Τι σημαίνει υγεία;

 

Τι σημαίνει υγεία; Με τον όρο υγεία τι εννοούμε; Εννοούμε την κατάσταση της πλήρης ευεξίας. Πλήρης ευεξία σημαίνει υγεία στο ψυχικό, νοητικό, κοινωνικό και βιολογικό επίπεδο και όχι απουσία της νόσου και μόνο. Όλοι έχουμε ακούσει για τον επενδύτη ο οποίος αναφέρεται ως εξής υπό του Αποστόλου Παύλου, ου θέλομεν εκδύσασθαι αλλ’ επενδύσασθαι ίνα καταποθή το θνητόν υπό της ζωής. Άρα, ο περιβόητος επενδύτης, το αποκεκρυμμένο μυστήριο βρίσκεται σήμερα μπροστά μας και αυτός διά Πνεύματος Αγίου δύναται να ενεργοποιηθεί και να μας παρέχει την πλήρη υγεία. Η επιστήμη σήμερα η οποία είναι η στερέωση των καιρών, με τις έρευνες της στο υλικό αλλά και στο ψυχοσυναισθηματικό κομμάτι το οποίο επηρεάζει το βιολογικό σώμα μας κατά 99,9 τοις εκατό, προσδιορίζει την υγεία, όχι μόνο την απουσία της ασθένειας από το βιολογικό μας σώμα αλλά την κατάσταση εκείνη η οποία μας χορηγεί πληρότητα στην ευεξία και όχι πληρότητα στην ευεξία σε ένα επίπεδο.

 

 

 

~Το μεγαλύτερο μυστικό, το πλέον απαραίτητο στοιχείο της πνευματικής εξέλιξής μας είναι να ακολουθήσει ο καθένας μας την δική του πνευματική φωνή της συνείδησης, η οποία ανά τακτά χρονικά διαστήματα μεταβάλλεται. Αν δογματίζουμε την ζωή μας δεν μπορούμε να φτάσουμε στην θέωση, ώστε να ενεργούμε συντονισμένα με το θέλημα του Θεού το οποίο μας χαρίζει ευλογία και πνευματική ελευθερία. Η πνευματική εξέλιξη είναι απλή και καθαρή. Πάντα να ζούμε ελεύθερα έχοντας δική μας προσωπικότητα, η οποία μας οδηγεί στο να κάνουμε το θέλημα του Θεού που είναι να αναγεννήσουμε τους εαυτούς μας και τους συνανθρώπους μας.

 

 

 

~Δημιουργώντας  προσωπικότητα Χριστού πάντα μέσα από την ελεύθερη βούλησή μας , δημουργούμε τον ιδεώδη άνθρωπο μέσα μας, ο οποίος δεν μεταβάλλεται ανάλογα με τα ερεθίσματα του κόσμου αλλά υπερβαίνει την ανθρώπινη αντίληψη και βαδίζει προς την θέωση.

 

 

 

~ Στοιχείο αναφοράς στην ζωή μας για να πετύχουμε τους στόχους μας θα είναι το πάντοτε χαίρετε, αδιαλείπτως προσεύχεσθε, κατά πάντα ευχαριστείτε, ώστε κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες και αν βρεθούμε με την δύναμη του Θεού να συνεχίσουμε τον αγώνα μας και τα θετικά εν Χριστώ ερεθίσματα που έχουμε δεχτεί και δημιουργούν συναισθήματα γεμάτα εφορεία, γεμάτα χαρά να μας διακατέχουν μέχρι τέλους, έχοντας πλήρη εμπιστοσύνη στον Πατέρα μας, τον Θεό. Η πρώτη αγάπη που είχαμε στον Θεό να μείνει μέχρι τέλους και να μεταλλαχθεί σε θείο έρωτα.

 

 

 

~ Η ζώσα πίστη να μας διακατέχει μέχρι τέλους. Ας φθειρόμαστε, η μεταστοιχείωση δύναται να δουλέψει σε όποια ηλικία και αν είμαστε. Όχι πίστη στην μεταθανάτια ζωή. Η ζώσα πίστη φέρνει την αφιέρωση η οποία μας εξασφαλίζει τον αγιασμό και τον καθαρισμό, ιδρύοντας μέσα μας τον νοητό παράδεισο, κατόπιν διά της εξάπλωσης αυξάνει η οικογένεια του Θεού και γύρω μας. Έτσι η κρίση του Θεού λαμβάνει χώρα σε εκατομμύρια ανθρώπους, δημιουργώντας την πνευματική οικογένεια όπου μέλη είμεθα όλοι εμείς. Αμήν.

 

~ Μόνο προς νουθεσία το παρελθόν μας, όχι ενθύμηση αυτού με στόχο να μας κάνει να λυπόμαστε. Το έλεος του Θεού μας καταδιώκει κάθε στιγμή. Να αφεθούμε στα χέρια του Θεού ώστε να σχεδιάσει αυτός το μέλλον μας. Αν συνεχίζουμε να το επιδιώκουμε και να το σχεδιάζουμε εμείς, τότε ο Θεός θα απέχει από την ζω ή μας αφήνοντας την ελεύθερη βούλησή μας να μας ταξιδέψει σε έναν κόσμο γεμάτο σκάνδαλα και αντιξοότητες, καταλήγοντας όλους εμάς στον ανήλεο θάνατο. Μη γένοιτο!

