Εκείνος λοιπόν, ο Παράκλητος




Το Άγιο Πνεύμα είναι το τρίτο πρόσωπο της Αγίας Τριάδας, χωρίς αυτό δεν γίνεται να πετύχουμε το θέλημα του Θεού. Μάλιστα, το Άγιο Πνεύμα είναι ευαίσθητο και μπορεί κανείς να το λυπήσει όταν δεν το πιστεύει. Ακόμη, το Άγιο Πνεύμα είναι εδώ στη γη και όχι στον ουρανό. Ο λόγος; Για να καθοδηγεί τους υιούς και τις θυγατέρες που συλλαμβάνουν το θέλημα του Θεού στη ζωή τους. Έτσι, οι άνθρωποι διακατέχονται από την θεϊκή σοφία, η οποία τους γεμίζει με την ίδια δύναμη που είχε και ο Ιησούς, με σκοπό να εκπληρώσουν το έργο που ο Ιησούς ανέθεσε στην Εκκλησία του. Εκείνος λοιπόν, ο Παράκλητος, το Άγιο Πνεύμα δεν είναι μακριά από εμάς. Μάλιστα όταν έρθει στη ζωή μας εστιάζει την προσοχή μας σε κάποιον άλλο και όχι στον εαυτό του. Όπως τα μάτια του σώματός μας μέσα από τα οποία βλέπουμε τα φυσικά πράγματα, σπάνια το Άγιο Πνεύμα εστιάζει στον εαυτό του. Τι κάνει όμως; Είναι απλό, μας δείχνει τον Χριστό και ο λόγος διότι μέσα απ’ αυτόν τον Ιησού όλη η ζωή φαίνεται και φανερώνεται κάτω από ένα καινούργιο φως.

~ O  Θεός δύσκολα μπαίνει στην καρδιά κάποιου που νομίζει ότι είναι αφέντης του εαυτού του. Γι’ αυτό και σήμερα βλέπουμε ότι η πληθώρα των ανθρώπων πιστεύει στον Θεό αλλά λίγοι είναι εκείνοι στους οποίους πιστεύει ο Θεός.

~  Πολλοί άνθρωποι αγαπούν τον Θεό για να πλουτίσουν και να νιώθουν ευλογημένοι. Δεν χρειάζεται αυτή η αγάπη. Δεν χρειάζονται οι ατομικές βασιλείες οι οποίες είναι μη αποδεκτές από τον Πατέρα. Χρειάζεται η γενική βασιλεία όπου η αγάπη τρέφει, ζωοποιεί, εξελίσσει το σύνολο των ανθρώπων που έχουν σαν στόχο την αναγέννηση. Γι’ αυτό ο Κύριος έθεσε όρο. Αυτός είναι, όπου δύο και τρεις συνηγμένοι εις το εμόν όνομα εν τω μέσω αυτών είμαι και εγώ.

~  Εύχομαι όλοι να συλλάβουμε την αξία της ζωής την οποία να αναπτύξουμε δια του Λόγου του Θεού σε ποσότητα και ποιότητα. Τελευταία, να προσέξουμε κάτι. Αυτό είναι, να απέχουμε από τους ανθρώπους εκείνους που ο Θεός τους ζει στον ουρανό και όχι στον αδελφό. Ο Κύριος τόνισε, ότι εκάματε εις ένα των μικρών τούτων εις εμέ εκάματε. Κάνοντας λοιπόν έναν ειλικρινή και έντιμο αγώνα θα φέρουμε στη ζωή μας τον θείο έρωτα, ο οποίος είναι μια δυνατή πνοή του Θεού μέσα στην καρδιά του ανθρώπου. Γένοιτο, γένοιτο, αμήν.

~   Ο Θεός, ο Πατέρας όλων ημών, σήμερα ετοιμάζει λαό ο οποίος λαός με την πάροδο του χρόνου θα γίνει έθνος άγιο, έθνος το οποίο θα αποτελείται από έθνη πολλά αφού ο Υιός και Λόγος του Θεού του ζώντος γίνεται σήμερα συνειδητά πλέον Θεός όλων εκείνων που υπηρετούν την αλήθεια.

~ Η πολυποίκιλη αμαρτία δημιουργείται πάντα στην αντιπαλότητα που παροτρύνει και δημιουργεί το σύστημα του κόσμου τον κάθε άνθρωπο το οποίο σύστημα του κόσμου αποσκοπεί στα προσωπικά συμφέροντα και στις προσωπικές φιλοδοξίες οι οποίες κατόπιν στοιχειοθετούν στη ζωή μας τον εωσφορικό εγωισμό. Ο τρόπος εκδήλωσης λαμβάνει χώρα με τις εωσφορικές επιδιώξεις μας στον αγώνα που διεξάγουμε καθημερινά ώστε να επικρατήσει ο ένας έναντι των άλλων ανθρώπων, πολλές φορές με αθέμιτους τρόπους, καθώς το ένα έθνος έναντι του άλλου έθνους, καθώς η μία θρησκεία προσπαθεί να επικρατήσει στην άλλη. Οι αντιπαλότητες ποικίλλουν πάνω σε όλον τον πλανήτη φανερώνοντας ότι οι πάντες απέχουν από την αγάπη η οποία ζωοποιεί.   

