Ο Θεός είναι ζωή, είναι αιώνιος ζωή, είναι άφθαρτη ζωή,

 




~ Πριν από πολλά χρόνια διά Πνεύματος Αγίου έχουμε εννοήσει βάσει του Λόγου του Θεού ότι ο Θεός είναι ζωή, είναι αιώνιος ζωή, είναι άφθαρτη ζωή, είναι Θεός και εμείς έχουμε γεννηθεί απ’ αυτόν. Άρα, έχουμε προέλθει από τον ίδιο γενετικό κώδικα, έχουμε το ίδιο DNA, το ίδιο βιολογικό σώμα, το ίδιο πνεύμα αφού έχουμε δημιουργηθεί κατ’ εικόνα και ομοίωση. Αρκεί αν το εννοούμε μέσα από την ελεύθερη βούλησή μας, να το πιστέψουμε και να θελήσουμε να κινηθούμε από σήμερα στην δική του λογική, του Θεού την λογική η οποία είναι, εάν δεν επιστρέψητε και γείνητε ως τα παιδία, δεν θέλετε εισέλθει εις την βασιλείαν του Θεού. Το μόνο που μας έχει διαφοροποιήσει από τον ζώντα Θεό είναι το πνεύμα που έχουμε υιοθετήσει, διότι δεν έχουμε πνεύμα Θεού. Αν το αποκτήσουμε θα γίνουμε κατ’ εικόνα και ομοίωση.


~Σε όλα τα επίπεδα εξέλιξης ο άνθρωπος πρώτα σκέφτηκε και μετά υλοποίησε. Όσοι δεν σκέφτονται γίνονται φερέφωνα στα ερεθίσματα και στερεότυπα του κόσμου και των ανθρώπων της τοπικής κοινωνίας. Μάλιστα λόγω της έλλειψης του αγιασμού γίνονται και χέρια εργαλεία στα χέρια των εωσφορικών ανθρώπων για να υλοποιούν τα σχέδια τους.


~ Σήμερα ο επιστημονικός κόσμος βεβαιώνει ότι είναι η ζωή μέσα μας. Κάθε κύτταρο από 300 τρισεκατομμύρια που έχουμε μπορούν να μας εξασφαλίσουν την ζωή, την οποίαν ζωή μάλιστα μετατρέψαμε εμείς οι άνθρωποι από ζωή αιώνια σε μεταθανάτια, όμως οι διακόπτες που τα ενεργοποιούν αυτά τα κύτταρα και βρίσκονται στον εγκέφαλό μας παραμένουν αχρησιμοποίητοι για έναν και μόνο απλό λόγο, διότι το υλικό στοιχείο, το σύστημα του κόσμου, τα εντάλματα των ανθρώπων, τα στερεότυπα του κόσμου έκλεψαν όλη την παράσταση της σοφίας του Θεού από την ζωή μας, σε σημείο να μην βλέπουμε τον Θεό, να μην εννοούμε την σταυρική θυσία του Χριστού, να μην αντιλαμβανόμεθα τον αγιασμό σε καμία μορφή του μετατρέποντας αυτόν σε μορφή ευσεβείας, να μην εννοούμε τον καθαρισμό, να μην εννοούμε την ζώσα πίστη από την σκιώδη που μας διέπει σήμερα, να μην εννοούμε τον Λόγο του Θεού ο οποίος γράφτηκε με το αίμα του Υιού και Λόγου του Θεού του ζώντος και παρέχει απεριόριστη ενέργεια η οποία ενέργεια δημιουργεί θαύματα μεγάλα σε όλους τους τομείς.


