4 ΟΙ ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΑ ΙΣΧΥΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ

 


4 ΟΙ ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΑ ΙΣΧΥΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ

 

Μια γνωστή παροιμία λέει ότι όλα έχουν μια αρχή κι ένα τέλος όμως  αυτό για τον άνθρωπο δεν ισχύει και ο λόγος διότι αυτή η ανθρωπότητα δημιουργήθηκε με σκοπό να συνεχίσει να ζει και να εξελίσσεται αιώνια. Αυτό πάει να πει ότι ο Δημιουργός χάρισε στους ανθρώπους απεριόριστες δυνάμεις αλλά και δυνατότητες όμως μέχρι ο άνθρωπος να εργαστεί συνειδητά το αγαθό, την αγάπη, έχουν μόνο εκείνα τα μέσα που θα τους επιτρέψουν αγωνιζόμενοι με πολλές έρευνες να αποκτήσουν μόνοι τους τις συγκεκριμμένες δυνατότητες εξέλιξης, οι οποίες θα τους οδηγήσουν στο να μοιάσουν οι άνθρωποι στον Θεό και να γίνουν αθάνατοι, πάντα μέσα από την ελεύθερη βούληση που τους χάρισε ο Πατέρας Θεός. Ο λόγος όμως που ακόμα ο Θεός δεν επιτρέπει ώστε ο άνθρωπος να γίνει αθάνατος είναι διότι ο άνθρωπος όπως είναι τώρα κάνει κακή χρήση της ελευθερίας που του χάρισε ο Θεός και αυτών των πολύτιμων μέσων που του έχει δώσει ο Θεός. Δεν θέλει δυστυχώς ο άνθρωπος και δεν καταλαβαίνει ώστε να επιδιώξει τις υψηλές θετικές ιδιότητες του, τις οποίες εξασφάλισε με την παρουσία του Χριστού του Θεού σχετικά με τον άνθρωπο. Σκέφτεται δυστυχώς σήμερα μόνο τα επίγεια που έχει μπροστά στα μάτια του και θέλει να ζήσει ώστε να εξουσιάζει τα πάντα και τους πάντες, με την μωρία που τον διέπει, η οποία συγκλίνει στην απληστία του. Αν είναι δυνατόν να το επιτρέψει αυτό ο Θεός, ο οποίος έπλυνε πόδια, ο οποίος υπηρέτησε τον άνθρωπο, ο οποίος φανέρωσε το «ου γαρ ήλθον διακονηθήναι αλλά διακονήσαι και δούναι την ζωή του λύτρο αντί  πολλών». Αυτό το βλέπουμε και τώρα, σήμερα, που ο θάνατος είναι επί θύρας ανά πάσα στιγμή στη ζωή μας, με πόσο εγωισμό κινούμεθα, σαν να είμαστε θεοί. Πολλές φορές αυτός είναι ο λόγος που ο Θεός δεν μπορεί να μάς εμπιστευτεί γιατί αν ακάθαρτοι εννοήσουμε τις δυνάμεις που έχουμε λάβει άνωθεν θα φάει ο ένας τον άλλον.

Δεν βλέπετε τι γίνεται με τα όπλα; Αγωνίζονται όλοι να βρουν ένα υπέρ όπλο ώστε να εξουσιάσουν διά αυτού όλους τους ανθρώπους και τους λαούς της γης ει δυνατόν. Δεν βλέπουμε ακόμα ότι και στον πνευματικό κόσμο οι άνθρωποι τρέχουν να αποκτήσουν οπαδούς, όχι αδελφούς και φίλους αλλά οπαδούς στους οποίους υπόσχονται σωτηρία αν ακολουθήσουν την δική τους προτροπή.  Αν είναι δυνατόν να υπάρχει τέτοια εκμετάλλευση ακόμα και στους ανθρώπους του Θεού!

