5 ΟΙ ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΑ ΙΣΧΥΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ

 


5 ΟΙ ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΑ ΙΣΧΥΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ

Αδέλφια μου είναι κάποια συναισθήματα, και κάποια αισθήματα που πρέπει να εκπέμπουμε για να ανοίξει ο Θεός.  Αν δεν τα βρούμε, η πόρτα δεν ανοίγει. Έχετε δει που λέμε καμμιά φορά εμείς για κάποιον φίλο, εντάξει είναι φίλος, αλλά κάτι λείπει, δεν μας κάθεται να έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη.  Έτσι συμβαίνει και με τον Θεό, κάτι λίπει, αν το βρούμε αυτό που λείπει, η πόρτα θα ανοίξει. Αδέλφια μου το Πνεύμα του Θεού λείπει, αν το Πνεύμα του Θεού δεν το γνωρίσει ο άνθρωπος, μπορεί ο Θεός να περνά δίπλα του και ο άνθρωπος να μην τον βλέπει. Αδέλφια μου άλλες οι αρχές του Θεού, άλλες του κόσμου.  Αδέλφια μου όταν μπεις στο αγιαστήριο θα κάνεις διάλογο μέρα-νύχτα με τον Θεό, με τον Παράκλητο και αυτός θα σου συμπληρώσει ελλείποντα, αλλά και θα σε ελευθερώσει, αυτό είναι σίγουρο. Μην ψάχνουμε εύκολες λύσεις θεραπείας, ή ζωής, οι οποίες πηγάζουν από φιλοσοφικές εικασίες. Δεν υπάρχουν. Υπάρχουν πολλοί όταν ακούσουν ότι ένας θεραπεύει, ή μιλά θετικά ακόμα και για τον Χριστό με λίγο γαργανιτούρα σοφία, τρέχουν. Όμως μπορείτε να καταλάβετε το Πνεύμα του Θεού ή της πλάνης με δυό τρόπους : η διδασκαλία των αγέλλων ή άλλων πνευμάτων, σου φανερώνουν τρόπο, πως, εσύ να γίνεις καλά, πως εσύ να ευτυχίσεις, πως εσύ να πλουτίσεις, ενώ η διδασκαλία του Χριστού σου δείχνει, πως ο άλλος να είναι καλά, πως ο άλλος να πλουτίσει, πως ο άλλος να ευτυχίσει και αν κρίνεις έτσι, τότε ο Θεός παρέχει σε εσένα μέσα από την αγάπη που έδωσες, άπειρη αγάπη, την οποία μάλιστα αγάπη, εσύ μπορεί να την έδωσες αλλού, και από αλλού να την πάρεις. Γι΄αυτό ας δώσουμε αγάπη και μην σκεφτόμαστε αν εκεί που δώσαμε εμείς δεν μας έδωσαν. Η αγάπη που δώσαμε θα γυρίσει σε εμάς απο εκεί που δεν την περιμέναμε.

Όσοι λοιπόν ακούν κάτι που εντέχνως έχει σοφία, η οποία στρέφεται σε προσωπικό επίπεδο, είναι παγίδα για να σε ελκύσει,  με σκοπό τάχα να σε θεραπεύσει, μην τρέχεις. Σίγουρα, επειδή η πίστη δεν είναι αμπέλι να το φράξεις, και η διαχείρισή της μπορεί να γίνει από δικαίους ή αδίκους, από πιστούς ή απίστους, τρέχει ο αμαθής, και πράγματι από τους εκατό, οι δέκα θεραπεύονται, και νομίζουν οτι το έκανε το θαύμα αυτός που εντέχνως προκάλεσε τη διαφήμηση. Μόνοι τους θεραπεύτηκαν όσοι έτρεξαν, από την δική τους πίστη.  Αδέλφια μου  ο Χριστός έκανε θαύματα με την δική Του δύναμη, αλλά πολλές φορές έλεγε, η πίστη σου σε σωκεσε.  Μερικοί αφού βλέπουν ότι  γίνονται θαύματα, με την δική τους πίστη, το εκμεταλλεύονται και δημιουργούν θύματα αφού τους λένε ότι πρέπει να υπακούν και να κάνουν ότι σου λένε. Εμένα δεν μου αρέσει καθόλου, ένας να κάνει τον πνευματικό και οι άλλοι να μένουν απαθείς. Όχι,  όλοι μαζί  μπορούμε να κάνουμε το θαύμα και όλοι με αρχηγό την αγάπη να ζήσουμε το θαύμα.

