8 ΟΙ ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΑ ΙΣΧΥΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ

 


8 ΟΙ ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΑ ΙΣΧΥΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ

 

Όταν δεν διαβάζουμε το Ευαγγέλιο μπαίνουν ξένα στοιχεία τα οποία χωρίς να το καταλάβουμε μας κάνουν να νομίζουμε ότι είμαστε του Θεού  ενώ απέχουμε.

Το Ευαγγέλιο του Χριστού είναι αδιαίρετο, όποίος χωρίζεται δεν έχει σχέση με των ζώντα Θεό. Πως χωρίζεται κάποιος, είναι απλό, θέλει να επιβάλλει στον άλλον την δική του δογματική αλήθεια την οποία τάχα ανακάλυψε στο Ευαγγέλιο του Χριστού, την οποία δεν εφαρμόζει ο ίδιος, αφού δεν βλέπει, αφού έχει τυφλωθεί όσο οι Γραμματείς και οι Φαρισαίοι, οι οποίοι έβλεπαν τον νόμο τον οποίο δεν εφάρμοζαν και ξεχνούσαν το έλεος, την αγάπη, την ταπείνωση, ή τον ίδιο τον νομοθέτη. Γι΄αυτό ο Κύριος τους είπε ότι  « καταπίνετε  την κάμηλο  και  διαμελίζετε  τον κώνωπα… ».

Ο διάβολος μπήκε στην ζωή των ανθρώπων παραχώρηση Θεού, και με τα ψέματα δαιμόνισε όλους τους ανθρώπους αφού μας διμιούργησε πολλά προβλήματα, ο ένας να φοβάται τον άλλον, έτσι κατάφερε να διαιρέσει τους ανθρώπους σε έθνη, σε θρησκείες, σε δόγματα. Ακόμα και τις οικογένειες διαιρεί. Με την κατάσταση αυτή, κατάφερε να πιστέψουν όλοι (αυτός τους το ενέπνευσε)  ότι ο παράδεισος αποκλείεται να δημιουργηθεί στην γη.  Άρα σκέφτηκαν οι άνθρωποι θα είναι στον ουρανό και όλοι κοιτάνε ψηλά και λένε όλοι οι Χριστιανοί, ότι άμα πεθάνουμε θα πάμε στον ουρανό, και στη γη αφήνουν να ζει το ψέμα,  ο εγωισμός, η κρίση. Το διαίρει και βασίλευε αιώνες ζει σε όλους τους λογικούς ή μη ανθρώπους, πλούσιους αλλά και   φτωχούς, μορφωμένους  ή αγράμματους.

Δυστυχώς όλοι οι άνθρωποι, οι πάντες για διαφορετικούς λόγους ζουν πυρίκαυστα και ο λόγος διότι, όλοι εθελοτυφλούν, είναι όλοι δυστυχώς οι άνθρωποι τυφλοί, αφού πιστεύουν ότι ο Θεός είναι στον ουρανό.  Αν ο πραγματικός κόσμος του Θεού είναι μόνο στον ουρανό τότε στην Βασιλεία θα ζουν οι άνθρωποι σαν σκιές. Ο Χριστός αν είναι έτσι  θα πήγαινε να κυρήξει το Ευαγγέλιο της Βασιλείας στον ουρανό, όμως δεν πήγε στον ουρανό αλλά στη γη. Μόνο για μια στιγμή όταν πέθανε, πήγε στα πνεύματα τα εν τη φυλακή και τους είπε ότι θα αναστηθούν, ώστε να χαρούν.  Αφού πήγε στα πνεύματα τα εν τη φυλακή, ούτε μετεμψύχωση υπάρχει, μόνο Ανάσταση υπάρχει για όσους κοιμήθηκαν. Τώρα, αφού ο Χριστός ήρθε στη γη, αφήνει να εννοηθεί ότι η Βασιλεία του Θεού θα έρθει στη γη. Ο Χριστός όταν ήρθε δεν έφερε εδώ κάποια θρησκεία, αλλά έφερε το ουράνιο πολίτευμα, έφερε το Θέλημα του Θεού, του Πατέρα του στη γη. Μάλιστα είπε στους μαθητές του, όταν προσεύχεστε να λέτε : « Πάτερ ημών ο εν τοις ουρανοίς,  αγιασθήτω  το όνομα Σου, ελθέτω η Βασιλεία Σου, ως εν ουρανώ και επί της γης  ...............»

