Ο Λόγος του Θεού έχει ενέργεια

 


Ο Λόγος του Θεού έχει ενέργεια

9 Και είπε Κύριος προς τον Κάϊν, Που είναι Άβελ ο αδελφός σου; Ο δε είπε, Δεν εξεύρω· μη φύλαξ του αδελφού μου είμαι εγώ; 

10 Και είπεν ο Θεός, Τι έκαμες; η φωνή του αίματος του αδελφού σου βοά προς εμέ εκ της γής· (Εβρ. 12:24)

11 και τώρα επικατάρατος να ήσαι από της γης, ήτις ήνοιξε το στόμα αυτής διά να δεχθή το αίμα του αδελφού σου εκ της χειρός σου· 

12 όταν εργάζησαι την γην, δεν θέλει εις το εξής σοι δώσει τον καρπόν αυτής· πλανήτης και φυγάς θέλεις είσθαι επί της γης. (Πρμ. 28:17)

13 Και είπεν ο Κάϊν προς τον Κύριον, Η αμαρτία μου είναι μεγαλητέρα παρ' ώστε να συγχωρηθή· 

14 ιδού, με διώκεις σήμερον από προσώπου της γης, και από του προσώπου σου θέλω κρυφθή, και θέλω είσθαι πλανήτης και φυγάς επί της γής· και πας όστις με εύρη, θέλει με φονεύσει. (Ιωβ. 15:20)

15 Είπε δε προς αυτόν ο Κύριος, διά τούτο, πας όστις φονεύση τον Κάϊν, επταπλασίως θέλει τιμωρηθή. Και έβαλεν ο Κύριος σημείον εις τον Κάϊν, διά να μη φονεύση αυτόν πας όστις εύρη αυτόν. 

16 Και εξήλθεν ο Κάϊν από προσώπου του Κυρίου, και κατώκησεν εν τη γη Νωδ, προς ανατολάς της Εδέμ. 

17 Εγνώρισε δε ο Κάϊν την γυναίκα αυτού, και συνέλαβε, και εγέννησε τον Ενώχ· έκτισε δε πόλιν, και εκάλεσε το όνομα της πόλεως κατά το όνομα του υιού αυτού, Ενώχ.

 

Αδέλφια μου, αυτό το σημάδι είναι η ασχήμια του προσώπου. Κοιτάξτε τον άνθρωπο που μισεί, που ζηλεύει, που κρίνει, πώς είναι. Χάνει την γλυκύτητα του προσώπου του. Αν θέλουμε να λάμπει το πρόσωπό μας, να αγαθοποιηθούμε και να βάλουμε μέσα μας το πνεύμα του Θεού, ώστε να γίνουμε γλυκείς και όμορφοι άνθρωποι. Διότι αυτό το πνεύμα παρέχει ομορφιά σώματος και πνεύματος. Ο Χριστός ήτο όμορφος στο σώμα, στην ψυχή και στο πνεύμα. Αδέλφια μου, ας αποκτήσουμε την σοφία του Θεού η οποία δύναται να συμπιέζει και να μεταβάλλει πληθώρα γνώσεων που χρειάζεται ο κόσμος για να συντονιστεί σήμερα σε μερικές λέξεις για μας: Αγάπη στον Θεό και στον αδελφό. Η αγάπη είναι η δύναμη που ενώνει τα πάντα μέσα στο σύμπαν. Είναι η δύναμη που δουλεύει ενάντια της φθοράς και του θανάτου. Όταν δεν έχουμε Χριστό στη ζωή μας, καταλήγουμε να ανήκουμε σε πράγματα τα οποία μας ανήκουν. Ας δούμε λίγο τι σημαίνει αγάπη. 