Εμένα μου έβαλε μέσα μου ο Θεός , καλύτερα να αφιερώσω 100 χρόνια σε κάποιον ώστε να τον μάθω να στέκεται εν Κυρίω, παρά να θέλω να τον κάνω οπαδό μου. Ο Θεός θέλει φίλους συνεργάτες, και εγώ το ίδιο νιώθω μέσα μου, να έχω φίλους συνεργάτες.  Αδέλφια μου, είναι απλό, για να θεραπεύσεις τους άλλους θα πρέπει να θεραπεύσεις πρώτα τον εαυτό σου, διαφορετικά είναι θέμα χρόνου να σε ταπεινώσει ο εγωισμός σου αυτός, ή να σε ταπεινώσει αυτός που σε έβαλε να κάνεις τον θεραπευτή.

Ο Χριστός όταν έκανε ένα θαύμα, έλεγε, να μην το πεις πουθενά, και κάπου αλλού τους είπε ότι, ήρθατε για τα θαύματα όχι να υπηρετίσετε τον Θεό, την αγάπη.  Δυστυχώς όλοι  μιλάνε για  θεραπεία, για θαύματα, δεν μιλάνε όμως για αγάπη  για ζωή άφθαρτη, και ξέρετε γιατί, είναι απλό, γιατί  η αγάπη έχει θυσίες κοστίζει, ενώ το θαύμα έχει μόνο πίστη, όπως και η προφητεία έρχεται δωρεάν προς οικοδομή, η αγάπη είναι αυτή που κάνει τον Θεό, να θέσει το ωτίο Του στον  οίκο σου, όμως να ξέρετε την καθολική θεραπεία στην ψυχή και το σώμα, μόνο η αγάπη μπορεί να την εξασφαλίσει.

 

Αναρωτηθήκαμε ποτέ γιατί  πεθαίνουμε, είναι απλό, διότι δεν γίναμε αγάπη. Αναλογιστήκαμε γιατί φθειρόμαστε είναι απλό, γιατί δεν γίναμε αγάπη. Αναλογιζόμαστε γιατί υπάρχουν τόσοι πνευματικοί φορείς  -αφού ο Θεός είναι ένα και  εμείς θα έπρεπε να είμαστε ένα- γιατί δεν γίναμε αγάπη.   Η αγάπη θεραπεύει  και η σοφία του Θεού όταν έρθει  μέσα μας, η σοφία αυτή  που έρχεται από τον Λόγο του Θεού, η οποία ζητά αγάπη στον Θεό και στον αδερφό.  Πάντως όσοι άνθρωποι μιλάνε ότι θεραπεύουν εχουν δόλο, εδώ είναι το αλλαχόθεν, τι το θέλω το θαύμα αν ο Θεός δεν είναι στην ζωή μου. Οι μαθητές του Χριστού δεν ήθελαν θαύματα, δεν τα ζήτησαν από τον Θεό, τα είδαν τα θαύματα  καθώς τον ακολούθησαν. Το θαύμα ήταν ο Χριστός,  και  θαύμα θα ζήσουν όσοι γίνουν Χριστοί.

Πρώτα τον ακολούθησαν οι μαθητές, και μετά ήλθαν τα θαύματα, πάντως δεν έκριναν αυτά την στάση τους απέναντι στον Θεό,  αν θαύμασαν πολλοί. Και ο Πέτρος είδε  θαύματα, όμως τον αναθεμάτιζε.

