Πνευματικά Μηνύματα




Πνευματικά Μηνύματα


Το νόημα της ζωής, είναι να δίνουμε εμείς νόημα στη ζωή. Ο καλύτερος τρόπος, είναι να τρέξουμε στον Χριστό ώστε αυτός να συμμετέχει στην αναγέννησή μας, στην εξέλιξή μας.


Πολλές φορές προσπαθούμε να κάνουμε τους άλλους ευτυχισμένους, και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Όμως για να μην αποτύχουμε προσπαθώντας, χρειάζεται να γνωρίζουμε, ότι ο καλύτερος τρόπος, είναι να μας κάνει εμάς πρώτα ο Κύριος ευτυχισμένους, για να μπορέσουμε στη συνέχεια να κάνουμε και εμείς όλους όσους είναι γύρω μας ευτυχισμένους. Ο Κύριος είπε πρώτα το «ἀκολούθει μοι.» (Λουκ. 5:27). Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να πάμε κοντά του, ώστε να σπουδάσουμε τον δικό του τροπο. Στη συνέχεια είπε στους μαθητές του «πορευθέντες μαθητεύσατε πάντα τὰ ἔθνη, βαπτίζοντες αὐτοὺς εἰς τὸ ὄνομα τοῦ Πατρὸς καὶ τοῦ Υἱοῦ καὶ τοῦ Ἁγίου Πνεύματος,» (Ματθ. 28:19). Αυτή είναι η σωστή σειρά της ευτυχίας σε προσωπικό επίπεδο αλλά και σε γενικό. Δηλαδή για να γίνεις καλός δάσκαλος, χρειάζεται πρώτα να γίνεις καλός μαθητής.


Μην περιμένουμε τάχα την κατάλληλη στιγμή για να κάνουμε το θέλημα του Θεού, και μην λέμε «όταν δημιουργηθούν προϋποθέσεις, θα αφιερωθώ περισσότερο». Ο λόγος, διότι η πιο κατάλληλη στιγμή, είναι το σήμερα. Είναι και γραφικό «ενόσω έχετε καιρό μαζέψτε αμάραντο θησαυρό». Το αύριο οδηγεί στην χώρα του ποτέ. Χρειάζεται να το πιστέψουμε, ότι σήμερα είναι ο καιρός να γίνουμε αυτό που θέλει ο Θεός, να γίνουμε ζωή. Στη συνέχεια, αυτό που θέλει ο Θεός να το εργαζόμαστε καθημερινά. Τελευταία, με την συνεχόμενη προσπάθεια, θα γίνουν όλες οι μέρες της ζωής μας καταλαλιές για την αναγέννησή μας και για την επιστροφή μας στην χώρα των ζώντων, αφού θα ζούμε τον Θεό. 


Την χαρά που μας χάρισε ο Χριστός, να μην αφήσουμε κανέναν να μας την κλέψει. Ο τρόπος που μπορεί να αφήσουμε κάποιον να μας την κλέψει, είναι όταν δεν έχουμε αναγεννηθεί, φυσική συνέπεια να του επιτρέπουμε να μπαίνει στην ζωή μας. Δεν χρειάζεται να κοιτάμε τι κάνουν οι άλλοι, εμείς έχουμε την δική μας αποστολή, είμαστε παιδιά Θεού και πήραμε κάλεσμα δικό του.  Δεν χρειάζεται να κοιτάμε γύρω μας. 


Να προσπαθούμε κάθε μέρα να κάνουμε όλες τις δουλειές μας με χαμόγελο. Αυτό θα βοηθήσει τον νου μας να ζει δημιουργικά. Θα μου πεις «πού να το βρω το χαμόγελο; Δεν βλέπεις τι γίνεται στον κόσμο;». Και εγώ θα απαντήσω «γι’ αυτό χάθηκε το χαμόγελο, διότι αντί να παρακολουθώ τον Θεό, παρακολουθώ τον κόσμο». Όσο για το πού βρίσκεται το χαμόγελο, είναι εύκολο.  Είναι λίγο πιο κάτω από την μύτη σου. Αν δεν το βρίσκεις, εξασκήσου λίγο στο σπίτι σου, στον καθρέφτη σου και θα το βρεις. Θα διαπιστώσουμε ότι μόνο με αυτό το χαμόγελο, με του Χριστού το χαμόγελο, θα φέρουμε τον Θεό στην ζωή μας και στη συνέχεια θα αλλάξουμε την ζωή μας αλλά και την ζωή των συνανθρώπων μας. Γένοιτο, αμήν. 


