Όταν δοθούμε ολοκληρωτικά στο θέλημα του Θεού

 

 


Όταν δοθούμε ολοκληρωτικά στο θέλημα του Θεού, έρχεται η ειρήνη στην ψυχή μας.

 

Ο Κύριος έστειλε στη γη το Άγιο Πνεύμα· και όσοι το έλαβαν, αισθάνονται τον παράδεισο μέσα τους. Ίσως αναρωτηθούμε: « Γιατί λοιπόν δεν έχω και εγώ μία τέτοια χάρη »; Επειδή εμείς δεν παραδοθήκαμε στο θέλημα του Θεού, αλλά ζούμε σύμφωνα με το δικό μας θέλημα. Παρατηρήστε εκείνον που αγαπάει το θέλημά του. Δεν έχει ποτέ ειρήνη στη ψυχή του και δεν ευχαριστιέται με τίποτα. Γι᾿ αυτόν, όλα δεν γίνονται όπως θα έπρεπε. Όποιος όμως δόθηκε ολοκληρωτικά στο θέλημα του Θεού, έχει την καθαρή προσευχή και η ψυχή του αγαπάει τον Κύριο. Με αυτόν τον τρόπο, η ζωή γίνεται παραδεισένια.

 

Ο κόσμος αποτελεί μέσο επικοινωνίας και κοινωνίας με τον Θεό.

 

Ο παγκόσμιος Θεός, ο οποίος δημιούργησε τον κτιστό και άκτιστο κόσμο που φιλοξενεί η κτίση, στοχεύει και στην ξεχωριστή προσωπικότητα του καθενός μας. Διαπεραστικός αυτός ο Θεός ως μάχαιρα, διά της κρίσης που προκαλεί η αναγέννηση, επιδιώκει την μετάνοια του ανθρώπου πάνω στην αλλαγή λειτουργίας του νου, ώστε να δημιουργήσει στον καθένα μας τον νου τον δικό του ο οποίος μας καθιστά υιούς και θυγατέρες Θεού. Ο Θεός δημιούργησε αυτόν τον τρισμέγιστο κόσμο που βλέπουμε, ως ένα μέσο επικοινωνίας και κοινωνίας μαζί του. Πώς είναι δυνατόν εμείς, με μια ελαφριά αντίληψη που μας διακατέχει, να τον απορρίπτουμε και να επιζητούμε έναν άλλον κόσμο στον οποίον συνειδητά κανείς δεν θέλει να μεταβεί, αφού όλοι, πνευματικοί και μη, όταν αντιλαμβάνονται τον θάνατο, τρέχουν στα νοσοκομεία για να θεραπευθούν;

 

 

Ας αφήσουμε τον χρόνο να φέρει τις αλήθειες που κρύβει.

 

Οι αιρετικοί και οι αφορισμένοι μιλάνε πάντα για πράγματα τα οποία διέπονται από Σοφία, μόνο που για την εποχή τους είναι αδιανόητα. Έτσι δέχονται αυστηρή κριτική, όμως στις μετέπειτα γενιές παίρνουν αξία. Ο Γαλιλαίος είπε ότι η γη είναι στρογγυλή, η Ιερά Εξέταση τον καταδίκασε σε θάνατο. Όμως σήμερα όλοι γνωρίζουμε ότι είχε δίκιο. Γι’ αυτό όταν ακούμε κάτι που δεν το καταλαβαίνουμε, ας μην το καταδικάζουμε, ο χρόνος θα δείξει. Ας αφήσουμε τον χρόνο να φέρει τις αλήθειες που κρύβει.

 

Η αξία του Λόγου του Θεού

Άμα καταλάβουμε την αξία του Λόγου του Θεού, θα ξεκινήσουμε διάλογο με τον Θεό. Όταν μελετάς, σου μιλάει ο Θεός ο ίδιος, όταν προσευχόμαστε, μιλάμε εμείς στον Θεό, κουβεντιάζουμε μαζί του. Με αυτόν τον τρόπο φεύγουν οι κακοί λογισμοί, φεύγουν οι κρίσεις πανικού, φεύγουν τα φάρμακα, φεύγουν οι ταραχές, φεύγουν οι θυμοί, τα παράπονα, τα ψυχολογικά, οι συγκρούσεις, κλπ. Έρχεται η ειρήνη, ο Χριστός, η Αγάπη και η ζωή η οποία με τον Χριστό γίνεται αγιοπνευματική, παραδεισένια, ποιοτική, ποσοτική, ευλογημένη.

 

Νεότερη Παλαιότερη