Η Φωνή Θεού δημιουργήθηκε ώστε να φανερώσει ότι όλοι είμαστε γέννημα Θεού, παιδιά Θεού, με Πατέρα Θεό, και σε αυτόν να υπακούσουμε και όχι ο ένας στον άλλον. Όλοι ξέρουμε γράμματα ώστε να διαβάσουμε, και όσοι δεν ξέρουν, οι άνθρωποι του Θεού να τους μάθουν γράμματα ώστε να καταλάβουν από μόνοι τους τι λέει το Ευαγγέλιο και όχι να τους εξηγήσω εγώ, ή εσύ, ή ο ποιμένας ή ο προφήτης, αλλά ο Θεός. Το να ανταλλάξουμε απόψεις,  να συζητίσουμε πνευματικά επιτρέπεται,  να δογματίζουμε απαγορεύεται, και ο λόγος διότι ο Θεός έχει πολλούς τρόπους που σώζει, έχει το νόμο, έχει το έλεος, έχει την αγάπη!! Αν ο Θεός θέλει να σώσει έναν από αγάπη, εσύ με το φανατισμό που έχεις θα επιμένεις ότι πρέπει να κάνει αυτά που εσύ νομίζεις ως θέλημα Θεού. Αδέλφια μου ο Κύριος λόγω της αμαρτίας που μάς διέπει τόνισε, η δική σας η ώρα είναι πάντα έτοιμη. Και το βλέπουμε, έξαφνα έρχεται η αρρώστια,  έρχεται ο καρκίνος,  έρχονται οι πόλεμοι, έρχονται τα δεινά μήπως και ταπεινωθούμε ώστε να εννοήσουμε ότι πρέπει να ζήσουμε με αγάπη. Γι΄αυτό ταπείνωση, δεν χρειάζονται αρχηγοί και ανώτεροι, μόνο φίλοι, συνεργάτες, αδερφοί, όχι τίτλους, πετάξτε τους. Ο Χριστός επαναλαμβάνω τόνισε «μην ονομαστείτε καθηγητές, εις ο καθηγητής ο Χριστός», και να μην δημιουργούμε αντιπαλότητες, με μωρίες, όπως εγώ είμαι του Παύλου, εγώ του Πέτρου κλπ. όλοι του Χριστού, όλοι απ΄αυτόν  εξασφάλισαν  σωτηρία.

Ο Πέτρος μια φορά επιτέθηκε στον κήπο της Γεσθημανής σε έναν στρατιώτη ο οποίος πήγε να συλλάβει τον Ιησού, όλοι το γνωρίζουμε, Ο Κύριος είπε στον Πέτρο, ο διδούς μάχαιρα, μάχαιρα θα λάβει. Μαθητής ο Πέτρος του Χριστού, όχι δάσκαλος. Μάλιστα αυτός ο πόλεμος υπάρχει ακόμα και στον πνευματικό τομέα. Ο καθένας προσπαθεί να πλουτίσει σε βάρος των συνανθρώπων του, υλικά ή πνευματικά, προσπαθεί να έχει όσο το δυνατόν περισσότερα ώστε να εξουσιάζει τους πάντες ει δυνατόν αφήνοντας χωρίς ενδοιασμό τους άλλους να καταστρέφονται.

Είσαι ήδη γεμάτος με πολύ Χριστό. Όταν εμπιστευθείς και όταν πάψεις να μιλάς για τα θέλω σου, τότε ήρθε ο Χριστός.  Άνθρωπε μόνο ο Χριστός μπορεί να σε γεμίσει και  να μην έχεις ανάγκη ουδέν.