Αδέλφια μου, ο Χριστός άνοιξε τις θύρες του Ισραήλ και έγινε το Ισραήλ γνωστό σε όλο τον κόσμο, αφού όλοι σήμερα έχουν για Θεό, τον Θεό του Ισραήλ. Οι Εβραίοι ακόμα δεν γνώρισαν αυτόν που τους έδωσε αξία, αυτόν που πρόσφερε τη ζωή του για να διαφημιστεί το Ισραήλ. Μέσω του Χριστού έλαβαν χώρα όλες οι προφητείες, τώρα δια του Παρακλήτου Του, θα  λάβουν χώρα τα γεγραμμένα και οι εναπομείναντες επαγγελίες  θα λάβουν χώρα σε όλο το  παγκόσμιο  γίγνεσθαι , αμήν..!

 

Είναι γραφικό, ότι ο Θεός θέλει να έχουμε ζωή άφθαρτη. Ο Λόγος του Θεού αναφέρει « ου γαρ θέλομεν εκδύσαστε, αλλά επενδύσαστε…»,  Ο Χριστός φανέρωσε: « ο πιστεύων εις εμέ κι αν αποθάνη, θέλει ζήσει. Και πας όστις ζει και πιστεύει εις εμέ, ού μη αποθάνη εις τον αιώνα.». Ο σοφός  Σειράχ φανέρωσε πρώτος ότι, « ο Θεός ουκ εποίησε θάνατο, ουδέ τέρπεται επ΄απωλεία ζώντων…».  Όλα αυτά και πολλά άλλα είναι πειστήρια ώστε να φανερώνουν στο λαό του Θεού ποιό είναι το θέλημα του Θεού, ποιο είναι το όρος του Κυρίου όπου τα έθνη θα στρέψουν. Το όρος  είναι  η ζωή η άφθαρτη, αμήν.

Ο ίδιος ο Θεός έγραψε το Ευαγγέλιο του, το θέλημα του, το νόμο του, μέσω της ζωής του Χριστού, ώστε να γίνει κίνητρο ζωής ο Χριστός τα έσχατα χρόνια,  η αγάπη, ο βασικός λόγος  για να μπορέσουμε να ελευθερώσουμε εαυτούς από το ψέμα, όλα αυτά είναι γραμμένα μέσα στον Λόγο του Θεού και περιμένουν τον λαό του Θεού, την οικογένεια του Θεού, η οποία θα τα οικειοποιηθεί και θα προβεί  στις ενέργειες που τους τα εξασφαλίζουν όλα αυτά.

Χρειάζεται να καθαριστούμε, να φύγει από μέσα μας το ψέμα, αρκεί να το αποφασίσουμε, και να πολεμίσουμε τον έτερο κακό εαυτό μας. Τα πάντα συντελούνται μέσα μας, «η πάλη ημών δεν είναι προς σάρκα και αίμα, αλλά προς τις αρχές, τις εξουσίες...». Το να γνωρίσω τον εαυτό μου δεν είναι δύσκολο αρκεί να το θέλω. Ο τρόπος να τον συγκρίνω με τον Χριστό, ο οποίος αποτελεί το μόνο υγιές παράδειγμα ανθρώπου μέσα στην δημιουργία, και όχι, να τον συγκρίνω με κάποιον άλλον  ή με κάποια  άλλη  θεωρία.

Το κίνητρο ζωής είναι μέσα στον Λόγο του Θεού και είναι ο Υιός και Λόγος του Θεού του ζώντος, ο οποίος όταν γίνει κατανοητός θα γίνει  κίνητρο  ζωής άφθαρτης  για  όλο το ανθρώπινο γένος.

Η Φωνή Θεού σήμερα ανέλαβε να κυρήττει το Ευαγγέλιο της Βασιλείας. Αυτό, εμπεριέχει το ουράνιο πολίτευμα. Το Ευαγγέλιο της Βασιλείας είναι αυτό το οποίο ιδρύει την Βασιλεία του Θεού μέσα μας, και κατ΄επέκταση στην γη, αφού εμφανίζει ξανά στον πλανήτη τα  παιδιά του Θεού, τα οποία όλα μαζί αποτελούν την οικογένεια του Θεού. Σήμερα η Φωνή Θεού δια Πνεύματος Αγίου αποκωδικοποιεί τα μυστήρια εκείνα που ενεργούν στη ζωή μας και μας οδηγούν στον θάνατο. Δυστυχώς παρ΄ολη την αγαθή πνευματική προσπάθεια των ανθρώπων του Θεού πάντα έξαφνα, πολλοί αδερφοί ενώ έχουν καλή προαίρεση  οδηγούνται σε αδιέξοδο και ο βασικός λόγος είναι διότι δεν φτάνει μόνο μια απλή αγαθή πίστη, ούτε το αλληλούια φτάνει, ούτε η δοξολογία φτάνει.  Εξάλλου ο Θεός εν μέρει δοξάζεται μέσω  όλων αυτών. Η πραγματική δόξα έγκειται στην αναγέννηση, έτσι δοξάζεται,  αφού αυτή κάνει τον Θεό να ζει μέσα μας, ώστε να μας  διέπει η δική του λογική  σε καθημερινή βάση στην ζωή μας. 