~  Ο διχασμός μεταξύ των ανθρώπων, των λαών, των εθνών, των θρησκειών, των πολιτικών συστημάτων καταστρέφει την βάση της ζωής που είναι η ενότητα την οποίαν ο Θεός ζητά αιώνες τώρα και αποδεικνύεται ότι είναι η πλέον απαραίτητη αφού αυτή αυξάνει τη ζωή, τον Χριστό. Ο Υιός και Λόγος του Θεού του ζώντος στην προ του πάθους προσευχή του ζήτησε από τον Πατέρα του τα εξής: Πάτερ άγιε, τήρησον αυτούς εν τω ονόματί σου ώ δέδωκάς μοι, ίνα ώσιν εν καθώς ημείς όπως δηλαδή ο Πατέρας, ο Υιός, το Άγιο Πνεύμα είναι ένα —αν και εργάζονται διαφορετικό έργο— έτσι και εμείς να είμεθα ένα διατηρώντας πάντα όμως ο καθένας μας την ιδιαίτερη, ξεχωριστή αποστολή που του δόθηκε άνωθεν και που ο ίδιος γνωρίζει αφού ο Θεός του την ενέπνευσε μέσα του (αγαθή αποστολή). Αυτό όταν το καταλάβουμε η ειρήνη του Χριστού θα επισκιάσει ολόκληρο τον πλανήτη διότι είναι πολλά αυτά που μας ενώνουν και λίγα αυτά που μας χωρίζουν.

~  Ο διχασμός σε οποιαδήποτε μορφή δημιουργείται από όλους αυτούς που εμείς μέσα από την άγνοιά μας τους κάναμε στη ζωή μας ανώτερους με φυσική συνέπεια να επιβάλλονται στη ζωή μας και στην ιδιαίτερη αποστολή μας. Έτσι όλοι αυτοί οι άνθρωποι αιώνες τώρα πήραν το δικαίωμα και μπήκαν στη ζωή μας ως αντιπρόσωποι του Θεού και τώρα για να διατηρήσουν αυτή την εξουσία που η άγνοιά μας τους έκανε να πιστέψουν ότι έχουν ως εκλεκτοί ή απεσταλμένοι ή ιδιαίτεροι προβαίνουν πολλές φορές και σε γραφικές απειλές εξουσιάζοντας ακόμα και σήμερα πολλούς ανθρώπους οι οποίοι διακατέχονται από άγνοια και γνωρίζουμε ότι η άγνοια είναι μία από τις μεγαλύτερες αμαρτίες όπως και η ημιμάθεια.


 

~ Ο Χριστός ήρθε στον κόσμο για να δείξει ότι η βασιλεία χτίζεται μέσα μας αλλά και γύρω μας.

~ Στην βασιλεία, βάσει της λογικής του Χριστού μας, δεν προβλέπονται ποιμένες, πρόβατα, προφήτες, ανώτεροι, κατώτεροι. Η βασιλεία προβλέπει μόνο αγάπη ανυπόκριτη, προβλέπει φίλους, προβλέπει αδελφούς, προβλέπει κληρονόμους — συγκληρονόμους — συμμέτοχους, προβλέπει αιώνια, άφθαρτη ζωή. Γι’ αυτό ας σηκώσουμε την δάδα της αλήθειας του Χριστού ψηλά και ας μην μιμούμαστε πλέον άλλες εποχές, σήμερα ας γίνουμε όλοι ένα, όλοι φίλοι. Αυτό είναι το θέλημα του Θεού.

~ Ο διχασμός απ’ όπου και αν προέρχεται, όποια και αν είναι η πηγή του μπορούμε να τον αναγνωρίσουμε αφού με την κρίση, τα «πρέπει» και τα «μη» περιορίζει την ελευθερία μας. Οι πόρτες του διχασμού θα πρέπει να κλείσουν και η αγάπη —η οποία πάντα στέγει— να πάρει την δική της θέση στη ζωή μας αφού η αγάπη, μας αλλάζει στάση ζωής.

