6 ΟΙ ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΑ ΙΣΧΥΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ

 



6 ΟΙ ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΑ ΙΣΧΥΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ

 

Τέλος, αν αγαπήσουμε την αγάπη πολύ πολύ, θα μας αγαπήσει και αυτή πολύ πολύ. Φυσική συνέπεια να δούμε τα άφθαρτα αποτελέσματα αυτής στο σώμα μας, αφού έχει η αγάπη όλες τις προϋποθέσεις της αειζωίας.

Πολλοί λένε ότι είμαστε πνεύματα, ότι δεν έχει αξία το σώμα μας, ότι και να πεθάνουμε δεν τρέχει τίποτα, εμείς θα συνεχίσουμε να ζούμε. Θέλω να παρακαλέσω να μην στηρίζετε τέτοιες θεωρίες, διότι δίνετε το δικαίωμα σε ανθρώπους να λένε πράγματα που κοντράρουν και απορρίπτουν τον Θεό.

Ο Χριστός αδέλφια μου, δεν είπε, το σώμα υμών ναός του εν υμίν Αγίου Πνεύματος, ο φθείρων τον ναό του Θεού, τούτον θέλει φθείρει ο Θεός, δεν διαβάζουμε ότι το ποθούμενο είναι να ζήσουμε, αυτός  είναι ο σκοπός της ζωής. Εξάλλου ποιος ο σκοπός να θέλουμε να γίνουμε αγάπη, να θέλουμε να γίνουμε χαρά, να θέλουμε την ειρήνη, να θέλουμε την υπομονή, τους καρπούς τα χαρίσματα, τα σημεία, τις ιδιότητες, αφού οταν πεθάνουμε δεν θα έχουμε ανάγκη όλα αυτά, αφού όλα αυτά πρέπει να τα ζήσουμε μεσα μας μόνο και μόνο για να ζωοποιήσουμε το σώμα.

Όταν ο άνθρωπος πεθάνει έρχεται σε χειρότερη θέση απ΄όταν ζει,  διότι ο άνθρωπος νιώθει σαν έναν παράλυτο με ολική αναπηρία και παραλυσία, στο σώμα. Φανταστείτε έναν παράλυτο να έχει μόνο το πνεύμα, να σκέφτεται και να μην μπορεί να κάνει κανένα έργο. Σε αυτή την θέση θα έρθει όταν κάποιος πεθάνει. Γι΄αυτό και κανένας δεν θέλει να πεθάνει. Ακόμα όταν πεθάνεις, την αγάπη που θα την δώσεις, σε ένα άλλο πνεύμα που δεν έχει ανάγκη τίποτα, την αγκαλιά σου, που, σαν ψυχή θα την δώσεις, την χαρά σου ποιος θα την καταλάβει!

Η δική μου η αποστολή, πιο συγκεριμμένα, η αποστολή της Φωνής Θεού είναι να ενώσουμε τους Χριστιανούς, με το Πνεύμα που έχουμε, να ενωθεί το αγαθό, και να πιστέψουν οι άνθρωποι στην ζωή. Ο τρόπος  ένας, να μην βλέπει λάθη ο ένας στον άλλον, ακόμα και αν δεν συμφωνεί με ότι κάνει ο άλλος, να έχουμε ενότητα, διότι υποκρισία σημαίνει να βλέπουμε λάθη μεταξύ μας, όταν βλέπουμε λάθη σημαίνει, ότι, μοιάζουμε - όπως είπα την άλλη φορά στην προηγούμενη ομιλία -  με τους Χριστιανούς εκείνους οι οποίοι  μπήκαν σε ένα λεωφορείο που λέγεται Χριστός, ζωή, με οδηγό τον θάνατο, ο λόγος διότι όλοι μαλώνουν σε ποιά θέση να καθίσουν. Ο Θεός είναι ζωή, αυτήν να υπηρετήσουμε και όλοι εμείς, μέσα από την ενότητα. Όποιος  βλέπει λάθη ειναι μακριά  από  τον Θεό .