Ήρθε ο καιρός  να γίνει κατανοητό το Ευαγγέλιο της Βασιλείας. Αυτό το Ευαγγέλιο της Βασιλείας θα εξαλείψει το αδιέξοδο που μας κάνει να υπολειτουργούμε και θα μας χαρίσει την σοφία εκείνη, η οποία μας ελευθερώνει, αφού αυτό μας χαρίζει την ειρήνη του Χριστού, στοιχεία τα οποία δημιουργούν μέσα μας ανεκλάλητη χαρά, η οποία ζωοποιεί τον άνθρωπο κάτω από όποιες  συνθήκες  ζωής και αν βρεθεί, κάτω από όλες τις συνθήκες!.

Αδέλφια μου, η Φωνή Θεού είναι φορέας ζωής. Δυστυχώς οι πάντες αν και είχαν αποκαλύψεις πάνω στην άφθαρτη ζωή, τις εγκατέλειψαν και γύρισαν στις αρχές του θανάτου φοβούμενοι την αποστροφή του κοινωνικού συνόλου. Ακούτε, οι άνθρωποι που πίστεψαν στη ζωή, κυρήττουν τον θάνατο, συμβιβάστηκαν με αυτόν. Ενώ θα΄πρεπε και την ώρα που θα πεθάνουν να λένε, αγωνιστείτε να νικήσετε τον θάνατο. Και ο λόγος είναι διότι ο Θεός από την συνεχόμενη απιστία τους, πήρε την λυχνία του,  πήρε το φως από όλους όσους εν μέρει ζητούν τον Θεό, ενώ η αλήθεια τους είναι ο κόσμος. Ακούτε ο θάνατος δεν είναι υπόθεση ενός ανθρώπου, είναι πρόβλημα που αφορά όλο το ανθρώπινο γένος, και θα πρέπει όλοι να εργαστούν ώστε να τον νικήσουν οι άνθρωποι. Όσες αποτυχίες και να υπάρξουν από ανθρώπους να ξέρετε ότι στο τέλος θα καταλήξει σε επιτυχία. Οι Έλληνες ήταν σκλαβωμένοι  πολλές φορές έκαναν ανταρτοπόλεμο, διοτι μερικοί ήθελαν την ελευθερία, μερικοί οι οποίοι  είχαν συνείδηση η οποία τους δημιούργησε φόβο, βολεύτηκαν, υποτάχθηκαν, περιγελούσαν τις εξεγέρσεις. Όμως εμείς χάρις την υπομονή κάποιων, σήμερα ζούμε ελεύθερα. Έτσι είναι και οι άνθρωποι που αγωνίζονται ενάντια του θανάτου, καλό είναι να τιμάμε το έργο τους  και να συμμετέχουμε ώστε να ζήσουμε. Είναι επαγγελία και Θέλημα Θεού, ο θάνατος να φύγει από το ανθρώπινο γένος: « Υιέ μου καθού εκ δεξιών μου εωσού αν θω τους εχθρούς σου υποπόδιο τον ποδών σου. Έσχατος εχθρός καταργείται ο θάνατος».  Γένοιτο  αμήν.

Δέστε ο φανατισμός στον νόμο τι κάνει, αφού ακόμα και μέχρι σήμερα ούτε και οι Εβραίοι δεν κατάλαβαν την Χάρη, τον Χριστό.  Δυστυχώς  υπήρχε  και  υπάρχει  πνευματική τύφλωση.

Για να μπορέσουμε να φέρουμε την αποστολή μας εις πέρας θα χρειαστεί  ταπείνωση. Η ταπείνωση εξασφαλίζεται στο αγιαστήριο.

 