Όσοι θέλουν θαύματα για να ακολουθήσουν δεν θα ακολουθήσουν  ποτέ συνειδητά τον Θεό, όσοι τα ζητάνε δεν θα δουν ποτέ αληθινά θαύματα, τα οποία συντελούνται μέσα τους. Διότι δεν είναι θαύμα να κάνεις έναν καλά, ή και να αναστήσεις έναν άλλον, αυτά είναι εύκολα. Το θαύμα είναι να γίνεις φίλος Θεού και φίλος με τον αδερφό, τον φίλο, τον εχθρό, το θαύμα είναι να μοιραστείς. Όλοι όσοι κάνουν θαύματα, απλώς κλείνουν τα μάτια, ή σηκώνουν τα χέρια, αυτά δεν κοστίζουν, μάλιστα αφού και εσύ άνθρωπε που λες ότι κάνεις θαύματα, ξέρεις ότι οι άνθρωποι έρχονται γι΄αυτό και όχι για το ότι ο Θεός τους κάλεσε, δεν έρχονται για να μοιραστούν, έρχονται γιατί έχουν ανάγκη. Δεν το έχουμε διαβάσει, που λέει κάπου, ότι το Πνεύμα όπου θέλει πνέει και ουδείς ξέρει που υπάγει ή από που έρχεται, και όμως αυτό πάει και αναγεννά κάποιον. Σε άλλο σημείο αναφέρει: πασα δόση αγαθή και παν δωρημα τέλειον είναι άνωθεν καταβαίνον.........Είναι λοιπόν εγωισμός να θέλεις να έλθουν οι άνθρωποι, άστο να το κάνει ο Θεός, αυτό  είναι υγιές. Τώρα, όσοι κάνουν θαύματα, να ξέρουν ότι, ναι  μπορείς  να κάνεις θαύματα, όχι όμως να το πάρεις ότι έχεις και εξουσία. Γι΄αυτό χρειάζεται στο θαύμα διάκριση . Διακριτικά κάνε το, αν μπορείς, και είναι πραγματικά ανάγκη. Αν αφήσεις να εννοηθεί ότι έχεις εξουσία κινδυνεύεις. Εδώ, ολόκληρος Χριστός, μετά τα θαύματα έφευγε στο βουνό, διότι ήθελαν να τον κάνουν βασιλιά.

Η  Φωνή Θεού για να μην κινδυνεύσει κανείς,  κατ΄ εντολή   Θεού, κατευθύνει  όσους  θέλουν να ζήσουν το θαύμα να μπουν στο αγιαστήριο, και είναι σίγουρο ότι θα θεραπεύσουν εκατό τις εκατό το σώμα και το πνεύμα, αφού όταν θεραπεύσεις το πνεύμα σου θεραπεύεις και το σώμα σου άνθρωπε.  Ο τρόπος είναι με την υγιαίνουσα διδασκαλία, όλα τα άλλα είναι εγωισμός και είναι επικίνδυνα,  θέλει μεγάλη  προσοχή.

Ένας στην Αμερική είχε αποκτήσει μεγάλη φήμη, έκανε θεραπείες, στην ουσία οι άνθρωποι πίστεψαν ότι μπορεί να θεραπεύσει, έτσι θεραπεύτηκαν, χιλιάδες πήγαιναν να τους θεραπεύσει. Ακούτε τώρα τι συνεβηκε, 60 χρόνων πέθανε από ανακοπή στο βήμα, ούτε εξήγηση δεν πήρε από τον Θεό, αλλά και όσοι τον πίστεψαν έμειναν με το στόμα ανοιχτό.  Και στην ουσία,  αυτοί που θεραπεύτηκαν, ποτέ δεν θεραπεύτηκαν, διότι, όποια παρέμβαση και αν γίνει στο σώμα είτε δια της πίστεως, είτε δια της επιστήμης, κρατάει λίγο,  διότι το σώμα θεραπεύεται  μόνιμα από το Πνεύμα του Θεού, όταν ζήσει μέσα μας, όχι όταν είναι περαστικό. Όλα αυτά τα χρόνια γνώρισα πολλούς και  εδώ στην Ελλάδα οι οποίοι έλεγαν ότι κάνουν θαύματα και οι ίδιοι πέρασαν  μεγάλα  προβλήματα  υγείας.