~Ο καιρός όμως έφτασε και οι πύλες της άγνοιας, της φθοράς, του θανάτου θα ανατραπούν. Έχουμε ακούσει το άρατε πύλας και εισελεύσεται ο Βασιλεύς της αιώνιας δόξης. Ο λόγος που οι πύλες παραμένουν κλειστές είναι διότι ο διχασμός μεγάλωσε, τα συμφέροντα χωρίζουν ακόμη και τα οικεία πρόσωπα, οι ασθένειες δεν μπορούν να θεραπευτούν, μεταλλάσσονται και παραμένουν στην ζωή μας μέχρι θανάτου από την ώρα που θα εκδηλωθούν. Όλα αυτά και άλλα πολλά όλοι τα βλέπουμε σήμερα ότι υπάρχουν, όλοι τα εννοούμε. Ο Θεός όμως σήμερα σε όλους εμάς ενεργεί με ένα ξεχωριστό τρόπο, ο οποίος μας παρέχει μία ξεχωριστή σοφία και μας δημιουργεί νέες συνθήκες ζωής που στηρίζονται στην αναγέννηση, στην ενότητα, στην αναμαρτησία, στην λογική του Θεού και μέσα από την νουθεσία μας εξασφαλίζει την ζωή την αιώνια, η οποία διά του Χριστού γίνεται σε εμάς ζωή ποιοτική και ποσοτική, άφθαρτη ζωή, αιώνια ζωή γεμάτη σοφία Θεού πάνω σε όλους τους τομείς.


~ Ονομάζουμε θεό τον άνθρωπο διότι είναι γεγραμμένο,’’ θεοί εστε και υιοί υψίστου πάντες’’, όμως λόγω της άγνοιας και της αποστροφής του από τον γεννήσαντα οργανισμό, τον Θεό, ανέπτυξε λογική η οποία το μόνο που δεν του δίνει είναι η θέωση.


~ Εμείς σήμερα αφού κατ’ αποκάλυψη Θεού είδαμε την διαφορά αλλάζουμε ρότα, έτσι δεν θα συμφωνούμε με αυτά που το σύστημα παράγει αν έχουν σαν βάση το ψέμα και την μεταθανάτια ζωή. Πριν από πολλά χρόνια με την δύναμη και θέληση του Θεού, ο οποίος ενέπνευσε μέσα μας τον διακαή πόθο του μη αποθανείν, έχουμε ξεκινήσει έρευνες μέσα στον Λόγο του Θεού αλλά και πάνω στην σοφία των ανθρώπων που δεν είναι παρά σοφία Θεού και αυτή, άλλο που ο καθένας κάνει αυτή πνευματική περιουσία του και αποσκοπεί σε υλικά οφέλη.


~Για να μην αναγκαστούμε να σπουδάσουμε όλα αυτά τα οποία έχει ο κόσμος και που για να τα μάθουμε χρειάζονται 1000 ζωές, ο Χριστός με τον δικό του τρόπο θέλησε να συντομεύσουμε τον χρόνο ώστε να πετύχουμε να φέρουμε την ζωή. Έτσι ζήτησε διά Πνεύματος Αγίου να διακατεχόμαστε σε καθημερινή βάση από το πάντοτε χαίρετε, αδιαλείπτως προσεύχεστε κατά πάντα ευχαριστείτε. Για να το πετύχουμε όμως αυτό χρειάζεται να δημιουργήσουμε συνθήκες αφιέρωσης. Αυτή η αφιέρωση την οποίαν το σύστημα του κόσμου αποκλείει, είναι το άπαν. Αυτή εμπεριέχει την άφθαρτη ζωή, την μακάρια ζωή, την πανευδαίμονη ζωή. Σε μικρό χρονικό διάστημα η αφιέρωση στο αγιαστήριο μας δίνει την εξουσία μέσα από την αναγέννηση να πατάμε τους διακόπτες όποτε θέλουμε εμείς, ώστε να διατηρούμεθα νέοι κάθε στιγμή, κάθε χρονική περίοδο.


~ Ο Κύριος τόνισε, το πνεύμα εστί το ζωοποιόν. Ο μη αναγεννημένος άνθρωπος ομοιάζει με ένα αυτοκίνητο χωρίς μηχανή. Ο εγκέφαλος του βιολογικού μας σώματος είναι η μηχανή και αν δεν έχουμε μηχανή δεν θα ταξιδέψει ποτέ το αυτοκίνητο, το σώμα ημών.


~ Αυτό που λείπει είναι η σιωπή, η αφιέρωση και η χαρά του Αγίου Θεού. Αυτά μας εξασφαλίζουν ενέργεια. Αν θέλουμε ενέργεια που να ζωοποιεί το σώμα μας, δεν θα την βρούμε πουθενά , παρά μόνο αν υιοθετήσουμε το πνεύμα του Θεού και αρχίσουμε να αισθανόμαστε την παρουσία του στην ζωή μας.