Ο Θεός ενήργησε διαχρονικά μέσα στους αιώνες της δημιουργίας, με πολλούς τρόπους, όπως με τους προφήτες, με τον Κύριο, τον Υιόν του, με  τους  αποστόλους. Το πολύ παράξενο είναι, ότι όλους όσους ήρθαν από τον Θεό τους σκότωσαν , τους εξαφάνισαν.  Ενώ όλοι οι λαοί δείχνουν ότι θέλουν τον Θεό, ότι αγαπούν τον Χριστό, παρ΄όλα αυτά και σήμερα πιστεύω ότι, αν πάλι ο Θεός έρχονταν στη γη, πάλι οι άνθρωποι θα τον απέρριπταν και ο λόγος διότι το ευαγγέλιο είναι κεκαλυμμένο δια τους απολυμένους. Εδώ αφήνει να εννοηθεί, ότι ολόκληρες γενιές είναι απολυμένες, αφού το ευαγγέλιο είναι κεκαλυμμένο. Αν σήμερα ο Χριστός έπαιρνε τη μορφή του ανθρώπου και έλεγε ότι  «έρχεται ώρα και ήδη ήλθε ότε οι αληθινοί προσκυνηταί θέλουσι προσκυνήσει τον Θεό εν πνεύματι και αληθεία»,  όσοι πάνε στην εκκλησία θα έλεγαν, ναι σωστό αλλά χρειάζεται η εκκλησία..Αν σήμερα ο Χριστός έλεγε στους Χριστιανούς  «το περίσσευμα του ενός  στο υστέρημα του άλλου»  πάλι εδώ θα υπήρχε πρόβλημα. Αν σήμερα έλεγε «να βγάλεις την δοκό που έχεις»,  πάλι πολλοί που το παίζουν ποιμένες θα απευθύνονταν στα ποίμνια και όχι στον εαυτό τους, αν έλεγε να μην λέμε ψέματα, πάλι οι Χριστιανοί θα λέγανε ψέματα. Είναι απολύτως βέβαιον, πέρα απ΄το να ψάλλουν και να δοξάζουν οι Χριστιανοί δεν μπορούν ακόμα να εφαρμόσουν το Ευαγγέλιο του Χριστού.  Παρ΄όλα αυτά όμως έχουμε και ένα καλό, αυτό είναι ότι  η αλήθεια του Χριστού υπάρχει στον κόσμο, μάλιστα ο Χριστός επικράτησε σε όλον τον κόσμο, έστω και σαν θρησκεία, αν και είναι  διαιρεμένη, παρ όλα αυτά επικράτησε ο Χριστός στον κόσμο. Έχουμε και ένα ευχάριστο, ένα καλό, έστω και με λίγο Θεό, ο Χριστός έγινε αποδεκτός. Στη συνέχεια αναμένεται και είναι απολύτως βέβαιο, ότι το ανθρώπινο γένος είναι σήμερα έτοιμο να δεχτεί τον Χριστό, το έδαφος έχει προετοιμαστεί για εκατομμύρια ανθρώπους, πάνω στην θρησκεία, στην ανεξιθρησκεία, στην δημοκρατία, στα ανθρώπινα δικαιώματα κλπ.  Οι άνθρωποι λίγο ή πολύ έχουν αλλάξει, οι αιώνες και η διαπαιδαγώγηση τους συνέτισε, τους έκανε όλους τους ανθρώπους σιγά σιγά σοφούς. Σήμερα εκατομμύρια άνθρωποι ψάχνουν τον Θεό.  Ένα άλλο που κλέβει την προσοχή μας είναι ότι ο φανατισμός, ο δογματισμός, έχει γίνει δόγμα απαγορευμένο σήμερα από τις κοινωνίες, και οι άνθρωποι δύσκολα  θέλουν να στεγάσουν εαυτούς κάτω από το πνεύμα του φανατισμού, το οποίο αιώνες τώρα καλλιεργούσαν οι άνθρωποι των συμφερόντων, οι οποίοι σήμερα δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτοί, ειδικότερα από τους νέους ανθρώπους. Άρα ο Θεός βλέποντας τις απ΄αιώνες προσπάθειες, των ανθρώπων του Θεού να καταλήγουν σε αποτυχία, επέλεξε να εκχέει το Πνεύμα του με πολλούς τρόπους όπως επιστήμες, τέχνες, γράμματα ώστε να  υπάρχει πρόσφορο έδαφος, όταν στείλει ανθρώπους δικούς Του να γίνουν αποδεκτοί, όσο ο κόσμος συμπληρώνει ελλείποντα πνευματικά, αφού όλοι λίγο ή πολύ φιλοσοφούν. Αυτός ο Θεός σήμερα κατεβαίνει πάλι στη γη, η αγάπη του Θεού  ενεργεί και πάλι μέσα στον κόσμο, αφού ετοιμάζει λαό μέσω της Φωνής Θεού, ώστε να συμπληρώσει ελλείποντα στον λαό του Θεού τον οποίον κατόπιν να τον οδηγήσει  να γνωρίσει το Ευαγγέλιο της Βασιλείας. Αφού επαναλαμβάνω, πρώτα θα δημιουργηθούν προϋποθέσεις κατάλληλες, ώστε ο άνθρωπος του Θεού να μπορέσει να βρει πρόσφορο έδαφος, ώστε να λάβουν χώρα τα γεγραμμένα.

Τα μυστήρια της Βασιλείας, εδόθηκαν στους μαθητές των εσχάτων  χρόνων, ώστε αυτά να αποτελέσουν κίνητρο ζωής για όλο τον κόσμο.