 

Αδέλφια μου θα πρέπει να αντλήσουμε από το Ευαγγέλιο του Χριστού την σοφία του Θεού, και να το ακολουθήσουμε.  Κατόπιν ενωμένοι με όλες μας τις δυνάμεις να φέρουμε το θέλημα του Θεού μέσα μας και γύρω μας, το οποίο διέπεται από σοφία Θεού συναρπάζουσα  αφού  ζωοποιεί  το πνεύμα  και το σώμα.

Για να καταφέρουμε να πετύχουμε τους στόχους μας που είναι να γίνουμε φίλοι ώστε να φέρουμε στη ζωή μας  τον Χριστό, θα χρειαστεί να πιστέψουμε στη ζωή αλλά και να καθαριστούμε.  Ο Χριστός δεν θα ξανάρθει στην γη αν δεν νικήσουμε τους εχθρούς μας, είναι γραφικό, στους Εβραίους αναφέρεται:  Υιέ μου κάθου εκ δεξιών μου εωσού θέσω τους εχθρούς σου υποπόδιο των ποδών σου, έσχατος  εχθρός  καταργείται ο θάνατος.

Μόνο όταν δια του Χριστού, οι Χριστιανοί καταργήσουν τον θάνατο ο οποίος ενεργεί     δια της αμαρτίας, ο Χριστός θα ερθει πάλι στη γη.  Πολλοί  λένε, δεν γίνεται αυτό.  Αν αυτό δεν γίνεται, τότε μάταια πιστέψαμε, τότε ο Χριστός δεν εκανε θαύματα, δεν ανεστήθη, τότε ο Χριστός είπε ψέματα, πως ό,τι αν ζητήσετε έχοντες πίστη λήψετε, τότε ο Πέτρος δεν περπάτησε στην θάλασσα, τότε ο Ηλίας, ο Προφήτης Ηλίας δεν ανέβη στων ουρανό, και μετά 4000 χιλιάδες χρόνια δεν πήγε στο Θαβώρ, να συναντήσει τον Κύριο με τον Πατέρα Θεό, τότε ο Ενώχ δεν ηρπάχθη, η μεταστοιχείωση δεν υπάρχει.  Μεταστοιχείωση σημαίνει, ότι ένα στοιχείο το οποίο μέσα απο την υγιαίνουσα διδασκαλία  παράγεται από τον εγκέφαλο, αλλάζει τις βιοχημικές διεργασίες του εγκεφάλου.  Αυτό μεταλλάσει  το σώμα και το καθιστά άφθαρτο,  αφού ο Θεός, όταν αυξάνεις τους καρπούς του Αγίου Πνεύματος μέσα σου, τότε οι βιοχημικές διεργασίες του εγκεφάλου αλλάζουν. Εξάλλου σήμερα που η επιστήμη και η σοφία είναι στερέωση των καιρών, οι επιστήμονες εντόπισαν σε πολλούς ανθρώπους οι οποίοι μακροημερεύουν, το γονίδιο της αφθαρσίας, και στα ζώα, που ζουν πάνω  απο εκατό χρόνια το εχουν εντοπίσει. Μια άλλη έρευνα σε ποντίκια στο θέμα της φθοράς, οι επιστήμονες έφεραν τα πάνω κάτω, πήραν γερασμένα ποντίκια και με κάποιες ενέργειες μέσω των βλαστοκυττάρων, ακούτε, τα έκαναν νέα και τεκνοποίησαν σαν νέα. Είναι δυνατόν η επιστήμη να μπορεί και ο Θεος να μην μπορεί ! Ο Θεός δια του αγιασμού, και δια της πίστεως σε καθιστά άφθαρτο, ο Θεός ανασταίνει νεκρό, ο Θεός δημιούργησε αυτόν τον τρισμέγιστο κόσμο εκ του μηδενός, δια του Λόγου δημιούργησε αυτόν τον τρισμέγιστο κόσμο, δεν μπορεί να ζωοποιήσει αιώνια, ζωντανό!  