~Η αγάπη στον Θεό και η χαρά δημιουργούν την βάση της ζωής. Ο Μωϋσής, ο Ηλίας, ο Ενώχ, ο Κύριος είχαν αυτή την αγάπη για τον Θεό και για τον συνάνθρωπο, ο οποίος Θεός τους εξασφάλισε με την παρουσία του την ανεκλάλητη χαρά η οποία τους πέρασε στον χώρο της αφθαρσίας. Άρα η παρουσία του Θεού στην καθημερινότητά μας, θα μας κάνει αυτάγαθους, θα μας κάνει άφθαρτους.


~Μωϋσής: Δεν ήθελε, δεν μπορούσε να αδιαφορήσει στην αλήθεια την οποία γνώρισε ότι είναι Εβραίος και ο λαός του καταδυναστεύονταν από τους Αιγυπτίους. Έτσι διαχώρισε την θέση του αδιαφορώντας για τον εαυτόν του αν θα χάσει την εξουσία που του είχαν δώσει οι Αιγύπτιοι. Έφυγε και προτίμησε την έρημο από το να επιλέξει το δικό του συμφέρον.

 

 

 

~Ηλίας: Το πνευματικό επίπεδο της εποχής του δεν του επέτρεπε να συλλάβει το ό,τι ο Θεός είναι πνεύμα. Νόμιζε ότι όπως αυτός ζει στο Ισραήλ κάπου και ο Θεός θα ζει. Έτσι έφυγε να ψάξει το σπίτι του Θεού, να συναντήσει τον Θεό αδιαφορώντας για την οποιαδήποτε ταλαιπωρία. Η αγάπη αυτή στον Θεό, έκανε τον Θεό να τον συναντήσει με σκοπό να του αποκαλύψει ότι είναι πνεύμα που διακατέχεται από ειρήνη, από εφορεία, από χαρά κ.λ.π. Αυτό έκανε τον Θεό να τον περάσει από την φθορά στην αφθαρσία.

 

 

 

~Ενώχ: Αρνήθηκε τον κόσμο και τις απολαύσεις αυτού ζητώντας μέσω της προσευχής του στον Θεό να μην ιδεί θάνατο. Η αγάπη αυτή που υπέδειξε στον Θεό, έκανε τον Θεό να τον περάσει από την φθορά στην αφθαρσία.

 

 

 

 

 

~Κύριος: Δεν επέλεξε με αθέμιτους τρόπους να εξουσιάσει τους ανθρώπους αλλά έδωσε την ζωή του για να γνωρίσουν οι άνθρωποι ότι ο Θεός είναι αγάπη και το σημαντικότερο δεν απείλησε κανέναν αλλά αντιθέτως τόνισε, όστις θέλει οπίσω μου ελθείν. Με το έργο αυτό τον ευλόγησε υπέρ κόρον ο Πατέρας του, ώστε να είναι στο διηνεκές Υιός του Θεού και Σωτήρας του κόσμου. Μέσα από την δική του θυσία ολοκληρώνεται ένας άνθρωπος σπουδάζοντας το μυστήριο Θεός με ό,τι συνεπάγεται αυτό.

 

 

 

~ Εμείς ως άνθρωποι πως λέμε ότι αγαπάμε τον Θεό και τον ζητάμε μόνο όταν έρχονται τα δύσκολα στην ζωή μας; Πώς τον αγαπάμε  αφού δεν τον ερευνάμε; Πώς τον αγαπάμε αφού δεν υπακούμε στις εντολές του; Καταλήγουμε λοιπόν πως η απόφαση, η ανυπόκριτη αγάπη, η παρουσία του Θεού στην ζωή μας παράγουν την ζωή, ενεργοποιώντας μέσα μας όλα τα στοιχεία που μας κάνουν αιώνιους. Η ζωή είναι εις χείρας ημών είτε το θέλουμε είτε όχι.

