εὖ, δοῦλε ἀγαθὲ καὶ πιστέ! ἐπὶ ὀλίγα ἦς πιστός, ἐπὶ πολλῶν σε καταστήσω· εἴσελθε εἰς τὴν χαρὰν τοῦ κυρίου σου.» (Ματθ. 25:21).

 

3.    Ο αγιασμός δεν έρχεται με το να μελετάς μόνο, αλλά και με το να εφαρμόζεις τις εντολές του Θεού οι οποίες υπάρχουν στον Λόγο του Θεού.

 

4.    Η προσπάθειά μας, έχει σκοπό να ανατρέψει το κράτος του σκότους, συμφέροντα, φιλοδοξίες, εγωισμούς, πονηρίες κλπ. Που υπάρχουν μέσα στον άνθρωπο και ο οποίος έχει αποδεχτεί αιώνες τώρα το σύστημα του διαβόλου. Στη συνέχεια, να καταργήσει το κράτος του θανάτου δια του Χριστού, πάλι μέσα από τον άνθρωπο και να τον φέρει στο κράτος του Χριστού, που είναι η ζωή η πανευδαίμων. Τα όπλα υπάρχουν μέσα στον Λόγο του Θεού. Μην χάνουμε τον χρόνο μας, θα μετανιώσουμε αργά ή γρήγορα. Ο κόσμος είναι έτσι φτιαγμένος, που μας παρασύρει στο να απομακρυνθούμε από τον Θεό. Χρειάζεται να δημιουργήσουμε περιβάλλον αγαθό και αυτό θα μας ενεργοποιήσει, για να εντείνουμε τις πνευματικές μας έρευνες, οι οποίες θα μας οδηγήσουν στη θέωση.

 

5.    Η ενότητα της κοσμικής οικογένειας, οδηγεί τους ανθρώπους μέχρι τον θάνατο. Στη συνέχεια, ο καθένας θα εισέλθει ή εις τους κόλπους του Θεού ή εις τους κόλπους του πονηρού, ανάλογα με τα έργα του. Η πνευματική οικογένεια όμως, μένει εις τον αιώνα τον άπαντα.

 

6.    Θα πρέπει να ετοιμαστούμε πνευματικά, διότι ο λαός του Θεού ψάχνει να μας βρει.

Νεότερη Παλαιότερη