Ας το καταλάβουμε ήρθε η ώρα να επιδιώξουμε στη ζωή μας το θέλημα του Θεού ώστε να γνωρίσουμε την αλήθεια.  Αλήθεια είναι ο Λόγος του Θεού, εάν τις τον λόγο τον εμόν τηρήση, θάνατο ου μη θεωρήση εις τον αιώνα τον άπαντα. Για να νικήσουμε τον θάνατο, είναι δύσκολο αλλά όχι  ακατόρθωτο, χρειάζεται όμως αφιέρωση. 

Τι σημαίνει αφιέρωση; Ο Χριστός την γνωρίζει ας ρίξουμε μια ματιά. Ο Χριστός αδέλφια μου εις όλο τον επί γης βίο του ήταν αφιερωμένος. Κάποια μέρα, κάποιος άνθρωπος τον πλησίασε: θέλω Κύριε να σε ακολουθήσω, ο Χριστός του απάντησε : «αἱ ἀλώπεκες φωλεοὺς ἔχουσι καὶ τὰ πετεινὰ τοῦ οὐρανοῦ κατασκηνώσεις, ὁ δὲ υἱὸς τοῦ ἀνθρώπου οὐκ ἔχει ποῦ τὴν κεφαλὴν κλίνῃ» ......Δηλαδή ο Χριστός του είπε να βάλει πάνω απ΄όλα το θέλημα του Πατέρα του. Είναι γραφικό ζήτα άνθρωπε πρώτα τα της Βασιλείας .....και όλα τα άλλα θα προστεθούν.  Έρχεται και δεύτερος άνθρωπος:  Κύριε θέλω να σε ακολουθήσω, αλλά να θάψω πρώτα τον πατέρα μου. Ο Χριστός του απάντησε: Ἀκολούθει μοι, καὶ ἄφες τοὺς νεκροὺς θάψαι τοὺς ἑαυτῶν νεκρούς. ........ Έρχεται και ένας τρίτος άνθρωπος, αυτός του είπε:  Κύριε θέλω να σε ακολουθήσω αλλά άσε με να τακτοποιήσω τα της οικογενείας μου. Ο Χριστός απαντά:  οὐδεὶς ἐπιβαλὼν τὴν χεῖρα αὐτοῦ ἐπ’ ἄροτρον καὶ βλέπων εἰς τὰ ὀπίσω εὔθετός ἐστιν τῇ βασιλείᾳ τοῦ θεοῦ........

Γιατί ο Χριστός ζητά εγκατάλειψη των πάντων ; είναι απλό, δεν γίνεται να καταργηθεί το κράτος του θανάτου και να ανατραπεί το πολίτευμα του θανάτου το οποίο πηγάζει από την ημιμάθεια του ανθρώπου πάνω στις αρχές του θανάτου και της ζωής, αν δεν αφιερωθούμε ώστε να δημιουργήσουμε νου Χριστού. Όταν μοιράζεσαι δεν μπορείς να έχεις εξουσία σε αυτό που με το νου θέλεις, αλλά με την καρδιά δεν υπηρετείς. Τώρα για να αφιερωθεί κάποιος για να καταλάβει τι σημαίνει και για ποιό λόγο, περνάει πολύτιμος χρόνος, γιατί ενώ προσπαθεί να αφιερωθεί, χωρίς να το καταλάβει, τον μπερδεύει ο διάβολος και ανοίγει και άλλες, πόρτες, υποχρεώσεις, έτσι χάνει τη ζωή αλλά και τον Χριστό. Μάλιστα για να καλύψει τον εαυτό του ξεκινά να πηγαίνει σε μερικούς κύκλους πνευματικούς και νομίζει ότι όλα τώρα είναι καλά. Δεν θα αλλάξει ο κόσμος έτσι, και ο Θεός δεν θα κατοικίσει μέσα μας εν δυνάμει με αυτόν τον τρόπο, γι΄αυτό θα χρειαστεί υπέρβαση.

 

Αφιέρωση σημαίνει, εκεί που κάθεσαι και απολαμβάνεις ένα έργο γίνεται διακοπή, και ανακοινώνουν ότι η χώρα μπήκε σε πόλεμο, καλούνται όλοι να παρεβρεθούν στην πρώτη γραμμή. Μα θα μου πεις, δεν υπάρχει πόλεμος! Και όμως αδέλφια μου υπάρχει ένας πόλεμος ακύρηκτος με εκατομμύρια θύματα τα οποία οδηγούνται στα φάρμακα, στα νοσοκομεία, στα νεκροταφεία, παγκόσμια. Όσο ο διάβολος υπάρχει, ο πόλεμος υφίσταται, είναι γραφικό, «δεν είναι η πάλη ημών εναντίον εις αίμα και σάρκα, αλλ' εναντίον εις τας αρχάς, εναντίον εις τας εξουσίας, εναντίον εις τους κοσμοκράτορας του σκότους του αιώνος τούτου· εναντίον εις τα πνεύματα της πονηρίας εν τοις επουρανίοις». Αφιέρωση σήμερα σημαίνει αγιαστήριο, πρώτη γραμμή. Παλιά, αφιέρωση σήμαινε εξάπλωση, σήμαινε να πάω στο βουνό κλπ. Σήμερα δεν χρειάζεται η εξάπλωση διότι ο Χριστιανισμός είναι παντού, μοναστήρια εκκλησίες, οργανώσεις κλπ. όλα υπάρχουν, άλλοι φρόντισαν και έδωσαν τη ζωή τους γι’ αυτό. Όμως ένα λείπει: αυτό είναι ο άφθαρτος άνθρωπος, αυτός λείπει,  λείπει ο άνθρωπος του Θεού.  Ο Θεός μέσω της αφιέρωσης υπόσχεται ουράνια και  επίγεια αγαθά.