~  Ο άνθρωπος του Θεού δεν ζητά το παρελθόν του Θεού ο οποίος εργάστηκε κάτι για να εξελίξει τον άνθρωπο αλλά ο άνθρωπος του Θεού πρέπει να κοιτάζει το μέλλον του Θεού ώστε να παίρνει από το μέλλον. Αυτό το μέλλον προείδε ο Χριστός και έδωσε τη ζωή του λύτρον αντί πολλών. Έτσι λοιπόν και εμείς, να δούμε ποιο είναι το μέλλον. Το μέλλον είναι η αγάπη, είναι η ταπεινοφροσύνη, είναι η δικαιοσύνη, μέσα απ’ αυτό να χτίσουμε το σήμερα για να μπορέσουμε να έχουμε μέλλον.

~ Διά της αγάπης, συστήνει ο Λόγος του Θεού, δουλεύετε αλλήλους, με κίνητρα αγαθά και προθέσεις αλήθειας και όχι με την κακή έννοια που αιώνες τώρα δουλεύει ο ένας τον άλλον νομίζοντας ότι είναι ξεχωριστός ο ένας από τον άλλον δημιουργώντας ανώτερους και κατώτερους. Η δουλειά μας δηλαδή από εδώ και πέρα είναι να αυξηθούμε στην αγάπη διότι όλος ο νόμος εις ένα λόγον συμπληρούται, εις τον, Θέλεις αγαπά τον πλησίον σου ως  σεαυτόν, αφού όλοι είμεθα αλλήλων μέλη.

~  Ο  ίδιος ο Κύριος φανέρωσε, σε όλον τον πιστεύσαντα κόσμο, τα εξής: Πιστεύετε εις τον Θεόν, και εις εμέ πιστεύετε. Επίσης, καθώς εμέ ηγάπησεν ο Πατήρ, και εγώ ηγάπησα εσάς, μείνατε εν τη αγάπη μου. Εάν τας εντολάς μου φυλάξητε, θέλετε μείνει εν τη αγάπη μου· καθώς εγώ εφύλαξα τας εντολάς του Πατρός μου, και μένω εν τη αγάπη αυτού. Ταύτα ελάλησα προς εσάς διά να μείνη εν υμίν η χαρά μου, και η χαρά υμών να ήναι πλήρης. Αύτη είναι η εντολή μου, να αγαπάτε αλλήλους, καθώς σας ηγάπησα. Μεγαλητέραν ταύτης αγάπην δεν έχει ουδείς, του να βάλη τις την ψυχήν αυτού υπέρ των φίλων αυτού (ακόμη και υπέρ των εχθρών, υπέρ πάντων την έβαλε ο Χριστός). Είναι συγκλονιστικά, συναρπαστικά τα λόγια αυτά και τα έργα αγάπης του Θεού-Πατέρα μας τα οποία φανερώθηκαν, εκδηλώθηκαν μέσω του Υιού του. Είναι ο Υιός και Λόγος του Θεού του ζώντος το μέγα απαύγασμα της δόξης του Πατέρα μας αφού μέσω αυτού του Υιού ο Πατέρας μας εκδηλώνει τις προθέσεις του οι οποίες συγκλίνουν στην αγάπη.

~ Η αγάπη του Χριστού είναι ο τυφώνας που σαρώνει τα βουνά του εωσφορικού εγωισμού και της στρατιάς του. Η αγάπη του Χριστού θα σαρώσει τον κόσμο ολόκληρο απ’ την μια άκρη μέχρι την άλλη αφού θα μεταστοιχειώσει διά της Φωνής Θεού  ολόκληρο τον πλανήτη.

~ Αδέλφια μου, ήρθε η ώρα να ζητήσουμε τα άνω, εξάλλου γι’ αυτόν τον λόγο έχουμε δημιουργηθεί, γι’ αυτόν τον λόγο έχουμε γεννηθεί άνωθεν. Είμεθα όλοι δημιουργήματα Θεού και πρέπει να καταλάβουμε ότι η καταγωγή μας είναι βασιλική, θεϊκή αφού καλεστήκαμε για να συμβασιλεύσουμε. Γι’ αυτό ο Πατέρας μας φανέρωσε στον Υιό του και ο Κύριος το φανέρωσε σε εμάς να ζητάμε, όλοι μας, πρώτα την βασιλείαν του Θεού και την δικαιοσύνην αυτού και ταύτα πάντα προστεθήσεται υμίν.

~ Βασιλεία Θεού σημαίνει να μην υπάρχει ουράνιο πνεύμα, άγγελος φωτός αλλά ούτε και επίγειο πάθος, αμαρτία, φθορά, θάνατος που να μας κάνει να χάνουμε την προσωπικότητά μας και να γινόμεθα φερέφωνα των δαιμονίων ώστε να συντελούνται μέσα μας νόμοι οι οποίοι επιβάλλουν αιώνες τώρα το λάθος και καταστρέφουν τη ζωή. Με λίγα λόγια, να μην υπάρχει κάτι που να δύναται να μας οδηγήσει σε υποτέλεια, σε αδιέξοδο.