Ας δούμε όμως από που ξεκίνησε το ψέμα, αδέρφια μου, Όλο το ψέμα ξεκίνησε στην αρχή της ζωής.  Οι πρωτόπλαστοι  δεν ήταν οι  πρώτοι άνθρωποι στον πλανήτη, οι άνθρωποι υπήρχαν. Όλα τα λογικά ή άλογα όντα προήλθαν από τα λιμνάζοντα ύδατα, τα οποία λιμνάζοντα ύδατα προήλθαν από το πυρ, το οποίο πυρ προήλθε  από τον Λόγο, ο οποίος Λόγος  ήλθε από τον Θεό Πατέρα.  Απλώς ο Αδάμ και η Εύα ήταν οι πρώτοι άνθρωποι οι οποίοι νομοθετούνταν από τον Θεό, αυτό σημαίνει ότι ήταν πρωτόπλαστοι.  Εξάλλου, ο Κάιν και ο Σηθ, τα παιδιά των πρωτόπλαστων, όταν εφυγαν από τους γονείς, ο Κάιν πήγε, λέει,  στην χώρα Γωδ όπου βρήκε γυναίκα, παντρεύτηκε και δημιούργησε οικογένοια, έκανε παιδιά και ονομάστηκαν υιοί των ανθρώπων, οι οποίοι ας σημειωθεί ζούσαν περί τα εξήντα χρόνια και ο λόγος διότι ο Κάιν μετέδωσε στα παιδιά του, τις κακίες, ζήλιες,ψέματα  κλπ.  Ο  Σηθ ο οποίος γεννήθηκε αργότερα από τον Αδάμ και την Εύα, μετά τον θάνατο του Άβελ από τον Κάιν,  παντρεύτηκε και αυτός και δημιούργησε οικογένεια, παιδιά. Όμως  εδώ είναι το παράξενο. Αυτοί ζούσαν 900 χρόνια και ο λόγος διότι είχαν τα στοιχεία του Θεού, τα οποία είχε ο Αδάμ, αφού αυτός γεννήθηκε απ΄το Θεό, έτσι μετέδωσε το αγαθό.  Δέστε το αγαθό τι δύναμη έχει,  μάλιστα σήμερα όλοι μιλάνε για την ζωή και συστήνουν ωμέγα τρία, βιταμίνη μπε ντε σε, σήκω πρωί, να κοιμάσαι νωρίς! Αυτοί που προσπαθούν να ζήσουν με τα βρώματα, και την καθαρότητα τους, απεδείχθη οτι πεθαίνουν γρηγορότερα! Να θέλεις να ζήσεις αλλά με ζώσα πίστη στον Χριστό, η οποία εμφανίζεται δια αγάπης ενεργούμενης. Άλλοι άνθρωποι λόγω της ανικανότητας  να παλέψουν να νικήσουν τον θάνατο, μιλάνε  για μεταθανάτια ζωή, ή παράδεισους στον ουρανό κλπ.  Σίγουρα όλα καλά είναι, το παν όμως είναι να έχουμε μέσα μας αγαθό, Θεό.

Το αγαθό έκανε τους ανθρώπους και  ονομάστηκαν υιοί Θεού, γιατί έζησαν πολλά χρόνια. Κοιτάξτε διαφορά το αγαθό με το κακό!  Μάλιστα όταν συναντήθηκαν οι λαοί αυτοί, είδαν λέει οι υιοί του Θεού τις θυγατέρες των υιών των ανθρώπων και ενώθηκαν, έτσι μετέδωσαν πολλά πάθη στους υιούς του Θεού με αποτέλεσμα να πέσουν τα χρόνια στα 120. Αφού ήταν οι πρωτοπλαστοι, οι πρώτοι άνθρωποι οι οποίοι νομοθετούνταν από τον Θεό και στην συνέχεια έφυγαν, επικράτησε ο θάνατος παντού.

Οι άνθρωποι που δεν ζούσαν πρώτα από τον Θεό, δεν είχαν πνεύμα ζωοποιόν -το οποίο είχε δώσει ο Θεός στους πρωτόπλαστους-  γι΄αυτό πέθαιναν. Ενώ ο  Αδάμ και η Εύα είχαν πνεύμα ζωοποιόν, που σημαίνει ότι είχαν ένα πνεύμα το οποίο διατηρούσε τη ζωή τους , το σώμα τους άφθαρτο. Μετά πολλά χρόνια ο Χριστός φανέρωσε ότι το πνεύμα εστί το ζωοποιόν . Άρα αυτό που λείπει σήμερα από τον κόσμο αλλά και από τους Χριστιανούς, είναι το πνεύμα που ζωοποιεί, αυτό είναι το δέντρο της ζωής, το οποίο υπάρχει και στο χώμα. Όμως το πνεύμα είναι ασυγκρίτως πιο ισχυρό, αφού το χώμα είναι υλικό στοιχείο και εκδηλώθηκε, δημιουργήθηκε μέσα από το πνεύμα το οποίο πνεύμα εμπεριέχει  τον  λόγο.