Αν σήμερα η μέρα μας είναι δύσκολη, μην απελπιζόμαστε. Η απελπισία εμφανίζει το μεγαλύτερο σύστημα του εγωισμού. Πάντα να ελπίζουμε και να πιστεύουμε, διότι η αυριανή μέρα θα είναι καλύτερη. Ακολουθούμε τον Κύριό μας, μελετάμε τον Λόγο του Θεού, ελπίζουμε στον Θεό, πιστεύουμε σε αυτόν και μαθαίνουμε να ζούμε εν Κυρίω.


Η ζωή δεν κάνει χάρες σε κανέναν. Πολλά από τα λάθη μας θα τα βρούμε μπροστά μας. Παρόλο που το έλεος του Θεού μάς καταδιώκει συνέχεια, χρειάζεται εμείς να ζούμε με την χάρη του Θεού, για να εξασφαλίσουμε μεγάλη χάρη και στη συνέχεια μια ευλογημένη ζωή.


Η ζωή θα τελειώσει γρήγορα όταν εμείς δεν ξεκινήσουμε να ζούμε σύμφωνα με το θέλημα του Θεού. Και αν δεν τελειώσει βιολογικά, θα τελειώσει πνευματικά, διότι απλά θα ζούμε πυρίκαυστα. Μη γένοιτο.


Όταν στην ζωή μας έρθουν δύσκολες καταστάσεις, μην αρχίσεις να κλαις και να λες «γιατί εγώ; Πού είναι ο Θεός; Γιατί να γίνει αυτό ή το άλλο;». Αλλά πες όπως ο Ιώβ, «ὁ Κύριος ἔδωκεν, ὁ Κύριος ἀφείλατο· ὡς τῷ Κυρίῳ ἔδοξεν, οὕτω καὶ ἐγένετο· εἴη τὸ ὄνομα Κυρίου εὐλογημένον εἰς τοὺς αἰῶνας.» (Ιώβ 1:21) και η ζωή συνεχίζεται. Αμήν.


Οι άνθρωποι δεν μας βλέπουν όπως βλέπουμε εμείς τον εαυτό μας. Ακόμα και στον καθρέφτη, οι άνθρωποι δεν μας βλέπουν όπως βλέπουμε εμείς τον εαυτό μας. Όσο για το πνευματικό κομμάτι στην ζωή μας, οι άνθρωποι μάς βλέπουν ανάλογα το πνευματικό τους επίπεδο. Δεν χρειάζεται λοιπόν να προσπαθήσεις να τους πείσεις ότι είσαι σωστός ή καλός ή άνθρωπος του Θεού, αυτό θα το φανερώσει ο χρόνος, και αν είναι θέλημα Θεού. 


Αν θέλουμε να έχουμε καλό μέλλον και καλή εξέλιξη αγιοπνευματική, μην περιμένουμε να έρθει, να συμβεί από μόνο του, αλλά να το δημιουργήσουμε με τον Κύριό μας. Ο Χριστός μπορεί να μας δείξει το μέλλον, ώστε να το κάνουμε παρόν. Ποιο είναι το μέλλον του ανθρώπου του Θεού; Απλά η αγάπη, η ζωή και η αφθαρσία. Ας μαζέψουμε σήμερα που έχουμε καιρό αμάραντο θησαυρό ώστε να καταφέρουμε να γίνουμε  αγάπη. Η αγάπη είναι ζωή. Αυτή έχει μέλλον, και μαζί της θα έχουν μέλλον και όσοι την υπηρετούν. Να ξεκινήσουμε από σήμερα ώστε να την εξασφαλίσουμε. Ο τρόπος; Αγωνιζόμενοι. Επείγει αυτό. Ξέρω, είναι δύσκολο να γίνουμε αγάπη. Μια ματιά όμως κάθε μέρα στον ύμνο της αγάπης, θα μας βοηθήσει πολύ έτσι ώστε να συλλάβουμε την αξία της. Μετά είναι εύκολο. Διότι ο άνθρωπος, όταν καταλάβει το συμφέρον του, αρχίζει να προσπαθεί ειλικρινά. Στη συνέχεια αυτή θα γίνει τρόπος ζωής, φύση. Αμήν.