~ Ο άνθρωπος αδέλφια μου έχει αρχή αφού έρχεται στην Δημιουργία, στη ζωή μέσω της τεκνογονίας όμως είναι απολύτως βέβαιο ότι δεν έχει τέλος και ο λόγος διότι είναι λογικό ον το οποίο εξελίσσεται —αρκεί να εξελιχθεί πνευματικά με το Πνεύμα του Θεού. Όλοι γνωρίζουμε ότι το Πνεύμα του Θεού ζωοποιεί. Ο  Πατέρας - Θεός, ο Δημιουργός των πάντων φρόντισε ώστε ο λογικός άνθρωπος να έχει όλα εκείνα τα μέσα που χρειάζεται σήμερα για να απολαύσει την κληρονομιά του Πατέρα του, του Θεού η οποία κληρονομιά αποτελείται από ιδιότητες, από καρπούς, χαρίσματα, ζώσα πίστη, αγάπη ανυπόκριτη, σοφία Θεού η οποία γίνεται με την πάροδο του χρόνου ενυπόστατη αφού στη συνέχεια διά του λόγου δύναται ο άνθρωπος του Θεού να υλοποιεί τα λόγια του. ~ Είναι γραφικό, ό,τι εγώ ποιώ και εσείς δύνασθε να ποιήσετε και πλειότερα τούτων θέλετε ποιήσει αφού πρώτα όμως εξασφαλίσουμε ζώσα πίστη η οποία γίνεται ζώσα όταν μας εμπιστευθεί ο Πατέρας, ο Θεός. Αξίζει τον κόπο γι’ αυτή την κληρονομιά η αφιέρωση, αξίζει τον κόπο γι’ αυτή την κληρονομιά να εισέλθουμε στα άγια των αγίων, στο ατομικό αγιαστήριο και να μείνουμε σε αυτό μέχρι η κληρονομιά του Πατέρα μας να μεταβιβαστεί σε εμάς ολόκληρη. Η μετάνοια και η αναγέννηση φέρνουν τον Θεό, φέρνουν την κληρονομιά τη δική του στη ζωή μας.

~ Η σοφία του Θεού ταξίδεψε μέσα στους αιώνες και έφτασε μέχρι και τη δική μας γενιά. Η αγάπη του Θεού είναι πάντα έτοιμη να μας αγκαλιάσει αρκεί να εκπέμπουμε το σήμα της αγάπης ΚΑΘ’ ΕΚΑΣΤΗΝ ΗΜΕΡΑΝ ώστε να γίνει τρόπος ζωής. Η αγάπη του Θεού δημιούργησε αυτόν τον τρισμέγιστο κόσμο. Η αγάπη η δική μας προς τον Θεό και τον αδελφό ΘΑ ΓΙΝΕΙ το πλέον ισχυρό κίνητρο που θα κάνει τον Πατέρα μας Θεό να μάς προσέξει ώστε μέσω της αγάπης να τεθούμε υπό την προστασία του!

~  Η φιλοσοφία  υπάρχει,  οι άνθρωποι —ακόμα και σήμερα που γέμισαν αγαθά— δεν γέμισαν με Πνεύμα Θεού, δεν γέμισαν με σοφία Θεού. Είναι γραφικό, οι άνθρωποι αγάπησαν την κτίσιν παρά τον κτίσαντα. Όμως η ελπίδα δεν καταισχύνει, δεν χάθηκε ο Θεός, έχει σχέδιο ο Θεός το οποίο εξελίσσεται αφού και σήμερα ο Θεός ενεργεί στον κόσμο με σκεύη εκλογής τα οποία φανερώνουν την σοφία Του. ~ Γι’ αυτό ο Πατέρας, ο Θεός θέλησε να δώσει ένα ισχυρό κίνητρο, έναν ισχυρό λόγο ώστε να απεγκλωβίσει τον άνθρωπο από το λάθος, από την φθορά, από την αμαρτία, από τον εγωισμό, από το υλικό στοιχείο, από την απιστία. Γι’ αυτό γέννησε τον Υιό του, γι’ αυτό έστειλε το παιδί του το οποίο οι προφήτες φανέρωσαν, προείδαν κατ’ αποκάλυψη Θεού. Ο Υιός αδέλφια μου είναι το κίνητρο όλων μας, ήταν και είναι το απαύγασμα της δόξης του Θεού. Είναι το κίνητρο εκείνο που θα δώσει το έναυσμα διά Πνεύματος Αγίου ώστε να δημιουργήσει ο Πατέρας τον άνθρωπο του Θεού, τον λαό του Θεού, την οικογένεια του Θεού, την εκκλησία της Φιλαδέλφειας.

