Να αποκτήσουμε νου Χριστού.

  

 

Να αποκτήσουμε νου Χριστού. Νους Χριστού σημαίνει ότι διακατέχομαι από την πανσοφία του Πατέρα Θεού. Σοφία Θεού σημαίνει η δυνατότητα του νου να διαφυλάττει στο ακέραιο το αγιαστήριο (εγκέφαλος), όπου εκεί συνδιαλέγεται Θεός και άνθρωπος, από την αμαρτία του μεταπτωτικού κόσμου η οποία δημιουργεί την μη ζωή, ώστε ο Θεός όταν μας επισκέπτεται να βρίσκει αυτό το αγιαστήριο πάντα καθαρό για να μένει μέσα μας αιώνια, παρέχων εις ημάς διά της σοφίας του την άφθαρτη ζωή. Αμήν.


Νους Χριστού σημαίνει άνθρωπος ο οποίος έχει λάβει αποστολή υπό του Θεού την οποία αποστολή ο νους του έχει την εξουσία και την φώτιση να φέρει εις πέρας διότι έχει επενδυθεί με την παντοδυναμία του Θεού. Γένοιτο, γένοιτο, αμήν.

Νους Χριστού διακατέχει εκείνον τον άνθρωπο που αδιάλειπτα σκέφτεται τον Πατέρα Θεό, συνομιλεί μαζί του και εκπληρώνει τις εντολές του τις οποίες αναπτύσσει στη ζωή του και στη ζωή των συνανθρώπων του. Ο άνθρωπος ο οποίος έχει νου Χριστού διέπεται από ουρανόδρομη σοφία. Γένοιτο, αμήν.
Νου Χριστού έχουμε όταν ο εγκέφαλός μας είναι διαποτισμένος, από τα ιδανικά του Χριστού, από τις επιδιώξεις αυτού, από την σοφία του Θεού Πατέρα. 

Νου Χριστού έχουμε όταν ο εγκέφαλός μας έχει την δυνατότητα να ιδρύσει διά της σοφίας του Θεού την βασιλεία του Θεού μέσα μας αλλά και γύρω μας.

 Το βιολογικό μας σώμα δημιουργήθηκε από την ουρανόδρομη σοφία του Πατέρα και είναι έτοιμο να ανταποκριθεί στο κάλεσμα του Θεού ώστε να μείνει άφθαρτο. Αν ο εγκέφαλός μας διέπεται από το ρήμα του Θεού, από το πνεύμα του Θεού, από την υγιαίνουσα διδασκαλία του Χριστού, δεν θα πεθάνουμε ποτέ ούτε πνευματικά ούτε βιολογικά. 

Γνωρίζουμε ότι το πνεύμα εστι το ζωοποιόν (Ιωάννης 6:63). 

Αν μέσα μας εισέλθει το ρήμα του Θεού, η ζώσα φωνή του ζώντος Θεού, η Φωνή Θεού τότε το σώμα μας θα μεταβληθεί σε ναό Θεού όπου μέσα σε αυτό θα λειτουργεί ο Θεός παρέχων στο σώμα ημών άφθαρτα στοιχεία. Το πνεύμα του Θεού δημιουργεί ζώσα πίστη και δυνάμεθα διά αυτής να αφθαρτοποιήσουμε το σώμα μας ώστε να έχουμε αυτό πλέον άφθαρτο και αθάνατο στον αιώνα τον άπαντα. Η Φωνή Θεού εργάζεται σήμερα ώστε να καταργήσει την αμαρτία η οποία επιφέρει τον φυσικό θάνατο διότι διά αυτής, όταν υπάρχει μέσα μας, συντελούνται δυνάμεις ή στοιχεία θανάτου τα οποία επιφέρουν την φθορά και τον θάνατο.


 Όταν μέσα μας υπάρχει ο αγιασμός τότε το σώμα μας παίρνει ανάσες ζωής. Εύχομαι να συλλάβουμε τι σημαίνει πνεύμα ζωοποιόν και να κάνουμε αγώνες για να αναπτυχθεί, διά του Παρακλήτου, μέσα μας. Γένοιτο, γένοιτο, αμήν.


Λογικός νους διέπει τον άνθρωπο εκείνο που συλλαμβάνει τη σοφία του Θεού και αναπτύσσει αυτή στη ζωή του ώστε διά του Χριστού να νομοθετεί αυτή την σοφία μέσα από την ελεύθερη βούλησή του στην καθημερινότητά του. Σοφία Θεού είναι οι εντολές του Θεού, οι ιδιότητές του, τα στοιχεία του, οι καρποί του Αγίου Πνεύματος, τα χαρίσματα και τελευταία τα σημεία του Αγίου Πνεύματος. Αυτός είναι ο λογικός άνθρωπος, ο λογικός νους. Οτιδήποτε άλλο αναπτύσσει ένας άνθρωπος χωρίς αυτές τις ιδιότητες στον νου του, στην λογική του θα καταλήξει σε αυτόν παράλογο με λογική άλογη (σχιζοφρενική).

Νεότερη Παλαιότερη