Ου γαρ ήλθον διακονηθήναι, αλλά διακονήσαι

 


Ο Κύριος δίδαξε με έργα και με λόγια στο θέμα της εξαπλώσεως τα εξής, ου γαρ ήλθον διακονηθήναι, αλλά διακονήσαι και δούναι την ζωήν αυτού λύτρον αντί πολλών, πλένοντας ακόμη και τα πόδια των μαθητών του, καθώς δίδαξε στους μαθητές του όχι αγάπη στους αγαπώσι ημών καθώς ποιούσουσι και οι αμαρτωλοί αλλά αγάπη και προς τους εχθρούς. Μάλιστα, να ευλογείτε εκείνους οίτινες σας καταρώνται, να ευεργετείτε εκείνους οίτινες σας βλάπτουσι ίνα μπορέσετε δι’ αυτών των στοιχείων να γίνετε υιοί του πατρός του εν τοις ουρανοίς.

 

 

 

~Ο λόγος τώρα που πρέπει εμείς να κυοφορούμε μέσα μας την αγάπη είναι διότι η αγάπη ενώνει την ζωή με τον άνθρωπο, ενώνει τον άνθρωπο με τον Θεό, ενώνει τα πάντα. Χωρίς την αγάπη την αληθινή, του Θεού την αγάπη, την ανυπόκριτη αγάπη δεν μπορεί ο άνθρωπος ούτε οι οικογένειες ούτε οι κοινωνίες των ανθρώπων να ευημερήσουν.

 

 

 

~  Ο αγαθός αυτός κόσμος έχει χαθεί σήμερα από τις κοινωνίες που ζούμε, δεν υπάρχουν δηλαδή οι κοινωνίες αγάπης, οι κοινωνίες του Θεού. Πιστεύουμε ότι, με την δύναμη του Θεού αφού το ανθρώπινο γένος ολοκληρώσει την πνευματική του υπόσταση, σιγά - σιγά θα κάνουν πάλι την εμφάνισή τους αυτές οι κοινωνίες και πραγματικά σ’ αυτές θα θέλουν να εισέλθουν όλοι οι άνθρωποι. Διότι οι προηγούμενες κοινωνίες της αμαρτίας, των συμφερόντων, των εγωισμών, των φιλοδοξιών οδήγησαν τον άνθρωπο σε αδιέξοδο.

 

 

 

~ Ο  Θεός δύναται να μας κατευθύνει δια Πνεύματος Αγίου στα έργα της μετάνοιας ώστε να μπορέσουμε να πετύχουμε το στόχο μας και στα έργα της αγάπης τα οποία ζητά από τον καθένα μας . Στην αρχή αυτό γίνεται σαν προσπάθεια εις εμάς μετέπειτα όμως γίνεται δευτέρα φύση. Άλλωστε είναι και επαγγελία Θεού ότι, πάντες μια μέρα θέλουσι είναι διδακτοί Θεού.

 

 

 

~Το  συμπέρασμα  ότι ο Θεός σήμερα δημιουργεί την Βασιλεία Του σε όλον τον κόσμο, χωρίς καν αυτό να γίνεται αντιληπτό από τις κοινωνίες των ανθρώπων, εξάγεται εκ του γεγονότος ότι οι επαγγελίες του Θεού φανερώνονται δια Πνεύματος Αγίου σήμερα σε μάζες ανθρώπων καθώς σε λαούς και έθνη δια της εξαπλώσεως πολλών ανθρώπων που εργάζονται πάνω στο θέλημα του Θεού. Έτσι οι άνθρωποι πλησιάζουν πιο πολύ συνειδητά τον Θεό και την ουσία του Ευαγγελίου.

 

~Το γεγονός τώρα της φανέρωσης του αποκεκρυμμένου μυστηρίου που είναι η ανυπόκριτος αγάπη και η σωτηρία των ψυχών και των σωμάτων σε πολλούς ανθρώπους, μας θεμελιώνει την πεποίθηση ότι ο χρόνος της δευτέρας ελεύσεως του Κυρίου καθώς και η ίδρυση της Βασιλείας του Θεού επί της γης είναι εγγύς, εγγύτατα δια όλους τους πιστεύσαντες χριστιανούς.