 

Δεν είναι ζωοποιόν το πνεύμα αυτό, που δημιουργεί Χριστιανούς ή καλούς ανθρώπους, ούτε αυτό που διμιουργεί μια ξερή γνώση. Καλό είναι και αυτό, όμως υπάρχει ένα πνεύμα που ζωοποιεί. Αυτό καλούμαστε σήμερα να βρούμε. Αυτό το πνεύμα, υπάρχει στο Ευαγγέλιο του Χριστού, αρκεί να μελετούμε τα λόγια του Χριστού στα οποία και να υπακούσουμε. Όμως το κακό έγινε αφού οι πρωτόπλαστοι έφυγαν από τον Θεό, παρέβηκαν την εντολή και ξέρουμε ότι η μιά παράβαση φέρνει την άλλη , έτσι  ήταν εύκολο για τον διάβολο να φέρει  την δική του αποστολή, η οποία ήταν να οδηγήσει τους ανθρώπους στις αντιπαραθέσεις , στους εγωισμούς, στα συμφέροντα, στην αμαρτία, στην άγνοια, στην ημιμάθεια, στον θανατο, στο ψέμα, ώστε να μην γίνουν αυτό που ήθελε ο Θεός, και αυτό που ήθελε είναι να γίνουν θεοί.

Στην ουσία όλοι εργάζονται το θέλημα του Θεού. Ο διάβολος λόγω  της έλειψης, της στέρησης της σοφίας του Θεού παίζει και αυτός το δικό του νομίζει παιχνίδι, όμως και αυτός από εξολοθρευτής, μετά την παρουσία του Χριστού έγινε παιδαγωγός. Μέχρι τότε νόμιζε, ότι έχει την εξουσία. Δεν μπορούσε να πιστέψει ότι θα υπάρξει κάποιος που θα κάνει το θέλημα του Θεού  και θα έχει υπακοή μέχρι θανάτου. Μάλιστα το ψέμα για τον άνθρωπο δεν σταμάτησε στους πρωτόπλαστους αλλά το μετέδωσε διά της τεκνογονίας εις όλους τους λαούς της γης. Γι΄αυτό έχουμε δυο Διαθήκες, Παλαιά και Καινή Διαθήκη. Στην Παλαιά έκανε ο διάβολος το δικό του παιχνίδι και είχε εξουσία στους ανθρώπους, αφού όλους τους οδηγούσε στον θάνατο, λίγοι του ξέφυγαν, λίγοι βρήκαν τον Θεό, τη ζωή .

Η Καινή Διαθήκη όμως, δια του Χριστού, καταργεί τον θάνατο και καθιστά τη ζωή, με τους καρπούς, πολίτευμα αδιασάλευτο σε όλον τον πλανήτη. Πέρασαν όμως δυό χιλιάδες χρόνια και ακόμα δεν μπορεί ο Χριστός, η ζωή, η αγάπη, η ενότητα να βασιλέψει μεταξύ των ανθρώπων.   Ο λόγος είναι, διότι το ψέμα  έγινε συνήθεια, έγινε πολίτευμα αδιασάλευτο, στοιχεία τα οποία μέχρι σήμερα όσοι λένε ότι βλέπουν τα υπηρετούν. Για τον λόγο αυτό είναι τυφλοί, λένε ότι βλέπουν, αφού λένε ότι το θέλημα του Θεού είναι να πάμε στον ουρανό. Αδέρφια μου, το  πολίτευμα του Θεού είναι ο καθαρισμός, ο αγιασμός, η πίστη στην ζωή την αιώνια, την άφθαρτη, η ενότητα μεταξύ μας, και ξέρουμε, οι επαγγελίες λαμβάνουν χώρα μόνο αν πιστευθούν, αν δεν πιστευθούν δεν μπορούν να εκπληρωθούν. Αυτή είναι η αποστολή μας, να πιστέψουμε τις εναπομείναντες επαγγελίες, ώστε ο Χριστός να έλθει πάλι στη γη. Είναι στην γη, αλλά να φανερωθεί. Εξάλλου ο Λόγος  αναφέρει δια μέσω του απ. Παύλου ότι ο Θεός δεν είναι παρά ένα εκατοστό από τον οφθαλμό μας, όμως δεν τον βλέπουμε διότι σκεφτόμαστε όπως οι άνθρωποι και όχι όπως ο Θεός.