Αδέρφια μου ο νέος Ισραήλ έχασε την πίστη του στον Χριστό,  αφού με τα λόγια τον τιμά  τον Θεό ενώ με τα έργα απέχει. Εμείς που θέλομε να λεγόμεθα μαθητές του Χριστού να μην χάνουμε τη ζωή, τον Χριστό, όλα μεταστοιχειώνονται,  όλα αλλάζουν, όλα παίρνουν καινούρια μορφή. Από την αρχή της δημιουργίας, όλα μεταστοιχειώθηκαν, μεταλλάχτηκαν και εξελίχθηκαν. Τις περισσότερες μεταστοιχειώσεις ή μεταλλάξεις υπέστη ο άνθρωπος ώστε να φτάσει  να εννοήσει  και να ζήσει τον Θεό. Ο άνθρωπος μεταστοιχειώθηκε, εξελίχθηκε,  άλλαξε, η εξελιξη γι΄αυτόν δεν τελείωσε συνεχίζεται, χρειάζονται μερικές ακόμη οι οποίες λαμβάνουν χώρα σήμερα και έρχονται από το αγιαστήριο. Ακούω πολλές φορές πολλούς οι οποίοι διάβασαν το Ευαγγέλιο του Χριστού και λένε ότι έχουν αναγεννηθεί.  Αν είναι δυνατόν να υπάρχει τόσο μωρία και τόσος εγωισμός. Ο αγιασμός θέλει δουλειά, η ζώσα πίστη θέλει δουλειά, το να μην σκανδαλίζεσαι θέλει νου διαποτισμένο από τις αρχές και τα ιδανικά του Χριστού, του Θεού. Η θέωση δεν είναι χαπάκι να πιούμε ένα και να ξημερώσουμε θεοί, η θέωση έρχεται από το Ευαγγέλιο του Χριστού και ολοκληρώνεται στο αγιαστήριο με την υγιαίνουσα διδασκαλία της Φωνής Θεού. Αναγέννηση σημαίνει, όχι βάπτισμα στο νερό και μελέτη της Γραφής αλλά εφαρμογή αυτής. Όταν αναγεννηθείς, ο κόσμος έχει πεθάνει για σένα . Το ότι πέθανε σημαίνει ότι δεν σκέφτεσαι και δεν σε ενδιαφέρουν τα χρήματα, τα φάρμακα, η σύνταξη, δεν εχεις αδυναμίες, ζεις αν χρειαστεί χωρίς φαγητό, περπατάς στην θάλασσα, ανασταίνεις νεκρό, ζεις με το Χριστό, τον οποίο βλέπεις  πρόσωπο με πρόσωπο. Ας μην λέμε ό,τι θέλουμε, όταν λέμε ότι έχουμε αναγεννηθεί  ζούμε την απόλυτη ψευδαίσθηση, μην γινόμεθα παράλογοι.  Για να πετύχουμε την αναγέννηση, θελει, εμείς να φύγουμε από την  αρχική  διδασκαλία, και να γίνουμε ιδεώδες άνθρωποι του Θεού, το δεύτερο θα το κάνει ο Θεός, όταν γίνουμε σκεύη εκλογής και μπορεί να μας εμπιστευτεί,  ώστε να μας συστήσει, ως σκεύη Θεού στον κόσμο. Πρέπει να το καταλάβουμε ότι είναι απαραίτητο, για να μπούμε στον επίγειο παράδεισο, για να ιδρύσουμε την βασιλεία του Θεού μέσα μας και γύρω μας χρειαζεται  αγιασμός, είναι γραφικό: Άγιοι γίνεσθε καθώς εγώ  ειμί.  Ο αγιασμός,  η ζωή η άφθαρτη δεν θα έρθει με το να το ζητάμε μόνο στον Θεό τις ανάγκες μας, όταν ζητάμε δείχνουμε ανεμπιστοσύνη. Τι να κάνουμε: να μην ζητάμε, είναι απλό, να ερευνάμε να πιστεύουμε στη ζωή την άφθαρτη και να εφαρμόζουμε.  Ο Θεός από μόνος του θα μας πλησιάσει και θα μας  ταξιδέψει, μην ανησυχούμε. Υπάρχει σχέδιο σωτηρίας και απολύτρωσης του ανθρώπου από την φθορά και τον θάνατο υπό του Θεού για τον άνθρωπο.  Αυτό μας παροτρύνει στο να καθαριστούμε από όλα τα ζιζάνια που μάς εφόρτωσε ο εχθρός Διάβολος, από αυτά τα πάθη που έχουμε, δεν υπάρχει  χρόνος για απιστία, ο Θεός είναι ζωή και δίνει ζωή. Μάλιστα να κάνουμε προσευχή, να ζητήσουμε βοήθεια διά της προσευχής ώστε να θέσουμε όλη την δύναμή μας και να τείνουμε στον αγιασμό. Αφού ο εχθρός μας είναι η φθορά, ο θάνατος, είναι ανάγκη να γίνουμε φίλοι ώστε με το Πνεύμα του Θεού  να τον νικήσουμε.

