Ἐγώ εἰμι ὁ ὤν - Πνευματικά Μηνύματα



Ἐγώ εἰμι ὁ ὤν

Υπάρχει ο Θεός; Κι εγώ θα σας πω, όχι, δεν υπάρχει ο Θεός, γιατί υπάρχω σημαίνει άρχω κάτω από κάποιον άλλον. Ο Θεός λοιπόν δεν υπάρχει, αλλά "Είναι" διότι όταν ρώτησε ο Μωυσής «ποιο είναι το όνομά σου;», ο Θεός τού απάντησε, «ἐγώ εἰμι ὁ ὤν.» (Έξοδος 3:14) που σημαίνε «Εγώ είμαι εκείνος που είμαι.». Επειδή λοιπόν ο Θεός είναι, η δημιουργία και τα δημιουργήματα μπορούν και υπάρχουν. Δηλαδή άρχουν κάτω από αυτόν που τα δημιούργησε.


Πνευματικά Μηνύματα


~ Δεν είναι δουλειά μας να κοιτάμε τον άλλον. Δουλειά μας είναι να κοιτάμε τον Θεό και να διορθώνουμε τον εαυτό μας. Δεν είναι δουλειά μας να γίνουμε σαν τους άλλους. Δουλειά μας είναι, να γίνουμε κατ' εικόνα και καθ' ομοίωσιν Θεού.


~ Η προσευχή μας μπορεί να στρέφεται στα υλικά, μόνον όταν τα υλικά αποβλέπουν με ειλικρίνεια προς τη δόξα του Θεού.


~ Η υπομονή δίδει εις τον άνθρωπο σωστή λογική, σύνεση, υγεία και χαρά.


~ Γιατί ζητώ και δεν λαμβάνω; κάποιο ελάττωμά σου καλύπτει την προσευχή σου και δεν φτάνει εις τον θρόνο του Θεού. Να συνεχίσουμε να ψάχνουμε τον Λόγο του Θεού. Άμα το κάνουμε, θα έρθει η μέρα που θα εισακούεται η προσευχή μας, αφού θα γίνεται με πίστη. 


~ Η ταπείνωσης είναι η βάση του λυτρωμού.


~ Ενώ κρίνεις τον άλλο, εαυτόν κατακρίνεις, δηλαδή υπογράφεις την καταδίκη σου. 


~ Να προσευχόμεθα να μην έλθει το κακό, γιατί δεν είμεθα έτοιμοι να το δεχτούμε. Ο Χριστός γιατί έλεγε «πάτερ μου, εἰ δυνατόν ἐστι, παρελθέτω ἀπ᾿ ἐμοῦ τὸ ποτήριον τοῦτο·» (Ματθ. 26:39). Όταν αλλάξουμε εμείς, αλλάζει και ο Θεός.


~ Αμφιβολία είναι θάνατος ψυχής και σώματος.

~ Μην χάνουμε το χιούμορ μας και την απλότητά μας. Ο Χριστός, ο Θεός, κατέβηκε στη γη και δεχόταν τους πάντες, πλούσιους, φτωχούς, μέτριους, κλπ. Έτσι έγινε αποδεκτός από τους πάντες και η χαρά μεγάλωσε! Γένοιτο, γένοιτο, αμήν.


~ Ο Χριστός ήρθε ως άνθρωπος στον κόσμο, για να πάρουν θάρρος όλοι οι άνθρωποι, έτσι ώστε μέσω του λόγου του να εφαρμόσουν τον Λόγο του Θεού. 


Νεότερη Παλαιότερη