Αδέλφια μου απο σήμερα οδηγός στο λεωφορείο Χριστός να είναι η ενότητα μεταξύ μας και η πίστη στην άφθαρτη ζωή μέσα από την υγιαίνουσα διδασκαλία της Φωνής Θεού, η οποία δεν βλέπει λάθη, γένοιτο αμήν. Η προσπάθεια μας  ακόμα είναι να βοηθήσουμε τους αδερφούς, να απεγκλωβίσουν τον εαυτό τους από τα υφιστάμενα στερεότυπα,  και από ανθρωπους που εισέβαλαν στη ζωή τους και έχασαν την ελευθερία τους, αφού καθορίζουν σε αυτούς την δική τους καλοκαγαθία.

Όταν υιοθετείς την πίστη του άλλου, τη ζωή του άλλου, τον τρόπο του άλλου, δεν θα έχεις ποτέ δική σου ζωή, δική σου πίστη, δικό σου τρόπο. Αν δεν μπορείς άνθρωπε να νικήσεις κάτι το οποίο συντελείται έξω από εσένα και σε καταστρέφει, είναι δυνατόν να νικήσεις ότι είναι μέσα σε σένα, όπως πάθη, αδυναμίες φοβίες, συμφέροντα φιλοδοξίες  κλπ.  Δυστυχώς αν δεν καταλάβουμε το πως εχει οδηγηθεί ο καθενας μας στο θάνατο, δεν θα μπορέσουμε  να  του ξεφύγουμε, μη γένοιτο.

Σήμερα στην Φωνή Θεού, αυτό κάνουμε, προσπαθούμε να αποκωδικοποιήσουμε το μυστήριο του θανάτου, διότι το να γνωρίζεις ποιο είναι το σωστό και να μην το ζεις είναι και ανώφελο αλλά και ανέντιμο να το κυρήττεις. Η πρόοδος χωρίς αλλαγή δεν οδηγεί πουθενά, είναι αδύνατη και όσοι δεν αλλάζουν δεν μπορούν να πετύχουν τίποτα, πόσο μάλλον να ζήσουν.

 

Καλιεργημένο μυαλό, πνευματικό μυαλό, σοφό μυαλό έχει  αυτός  που μπορεί να απολαύσει έστω και μια ιδέα θετική ή όχι, ακόμα και ας μην την χωρά ο νους του, όπως είναι η κατάργηση του φυσικού θανάτου. Αδέλφια μου απεδείχθη ότι δύο είναι τα πιο δύσκολα πράγματα. Το ένα είναι να γνωρίσεις τον εαυτό σου και το δεύτερο είναι ότι ο πιο δύσκολος άνθρωπος είναι αυτός που δεν καταλαβαίνει ακόμα και ο ίδιος πως σκέφτεται, πως ενεργεί και από πού πηγάζει το κάθε τι που κάνει, που υπηρετεί. Αυτόν τον άνθρωπο, καλό είναι να τον βοηθήσουμε, αν μας δέχεται, αλλιώς να τον αποφεύγουμε μέχρι να τον φωτίσει ο Θεός, διότι μαζί του θα ζήσετε συνέχεια με ταραχή και η ζωή σας θα κινδυνεύσει. Εκτός και αν δεχτεί να αναγεννηθεί δια του Χριστού. Είναι πολλοί Χριστιανοί, που πολλά χρόνια δεν έχουν καμμιά πρόοδο, καμμιά εξέλιξη και εδώ χρειάζεται προσοχή  . Καλό είναι να συνεργαζόμαστε με ανθρώπους που αφήνουν πίσω τους πάθη, κακίες, συμφέροντα, και προχωρούν μπροστά.

Σήμερα που το ψέμα αδέλφια μου έχει κυριαρχήσει σε όλο τον πλανήτη, η πραγματική αλήθεια φαίνεται ψέμα και αδυνατεί να ενεργήσει, πόσο μάλλον να γίνει τρόπος ζωής. Όμως δεν απελπιζόμαστε, διότι ο Θεός είναι κοντά σε όποιον πραγματικά θέλει να αλλάξει. Μόνο όταν αναγεννηθούμε θα γίνουμε αληθινοί, είναι μεγάλης σιμασίας  γεγονός  να ζεις  με αναγεννημένους.