Αγάπη: Ο Θεός χώρισε τους ανθρώπους σε έθνη, λαούς, θρησκείες ώστε να φανεί η αγάπη. Όσοι έχουν αγάπη, δεν έχουν ταμπέλες αλλά σοφία Θεού. Τις ταμπέλες τις έβαλαν άνθρωποι, οι οποίοι θέλουν την χειραγώγηση των ανθρώπων με στόχο και σκοπό να τους εξουσιάζουν. Ο Θεός δέχεται τους πάντες. Αγάπη: Είναι υπομονή, ελπίδα, πίστη, ανεκτικότητα. Να υπομένεις τον άλλον, να ελπίζεις ότι θα γίνει καλύτερος, να πιστεύεις ότι θα γίνει καλύτερος, να πιστεύεις εις την σωτηρία του, να τον ανέχεσαι με όλες τις παραξενιές του, ας είναι και εχθρός σου ακόμη, «ἀγαπᾶτε τοὺς ἐχθροὺς ὑμῶν» (Ματθ. 5:44). Η αγάπη είναι συμπαντιαία και την έχει ο Θεός. Η αγάπη είναι μία σε ολόκληρο τον κόσμο του σύμπαντος και δεν χωρίζεται. Όποιος την χωρίζει, πεθαίνει. Πώς χωρίζεται; Με την κρίση. Ο Λόγος του Θεού έχει ενέργεια, διότι δημιουργεί το ασώματο πυρ, το οποίο προβάλλει το άκτιστο ανέσπερο πνευματικό φως διά του οποίου ο λόγος λαμβάνει υλική υπόσταση, αφού όλα είναι πυρ, προήλθαν από την φωτιά. Ο Θεός είναι πυρ καταναλίσκον και όταν εισέλθει μέσα μας δημιουργεί τον άνθρωπο πυρ θεό. Το ότι όλα είναι πυρ, αποδεικνύεται και από το γεγονός, ότι ακόμα και ο άνθρωπος έχει θερμοκρασία 36,6°C. Γένοιτο, γένοιτο, αμήν. Η διαφορά του Θεού από εμάς, είναι ότι ο Θεός υλοποιεί τα λόγια του, όλα τα κάνει νέα. Αν το καταφέρουμε και εμείς αυτό στη ζωή μας, τότε θα καταλάβουμε ότι φτάσαμε στη θέωση. Διαφορετικά ας μην κάνουμε τους έξυπνους. Μέχρι τότε να είμεθα φίλοι και αδελφοί και όχι έξυπνοι και αρχηγοί. Αμήν.  Κάποτε ήταν ένας σοφός άνθρωπος. Αυτός είχε έναν μαθητή. Μία μέρα ένας ορθόδοξος πήγε στον σοφό και του είπε, «η μόνη σωστή θρησκεία είναι η ορθοδοξία» και άρχισε να του λέει τον λόγο. Όταν τελείωσε, του είπε ο σοφός, «έχεις δίκιο», ο μαθητής άκουγε. Μετά πήγε ένας καθολικός και έλεγε, «ότι εμείς είμαστε οι πιο σωστοί». Ο σοφός, όταν τελείωσε τα λόγια του ο καθολικός, του είπε, «δίκιο έχεις». Μετά πήγε ένας βουδιστής. Το ίδιο. Μετά ένας ευαγγελικός. Και σε αυτόν είπε τα ίδια. «Δίκιο έχεις και εσύ» έλεγε σε όλους. Ο μαθητής σκανδαλίστηκε και του λέει, «γιατί σε όλους λες ότι έχουν δίκιο, αφού αυτά που λένε είναι λάθος;» και ο σοφός είπε και στον μαθητή του, «δίκιο έχεις κι εσύ». Όλοι έχουμε δίκιο και όλοι μπορούμε να στηρίξουμε το οτιδήποτε και στην Γραφή. Το σοφό όμως είναι, εμείς να βρούμε την καλύτερη αποστολή και αυτήν να επιδιώξουμε και δεν πειράζει αν δεν τα καταφέρουμε. Η καλύτερη αποστολή είναι η αγάπη, η οποία σε δέχεται όπως είσαι. Μάλιστα αν βρούμε και κανέναν να λέει κάτι πιο καλό από αυτό που λέμε, ας μάθουμε το καλύτερο. Δεν χρειάζεται να τον ακολουθήσουμε αλλά ας μάθουμε. Αν απαιτεί την υποταγή μας, ας κρατήσει ό,τι έχει για τον εαυτό του, δεν μας χρειάζεται. 

Νεότερη Παλαιότερη