Όταν ακούμε ή ακολουθούμε την μάζα των ανθρώπων, το ταξίδι της ζωής μας αποκτά πολλά προβλήματα. Όταν όμως ακολουθούμε τον έναν, τον Χριστό, το ταξίδι αποκτά ενδιαφέρον με πολλά κίνητρα, με κίνητρα ζωής, χαράς, ελπίδας, με κίνητρα Χριστού.


Με τον Λόγο του Θεού στην ζωή μας, θα ξεκινήσουμε να ζούμε την ζωή. Χωρίς αυτόν δεν θα ξεκινήσουμε ποτέ, διότι θα λέμε όλο τα ίδια. Το χειρότερο, θα κάνουμε πάντα τα ίδια. Μη γένοιτο. Χωρίς Χριστό δεν θα υπάρχουμε, δεν θα ζούμε, θα είμαστε μόνο ζωντανοί, στην ουσία όμως ζωντανοί - νεκροί.


Μπορεί πνευματικά να μην έχουμε φτάσει εκεί που θέλουμε, το θέμα είναι όμως ότι προχωρήσαμε, δεν είμαστε στην αρχή. Χρειάζεται μόνο λίγο ακόμα υπομονή και επιμονή. Ποτέ να μην εγκαταλείπουμε τον καλόν αγώνα μας. Αμήν.


Το τι είμαστε σήμερα ή το πώς βλέπουμε τον εαυτό μας σήμερα, είναι έργο του παρελθόντος όπου σε αυτό υπήρχε άγνοια. Γι’ αυτόν τον λόγο βλέπουμε και το παρόν μαύρο, χωρίς ελπιδα. Το πώς θέλουμε να είναι το μέλλον μας, πάλι θα εξαρτηθεί από τις πράξεις μας, από τα έργα μας. Ο Χριστός μάς κάλεσε όλους μας. Ας αλλάξουμε, για να φτιάξουμε ένα ευλογημένο μέλλον γεμάτο με καρπούς, με χαρίσματα, με σημεία αλλά και με ιδιότητες Θεού. Ένα μέλλον γεμάτο κίνητρα ζωής, ελπίδας και αγάπης, γεμάτο με Σοφία Θεού και ζωή ευλογημένη.


Πολλές φορές λέμε «αυτός έχει μεγάλη αντίληψη». Αντίληψη σημαίνει, το πώς βλέπεις τα πράγματα και πώς τα ζεις. Θα φέρω ένα απλό παράδειγμα. Κάποιοι άνθρωποι αισθάνονται την βροχή και χαίρονται, ενώ κάποιοι άλλοι απλά βρέχονται. Αυτοί που βρέχονται, θυμώνουν και βρίζουν. Πνευματικά τώρα, κάποιοι πηγαίνουν στην εκκλησία, διαβάζουν τον Λόγο του Θεού, ακούν ομιλίες, κάνουν τα τυπικά αλλά ποτέ δεν ζουν τον Θεό, ενώ κάποιοι άλλοι μελετούν τον Λόγο του Θεού και στη συνέχεια ζουν το θέλημα του Θεού και χαίρονται. Οι πρώτοι δεν χαίρονται ποτέ, και ο λόγος, διότι κάνουν ό,τι κάνουν για να αρέσουν στους ανθρώπους, ενώ οι τελευταίοι κάνουν ό,τι κάνουν για να αρέσουν στον Θεό. 


Νεότερη Παλαιότερη