 

 

 

~ Το ανθρώπινο γένος 2.000 και πλέον χρόνια τώρα πιστεύει στην δευτέρα έλευση του Κυρίου που είναι υπόσχεση και του ιδίου. Σίγουρα τα γεγονότα θα είναι αυτά τα οποία θα συντομεύσουν μια τέτοια κατάσταση. Το γεγονός που απαιτείται είναι η εντολή του Πατρός ο οποίος είπε στον Υιό, καθού εκ δεξιών μου έωσου καταργήσω τους εχθρούς σου, έσχατος εχθρός καταργείται ο θάνατος. Ο θάνατος θα καταργηθεί δια Πνεύματος Αγίου.

 

 

 

~Δεν είναι μόνο το φαγητό που τρώμε ή η ενδυμασία που έχουμε ή τα υλικά στοιχεία είναι και το πνευματικό στοιχείο το οποίο πρέπει να αναπτυχθεί μέσα στις κοινωνίες των ανθρώπων και στον κάθε άνθρωπο διότι χωρίς πνεύμα Θεού, αγάπης ανυπόκριτης, μη δογματικό ο άνθρωπος δεν δύναται να αναπτυχθεί διότι ο φανατισμός εκμηδενίζει την αγάπη. Οι άνθρωποι που φανατίζονται ή που θεμελιώνουν την γνώση τους και εγκλωβίζουν αυτή γύρω από ένα μικρό μέρος γνώσης που τους διακατέχει, είναι 100% λάθος και οδηγούνται επί του ασφαλούς στην απώλεια.

 

~Το Ευαγγέλιο της Βασιλείας δεν κηρύττει αγάπη μόνο προς τους αγαπώντας αλλά κηρύττει αγάπη και προς τους εχθρούς. Ο Χριστός είπε, αγαπάτε τους εχθρούς υμών, ευλογείτε εκείνους οίτινες σας καταρώνται, ευεργετείτε εκείνους οίτινες σας βλάπτουσι ίνα να γίνετε υιοί του πατρός του εν τοις ουρανοίς.

 

 

 

~Το Ευαγγέλιο που έχει εισέλθει στη ζωή μας δεν απορρίπτει την αιώνια ζωή η οποία υπάρχει μέσα στο Ευαγγέλιο του Χριστού εδώ και 2.000 χρόνια αλλά και από πιο πριν (χιλιάδες αιώνες πριν). Ο λόγος που δεν μπορεί να δοθεί από τον Θεό στους ανθρώπους είναι διότι οι άνθρωποι έφυγαν από την ταπείνωση, την αγάπη την αληθινή και υιοθέτησαν τα συμφέροντα, τις φιλοδοξίες, τους εγωισμούς.

 

~Θα πρέπει τώρα ο καθένας μας καθώς και όλοι μαζί αφού είδαμε τι είναι ο Θεός και τι θέλει να μας δώσει, να κάνουμε όπως λέει και ο απόστολος Παύλος βεβαία την κλήση την οποία λάβαμε. Νομίζω ότι θα πρέπει σιγά σιγά και γρήγορα να αρχίσουμε να μπαίνουμε στο βαθύ νόημα του Ευαγγελίου του Θεού ώστε να αρχίσουν να εκπληρώνονται σε εμάς οι επαγγελίες αυτού.                                                         

 

~Ο Κύριος φανέρωσε για τους έχοντας καλή προαίρεση ότι, τα πάντα συνεργούν στο αγαθό. Ο χριστιανός δεν είναι ένα διαφορετικό άτομο μέσα στις κοινωνίες των ανθρώπων. Είναι ένα άτομο το οποίο αντιμετωπίζει τα ίδια προβλήματα με όλους τους άλλους ανθρώπους. Αυτό όμως που τον κάνει διαφορετικό και τον βοηθάει είναι να τα αντιμετωπίζει με διαφορετικό πνεύμα ώστε να μην γίνονται αυτά τα προβλήματα βάρος στη ζωή του αλλά να είναι προς νουθεσία, εκπαίδευση, μάθηση.

 

~Ο λόγος του Θεού αναφέρει, ιδέτε αδελφοί την πρόσκλησίν σας ότι είσθε ου πολλοί σοφοί κατά σάρκα, ου πολλοί δυνατοί, ου πολλοί ευγενείς, αλλά τα μωρά του κόσμου εξελέξατο ο Θεός ίνα καταισχύνη τους σοφούς. Είναι συμφέρον σε όλους εμάς να είμεθα ενωμένοι, όλοι μαζί αποτελούμε μια ισχυρή δύναμη. Ο καθένας από μόνος του δεν μπορεί να πραγματοποιήσει μεγάλα πράγματα.