Νομίζω αξίζει να κάνουμε τον αγώνα ώστε να εξασφαλίσουμε τη ζωή διά της ζωής. Ο Λόγος του Θεού εξαφανίζει όλες αυτές τις μικρές αμαρτίες τις οποίες ονομάζει μικρές αλώπεκες οι οποίες κατατρώγουν τον αμπελώνα, που είναι ο άνθρωπος, εν αγνοία του αμπελουργού.

 

Ας σημειωθεί ακόμη ότι εμείς δεν είμεθα οι πρώτοι άνθρωποι που αγαπάμε τον Θεό. Πριν από εμάς, χιλιάδες άλλοι εργάστηκαν και με θυσία μάλιστα μεταλαμπάδευσαν το Ευαγγέλιο του Χριστού στην γενιά μας. Εμείς θα πρέπει να τιμούμε τα έργα όλων αυτών, να είμαστε φίλοι και με αυτούς, όταν το θελήσουν. Θα φέρω ένα παράδειγμα:

Εγώ κληρονόμησα ένα σπίτι από τον πατέρα μου, καλό ή κακό, με μικρά ή μεγάλα δωμάτια, τέλειο ή ατελές —ανάλογα πως το βλέπει ο καθένας. Εγώ το βλέπω τέλειο διότι άλλοι δεν έχουν τίποτε— όπως και αν είναι θα πρέπει να ευχαριστώ τους γονείς μου που εργάστηκαν γι’ αυτό ώστε εγώ σήμερα να έχω κάπου να μείνω. Μάλιστα, θα πρέπει να ευχαριστώ και τον παππού μου ή την γιαγιά μου και να τους τιμώ που έδωσαν το οικόπεδο στον πατέρα μου. Αυτή θα είναι και η θέση μας για την παρουσία της εκκλησίας του Χριστού στη ζωή μας και για την προσφορά της. Θα τιμάμε τα έργα όχι μόνο της δικής μας εκκλησίας, αλλά θα τιμάμε και τα έργα της όποιας  εκκλησίας. Αν τώρα μερικά μέλη αυτής δεν είναι καλά ή κάποια μέλη εμπορεύονται το ποίμνιο του Θεού αυτά θα δώσουν λόγο. Όμως φταίει και ο καθένας από εμάς που δεν φροντίζει να εννοήσει το θέλημα του Θεού, ώστε οι ποιμένες να μην είναι οι μόνοι οι οποίοι παροτρύνουν τα ποίμνια στο να γίνουν άνθρωποι του Θεού, αλλά και τα ποίμνια με το παράδειγμα τους να παροτρύνουν τους ποιμένες, και να μην περιμένουν τα ποίμνια να δυναμώνουν απ΄τους ποιμένες. Εξάλλου, ποιμένες  ποίμνια θα πρέπει να τελειώσουν, διότι όλοι λίγο ή πολύ σήμερα παίζουν θέατρο. Μια φορά, κάποιος μου είπε, ότι οι θρησκείες ανά τους αιώνες κατέστρεψαν τα πάντα. Του είπα: κάνεις λάθος, οι θρησκείες γέννησαν ανθρώπους μεγάλους όπως, Ιερός Χρυσόστομος, ο Μέγας Βασίλειος, ο Γρηγόριος, η θρησκεία γεννησε τον Καζαντζάκη αφού είδε τα λάθη