Ο Θεός μπορεί να έχει έρθει στη ζωή σου άνθρωπε, να είναι δίπλα σου, και εσύ να τον ψάχνεις στον ουρανό, ο λόγος διότι έγινες γραφικός και όχι απλός. Ενθυμίστε τον Φίλιππο, ο οποίος είπε, Κύριε δείξον υμίν τον Πατέρα και αρκεί εις υμάς.  Ο Κύριος του απάντησε, τόσον καιρό είμαι μεθ΄υμών Φίλιππε και δεν με εγνώρισες ; Όστις είδε εμέ είδε τον Πατέρα. Πως συ λέγεις δείξον εις υμάς τον Πατέρα.

Όλα αυτά πιστεύω ότι αρκούν για να προβληματίσουν όλους μας ώστε να μπορέσουμε να καταλάβουμε οτι είναι συμφέρον μας να γίνουμε φίλοι Θεού αλλά και φίλοι μεταξύ μας. Μάλιστα στα μέτρα που μπορούμε να γίνουμε αγάπη, να μοιράσουμε αγάπη.  Εάν θέλει κάποιος θα βρει την αγάπη, θα βρει και ό,τι μας χωρίζει μεταξύ μας, όταν το βρούμε θα μείνει καθαρό το πνεύμα μας από ότι μας χωρίζει. Η Φωνή Θεού έχει έτοιμη πνευματική περιουσία ώστε αν θέλει κάποιος, να γνωρίσει τον Θεό και να  βγάλει τις αντιθέσεις. Αυτό θα του δημιουργήσει, θα του εμφανίσει μεσα του το Πνεύμα το καθαρό του Θεού, το οποίο θα τον ζωοποιήσει,  θα τον κάνει χαρούμενο, ευτυχισμένο, ζωντανό, υγιή, σοφό, γεμάτο αγάπη, γεμάτο  ζώσα πίστη, και αμέτρητες ιδιότητες. Μυροπωλείο πνεύματος γίνεται ο άνθρωπος που αφιερώνεται και ψάχνει τον Θεό.

 

Για εμάς λοιπόν ο Θεός έγραψε με τη ζωή του το Ευαγγέλιο Του, ώστε να βρούμε τον δρόμο που μας ζωοποιεί.  Όλα γράφτηκαν για μας, ο Πατέρας τα έγραψε και πρέπει να το πιστέψουμε. Χωρίς πίστη οι επαγγελίες δεν μπορούν να εκπληρωθούν. Εδώ τώρα φανερώνεται η ανάγκη της φιλαδέλφιας, όταν είμαστε ενωμένοι δεν μπορεί εύκολα ο διάβολος να μπει.  Είναι ανάγκη να γίνουμε φίλοι και πρέπει να το καταλάβουμε ότι οι εχθροί μας δεν είναι ο ένας να σταθεί απέναντι στον άλλον, οι εχθροί μας δεν είναι έξω από εμάς αλλά μέσα σε εμάς, οι εχθροί μας είναι όλοι όσοι διαχρονικά μας χωρίζουν, είτε αυτός είναι άγγελος, είτε αυτός είναι άνθρωπος, και ο βασικός λόγος τα δικά τους συμφέροντα, ώστε να τα υπηρετούμε. Ακόμα, η πάλη ημών δεν είναι προς σάρκα και αίμα, αλλά προς τις αρχές και εξουσίες του κοσμοκράτορα  του κόσμου τούτου.  Αν δεν υπήρχε η εξέλιξη του ανθρωπίνου γένους θα ξέραμε ότι οι δυνατότητές μας είναι περιορισμένες. Όμως αφού εξελισσόμεθα σε όλους τους τομείς, υλικούς, πνευματικούς επιστημονικούς, ιατρικούς, όπως γενετική, ηλεκτρονική, φυσική, πυρηνική, πληροφορική,  κ.λπ. πρέπει να εξελιχθούμε και στους πνευματικούς τομείς όπως ένωση των Χριστιανών, αγάπη μεταξύ των Χριστιανών, ένωση των λαών, μελέτη του Ευαγγελίου. Για πρώτη φορά το Ευαγγέλιο έχει τις περισσότερες πωλήσεις σε όλο τον κόσμο από οποιοδήποτε άλλο βιβλίο, αυτό πάει να πει ότι μυσταγωγικά σήμερα εργάζεται ο Θεός, το ότι οι άνθρωποι επιστρέφουν στον Θεό, σημαίνει ότι κάπου θα φτάσουμε, θα εξελιχθούμε. Πού όμως; Εγώ πιστεύω στο κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωση. Στην προς Εβραίους επιστολή κεφ. ια΄ αναφέρεται γιατί δεν τα έδωσε όλα ο Θεός εξ αρχής. Ο λόγος:  Και ούτοι πάντες μαρτυρηθέντες διά της πίστεως ουκ εκομίσαντο την επαγγελίαν, του Θεού περί ημών κρείττον τι προβλεψαμένου, ίνα μη χωρίς ημών τελειωθώσι (Εβραίους 11:39—40). Πρέπει λοιπόν αυτό να το πιστέψουμε. Ο Χριστός τόνισε, ό,τι αν ζητήσετε έχοντας πίστη θα το λάβετε. Ζώσα πίστη θα έχουμε όταν την φανερώσει ο Θεός σε εμάς, η οποία έρχεται σιγά σιγά με την αφιέρωση. Έτσι διμιουργείται ο νους του Χριστού. Όταν μπορέσουμε να θεραπεύσουμε τον εαυτό μας, θα θεραπεύσουμε και τους άλλους, όχι με επιθέσεις χειρών, αυτά είναι παιδικά και τρέχουν όλοι, αυτά είναι αρχική διδασκαλία, τούτο αναφέρεται στους Εβραίους στην επιστολή προς Εβραίους: Διὸ ἀφέντες τὸν τῆς ἀρχῆς τοῦ Χριστοῦλόγον ἐπὶ τὴν τελειότητα φερώμεθα, μὴ πάλιν θεμέλιον καταβαλλόμενοι μετανοίας ἀπὸ νεκρῶν ἔργων, καὶ πίστεως ἐπὶΘεόν,