Ο Θεός μας άνοιξε μπροστά μας θύρα ανεωγμένη, μην επιστρέφουμε στα ίδια, είναι γραφικό, ο χοίρος μόνο λουσθείς επιστρέφει. Απεδείχθη ότι πιο εύκολα διασπάται το άτομο για να βγει η ενέργεια που κρύβει στον πυρήνα του, παρά ένας φανατικός δογματικός άνθρωπος. Υπάρχουν άνθρωποι που δεν ξεχωρίζουν απλά  πράγματα. Άλλο είναι το ότι δεν συμφωνώ  μαζί τους, και άλλο το να λένε ότι επειδή δεν συμφωνώ  ότι τους κατηγορώ. Δεν κατηγορώ κανέναν, απλώς έχω άλλη αποστολή  και κάνω άλλη δουλειά…

Όταν δεν μπορούμε να ζήσουμε τον Χριστό να τον ψάξουμε και αυτός θα έρθει στον δρόμο μας. Οι άνθρωποι που δεν έχουν σοφία, που δεν έχουν Θεό, θέλουν να αποκτήσουν οικειότητα με τον Θεό και με όσους υπηρετούν Θεό, αν δεν τους το επιτρέψεις τότε θέλουν να σε καταπιούν.  Αδέρφια μου για να βρεις τον Θεό, θα πρέπει να αφήσεις αιώνων στερεότυπα πίσω σου, τα οποία ζουν μέσα μας.  Δυστυχώς έχουμε αλλάξει ενδυμασία έχουμε γίνει όλοι μοντέρνοι, πάμε με την μόδα ενώ στο μυαλό είμαστε πρωτόγονοι. Μόνο αν αφήσεις πίσω σου στερεότυπα, ίσως να πετύχεις τους στόχους σου άνθρωπε. Πολλοί συνέχεια λένε τι θα γίνει μετά τον θάνατο, πως να μην πεθάνουμε, που θα πάμε, και χωρίς να το καταλαβαίνουμε,  με όλες αυτές τις σκέψεις είναι σαν να κάνουν τα πάντα για να ζήσουν αυτόν, φυσική συνέπεια με όλες αυτές τις σκέψεις, να χάνουν την μια ζωή, με την φαντασία τους η οποία καλπάζει.  Μάλιστα πολλοί θυμώνουν με τους νέους ανθρώπους, ενώ θα ΄πρεπε να τους αγαπούν αυτοί τους μισούν, για το πως σκέφτονται, αντί να συνεργαστούν να δώσουν και να πάρουν απλώς, τους κατηγορούν.  Με τους νέους ανθρώπους μόνο για ένα λόγο επιτρέπεται να θυμώνεις, αυτός είναι ότι δεν είσαι νέος, πέρασαν τα χρόνια.   Απεδείχθη ότι όσοι δεν σε αγαπούν, θα φύγουν από τη ζωή σου, φυσική συνέπεια να φανεί το ψέμα τους.  Μάλιστα όσοι έχουν το ψέμα στην καρδιά τους θα σε κατηγορούν συνέχεια, θα σου επιτίθονται συνέχεια και όλη την ώρα θα σε κακολογούν, και ο λόγος μόνο ένας, επειδή τους θέλεις φίλους και όχι αρχηγούς, Δεν πειράζει όμως, εμείς θα συνεχίσουμε τον καλό αγώνα.  Αδέρφια μου η σοφία του Θεού, η εξουσία του Θεού βρίσκεται  στην πένα μας, και στα  έργα μας, αλλά και στα λόγια μας. Όταν αυτά τα τρία στοιχεία καθίσουν μέσα μας, τότε έχουμε την μεγαλύτερη δύναμη στον κόσμο, μεγαλύτερη ακόμα και από πυρηνική βόμβα. Φυσικά πάντα θα γνωρίζουμε ότι συνέχεια θα σπουδάζουμε και θα αλλάζουμε, και ο λόγος διότι η σοφία μας μπροστά στην πολυποίκιλη σοφία του Θεού είναι ένας κόκκος άμμου. Εξάλλου το ποιός είναι ο καθένας είναι εύκολο να το διαπιστώσει κάποιος,  αρκεί να δει με τι ασχολείται στη ζωή του.