 

~Καμία εξουσία δεν θα μας διακατέχει αλλά ούτε και θα επιζητούμε. Όλοι εμείς είμεθα φίλοι και αδελφοί, το περίσσευμα του ενός στο υστέρημα του άλλου. Ο κάθε αδελφός ξέρει τι του περισσεύει, δεν χρειάζονται σχόλια, κρίσεις, επικρίσεις κ.λ.π. Θα έχουμε πλήρη εμπιστοσύνη στον Πατέρα μας, τον Θεό ο οποίος ξέρει τι χρεία έχουμε. Αμήν.

 


~  Είναι τόσο εύκολο όταν ο Θεός ξεκινήσει να εργάζεται μέσα μας που η μεταστοιχείωση θα ομοιάζει με ένα έργο τόσο απλό όσο όταν χρειαζόμαστε ένα ποτήρι νερό. Αδέλφια μου, ήρθε η ώρα για μας με το κάλεσμα που έχουμε λάβει άνωθεν, διότι το πλήρωμα του χρόνου επλησίασε ώστε να ετοιμάσουμε τους εαυτούς μας για να μας αγκαλιάσει η δόξα του Θεού. Ας ετοιμάσουμε τους εαυτούς μας ώστε να γίνουμε άξια όργανα της βουλής του Θεού, καθιστώντας εαυτούς ως ακρογωνιαίους λίθους εις την οικοδομήν του Θεού, μεταβαλλόμενοι δε εις λίθοι ζώντες ώστε να αποκτήσουμε την ανάλογη πνευματική εμπειρία διά της οποίας θα οικοδομήσουμε τον καινούργιο εν Θεώ κόσμο.

 


~Όταν έχουμε αγάπη κάνουμε τα πάντα από αγάπη. Αυτός που αγαπά δεν κουράζεται, δεν κάνει ένα έργο αγάπης για να του οφείλουν, αλλά γιατί αυτή είναι η φύση του Θεού την οποία έχει μέσα του, ο οποίος Θεός βρέχει για δικαίους και αδίκους χωρίς να περιμένει ανταπόδοση. Ο άνθρωπος έγινε από αγάπη για να ζει στην αγάπη και να δίνει αγάπη.


~Η αγάπη η οποία εκδηλώνεται με την δοτικότητα είναι η βάση της ζωής. Ειδικά όταν δίνουμε αγάπη πρώτα πνευματική και κατόπιν υλική. Π.χ. η καρδιά μας είναι ένα όργανο το οποίο δίνει ζωή για να μπορεί να ζήσει και η ίδια. Έτσι και εμείς, αν θέλουμε να ζήσουμε να γίνουμε δοτικοί γεμάτοι αγάπη η οποία να στρέφεται προς πάντα συνάνθρωπο φίλο και εχθρό.

 

 

 

~ Τα στοιχεία του Θεού είναι άπειρα. Είναι Θεός ειρήνης, Θεός αγάπης, Θεός δικαιοσύνης με την σοφία που διέπει την κάθε λέξη ώστε και εμάς να μας συντροφεύει ολοκληρωμένα η έννοια της αγάπης, της δικαιοσύνης και της ειρήνης. Διακατέχεται από πολλά χαρίσματα τα οποία είναι απαραίτητα να εισέλθουν στην καθημερινότητά μας και στη ζωή μας. Διακατέχεται από σημεία, από δυνάμεις πίστεως τις οποίες και αυτές τις μεταλαμπαδεύει με τον σχετικό αγώνα στην καθημερινότητά μας ώστε και εμάς να μας συντροφεύουν. Τον διακατέχουν δηλαδή άπειρα στοιχεία τα οποία δια Πνεύματος Αγίου δύνανται να εισέλθουν και στον δικό μας κόσμο και δι’ αυτών να αναπτυχθούμε πνευματικά και υλικά πάνω σε όλους τους τομείς.

 

~Ο Θεός όπου δει αγάπη εκεί κατεβαίνει και συναντά τον άνθρωπο που έχει την αγάπη αυτή, η οποία αγάπη του Θεού δεν έχει καμία σχέση με την κοσμική, την αδελφική ή την σαρκική αγάπη των ανθρώπων. Πολλές φορές και εμείς αν και τέκνα Θεού δεν μπορούμε να καταλάβουμε για ποια αγάπη μιλάμε ή τι λέμε, ο λόγος διότι δεν γίναμε ακόμη αγάπη. Όταν όμως γίνουμε αληθινά τέκνα Θεού, θα γίνουμε και αγάπη και θα καταλαβαίνουμε καλύτερα την αγάπη του Θεού και τα τέκνα αυτού.

 

 

Νεότερη Παλαιότερη