~ Όσοι γνωρίζουν το πνεύμα του Θεού, όσοι γνωρίζουν τον πραγματικό Θεό θέλουν να τον μιμηθούν. Ο Θεός γεννάται εν ανθρώπω και ο άνθρωπος γεννάται εν Θεώ. Όλοι όσοι τον γνώρισαν άρχισαν να ζουν μέσα τους την μέγιστη αξία του πνεύματος το οποίο δημιουργεί τη ζωή, ποιοτική και ποσοτική. Κάνει τη ζωή μας να διέπεται από σοφία Θεού συναρπάζουσα.

~ Είναι ευγενής ο Θεός και ενεργεί στη ζωή μας με εκδηλώσεις αγάπης και με θαύματα μεγάλα σε όλους τους τομείς ειδικότερα στον εσωτερικό κόσμο του ανθρώπου. Ο άνθρωπος του Θεού βλέπει το θαύμα που συντελείται έξω απ’ αυτόν αλλά το μεγαλύτερο θαύμα βλέπει να συντελείται μέσα του με την μετάνοια ή την αναγέννηση.

~  Όπως στην εποχή του Χριστού έτσι και σήμερα, το ίδιο συμβαίνει, ο Θεός διά Πνεύματος Αγίου μάς ετοιμάζει να γνωρίσουμε ότι ο Θεός έρχεται πάλι στη Γη αφού διά Πνεύματος Αγίου μάς φανέρωσε ότι φτάνει ο καιρός για να ιδρυθεί η βασιλεία του και να αποκαταστήσει το ψέμα με την αλήθεια, την αμαρτία με την αναμαρτησία, με τον αγιασμό, την ασθένεια με την υγεία, την φθορά με την αφθαρσία, τον θάνατο με τη ζωή.

~ Το πλήρωμα του χρόνου ήρθε, όλα το μαρτυρούν ακόμα και ο κόσμος μας το μαρτυρεί, το έδαφος έχει ετοιμαστεί. Αδέλφια μου ο κόσμος μας σε όλο το παγκόσμιο γίγνεσθαι διέρχεται σήμερα μια παγκόσμια κρίση η οποία μπορεί να πάρει, αν δεν προσέξουμε, τρομακτικές διαστάσεις. Εμείς όλοι καλούμαστε να μετατρέψουμε την οποιαδήποτε κρίση σε ευκαιρία αναγέννησης και αυτό θα γίνει. Είναι άραγε δυνατόν σήμερα να γίνει αυτή η αναστροφή ή καλύτερα η ριζική πνευματική αλλαγή; Πιστεύω ότι είναι, διότι η πίστη στον Θεό, στη ζωή με το ανάγκασον αυξάνει και είναι σίγουρο ότι τίποτα δεν μπορεί να ανατρέψει, αποτρέψει αυτήν την αλλαγή παρά σε προσωπικό επίπεδο η απιστία μας, μη γένοιτο, να μην σκληρύνουμε δηλαδή όπως ο Φαραώ. 

~ Η αλλαγή της εικόνας του ανθρώπου αρχίζει πρώτα από εμάς τους ίδιους οι οποίοι διά της συμβουλής του Χριστού μπορούμε να γίνουμε το θαύμα του κόσμου.

~  Η εικόνα που είχαμε μέχρι χτες για τον εαυτό μας και η κοσμοθεωρία που σήμερα έχει επικρατήσει και κυριαρχεί στη ζωή όλων των ανθρώπων υφίσταται και πηγάζει —στη λογική των ανθρώπων— από την απώλεια μνήμης που διακατέχει σήμερα τον άνθρωπο απέναντι στις αρχές του. Θα πρέπει να καταλάβουμε ότι δεν είμαστε τυχαίοι αλλά εικόνα του Θεού και κληρονόμοι αυτού του Θεού.

~ Το ψεύτικο αυτοείδωλο που έχουμε δημιουργήσει για τον εαυτό μας έχει γεννήσει ένα ψεύτικο κοσμοείδωλο το οποίο σήμερα υπηρετούν οι πάντες αφού οι εωσφορικές σκέψεις δημιουργούν εωσφορικές συμπεριφορές οι οποίες αποδιοργανώνουν κατόπιν τον κόσμο ολόκληρο με αντιπαλότητες σε όλους τους τομείς. Γι’ αυτό καλεστήκαμε άνωθεν, μέσω της Φωνής Θεού —θα ηχήσει σάλπιγγα σε όλα τα έθνη— ώστε να εννοήσουμε την αξία της σοφίας του Θεού, κατόπιν να ανακτήσουμε δυνάμεις από τον Λόγο του Θεού και την υγιαίνουσα διδασκαλία της Φωνής Θεού ώστε να μπορέσουμε να εντάξουμε τον εαυτό μας στην λογική του Θεού η οποία δημιουργεί τον άνθρωπο του Θεού.