 Αδέρφια μου ο Χριστός δεν κάνει διακρίσεις, « πάντας ανθρώπους σωθήναι και εις επίγνωση αληθείας ελθείν», καθώς,  «έλθετε πάντες οι κοπιώντες και πεφορτισμένοι και εγώ θέλω σας αναπαύσει. Ο γαρ ζυγός μου χρηστός και το φορτίο μου ελαφρόν εστίν».  Όλους μας αγαπάει το ίδιο. Ο Θεός θέλει να διαθέσουμε αυτή τη ζωή που έχουμε στο να σπουδάσουμε, ώστε μέσω της δικής του σοφίας να την πάρουμε τη ζωή που έχουμε μεγάλη, αιώνια, άφθαρτη, γεμάτη Σοφία Θεού. Δεν χρειάζεται να φτάσουμε σε αδιέξοδο, ώστε να καταλάβουμε ότι η αφιέρωση είναι απαραίτητη.  Εξάλλου τι  τη θέλεις τη ζωή να τη ζήσεις αφού το αύριο είναι αβέβαιον.

Αδέλφια  μου  θα απωλεστεί ο άνομος  αλλά και ο υπερήφανος,

ο Θεός  με τον  ταπεινό  θα συνεργαστεί.

Όταν το Ευαγγέλιο είναι κεκαλυμένο, τότε οι  Χριστιανοί ελπίζουν  στην  άλλη ζωή.

Όταν το Ευαγγέλιο  είναι κεκαλυμένο, τότε οι Χριστιανοί διαιρούνται.

 

Όταν το Ευαγγέλιο είναι κεκαλυμένο, τότε δια τους απολυμένους είναι κεκαλυμένο, ολόκληρες γενιές έχει καταπιεί ο διάβολος, εκατομμύρια  ανθρώπους.

Όταν το Ευαγγέλιο του Χριστού είναι κεκαλυμένο, οι άνθρωποι μιμούνται το παρελθόν και θεωρούν το μέλλον αίρεση, αφού το Πνεύμα  του Θεού  ελευθερώνει  τον  άνθρωπο.

Για να φύγει η αμαρτία, το λάθος, χρειάζεται να μπούμε στο αγιαστήριο ώστε να εξασφαλίσουμε τον αγιασμό αφού δημιουργούμε νευρώνες Χριστού, ζωής, μέσω της υγιαίνουσας διδασκαλίας της Φωνής Θεού.  Ο αγιασμός θα μας εξασφαλίσει την ενότητα, «Πάτερ Άγιε  τήρησον αυτούς  εν τω ονοματί σου ους  δέδωκας  μοι  ίνα ώσι έν  καθώς ημείς».

Σήμερα ο κόσμος ακολουθεί διαφορετική πορεία από την οικογένεια του  Θεού. Ο κόσμος υπηρετεί το ψέμα,  ο λαός του Θεού την αλήθεια, ο κόσμος τα συμφέροντα με το εγώ, η οικογένεια του Θεού υπηρετεί τη δικαιοσύνη του Θεού, η οποία πάντα προσφέρει και μοιράζεται,  ώστε όλοι να μετέχουν στην δόξα του Θεού. Όλοι σήμερα ζητούν πρωτοκαθεδρίες, η Φωνή Θεού την Φιλαδέλφεια, όλοι σήμερα προσπαθούν να πάρουν οπαδούς,  η  Φωνή  Θεού  μόνο  να αναγεννήσει  ανθρώπους.

Ο Χριστός όταν ήρθε στον κόσμο ενεργούσε με σοφία, ποτέ δεν πίεσε τους μαθητές ώστε να τον ακολουθήσουν, ίσα ίσα τους τόνισε  το « όστις θέλει οπίσω μου ελθείν », ξεκαθαρίζοντας εις αυτούς τις επώδυνες αντιπαλότητες τις οποίες πρόκειται να αντιμετωπίσουν.  Ας πούμε ότι ο Χριστός είναι ένας εργοδότης, και καλεί ανθρώπους στην εργασία του στο εργοστάσιο του μάλιστα  τους  λέει  ότι δεν θα πληρώνεστε, αντιθέτως θα αντιμετωπίσετε  εμπόδια και δυσκολίες  κατά τη διάρκεια της εργασίας σας ....