της, έγινε αιτία να γράψει μεγάλες αλήθειες, η θρησκεία, με τον φανατισμό της γέννησε την ανεξιθρησκία, τα ανθρώπινα δικαιώματα… Ακόμα και τα αρνητικά της όποιας θρησκείας, γέννησαν πολλά θετικά για το ανθρώπινο γένος. Από όλα σπουδάζουμε, αδέρφια μου, είμαστε άνθρωποι, ζούμε στο 2013, όποιος θέλει να ζήσει με τον Θεό ας το αποφασίσει, δεν χρειάζεται ο ένας να παροτρύνει τον άλλον.  Εξάλλου τα λόγια δεν ωφελούν, αν θέλεις να γίνεις ποιμένας, εφάρμοσε και η ζωή σου θα είναι πόλος έλξης για ένα μικρό σύνολο ανθρώπων ή μεγάλο, αν όμως θέλεις να γίνεις φίλος θεού τότε ο Θεός θα σε τιμήσει σε όλον τον κόσμο.. Υπάρχουν όμως σήμερα αδέρφια μου, εκκλησίες, οι οποίες εργάζονται με αγάπη, με θυσία,  ειλικρινά εργάζονται για την δόξα του Θεού και την σωτηρία των ανθρώπων. Αυτά  τα έργα θα τα τιμάμε και θα ευχαριστούμε πάντα την όποια εκκλησία, ή τον όποιο φορέα εργάζεται το αγαθό. Όμως ο κάθε άνθρωπος έχει διαφορετική αποστολή. Αυτή είναι, όλοι εμείς να γίνουμε φίλοι Θεού και φίλοι μεταξύ μας. Για να το πετύχουμε θα χρειαστούν πέντε στοιχεία- ιδιότητες:

Πρώτον ας αφήσουμε την φιλοσοφική σημασία των πνευματικών λέξεων και ας μπούμε στην πρακτική της αγάπης.

Δεύτερον, η κάθε σκέψη μπορεί να σε πάει στην κόλαση, να ζεις καθημερινά την κόλαση, όταν αυτή δεν είναι σκέψη  Χριστού.

Τρίτον, όσο πιό πολλοί ζούμε στο αγιαστήριο, τόσο πιο γρήγορα θα ζήσουμε τις πνευματικές αλλαγές διότι, όσο ο άνθρωπος θεοποιείται τόσο πιο πολύ φτάνει στο καθ΄εικόνα και ομοίωση.

 

Τέταρτον, δεν κάνω υπακοή στον νόμο του Θεού - ο οποίος συγκλίνει στην αγάπη προς τον Θεό και τον αδερφό-  για να σωθώ, ή για να το παίξω καλός Χριστιανός, αλλά για να προσαρμόσω τον εαυτό μου στον νέο κόσμο, ο οποίος θα διοικείται σύντομα υπό του Θεού και θα έχει νόμο την αγάπη, ώστε να μην βρεθώ στο δείπνο του Κυρίου χωρίς ένδυμα γάμου, χωρις ταπείνωση, χωρίς αγάπη, χωρίς ζωή.Πέμπτον, αδέλφια μου, η αγάπη είναι αυτή η ουσία η οποία θα φέρει την μέθη της άφθαρτης ζωής. Ας γίνουμε έμπρακτη αγάπη για να πάρουμε άφθαρτη ζωή.

Νεότερη Παλαιότερη