~  Ο Άνθρωπος του Θεού δεν ανήκει στο παρελθόν, δεν παίρνει σοφία απ’ αυτό το παρελθόν για να κτίσει το μέλλον, πράγμα το οποίο κάνουν όλοι σήμερα, κοιτάζουν το παρελθόν και προσπαθούν να υπηρετήσουν Θεό αλλά δεν γίνεται έτσι να εξελιχθεί ο άνθρωπος πνευματικά. Χρειάζεται να παίρνουμε από το παρελθόν ό,τι καλό έχει διότι η κληρονομιά του Θεού δεν είναι το παρελθόν, δεν θα κληρονομήσουμε το παρελθόν, δεν θα γίνουμε οι άνθρωποι του παρελθόντος. Ο Θεός μίλησε διαχρονικά ανάλογα το πνευματικό επίπεδο των ανθρώπων της κάθε εποχής όπως π.χ. κάνουμε και εμείς με το παιδί μας, όταν αυτό είναι μικρό του λέμε κάτι άλλο, όταν μεγαλώνει κάτι άλλο μέχρι που ωριμάζει και στέκεται δίπλα μας σαν ένας ώριμος άντρας και συμμετέχει στη ζωή μας συνειδητά. Η κληρονομιά του ανθρώπου του Θεού δεν είναι το παρελθόν, ο άνθρωπος του Θεού ανήκει στο μέλλον, η κληρονομιά του έρχεται από το μέλλον και παίρνει σοφία από το μέλλον του Θεού για να χτίσει το σήμερα που ανήκει στο μέλλον στο οποίο μέλλον θα συναντήσουμε τον Χριστό.

~ Το μέλλον όλου του κόσμου είναι ο Χριστός. Ο άνθρωπος του Θεού ζει το μέλλον από σήμερα.

~ Όσο η απόφασή μας θα είναι μικρή,  η αμαρτία θα φαίνεται ότι μάς νικάει καθημερινά, ότι μάς εξουσιάζει όπως και ο Απ. Παύλος έλεγε ότι βλέπω έτερον νόμον εν τοις μέλεσί μου αντιστρατευόμενον τω νόμω του νοός μου και αιχμαλωτίζοντά με εν τω νόμω της αμαρτίας. Με την συνεχόμενη προσπάθεια όμως, την αφιέρωση, την επιμονή, την υπομονή —διότι εν τη υπομονή θα κτίσουμε τη ψυχή μας, τη ζωή μας γενικότερα, τις σχέσεις μεταξύ μας— δουλεύοντες την αγάπη σε καθημερινή βάση, θα μπορέσουμε να νικήσουμε και θα νικήσουμε.

~  Φαίνεται μεγάλο στη ζωή μας το ψέμα διότι εμείς δεν έχουμε αποφασίσει ακόμη να λέμε αλήθεια. Αν ξεκινήσουμε από σήμερα να λέμε αλήθεια το ψέμα τουλάχιστον σε προσωπικό επίπεδο θα χάσει, θα χάσει την ισχύ του. Όποιος είναι της αλήθειας ακούει την φωνή του Θεού και τρέχει σ’ αυτή την αλήθεια.

~  Φαίνεται μεγάλη και δύσκολη ανατροπή η φθορά και ο θάνατος (δηλαδή να πεταχτούν στον κάλαθο των αχρήστων, να μην λειτουργούν πλέον μέσα μας) και ο λόγος που μας φαίνεται δύσκολο να τα αποτινάξουμε από τη ζωή μας είναι διότι δεν γνωρίσαμε τον Χριστό. Αν τον γνωρίσουμε θα δούμε ότι είναι εύκολο.

~ Φαίνονται μεγάλοι όσοι διοικούν τον κόσμο και ο λόγος διότι εμείς είμαστε μακριά από τον Θεό και έχουμε σκύψει. Ας σηκώσουμε το πνευματικό μας ανάστημα και όλοι θα το ζηλέψουν και όλοι θα το αγαπήσουν, μεγάλοι και μικροί, αρκεί να δημιουργήσουμε μέσα μας τον άνθρωπο του Θεού.