Εβρ. 6,2              βαπτισμῶν διδαχῆς, ἐπιθέσεώς τε χειρῶν,ἀναστάσεώς τε νεκρῶν καὶ της κρίματος (κρίσεως) αἰωνίου.

Εβρ. 6,3              καὶ τοῦτο ποιήσομεν, ἐάν περ ἐπιτρέπῃ ὁ Θεός.

Εβρ. 6,4              ἀδύνατον γὰρ τοὺς ἅπαξ φωτισθέντας γευσαμένους τε τῆς δωρεᾶς τῆς ἐπουρανίου καὶμετόχους γενηθέντας Πνεύματος Ἁγίου

Εβρ. 6,5              καὶ καλὸν γευσαμένους Θεοῦ ῥῆμα δυνάμεις τε μέλλοντος αἰῶνος,

Εβρ. 6,6              καὶ παραπεσόντας, πάλιν ἀνακαινίζειν εἰς μετάνοιαν, ἀνασταυροῦντας ἑαυτοῖς τὸν υἱὸν τοῦΘεοῦ καὶ παραδειγματίζοντας.

Εβρ. 6,7              γῆ γὰρ ἡ πιοῦσα τὸν ἐπ᾿ αὐτῆς πολλάκιςἐρχόμενον ὑετὸν καὶ τίκτουσα βοτάνην εὔθετονἐκείνοις δι᾿ οὓς καὶ γεωργεῖται, μεταλαμβάνει εὐλογίας ἀπὸ τοῦ Θεοῦ·

Εβρ. 6,8              ἐκφέρουσα δὲ ἀκάνθας καὶ τριβόλους, ἀδόκιμος καὶ κατάρας ἐγγύς, ἧς τὸ τέλος εἰς καῦσιν.

Εβρ. 6,9              Πεπείσμεθα δὲ περὶ ὑμῶν, ἀγαπητοί, τὰ κρείττονα για να ἐχουμε σωτηρίας, εἰ καὶ οὕτω λαλοῦμεν.

Εβρ. 6,10   οὐ γὰρ ἄδικος ὁ Θεὸς ἐπιλαθέσθαι (λησμονηση) τοῦἔργου ὑμῶν καὶ τοῦ κόπου τῆς ἀγάπης ἧς ἐνεδείξασθε εἰς τὸ ὄνομα αὐτοῦ, διακονήσαντες τοῖς ἁγίοις καὶδιακονοῦντες.