 

~ Ο Λόγος του Θεού αναφέρει σ’ ένα σημείο στην Καινή Διαθήκη ότι, εάν δυο άνθρωποι συμφωνήσουνε επί της γης περί παντός πράγματος ότι εάν κάνουνε αίτηση θέλει γίνει εις αυτούς. Φανταστείτε την εξουσία της ενότητας και την ευλογία που θα διακατέχει…… Όταν λέμε συμφωνία δεν εννοούμε ότι σε όλους θα αρέσει το ίδιο χρώμα (έτσι χάνουμε την προσωπικότητά μας) αλλά εννοούμε συμφωνία πάνω στις αρχές του Ευαγγελίου, πάνω στην αγάπη, πάνω στην ειρήνη, πάνω στη δικαιοσύνη.

 

~Δεν θέλουμε να δογματίσουμε τη ζωή μας έστω και πνευματικά. Θέλουμε μέσα από την ελευθερία μας να μπορέσουμε να εντάξουμε τη ζωή μας στο Ευαγγέλιο του Χριστού. Έτσι ώστε ότι γίνεται στη ζωή μας είτε προσευχή είτε μελέτη είτε εξάπλωση να γίνεται με χαρά, να είναι δηλαδή ουσιαστικό. Εάν είναι και θέλημα Θεού και εάν και εμείς έχουμε αυτή την αποστολή, ο Θεός ξέρει.

 

 

 

~  Ο Ιωάννης, ο πεφιλιμένος μαθητής του Κυρίου στα βαθιά γεράματά του δίδασκε, τεκνία αγαπάτε αλλήλους. Κατέληξε σε αυτό το συμπέρασμα. Φανταστείτε τώρα, ο Ιωάννης 120 χρονών το μόνο πράγμα που έλεγε ήταν, τεκνία αγαπάτε αλλήλους. Αυτό είναι το συμφέρον, η πρόοδος του συνανθρώπου μου είναι και όφελος δικό μου.

 

 

 

~ Εάν λοιπόν θέλουμε όλοι εμείς να υψωνόμαστε πάνω από κάθε εμπόδιο και πρόβλημα έτσι ώστε να μην επηρεάζεται η πνευματική κατάσταση της εσωτερικής χαράς και ειρήνης, οι οποίες θα φωλιάσουν μέσα μας δια του αγώνα και δια της ενότητας στο Ευαγγέλιο του Χριστού, του Θεού, χρειάζεται να πετάξουμε στον κάλαθο των αχρήστων τις μικρότητες που μας χώριζαν μέχρι χθες και να ενωθούμε όλοι στα βασικά στοιχεία του Ευαγγελίου.

 

 

 

~Ο  απόστολος Παύλος λέει ότι, η γνώση φυσιοί, η δε αγάπη οικοδομεί. Θα πρέπει η αγάπη μας επομένως να είναι ολοκληρωμένη. Ο συνάνθρωπός μας δεν είναι πρόβατο δικό μας ούτε εμείς είμαστε αφεντικά ή ποιμένες. Όλοι είμαστε συνάνθρωποι και όλοι έχουμε τις ίδιες αξίες. Όλοι είμαστε το ίδιο απλώς ο ένας θα βοηθάει τον άλλον να αναγεννηθεί, να φτάσει στον προορισμό του.

 

 

 

~Αν δεν  δεχτούμε το κάλεσμα η αναγέννησή μας και οι πνευματικές μας ικανότητες θα είναι ένα μηδέν. Όταν όμως το δεχτούμε αυτό το μηδέν με την παρουσία του Χριστού θα γίνει 10. Και αν εμείς γίνουμε και άλλο μηδέν θα γίνει 100 και όσο πιο πολλά μηδέν και ταπείνωση φανερώσουμε έμπροσθεν στην πολυποίκιλη σοφία του Θεού τόσο πιο μεγάλος θα είναι ο αριθμός και η αξία μας συν Θεό θα ανέβει. Γένοιτο, Γένοιτο, Αμην.

 

 

Νεότερη Παλαιότερη