~  Φαίνεται δύσκολη η ενότητα μεταξύ μας και ο λόγος διότι εμείς βάλαμε στο κεφάλι μας έμπορους ψυχών, θρησκείες, δασκάλους, σοφούς κ.λπ. οι οποίοι μας είπαν ότι εμείς είμαστε ο λαός του Θεού ο εκλεκτός (αυτό το είπαν όλοι σε κάθε έθνος) και ότι ο Θεός θα κάνει όλους τους ανθρώπους να γίνουν σαν και εμάς. Χριστιανοί (Καθολικοί, Πεντηκοστιανοί, Ορθόδοξοι, Ευαγγελικοί κ.λπ..) Μουσουλμάνοι, Βουδιστές έχουν δημιουργήσει φανατισμό με αυτές τις θεωρίες και αιώνες τώρα εκμεταλλεύονται το ψέμα το οποίο καταστρατηγεί την αλήθεια και μπαίνει σε πρώτη θέση. Όλοι όμως εμείς Εβραίοι, Μουσουλμάνοι, Χριστιανοί (Ορθόδοξοι, Καθολικοί, Πεντηκοστιανοί, Ευαγγελικοί) γνωρίζουμε ότι η σύγχυση και η δημιουργία των εθνών προήλθε από τον πύργο της Βαβέλ. Ο Θεός βλέποντας την μωρία των ανθρώπων δημιούργησε σύγχυση γλωσσών για να φύγει η τρέλα αυτή που είχαν να φτιάξουν πύργο μεγάλο ώστε όταν έλθει η πλημμύρα να ανέβουν και να σωθούν. Ας βγάλουμε σήμερα τον πνευματικό πύργο, τον εγωισμό, την τρέλα που μας έχει χωρίσει η οποία εκδηλώνεται με τον εωσφορικό εγωισμό, με το εγώ, με το εμείς, με το έθνος, με το εμείς είμαστε ξεχωριστοί, οι άλλοι είναι κατώτεροι, οι άλλοι είναι ανώτεροι και πάει λέγοντας αιώνες τώρα.

~ θα πρέπει να γκρεμίσουμε κάποια πράγματα από μέσα μας και οι αγάπη ως υψιπέτης αετός να σταθεί πάνω απ’ όλα. Δεν υπάρχει τίποτα να μας χωρίσει παρά μόνο οι άνθρωποι οι οποίοι εμπορεύονται την άγνοιά μας. Έτσι θα καταφέρουμε με την δύναμη του Θεού να δημιουργηθεί ένα έθνος, ένας λαός, μια οικογένεια, η εκκλησία της Φιλαδέλφειας με έναν Θεό ο οποίος αντιπροσωπεύει την αγάπη, την ενότητα, τη ζωή, την αφθαρσία, τον αγιασμό, καρπούς, χαρίσματα, σημεία, ιδιότητες.

~  Για να χτισθεί η βασιλεία του Θεού θα πρέπει πρώτα τα βασίλεια του κόσμου να καταρρεύσουν και οι άνθρωποι που ήλπιζαν σε αυτά να τα εγκαταλείψουν. Μόνο τότε η βασιλεία του Θεού θα δημιουργηθεί εν δυνάμει. Πριν όμως γίνει η κατάρρευση αυτή των συστημάτων θα κηρυχθεί το Ευαγγέλιο της βασιλείας. Ο Κύριος τόνισε, φανέρωσε, διακήρυξε, ότι τα έσχατα χρόνια κηρυχθήσεται τούτο το ευαγγέλιον της βασιλείας εν όλη τη οικουμένη εις μαρτύριον πάσι τοις έθνεσι, και τότε ήξει το τέλος. Το Ευαγγέλιο της βασιλείας είναι αυτό το οποίο δύναται να εξασφαλίσει στον άνθρωπο την σωτηρία της ψυχής και του σώματος.

~ Ο Κύριος για την ψυχή φανέρωσε, τι και αν όλο τον κόσμο κερδίσεις την δε ψυχή σου απολέσεις και για το σώμα φανέρωσε ότι, το σώμα υμών είναι ναός του εν υμίν Αγίου Πνεύματος και ο φθείρων τον ναόν του Θεού τούτον θέλει φθείρει ο Θεός. Εδώ συμπεραίνουμε ότι η φθορά και ο θάνατος δεν είναι θέλημα Θεού και δεν είναι η φυσιολογική κατάσταση την οποίαν θα πρέπει να αποδεχτούμε όπως συμβαίνει σήμερα και που έχουν αποδεχτεί όλες οι γενιές. Αλλά είναι δημιουργία την οποίαν προκαλούμε οι ίδιοι στον εαυτό μας και ο λόγος, η άγνοια του θελήματος του Θεού.