Εβρ. 6,11            ἐπιθυμοῦμεν δὲ ἕκαστον ὑμῶν τὴν αὐτὴνἐνδείκνυσθαι σπουδὴν πρὸς τὴν πληροφορίαν τῆςἐλπίδος ἄχρι τέλους,

Εβρ. 6,12            ἵνα μὴ νωθροὶ γένησθε, μιμηταὶ δὲ τῶν διὰπίστεως καὶ μακροθυμίας κληρονομούντων τὰςἐπαγγελίας.

Δηλαδή με λίγα λόγια όταν ο Θεός μας κάλεσε μας γνώρισε την ολοκληρωμένη αλήθεια, η οποία βρίσκεται στο Ευαγγέλιο του Χριστού, αν πέσουμε απ΄αυτή, τότε είναι αδύνατον να αναγεννηθούμε. Είναι δυνατόν να έχεις γνωρίσει το Ευαγγέλιο της Βασιλείας, το ολοκληρωμένο Ευαγγέλιο,  και να προσπαθείς σήμερα να γεμίσεις με ξυλοκέρατα, με θεωρίες και φιλοσοφικές κατά φαντασία  εικασίες, οι οποίες τάχα στεγάζουν το αγαθό, ενώ σε βγάζουν από την υγιαίνουσα διδασκαλία.

 

Αδέρφια μου όταν φεύγεις από την αλήθεια, ψάχνεις τον Θεό έξω από το Ευαγγέλιο του Χριστού, άρα εδώ πάει, «οι άπαξ φωτισθέντες και γευθέντες παραπεσόντες αδύνατον να ανακαινισθώσι  πάλι εις μετάνοια». Όμως και σε αυτή την περίπτωση, τα αδύνατα παρά ανθρώποις δυνατά παρά τω Θεώ. Είναι δυνατόν το Ευαγγέλιο να το αλλάξεις άνθρωπε με το οποιοδήποτε βιβλίο! Εγώ τόσα χρόνια το διαβάζω και πάντα μου γεννά καινούρια ερεθίσματα. Δεν χρειάζομαι τίποτα άλλο, το Ευαγγέλιο του Χριστού 1000 φορές να το διαβάσεις, την 1001 θα σου δώσει κάτι καινούριο, όλα τα άλλα είναι σχόλια.  Καλά είναι όμως και όλα τα βιβλία αφού όλα ξεδιπλώνουν την σοφία του Θεού, άνθρωπε διάβασε τα αλλά μην τα παίρνεις και τα συστήνεις και ως θεόπνευστα. Υπάρχουν πολλά πνεύματα και πολλά φαίνονται  αγαθά,  θέλει σοφία να τα ξεχωρίσεις και θέλει να έχει έρθει στη ζωή σου το Πνεύμα της Αληθείας ο Παράκλητος. Αν ο Θεός δεν έχει έρθει στη ζωή σου, συνέχισε τον αγώνα, μπορεί να ξέρεις το Ευαγγέλιο απ΄εξω όμως κάτι λείπει. Τι λείπει λέει ένα τραγουδάκι, ψάξε ψάξε και θα με βρεις, και μια μαντινάδα λέει μέσα σε χίλιους αν σε δω μέσα σε δυο χιλιάδες γνωρίζω το κορμάκι σου γιατί έχει νοστιμάδες, εγώ το λέω, γνωρίζω το Πνεύμα σου Κύριε γιατί έχει νοστιμάδες. Εξάλλου την αγάπη καλούμαστε  να εφαρμόσουμε, αυτή διατυπώνεται μέσα στο Ευαγγέλιο του Χριστού καθαρά, η αγάπη στον Θεό και στον αδελφό είναι το κλειδί, τα άλλα είναι κουβέντα να΄χουμε. Αν ο Θεός δει αγάπη θα ανοίξει την πόρτα  της ζωής. Εξάλλου δεν μπορείς να διεκδικήσεις κάτι από τον Θεό φιλοσοφικά αλλά πρακτικά, είναι γραφικό: και αν έχω όλη την γνώση, αγάπη αν δεν έχω, γέγονα χαλκός ή κύμβαλλον  αλλαλάζον,  γέγονα χαλκός  όχι χρυσός.

 

 

Νεότερη Παλαιότερη