 

 

 

~Ο αδελφός φέρει μέρος σοφίας Θεού και όταν τον απορρίπτουμε δεν θα ολοκληρώσουμε την πνευματική μας υπόσταση κατά Θεό. Ο νόμος του Θεού εν ολίγοις φανερώνει τις προϋποθέσεις οι οποίες είναι, για να είμαστε εμείς καλά θα πρέπει να είναι και ο διπλανός μας καλά. Για να ζήσουμε εμείς θα πρέπει να ζήσει και ο διπλανός μας, ο αδελφός μας. Ο Κύριος τόνισε, το περίσσευμα του ενός στο υστέρημα του άλλου. Είναι ευαγγελική απαίτηση του Θεού να αγαπήσουμε Κύριο και Θεό μας εξ όλης της καρδίας, εξ όλης της διανοίας, εξ όλης της ισχύος αλλά και τον πλησίον μας ως εαυτόν.

 

 

 

~ Δεν μπορούμε να το συλλάβουμε άπαξ διαπαντός ότι το ίδιο το σώμα μαρτυρά βιολογικά την αγάπη που το διέπει, ώστε το ένα μέλος να στηρίζει το άλλο. Βλέπουμε την καρδιά, η οποία για να ζήσει καταλαβαίνει πως πρέπει να δώσει αίμα σε όλα τα όργανα. Βλέπουμε τον εγκέφαλο καμία κίνηση δεν κάνει και όμως ελέγχει 24 ώρες το 4ωρο όλο το σώμα. Δεν είναι μέγα θεϊκό μυστήριο! Βλέπουμε πως όταν σκοντάψουμε και πάμε να πέσουμε, όλα τα μέλη προσπαθούν να συμμετάσχουν στην πτώση ώστε να μην υποστεί ένα μόνο μέλος την πίεση ολόκληρη και πάθει ζημιά. Δεν είναι και εδώ να απορούμε με αυτό το μεγαλείο; Όταν τώρα κάποιος λέει εγώ να είμαι καλά, εγώ να περνάω καλά και οι άλλοι ας κάνουν ό,τι θέλουν, είναι λογική αυτή; Μα πώς είναι δυνατόν να σκεφτόμαστε έτσι, αφού ο Θεός έδωσε ιδιάζουσα μορφή σοφίας ώστε να έχουμε χρείαν ο ένας τον άλλον. Μόνο έτσι θα συμπληρωθούν τα ελλείποντα.

 

~Ο Χριστός έδωσε την ζωή του για να ζήσουμε και να φανερώσει ότι η βασιλεία του Θεού εντός ημών εστί και οι βιαστές την αρπάζουν. Βασιλεία εννοεί να μας διέπουν τα στοιχεία του Θεού, οι ιδιότητες αυτού, οι καρποί, τα χαρίσματα και τα σημεία ώστε όλα αυτά να καταστήσουν την αφθαρσία στην ζωή μας. Μόνο έτσι θα κερδίσουμε μία ζωή ποιοτική και ποσοτική, ευτυχισμένη και ευλογημένη. Αφού ο Θεός δημιούργησε όλα αυτά δεν μπορεί να κάνει την ζωή μας αιώνια, άφθαρτη; Αν είναι δυνατόν, σίγουρα και μπορεί. Τι λείπει; Είναι απλό! Λείπει η δική μας αγάπη ως προς τον γεννήσαντα οργανισμό η οποία εκδηλώνεται ως εξής, ότι εκάμετε εις ένα τούτων των αδελφών μου των ελαχίστων, εις εμέ εκάμετε καθώς ο ποιήσας και διδάξας ούτος ζήσεται. Επίσης, ο έχων τας εντολάς μου και φυλάττων αυτάς, εκείνος είναι ο αγαπών με· ο δε αγαπών με θέλει αγαπηθή υπό του Πατρός μου και εγώ θέλω αγαπήσει αυτόν και θέλω φανερώσει εμαυτόν και εάν τις με αγαπά, τον λόγον μου θέλει φυλάξει και ο Πατήρ μου θέλει αγαπήσει αυτόν και προς αυτόν ελευσόμεθα και μονήν παρ’ αυτώ ποιήσομε.

Νεότερη Παλαιότερη