~  Παρήλθαν εκατομμύρια αιώνες και το αποκεκρυμμένο μυστήριο της σωτηρίας του σώματος δεν ειπώθηκε πουθενά παρά μόνο, αιώνες τώρα, ακούγεται η σωτηρία της ψυχής. Ο λόγος είναι διότι οι άνθρωποι, πνευματικοί και λαϊκοί, απορροφήθηκαν από το υλικό στοιχείο εγκαταλείποντας την αξία του πνεύματος. Ο Χριστός τόνισε, το πνεύμα εστι το ζωοποιούν.

~  Η  βασιλεία του Θεού ομοιάζει με μικρό σπόρο, τον οποίον κάποιος έβαλε στη γη και αυτός άρχισε να αυξάνει και να γίνεται δέντρο, ώστε πάσα ψυχή ζώσα να βρίσκει καταφύγιο και τροφή σε αυτό το δέντρο. Αυτό μας δίνει ελπίδα ότι ο καθένας από εμάς μπορεί, αν θέλει, να γίνει ένας σπόρος ο οποίος δύναται να αυξάνει καθ’ εκάστην ημέρα πνευματικά. Εκείνος λοιπόν ο άνθρωπος που θα βάλει μέσα του τον Χριστό θα γίνει ισχυρός και ο λόγος διότι τον παροτρύνει στην ατομική κρίση, στην προσωπική κρίση η οποία φέρνει την αναγέννηση. Αυτός ο άνθρωπος μετέπειτα χωρίς να το προκαλεί γίνεται αντιληπτός, είναι ο άνθρωπος του Θεού και όλοι τρέχουν σε αυτόν.

~  Όλος ο κτιστός κόσμος έγινε ώστε ο Θεός μια μέρα να βασιλέψει με τους λελυτρωμένους του. Αυτό όμως θα γίνει όταν οι άνθρωποι διαπαιδαγωγηθούν και φτάσουν στο σημείο να πληρούν τις προϋποθέσεις εκείνες που θα τους κάνουν, να εννοούν και να νομοθετούν τον εαυτό τους σύμφωνα με το θέλημα του Θεού.

~   Η βασιλεία  του Θεού δεν είναι εν λόγω αλλ’ εν δυνάμει. Η δύναμη παρέχεται διά Πνεύματος Αγίου στον μετανοούντα άνθρωπο. Η μετάνοια αναπτύσσει την αναγέννηση. Η αναγέννηση δημιουργεί την σοφία του Θεού μέσα μας η οποία μας καθιστά, όταν εφαρμόζεται, υιούς και θυγατέρες του Θεού. Για το έργο της αναγέννησης και της ίδρυσης της βασιλείας του Θεού στη Γη θα πρέπει να ενεργήσει ο Θεός διά του Παρακλήτου, ώστε με την διδασκαλία του να διαφωτίσει τον λαό του Θεού, κατόπιν θα πρέπει να γνωρίσουν τα παιδιά του Θεού τις προδιαγραφές εκείνες που χρειάζονται για να ιδρυθεί.

~  Η  αγάπη είναι η πλέον απαραίτητη και δεν μπορεί να είναι αυτή που στρέφεται σήμερα μόνο στα κοντινά μας μέλη αλλά αυτή που στρέφεται προς πάντα συνάνθρωπο, φίλο και εχθρό. Ούτε η αγάπη μπορεί μέσα στην βασιλεία του Θεού να συμπεριφέρεται με έναν αρπακτικό τρόπο προς εκείνους που λένε ότι αγαπούν. Δηλαδή, κοίτα τι έχω εγκαταλείψει εγώ για την αγάπη σου, καθώς, εγώ έκανα αυτό ή εκείνο για σένα πρέπει και εσύ να κάνεις αυτό, υποχρεούσαι. Αυτά και άλλα πολλά είναι ένα είδος αγάπης, του εξαναγκασμού στο όνομα της αγάπης. Ο λόγος που δημιουργείται ο εξαναγκασμός είναι διότι δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που έχουμε με σοφία Θεού, με αγάπη Χριστού. Ας μην μας διαφεύγει όμως το γεγονός ότι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα αλλάζοντας στάση, αλλάζοντας τον τρόπο που τα βλέπουμε. Να τα βλέπουμε με το πνεύμα του Θεού το οποίο έχει ως εξής: Πάντοτε χαίρεστε, αδιαλείπτως προσεύχεστε, κατά πάντα ευχαριστείτε.

~ Όταν βλέπουμε με το πνεύμα του κόσμου τα λάθη τότε αυτά μας  δένουν και παίρνουν τον λογισμό μας από τον Θεό, από την αποστολή της ανυπόκριτης αγάπης.

~ Αν θέλουμε να ανυψώσουμε τον εαυτό μας, να εργαστούμε ώστε να ανυψώσουμε τους άλλους που είναι γύρω μας. Αυτό είναι αγάπη.

Νεότερη Παλαιότερη