 

Μεταξύ μας ας έχουμε καλή προαίρεση, διότι όταν δυο μαλώνουν, πάντα φταίει ο πιο έξυπνος, γι΄αυτό ο έξυπνος καλείται να βρει λύση και για τους δυο, ή έστω για τον εαυτό του ώστε να φρουρίσει αυτόν. Έξυπνος είναι αυτός που όσο ζει μαθαίνει, αλλάζει, σπουδάζει, διατηρεί μέσα του τη ζωή τον Χριστό τον οποίο αυξάνει. Το πιο  τραγικό, η μεγαλύτερη παγίδα είναι να νομίζεις ότι γνωρίζεις τον εαυτό σου και τους άλλους, και στο τέλος να  αποδειχθεί ότι δεν ήξερες τίποτα γιατί αν δεν αναγεννηθείς θα προδοθείς απ όλους. Ο Χριστός ήξερε ποιος θα τον προδώσει,  και ο άνθρωπος του Θεού ξέρει.  Αν θέλουμε να το αποφασίσουμε να ζήσουμε με αγάπη, η αγάπη έχει έργο, απλό είναι,  αυτό είναι όχι ο ένας να κοιτά τον άλλον ώστε ο ένας να βρίσκει λάθη στον άλλον, αυτό δοκιμάστηκε είναι καταστροφή, το υγιές είναι όλοι να τρέχουμε στον ίδιο δρόμο, στην ίδια κατεύθυνση, χωρίς αρχηγούς, χωρίς διαταγές, χωρίς πονηρίες, με ένα σκοπό και στόχο να νηκήσουμε αυτόν που είναι σίγουρο ότι θα μας νικήσει αργά ή γρήγορα, την φθορά, την ασθένεια, τον θάνατο.

 Στην Φωνή Θεού δεν προσπαθούμε να αναπτύξουμε μια θεολογική δογματική προσέγγιση αλλά να βρούμε τρόπο να νικήσουμε τον έτερο κακό εαυτό μας, ο οποίος επιζητά διακαώς την καταστροφή μας.  Ο Χριστός να είναι ο δρόμος μας και  εμείς αυτοί  που θα τον βαδίσουμε, και μην ξεχνάμε, εμείς δεν θα σώσουμε τον Θεό με τις θεολογικές απόψεις οι οποίες δεν έχουν ούτε αγάπη ούτε Θεό! Επαναλαμβάνω, εμείς δεν θα σώσουμε τον Θεό, ο Θεός θα σώσει εμάς. Τα λόγια είναι σαν την ομορφιά, η ομορφιά τραβά την προσοχή, όμως ο χαρακτήρας θα σε ελκύσει πραγματικά.  Δυστυχώς οι άνθρωποι απεδείχθη ότι ακούν ό,τι μπορούν εκείνη την χρονική περίοδο να ακούσουν, ακόμα οι άνθρωποι απεδείχθη ότι πρέπει να φτάσουν στο χείλος του γκρεμού για να ανοίξουν φτερά, και όχι όλοι, δεν θα ανοίξουν όλοι, εκατομμύρια πέφτουν στο κενό. Εξάλλου για να κάνεις εχθρούς δεν είναι δύσκολο, αρκεί να διαφοροποιηθείς. Δυστυχώς οι άνθρωποι δεν δέχονται το διαφορετικό, και ο λόγος διότι την αλήθεια δεν την θέλει ουδείς να την ακολουθήσει.  Εδώ έχω και ένα παραπονάκι, ο Θεός διαμέσου μου δημιούργησε τη Φωνή Θεού, η Φωνή Θεού  δεν έχει νόμο, παρά τον μόνο νόμο που είναι η αγάπη τον οποίο εφαρμόζει. Μερικοί κάτι παθαίνουν και χωρίς να καταλαβαίνουν χωρίζονται από εμάς. Θέλω να πω αδερφάκια μου, εμείς στην Φωνή Θεού, επιτρέπουμε ο κάθε αδελφός να ζει να σκέφτεται όπως θέλει, ας μας το επιτρέπει και σε εμάς να σκεφτόμαστε όπως νιώθουμε. Όμως δεν χρειάζεται να απέχουμε μεταξύ μας ας είμαστε πάντα ενωμένοι, αυτό είναι ο Θεός.

 

Μέχρι να γίνει κατανοητό το θέλημα του Θεού, και ο λόγος της παρουσίας του Χριστού στον κόσμο, ο θάνατος θα υπάρχει, όλοι δυστυχώς είμαστε κλεισμένοι  στην φυλακή, και ο λόγος ένας, το Ευαγγέλιο του Χριστού είναι κεκαλυμένο δια τους απολυμένους. 

Νεότερη Παλαιότερη