Να εκμεταλλευόμεθα το  χρόνο μας διότι φεύγει ανεπιστρεπτί  και δεν αρκεί, αφού οι μέριμνες ποικίλουν για τον κάθε μαθητή της αγάπης , της ζωής.

Θα χρειαστεί πνευματικότητα, χωρίς αυτή την πνευματικότητα παραμένουμε στα  λόγια  Χριστιανοί,  ενώ τα έργα μας απέχουν από τις επιδιώξεις και αρχές του Θεού. Αδέλφια μου  οι κοσμικές επιδιώξεις ποικίλουν και είναι γεμάτες εωσφορικές επιδιώξεις, προσοχή  λοιπόν.

 

Χρειάζεται  να έχουμε ζήλο Θεού  με επίγνωση, ώστε να συλλάβουμε το Θέλημα του Θεού, το οποίο είναι Σοφία Θεού συναρπάζουσα.  Για να μπορέσουμε να πετύχουμε τους στόχους χρειάζεται να εμμένουμε πάνω στην υγιαίνουσα διδασκαλία της Φωνής  Θεού.

Δεν απελπιζόμαστε ποτέ  και ο λόγος διότι έχουμε το έλεος του Θεού,  το οποίο πάντα μπορούμε με ευκολία να το απολαμβάνουμε.

Μετάνοια

Αυτή  η λέξη,  όταν γίνει αντιληπτή από έναν ή πολλούς ανθρώπους,  θα μας χαρίσει τις δωρεές της αιωνιότητας.  Αυτή η λέξη καταργεί την αμαρτία, καταργεί τον εγωισμό,  καταργεί το ψέμα.  Αυτή η λέξη φέρνει τον Θεό μέσα μας.  Η ειλικρινής μετάνοια  σε καθιστά  Θεό, είναι γραφικό  όλοι να γίνουμε κληρονόμοι Θεού, συγκληρονόμοι Χριστού, και συμμέτοχοι της δόξης αυτού. Ο Χριστός ήρθε στην ανάγκη να γίνει άνθρωπος για να θεώσει τον άνθρωπο, ο Θεός γεννάται εν ανθρώποις και ο άνθρωπος γεννάται εν Θεώ. Η  πρώτη λέξη του Ιησού μέσα στον κόσμο, στο πρώτο δημόσιο κήρυγμά του ξεκίνησε  με την λέξη ΄«μετανοείτε  ήγγικεν  γαρ η Βασιλεία του Θεού».  Μετάνοια σημαίνει, μετά εννόησα, μετά κατάλαβα, και έρχεται, ή ολοκληρώνεται, μετά το κάλεσμα του Χριστού. Η μετάνοια δεν γίνεται μια και έξω, αλλά με την επίγνωση που δημιουργεί με τα χρόνια ο Λόγος του Θεού. Η καθημερινή μας μετάνοια  ολοκληρώνεται  με  την  ολοκληρωτική  μας  αφιέρωση.

Απόφαση

Για να νικήσουμε την αμαρτία, η οποία εκδηλώνεται με τα συμφέροντα, σε σημείο να αποδιοργανώνει τους ανθρώπους αλλά και γενικότερα τα έθνη, κάτι θα πρέπει να το αλλάξει αυτό, κάτι πρέπει να βρεθεί να αλλάξει  τον κόσμο. Ο Θεός για να μην φτάσει η αμαρτία στο πλήρες δημιούργησε την Φωνή Θεού, και μας καλεί μέσω αυτής σήμερα να γίνουμε όλοι συμμέτοχοι της υγιαίνουσας διδασκαλίας η οποία φανερώνει το Ευαγγέλιο της Βασιλείας,  ώστε να δημιουργηθούν  οι άνθρωποι του Θεού.

Ο άνθρωπος του Θεού θα πετάξει τον διάβολο στην άβυσσο, ο άνθρωπος του Θεού  θα πετάξει αυτό το τέρας στον Άδη. Δυστυχώς ο διάβολος, αιώνες τώρα πλανά τα έθνη και τα οδηγεί στην άβυσσο,  ο άνθρωπος του Θεού δια του Χριστού θα τον δέσει, ώστε να μην υπάρχει στον κόσμο η λογική του η οποία εκδηλώνεται με το διαίρει  και βασίλευε, αφού όλοι προσπαθούν να δημιουργήσουν ατομικές βασιλείες. Ο άνθρωπος του Θεού  θα δέσει  τον διάβολο πρώτα για τον εαυτό του, έτσι ο κάθε μαθητής του Θεού, θα χαίρει την ελευθερία του Πνεύματος του Θεού. Κατόπιν με το παράδειγμά του, ο άνθρωπος του Θεού θα γίνει κίνητρο ώστε, να τον δέσουν όλοι.  Στην συνέχεια είναι φυσική συνέπεια, ο Χριστός,  η χαρά,  η ζωή η άφθαρτη να επισκιάσει όλον  τον πλανήτη.  Τώρα όσοι άνθρωποι το επιθυμούν,  μπορούν να προσκοληθούν στην Φωνή Θεού. Η Φωνή Θεού δέχεται τον άνθρωπο, συνάνθρωπο, φίλο ή εχθρό, όπως είναι, ώστε να συνεργαστούμε  για να αποτινάξουμε το λάθος.  Το λάθος έγκειται στους κοινούς εχθρούς που έχουμε, αυτοί επικεντρώνονται, στην αμαρτία, στην άγνοια, στην φθορά, στον θάνατο.  Άμα ξεφύγουμε από όλα αυτά, τα άλλα  θα τα ρυθμίσουμε εύκολα ώστε να φύγουν  όλα όσα μας χωρίζουν σήμερα: δόγματα, έθνη, εγωισμοί , συμφέροντα, πονηρίες  κλπ.

Ελπίδα

Η ελπίδα δεν καταισχύνει. Και ο λόγος,  διότι ο Θεός δεν έπαψε ποτέ  να εργάζεται  ώστε  να ολοκληρωθεί  το  σχέδιο του Θεού.

Πίστη

Να μάθουμε  να κάνουμε μάχες με τον έτερο κακό εαυτό μας,  έτσι σιγά σιγά μεγαλώνει η αγάπη,  μεγαλώνει  η πίστη. Πίστη έχει όποιος καταφέρνει να νικά τα βέλη του πονηρού, πνευματικά, υλικά, βιολογικά, με το Πνεύμα του Θεού. Τα βέλη του Θεού υπάρχουν  στην Φωνή Θεού  και στο Ευαγγέλιο του Χριστού.

 

Αδέρφια μου χρειάζεται, απόφαση, στο να αφιερωθούμε, μόνο τότε ο Θεός θα μας αποκαλυφθεί και θα τον γνωρίσουμε όπως είναι.  Αναγεννάται  όποιος αφιερώνεται.

Να μελετάμε το Ευαγγέλιο του Χριστού μέρα και νύχτα, ώστε να πλημμυρίσει ο νους μας με την Σοφία του Θεού, μόνο με αυτόν τον τρόπο θα αλλάξουν οι βιοχημικές διεργασίες του εγκεφάλου μας.   Ο Θεός  όταν σε δει άνθρωπε αποφασισμένο, ο ίδιος ο Θεός, θα κάνει αισθητή  την παρουσία του και θα μας δώσει δυνάμεις, ώστε  να γίνουμε  όλοι  συμμέτοχοι  της απείρου κάλλους  δόξης του.

Εγώ έχω ανάγκη να μελετώ το Ευαγγέλιο του Χριστού,  μέρα και νύχτα, νιώθω την γλυκάδα του Πνεύματος του Θεού μέσα μου αφού η καλλιέργεια αυτή, μου χαρίζει υγεία, αγαλλίαση, χαρά, δύναμη, πίστη, αγάπη, όρεξη για ζωή, εμπιστοσύνη για το μέλλον.

Τα ζώα εχουν σάρκα, η σάρκα ουκ οφελεί ουδέν, το Πνεύμα εστί το ζωοποιόν, η σάρκα χάνει την εξουσία όταν το Πνεύμα του Θεού  το οποίο  ζωοποιεί λείπει από την ζωή μας.  Όταν το Πνεύμα του Θεού αυξηθεί μέσα μας,  τότε η σάρκα υποτάσσεται, αλλά  και ζωοποιείται.   Όλοι  λοιπόν  στο αγιαστήριο,  στη σιωπή.

 

Ο δίαβολος είναι πνεύμα και μας εξαπατά συνέχεια. Ο λόγος διότι κατάφερε να μας πείσει ότι το λάθος, η αμαρτία είναι το συμφέρον μας. Φυσική συνέπεια όλοι να αμαρτάνουν παραβαίνοντας σε καθημερινή βάση την εντολή του Θεού, η οποία μας καλεί να γίνουμε αγάπη.  Το ότι φθειρόμαστε, σημαίνει, ότι θέλουμε να ζήσουμε χωρίς τον νόμο του Θεού, ο οποίος όταν εφαρμόζεται, εξασφαλίζει την άφθαρτη ζωή σε εμάς. Είναι γραφικό  « ο ποίησας  ζήσεται» . Γένοιτο  αμήν. 

Νεότερη Παλαιότερη